Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 644
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 720
Още от древен Вавилон, където Александър Велики е заварил 1000 жени да се къпят в мляко и мед...
Туй голяма гнус.
Ти ако знаеш в съвременните спа какво се предлага... Satisfied
Какво се иска от мен? Говорете с каките и лелките, гледащи турски серали всеки час.
Право куме в очи 👈(゚ヮ゚👈)

# 721
Колко мъже в днешно време го умеят това?

Поне половината араби, японци, корейци, сенегалци и много други, по света и у нас. Също много американци и англичани от старото поколение. Ето ти идеи. Но действай, действай бързо!

На тия години вече трудно ще ме вземе някой такъв. Твърде похабена съм и външно и вътрешно от "еманципатските" ми напъни. И въпреки, че цял живот "еманципатствам" нищо положително не видях от това.

# 722
  • София
Ариел, много ти е сбъркана представата за еманципацията и е породена от собствената ти неудовлетвореност. С отричане на нещо, което, очевидно не разбираш, само търсиш оправдания за животът ти.
Еманципацията не води до тежък физически труд и мизерия. Други неща водят до там.
Еманципацията е набор от свободи, които определена група преди не са имали. Тези свободи, няма как да ограбват, или си мислиш, че с даденостите, които имаш, ако не можеше да учиш, да гласуваш, да се придвижваш свободно....и, и, щеше да си като принцеса? Ако в този свят и ред не си намерила кой да те издържа, защо си мислиш, че в друг би могла?
И сега има жени, които разчитат да са издържани, можеш това да търсиш, щом те влече, не виждам с какво Еманципацията ти пречи.

# 723
Не Ариел, не еманципантските напъни уморяват (поне мен, де), а стремежът да угодиш на неподходящ мъж.
Той те усеща, че си уязвима и започва да крои схеми как да те използва още преди да сте заживяли заедно.

# 724
  • Пловдив
Така де, към жената само очаквания, плюс да си даде свободата, а мъжът като цяло просто трябва да съществува... Така е рекъл Бог Joy Ако нещо се обърка, жената е виновна, той мъжът нали е съществувал, каква друга отговорност може да му се търси? Слушайте внимателно, да знаете от какво да стоите надалеч.

Кой сега е необективен? Аз писах и за задълженията на мъжете.
Иначе за всички е ясно, че пазителката на дома, на усещането за семейство, е у жената.

Кои изисквания? Цитирам - що годе здрав, да не пие много, да не ходи за дълго надалеч, и да е що годе с всичкия си Joy Ейй, и аз искам такива изисквания като жена, може ли? А, дължал и издръжка някаква - ама помня в теми, в които жените са писали, че мъжът не допринася финансово, как си писал, че те са виновни и да го търпят... така че, толкова за това "задължение" Wink А, да, и да задоволява ежедневните нужди на жената - да си припомним темата, в която мъжът не правеше вече секс - жената да си го търпяла. Те че са смешни като задължения, са смешни, ама не са и задължения - а нещо като препоръки - ако може, може, ако не може, здраве да е, има жена, да го търпи Joy
Е стига де, повдигни ги малко тия изисквания, не вярвам да са ти толкова ниски, изглеждаш ми разумна жена със самочувствие. Аз например изисквам мъжът да е интелигентен, първо, с добро чувство за хумор (имам предвид да пасва с моето, другите не ме интересуват), второ, с уравновесен характер, трето. Да не се заглежда по други жени, да не е кръшкач. Прилични доходи, за тези над 25 години, под 25 да виждам потенциал. Това са задължителните ми изисквания. Да е висок - носи много точки в моите очи. Хубава фигура също повишава оценката. Такива неща.
Задължителните условия са за започване на връзка, вече като започнем връзката и се стигне до секса - става ясно дали ще има връзка или нищо, че задължителните условия са изпълнени, като не пасва - дълга връзка няма.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 06:44 от Янтра

# 725
  • Далечният изток
Тя цитира Борис.
Това са изисквания към мъжете, които жените трябва да имат, ама само според него, сигурно и според други мъже де. Основното изискване е жените да нямат изисквания Joy

# 726
  • Пловдив
Тя цитира Борис.
Това са изисквания към мъжете, които жените трябва да имат, ама само според него, сигурно и според други мъже де. Основното изискване е жените да нямат изисквания Joy
Е не може. По принцип нямат изисквания (или са им много ниски, тип да не ме бие) жени, които не могат да си позволят да имат изисквания. Или са смачкани от люлката още, че не могат да си позволят да имат изисквания. Интелигентните, прилично хубави и със самочувствие жени винаги имат изисквания.

# 727
Борис вече ви гъбарка и се усмихва блажено, докато жена му му обува пантофите и измърморва, че прекалява с бг-мама.

# 728
Ариел, в едновремешния свят, в който всички жени мислиш са били обгрижвани, откъде са се вземали прислужниците, които са прислужвали на милейди и милорд, на буржоазката и буржоата? Или смяташ, че тогава мъже са ходели да им изхвърлят нощните гърнета на богаташите, да им перат на ръка мръсните дрехи и да им мият чиниите, докато жените на тези въпросните мъже са живеели като принцеси?
Проблемът за класите е отделен от този за еманципацията.

# 729
Прави ли ви впечатление колко често Борис дава примери, свързани с арабския свят?

# 730
Сигурно гледа турски сериали. Nerd

# 731

Ако в този свят и ред не си намерила кой да те издържа, защо си мислиш, че в друг би могла?
И сега има жени, които разчитат да са издържани, можеш това да търсиш, щом те влече, не виждам с какво Еманципацията ти пречи.

Точно еманципацията ми пречи защото тя превърна мъжете в други същества, които се възползват от тази еманципация.
Жените да работят наравно с тях, че даже и повече. Жените да не раждат, че им разваляли кефа всеки ден след работа да могат да се запиват и да не им искат пари за памперси или адаптирано мляко, жената да си има собствена банкова сметка, ама все пак да внася пари и в общият бюджет и при една раздяла (пак по негова идея) да трепериш дали ще си получиш парите.
Пак питам къде са тия мъже?!
Никога няма да забравя първата ми среща с момче (бях на 18 тогава). Плати си само неговото кафе и до края на връзката ни само своето си плащаше. Ни едно цвете видях, ни кино ни нищо - еманципация нали?

# 732
Това не е еманципация, просто момчето не е било наред. Аз винаги съм попадала на романтици, които подаряват цветя, черпят и т.н. Самостоятелността на жените е най-хубавото нещо на света. Безгласните букви нека си мечтаят да са нежни и закриляни - не ми пречи.

# 733
Е па някой да те е карал да имаш връзка с него? Flushed Щом баща ти не ти е казал: "Женя те за Петър, разбрахме се вече!", а си го избрала сама, защо се оплакваш? Flushed

# 734
  • София
Ариел, преди жените също са работили наравно с мъжете, дори повече. Едната ми баба, освен че поддържаше цяла къща, работеше гадна работа в завод, копаеше и мъкнеше на полето наравно с дядо ми, а двамата се грижеха и за сума животни, което освен хранене, включва стригане на овце, доене, коляне, дране, плюс извеждането на паша, цял ден на полето с овцете на цялото село (извеждаха се на ротационен принцип), което баба ми също е поемала. Не се заблуждавай по разните филми, които показват американците в предградията с белите оградки. Това е много кратък период от време и се отнася само за определени класи. Но дори във високите класи всичко си е имало цена за жената, само дето ако си от ниските класи, тая цена ти се струва нищо в сравнение с твоята. Разбира се, човек ако гледа все най-хубавото и богатото, ще се чувства супер прецакан. Но във всеки един период, само богаташи няма, винаги някой ще го отнася повече. Сега жените имат много повече възможности и избор. Ако сега на някой не му се получава, гарантирам, че едно време пак нямаше да му се получи, и щеше да е дори по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт