Фентъзи и фантастика - 24

• 31 520
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Има нова преводна книга на български по произход автор (писана е на английски език) - Мръсни дни, с фолклорни елементи е, на сайта на Сиела има откъс. Засега нямам интерес към тази книга и съответно не мога да кажа повече, но не пречи да я погледнете. Четох Червенохалата скоро, но не беше моето, много повече харесах книгата на Аниш и разказите на Лорда от темата за творческото вдъхновение.

# 721
Благодаря Феникс, аз наскоро не съм писал защото сега има европейско, аз игра "Точни резултати" организирам и не ми  е до фентъзи в момента. Ще видим след 14 юли какво ще е положението и други неща правя та нека имам повече свобдно време и ще видим.

# 722
Чета "Лицето на врага" на Димитрина Събчева.Интересна е засега,  динамична е още от началото, но според мен би трябвало началото да е по-плавно.  Историята е представена от гледната точка на защитаващите старите порядки , прекранящи се на плътта, но дали те са прави или отсрещната страна, прекланящи се пред душата, все още не съм разбрала. Липсва ми историята за това как се е стигнало до този конфликт, за какво се борят разбунтувалите се, надявам се да видя малко повече от тяхната гледна точка. Харесва ми, че поне засега няма дразнеща любовна история и това, че няма бели и добри герои антипод на черните и лошите.

# 723
  • България
Започнах "Академия за магьосници"  от Ел Феъри, български автор.
Добри първи 50 страници.
Не от любимия ми тип фентъзита, но пък е дебела книга без продължения.
Засега.
Такива много обичам, а няма много предложения.

# 724
Предисторията на Дюн определено за мен си заслужава да се прочете, а има ли и други книги - прелюдия, които не са преведени?
П.п. Сама си намерих отговор- трилогия е :
“ Dune: House Atreides (1999)
Dune: House Harkonnen (2000)
Dune: House Corrino (2001)”

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 15:58 от fenyx

# 725
  • България
Пуснах и в темата за промоции на книги, но и тук да спомена, че Артлайн имат 35% намаление от цената за колекции.
Не можах да устоя.
Обявявам фалит. Grin

# 726
Пуснах и в темата за промоции на книги, но и тук да спомена, че Артлайн имат 35% намаление от цената за колекции.
Не можах да устоя.
Обявявам фалит. Grin
Но не за всички колекции за съжаление. Книгите на Марта Уелс не са включени, както и лимитираните издания на Летописите.

# 727
Малко офтопик, ама лимитираните издания на Летописите ги вземате за красота или за четене. Видях че превода им е по-хунав, обаче шрифта ми идва ситен и самите книги са тежки...
По принцип ги купих, за да зарибя децата един ден по тях (повечето ми хартиени книги са купени с тази цел) и не се тюхкам, само ми е любопитно дали съм сама.
Опатках Трес и Магьосника и ми харесаха. Трес ми хареса малко повече, но аз си харесвам Хойд. Не мисля, че хора, незапознати с Космер ще се насладят така на историята.

# 728
За деца аз бих препоръчал Ритматисът

# 729
Малко офтопик, ама лимитираните издания на Летописите ги вземате за красота или за четене. Видях че превода им е по-хунав, обаче шрифта ми идва ситен и самите книги са тежки...
Аз ги искам за четене и за красота. Първите 3 книги ги четох от библиотеката, четвъртата не съм чела все още, защото когато излезе първото издание имаше много лоши отзиви за превода и сменените имена на героите. Сега мисля да ги почвам отначало заедно с Отломъкът от зората.

# 730
  • Майничка
Вчера ми подариха четирите "Към небето". Аз ли съм бъгната от екрани или наистина са ужасно ситни буквите? Просто за лупа бях.😟

# 731
ситни са.

Първата книга за мен е най-готина. Втората и третата е с други герои (Спенса остава), друго приключение, променя се идеята. В четвъртата книга ще видим Спенса в изцяло нова светлина. Доколкото нейното упорство бе положителна черта, когато трябваше да се пребори с една несправедлива кауза (в първа книга), тук проличава нейния инат да прави напук на висшесотящите (в четвърта книга) и склонността да действа необмислено. Това са двете страни на една монета.

Също така Сандърсън показва една своя слабост, той е склонен да действа без план и на няколко пъти зарязва герои, които е създал. Във втора книга имаше една невидима героиня (забравих ѝ името) която бе много колоритна като характер и изчезна в трета и четвъта книга

# 732
  • София
Гаргамела, не знам за тях.
Проверих за Летописите, бих си ги взела на 35 процента надолу, но уви 😉

# 733
  • Майничка
Летописите - като издадат всички. Газен от колелото на времето от буря се крие.🤭

# 734
Летописите са до том 4, като издадат 5  ще има някаква пауза, защото 6 том ще предполага дейстиве, което се развива няколко века напред. Малко като Мъглороден 1 и Мъглороден ера 2. Та реално са почти до края на първата квинталогия.

Общи условия

Активация на акаунт