Лятото е време за мечти, успешни опити и две черти. ~бебеправене 417~

• 32 109
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Явно съм изтеглила късата клечка с Тихомирова в Надежда. Но може би всеки досега, който ме е преглеждал, а вярвах, че уж съм в добри ръце.
За 7 минути преглед няма как да станат нещата. Simple Smile Из разни теми я хвалят, ама какво я хвалите - може единствено, когато си е мръднала пръста да потърси причина за неуспех и е довело след това до резултат да се похвали лекаря.
Влизам в кабинета, секунди по-късно съм съблечена, на магарето, преглежда и после вече имам написна рецепта. Един път я попитах този фоликул нов ли е или стар - мале, как ми се ядоса. Simple Smile Но това го спестих.  
За едни е тук, за други - няма я цяло лято. Страшна лъжа. Моя приятелка мисля, че малко ми се обиди, когато и разказах как стоят нещата, защото и тях след 3 месеца ги е насочила към ин витро, кандидатстване по фонд, а те имат и мъжки фактор и май не лек. На нея пък не можела да и таймира овулацията (тя ако не може кой може??). Ако можех сама щях да съм си лекар, поне последните месеци така се получава. Жалко, че не записах медицина и се отклоних от родата.
Възпалението едва ли е от сега. Днес или утре ще разбера какво точно е, чакам резултати.

Отделно и питане към по вещите по темата - искам мъжът ми за всеки случай да си направи ДНК фрагментация, или така нареченият SDI тест. Препоръчайте ми къде в София е възможно, но без болница Надежда категорично.
В Геника някой правил ли е?

# 541
  • София
NadezhdaML мм го прави в Щерев.

# 542
  • София/Севлиево
ММ прави като бяхме при Владимиров в неговата болница...

# 543
Ние пускахме SDI в Адела и във Владимиров.

Относно лекарите, аз също не бях доволна от Персенска в Надежда , но има доста хора, които са много доволни от нея. Помогнала е на не малко хора да сбъднат мечтите си за дете. Прегледите бяха по същият начин. Всеки път висене пред кабинета по 2 - 3 часа, преглед за 5 мин, не може да питаш нищо, викове и тн. От друга гледна точка тези хора са доста натоварени и искат всичко да се случва бързо. Мен не ме устройваше този начин и за това и смених лекаря. Чела съм мнения на потребители, че ги устройват тези бързи прегледи и не им е нужна повече информация от тази, която лекаря дава. Въпрос на гледна точка.

Иначе Персенска никога не ми е искала микробиология, цитонамазка, хормони и какво ли не. В НеоВитро държат на тези неща и всеки месец пускам микробиология.

# 544
Еха колко много сте изписали! При мен няма нищо ново. От вчера започна овулация. Имам само един останал тест за ову, но не мисля да го използвам. Миналият месец се тествах, колкото да съм сигурна, че това, което усещам, е овулацията. А и като чета коментарите ви - не ми се струват надеждни. Снощи действахме, днес може би пак. Планираме почивка в началото на август. Тогава трябва да съм в цикъл.
Относно семейството - майка ми не знае, че правим опити и е тактична. Със свекървата почти не поддържам никакъв контакт. Положението със свекъра е по-драматично. Родителите на ММ са разведени, баща му е доста възрастен и с доста заболявания. Малко след спонтанния аборт (за който не знае) ме попита дали ще доживее да види внуци. Това само искал. Измънках само, че не става толкова лесно.
Приятелите ни също не са от най- тактичните и не ми издържат нервите около тях.
Ще изчакам може би октомври месец преди да посетя репродуктивен за допълнителни изследвания. А през това време- лято, плаж и каквото стане.
Хайде чакам някой да повлече крак. 🤞

# 545
Здравейте , момичета 🌺 Преди години , може би 2019 , бях част от темата . Радвам се , че почти не виждам познати лица ❤ За съжаление още чакам моето малко чудо да се случи . Нека ви разкажа моята история , която започна преди 5 години . Както всяка една от вас и ние започнахме опити за бебче когато навърших 30 год . Не си давахме зор , карахме го лежерно , но мина година и нищо ни се получаваше . Започнах да пиша в тази темичка и съмненията ми , че нещо не е наред се засилваха с всеки изминал ден . Тръгнахме по репродуктивни - първо в Адела при д-р Македонска . Тя каза - нищо ти няма на теб , пуснате СГ . Резултата от СГ не беше добър . Д-р Кацаров назначи лечение - 3 месеца Полуксфорте . На контролата след лечението имаше значително подобрение . Дойде ковида и продължихме с естествените опити , защото ситуацията по болниците беше сложна , а и го изкарах три пъти . Миналата година д-р Калчев откри голяма субмукозна миома - разполага се в кухината на матката , много близо до самия ръб , която никой не беше споменавал досега . Каза че забременяване с тази миома , която затворя половината кухина на матката , е напълно невъзможно . Потърсих второ мнение - д-р Нецов от Софиямед , той потвърди думите на д-р Калчев и на 08.03.2022 ме оперира - хистероскопия .  След операцията ме уверяваше , че е премахнал цялата миома . Според Калчев е напълно невъзможно да се премахне цялата наведнъж - на два , даже три пъти . Бременност продължаваше да не настъпва , а проблемите с обилността и болезнеността на цикъла ми се задълбочиха . Януари месец направих консултация с проф.Костов от майчин дом и се оказа , че миомата си стои и са премахнати едва 7 мм от нея . Той предложи отворена операция , но отказах . И така попаднах при д-р Цветков от Надежда , който след две хистероскопии успя да премахне миомата . Страхотен човек и специалист . СГ пак е с лоши показатели , ММ пие една торба с добавки . При мен всички хормони са в норма , но АМХ излезна със стойност 0.36 . Д-р Цветков ме извика за преброяване на антрални фоликули , каза , че си образувам достатълно , но се установи много нисък витД - 11 , който може би занижава изкуствено  АМХ .Съжалявам , че стана толкова дълго , искам да ви кажа , че ви чета от известно време и съм съпричастна с болката ви ❤ Док ни дава три месеца за естествени опити преди да започнем с инвитро процедурите . Горе главата , момичета 😘

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 20:39 от 💐💐 Sunshine_00 💐💐

# 546
Аз съм пациент на Надежда от 2019, микробилогия си поисках сама два пъти - преди ЦС и един път при оплаквания.
Преди трансфера ми пуснаха и микробилогия (2 бр и от влагалище и цервикален канал) и цитонамазка. По време на бременността също пускахме. На контролния преглед 3 месеца след раждането също + колоскопско изследване. Явно имат протоколи, ма дали се спазват от всеки.
Иначе аз съм при д-р Тихомирова и на мен поне ми отговаря на всички въпроси. Обаче като влеза сядам първо на стола, говоря, питам, после чак отивам да се събличам. След прегледа, ако трябва пак сядам и още питам. Какво значи не може да и таймира овулацията Simple Smile ? Аз дето нямам почти никога успя да ми предизвика (преди това на двама други не им се занимаваше; то не че забременях, ма ми беше психологически важно).

Сънче00 Purple Heart

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 13:53 от Одри ♡

# 547
Мила , Одри ❤ От момичета , които пишеха в темата преди и вече имат по две дечица , разбрах , че и твоето чудо се е случило . Толкова се зарадвах 🌺

# 548
Те в Надежда и повечето прегледи при нерепродуктивни лекари са по 3-5мин. Че даже и ЖК.
Най - обстоен, подробен и хубав емоционално и всякак преглед съм имала при д-р Гогова. Толкова страдам, че излезе майчинство. Истинска загриженост и желание да намери проблем, който да разрешим.

Вчера такива ужасяващо пробождащи болки имах в левия яйчник, та чак пих но шпа. За пръв път ми се случва толкова тегаво нещо извън цикъл.

# 549
Относно Надежда , мнението ми е , че има много неща в тази болница , които не са наред . Висенето пред кабинетите е прекалено  , прегледите са кратки , чакането за пункция , трансфер ) с пълен пикочен мехур ) , хистероскопии е убийствено .Напълно разбирам момичетата , които сменят болницата . Обаче ние с ММ много си харесваме  д-р Цветков и само заради него останахме . Той не е особено словоухотлив , говори точно , кратко , ясно и по същества . Напъва до последно за естествено забременяване , търси проблема , мисли как да се реши . Дано ни е на късмет .

# 550
  • София
Не може да таймира - не знае дали е настъпила овулация или задържан фоликул. Simple Smile При мен също не беше сигурна какво гледа и ми го е казала. Тогава се позачудих как така!?
А микробиология и цитонамазка са ми пускани. Но другите уреаплазма, микоплазма, хламидиаза - не, не и не. Дори не е споменавано. Simple Smile Не съм аз лекаря, че да се сещам. Не знам какво се спазва и какво не, но някои неща са извращения.

# 551
  • София
Hearty и Сенкова е същата, прави ми впечатление, че и Стойчева не й остъпва. Макар да бях предубедена в началото за нея.

# 552
sunshine_00, след всичко, през което си преминала ти пожелавам скоро да видиш двете чертички, още преди инвитрото!

Аз като латерна ще повторя пак - нека не обобщаваме и заклеймяваме, когато става дума за лекари и болници. Аз в Щерев винаги съм чакала мин 2 часа. Преди последния трансфер както бях писала нямаше и да ми пуснат микробиология, ако не си я бях поискала. И лекаря ми там обърка ЗФ с ДФ, а има над 20години опит като репродуктивен специалист. Да, ядосана бях, оплаках се и тук. Разочарована бях при този опит, смених клиниката. Обаче никога няма да си позволя да кажа, че тя не става или цялата болница не става и няма смисъл да се ходи там. Самата аз имам дете благодарение на същия лекар, а има като цяло не малко деца "създадени" в Щерев. Същото е и с Надежда и с всяка друга клиника.
А пък колко ще е дълъг прегледа не само при АГ, а при всеки лекар който посещавам зависи от това колко въпроси имам. И за 5 мин съм излизала и по час съм седяла. На магарето едва ли има нужда да ме гледат по 1 час (само с извънматочната бяха дълги прегледи, ама търсиха лекарите упорито къде е). Сега в Надежда си отидох с тефтерчето с въпроси и папката с изследвания и всичко, което съм си записала сама като сме правили процедури. Така като ми поискаха показах и на каква схема съм била при стимулацията, и други изследвания можах да покажа, за някои неща сама поисках коментар. Научила съм си урока - лекарите не четат мисли. Ако имам въпроси - питам. Ако имам оплаквания - казвам.

А при кой как било (таймиране, гъбички като дадени примери) - хич не харесвам споделянето не от собствен опит. Защото лекаря какво казал, пациента какво разбрал, как го предал и отсрещната страна какво запомнила си е чист развален телефон.

# 553
  • София
Ми това е нашия опит и го споделям. Кой каквото мнение иска да си има. Simple Smile Явно обаче не може.

# 554
Според мен трябва да се пишат и добрите и лошите отзиви за даден лекари/болница, за да може търсещите информация да си направят сметка. Не може само похвали

Общи условия

Активация на акаунт