Кукундрела днес плажувЪ, за рабУта не ще да чува!

• 20 935
  • 718
  •   1
Отговори
# 405
  • загубено
А привет.

Кофиту у петък е най- сладко.

Соулчи дан съ упариш?

Алфи е аристократ по душа.

Как е детенце?

Добри, кажи " стоп".

# 406
Соулчи дан съ упариш?

Късну ма предупреждаваш....

Ти по леку с млякото де! Ного е скъпо да гу разливъш тъй!

Глей Алфиту колко ного рабути е сготвила за обяд за унучету? (как сте, Алфи, оправи ли се детето?)

Добри, няма ли да ти съ упре сичкото туй...!??

# 407
  • загубено
Хубуу де,щом млякото е скъпо ще ям салам.

Пицата ти със салам ли е?

# 408
Не, със чушки!

# 409
  • тук, на мястото си
Не сме, Соулчи, кашля като за световно. Днес пак ще я водят при личната да чуе пак гърдите. Поне няма температура.
Като ви гледам пиците да знайти ут куга ми се е прияла пицъ, каня съ да прая ама нещу не могъ да си приема пуканата. Пречи ми едно дето са вика мързел.

# 410
Алфи, видох тъ!

Сега сериозно - има един "бабешки" чай за кашлица. Знаеш ли го - с лук, орехи, ябълки/дюли, локум и т.н....? Ако не, ще ти го напиша да го направиш на детето. Моят, като беше малък, само с това му пресичах кашлиците. Обаче мирише на лук и по-късно (като се беше вече очовечил) отказа категорично да го пие, магарето му с магаре....!!!

# 411
  • тук, на мястото си
Я дай да видим! Миналата година майка и и дава боров мед, ама сега каза, че нямала.
Аз на моите давах исиот и мед.

# 412
Значи: В една тенджерка слагаш една глава лук без мустаците, но с люспите, срязана на две, 1 ябълка или дюла разрязана на две или четири (може само вътрешността им, т.е. семките, но трябва тогава да е от поне 3-4 бр), два-три ореха леко счупени (само да се пукнат) заедно с черупките, 2-3 локума или небет шекер, ако имаш, може и лукчета, някакъм чай за вкус (примерно шипка, лайка) Вариш всичко това, поне 15ина мин. - ти ще разбереш кога е готово, сваряват се ябълките. Оставяш да се охлади, прецеждаш и да пие вместо вода. Ноооо....мирише на лук. Пробвай с биберон или от онези чаши с чучурче да го даваш, поне да не се усеща толкова.

# 413
  • загубено
О Алфи, като чуя кашлица и откачам.
Малкото е с ларингит и всяка хрема завършваше с бухане като магаре.
Вече ги разрежда но е ужасно.
Дано бързо се оправи детенцето.

Да пийнем.

# 414

Аре!

Нескъ петъъъък

# 415
  • загубено
Ти и мезенце носиш гледам.

Аре

# 416
  • тук, на мястото си
Благодаря, Соулчи! Записах го и ще го дам на майка и, тя да си прецени иска ли го, а дали ще може да и го дава - много ме съмнява. Като за нещо, че не иска - край. Баща и беше такъв и още е, но едно време като малък играеха шамарите, при мене нямаше хък-мък. Сега съм баба, нямам думата.
Нерко, аз съм тъй,  кашлица,  гласни струни, пълен комплект.

# 417
  • загубено
Доброооо утро!

Кофитуууу

Соулчи, по интусиазирано де.

Алфи,ти спортуваш ли? Танцуваш ли?

( За кашлицата има едно лекарство Аеролин. Вид помпичка,помага много. За около 12 часа тушира пристъпите и ги разрежда. Нямам идея дали го има в Бг ,но на аптеката на Промахон имат. Разбира се след консулт с доктор.
На мен ми го изписа дет лекарка когато беше дребното на 4. )

# 418
Нерку , тенкс за кофиту и палачинкити!!!

Ентусиазирана съм - виж!

Вий с Алфиту нещу салатено го раздавате.....

# 419
  • загубено
Верну си ентусиаст. За балхи ли пръскаш?

Тряя одъ у ИКЕА. Бррр мразя ИКЕА.

Общи условия

Активация на акаунт