Еманципацията – ограбва или възнаграждава модерната жена?

• 24 172
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 960
Бат Георги, примерите ти не са за мъжка подкрепа, а за мизерия. Само някое много младо, безработно девойче, говорещо на диалект, би те приело като принца на белия кон, даже и тогава се съмнявам. Жената, за която говориш, пък е позагубила женската си енергия, според мен и не те е харесвала достатъчно и не е искала нищо да й плащаш. Ако срещне някой мъжкар, да не мислиш, че ще тръгне да му се противопоставя и да вади портфейла? Тц, съмнява ме.
Моят мъж ми е плащал сметките винаги, без изключение. Не съм се дърпала. Изкарвала съм повече от него. Той винаги ми е купувал скъпи подаръци, като станахме вече сериозни и знаех точно колко взима съм го питала как си го е позволявал, той ми е казвал не питай. Smiley Аз от друга страна съм му подарявала сантиментални неща и изненади на 10 пъти по-ниска стойност. Бих платила негово лечение, бих помогнала за дома и режийни, но не бих окъпвала мъжа в скъпи подаръци. Така се запазва баланса женско-мъжко начало, че нали се чудят някои.

П.П. Ravenna, твоята история ми прилича на онази с Шарлот от Сексът и градът, където му каза "Ето, вече съм еврейка, кога ще ми предложиш брак??? Знаеш ли какъв щастливец си, че съм с теб?" И й предлага след като късат. За мен това е оправдание.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 19:51 от Mandy Bo

# 961
Не могат да идат при майката. Майката е в Израел и не ще и да чуе за тях. И двамата са сингъл. Синът е на около 25-26. Дъщерята и тя там някъде. Тоя спор за съвместния живот сме го водили ен на брой пъти. Трябвало да си сменя религията. Защо пък аз да трябва да я сменям? Аз не съм и религиозна като капак на всичко и не вярвам в такива глупости, така че ноу уей! Почвам да се питам дали мъжете не го искат това като своеобразна форма на подчинение? Като нямаш страх от мен, поне от бог. Не знам. Разсъждавам си само.

Това с религията винаги ми е било отблъскващо..
Вярвай в каквото искаш , но да го налагаш на други е много неприемливо.

Само веднъж съм имала вярващо гадже и беше много странно, все се опитваше да спори с мен, а аз съм биолог по дяволите, не исках въобще да му слушам глупостите.

# 962
А това вярващо гадже секс правеше ли или се пазеше? Питам защото аз имам няколко такива познати, които се пазеха до брака, някои включително на 20 се ожениха и на 21 се разведоха 😂

# 963
А това вярващо гадже секс правеше ли или се пазеше? Питам защото аз имам няколко такива познати, които се пазеха до брака, някои включително на 20 се ожена и на 21 се разведоха 😂

Оо правеше, значи лицемерие пълно Grinning

# 964
Не бих казала, че е вярващ, ама представете си " О, скандал!" за пред неговата фамилия, ако заживее с жена от друга вяра. Като капак на всичко е и първороден син. Евреите се държат здраво за семейството си. Някои дори правят и бизнес заедно. Ние, ако започнем да го правим ще се изпокараме. Нали гледам циркове около мен от българи, които са се хванали гуша за гуша , брат и сестра и не могат да поделят една нива.

# 965
Явно е религиозен. Сега го познаваш откъм веселата му страна, неангажиращо, нямате време да си омръзнете и да се подразните, но на битово ниво може да ти дойде натоварващо. Радвай се на живота и секса, къде търсиш нови усложнения.

# 966
  • Paris, France
Тоя спор за съвместния живот сме го водили ен на брой пъти. Трябвало да си сменя религията. Защо пък аз да трябва да я сменям? Аз не съм и религиозна като капак на всичко и не вярвам в такива глупости, така че ноу уей! Почвам да се питам дали мъжете не го искат това като своеобразна форма на подчинение? Като нямаш страх от мен, поне от бог.

Твоят мироглед е диаметрално противоположен на неговия. Той цял живот е живял според и в религията. Още като се събуди, тръгва да си казва молитвата, след това се облича и обува, връзва си връзките на обувките в определен ред - първо лява, после дясна, примерно. По време на 25те часа Шабат се прави обратното - първо дясна, после лява (не съм сигурна в реда). Най-малкия жест е подчинен на поне 4 или 5 техни закона. Така е свикнал, така е живял над половин век и така са обучени децата му. За да се събере с друговерка трябва да обърне гръб на всичко постигнато до сега и да зачеркне 90% от приятелите и познатите.

Жената отива при мъжа, не мъжа при жената. Ти искаш съвместен живот, не той с тебе. Той има едно, единствено условие и то е смяна на религия. Не е свързано само с вяра. У тях ти няма да можеш и газовия котлон да запалиш без да го оскверниш ако не приемеш религията.

И дъщери на крале приемали религията на съпрузите си като сключват брак. Какво нередно намираш?

Не, не иска да те подчинява, не иска да ти причинява неудобство. Обяснява ти условието за валиден брак според неговия закон, семейство, среда. Ти не приемаш. Сделката не може да се състои.

Ако не приемаш начина на живот на даден човек ти няма да можеш да живееш с него. Отхвърляйки религията му отхвърляш 98% от самия него. Ти го отхвърляш. Не го приемаш. С него ти е добре, интересно, но не го приемаш като пълноценен партньор.

Ми, Раве, нямате шанс за съжителство. С подобен не бих драпала да живея. EmmaT го е написала - защо търсиш усложнения?

# 967
Равена, и да си смениш религията, пак няма да си от техните. Доколкото знам, за да си "чистокръвен" евреин трябв майка ти да е еврейка. Както и да е. Не искам да пиша за евреите каквото и да е, защото тук където съм не можеш да ги критикуваш, а никой не е анонимен. Особенни хора са, и по дефолт са повече от всички останали нации и религии.

# 968
Равена, и да си смениш религията, пак няма да си от техните. Доколкото знам, за да си "чистокръвен" евреин трябв майка ти да е еврейка. Както и да е. Не искам да пиша за евреите каквото и да е, защото тук където съм не можеш да ги критикуваш, а никой не е анонимен. Особенни хора са, и по дефолт са повече от всички останали нации и религии.
Да така е. Аз затова и не се решавам на такива усложнения. Да отида на място, където няма да ме гледат с добро око би побъркало всекиго. Рискувам също и разрив с моята фамилия. Баща ми го мрази откровенно. Казва, че не ме уважавал, затова. Аз съм на друго мнение. Той много добре си дава сметка, какво би ми причинило едно съвместно съжителство. Затова и не настоява за обвързване. Малшанс да се влюбя в евреин. Затова и търсех изход от ситуацията, ама си давам сметка, че другаде не е по-добре.

# 969
Послушай баща си. Мъжете усещат кога един мъж уважава една жена. А и за евреите гоите  са много, много ниско качество.
Те са добри, честни, почетени и онеправдани по филмите май само.

# 970
  • Paris, France
Да така е. Аз затова и не се решавам на такива усложнения. Да отида на място, където няма да ме гледат с добро око би побъркало всекиго. Рискувам също и разрив с моята фамилия. Баща ми го мрази откровенно. Казва, че не ме уважавал, затова. Аз съм на друго мнение. Той много добре си дава сметка, какво би ми причинило едно съвместно съжителство. Затова и не настоява за обвързване. Малшанс да се влюбя в евреин. Затова и търсех изход от ситуацията, ама си давам сметка, че другаде не е по-добре.

А защо няма да те приемат дори да приемеш тяхната религия? Да не са сирийски евреи? Те не приемат бракове с конверти и гонят оженилите се за такива. Другото е да е Коен, ама тогава нямаше да ти казва да си сменяш религията, защото знае, че конверт му е забранена за брак. Доколкото зная, даже и най-силно религиозните им секти приемат конверти. Ти си жена и няма да имаш кой знае каква церемониална роля, нито ще казваш молитвите.

В този форум пишеха няколко жени, приели юдаизма и женени за евреи. Пишеха и женени за евреи без да са приели юдаизма, но мъжете им не бяха религиозни.

Той не може да настоява за обвързване докато не си приела религията, защото социалната и емоционална цена е много висока за него.

Ти хем осъзнаваш, че няма да можеш да живееш такъв живот, хем ти се иска, хем не ти стиска.

А какво неуважително ти прави въпросният според баща ти? Баща ти хареса ли румънеца?

# 971
  • Столичанин ама не в повече :D
Жените колкото и да са еманципирани просто не са способни  на неангажиращи връзки само за секс, всмисъл и да започнат единствено с тая идея  с времето винаги стигат до желанието за нещо повече, и когато е с неподходящ мъж (както е в повечето случаи) накрая в крайна сметка винаги те са прецаканите. Но това е в женската природа, да се надяват на мъж, с който е невъзможна връзката (то и заради това огромната част от любовниците са жени, които се надяват да сменят официалната жена, което не се случва в 90% от случаите) вместо да си намерят някой на тяхното ниво, който може и да не е толкова супер, но пък с него биха имали възможност за реална връзка. В това отношение според мен мъжете като цяло сме доста по-трезво гледащи на нещата. Simple Smile

# 972
Не посмях да ги запозная. Като не съм сигурна, че ще искам някого, как да убеждавам семейството ми, колко ми е добре с него? Баща ми беше само очарован, че е от нашия регион, за разлика от "арабина"(той така нарича израелеца), но преди да е наясно с меко казано селския му манталитет. Приемат , разбира се конвърти, ама пак съои въпросът: Дали аз бих се чувствувала там на място.

Хаха Джерами! На моето ниво е бял, с висше образование, осигурен с жилище и кола, без задължения към банки и без задължения към многобройна фамилия. На около 50 год., при това добре изглеждащ, работещ и по възможност с интерес към пътувания и зимни спортове. Живеещ в Канада, разбира се.Мислиш ли, че има много свободни такива? Аз със семейни не излизам.
Не се чувствувам прецакана, че някой прави само секс с мен, стига и аз да го искам. Няма защо. Бих се почувствувала, виж прецакана ,ако заживея с някой под нивото ми само заради единия секс. Докато това не се е случило, всичко е ОК.

Последна редакция: сб, 15 юли 2023, 22:07 от Ravenna

# 973
  • France
Толкова ли е трудно жената да си пребори егото и да позволи на мъжа да помогне, много ясно, че ще се чувства добре. Не защото не може, а като куртоазия. Аз си мисля, че ако бях мъж и жената все ми демонстрира, че може и без мен, щях да изстина към нея.
Наистина не разбирам тази нагласа. С външни хора (да не сме във връзка) е въпрос на много неща да им се поиска помощ. Доверие, възможност, време и удобност. Независимо от пола им. От мъжете, с които съм в сериозна връзка, искам ДА ЗНАЯТ какво да правят. Не да им прилагам микро мениджмънт "изпразни миялната, оправи това, занеси онова...". Ако се стигне до там, че да ги моля... пиши я бегала историята.

# 974
Това не беше ли онзи, с който си деляхте сметките за хотел и ресторант? И викаш, влюбена си в него?

Общи условия

Активация на акаунт