На море в Гърция 2023 - III

• 59 284
  • 785
  •   1
Отговори
# 570
  • В заешката дупка
Като сте в Гърция използвате ли някакво приложение за храна, забележителности и други ? Подобно на tripadvisor...

Не само за Гърция, а по принцип като организирам почивки освен споменатите аз ползвам и Airbnb. (Напоследък ми е основното място където си намирам престой). В допълнение обаче  домакините често правят списъци с интересни места за посещение и хубави места за хранене.

Ползвам и приложението GetYourGide. То е за намиране и закупуване на платени активности като примерно разходки с лодки, организирани посещения до интересни места и т.н. Дори и да не си купиш нещо от там, може да даде идеи къде да отидеш и какво да правиш.

# 571
Като сте в Гърция използвате ли някакво приложение за храна, забележителности и други ? Подобно на tripadvisor...

Aз навсякъде си ползвам за храна мапса, пиша си "food near me" примерно, то показва вс и аз си преглеждам от там по рейтинги. Под  4 рейтинг ги изключвам директно

# 572
Здравейте Simple Smile
Аз ли си направих сметки без кръчмар или пропускам нещо, но опитвайки се да букна ферибот от Фискардо до Лефкада (което и да е пристанище), за дата 11.09, не намирам плавания. Последната ни нощувка от престоя ни в Кефалония я планирах да е във Фискардо, за да може сутринта на 11.09. за станем, пием кафе и да потегляме към БГ.
Възможно ли е да няма фериботи в понеделник по този маршрут?

# 573
  • София
Има няколко ферита на 11.09.
SEPTEMBER 1st to SEP. 18th
VASILIKI – FISCARDO :
Daily 10:00, 13:30 & 16:30
FISKARDO – VASILIKI :
Daily : 11:30, 15:00 & 18:00
от сайта на превозвача https://westferry.gr/lefkada-kefalonia-lefkada-ferry-boat-timetables/

# 574
О, много благодаря!
Поне в три сайта проверявах, този не го знаех. И навсякъде е ето така -

# 575
  • София
Явно не ползват посредници.

# 576
Явно не ползват посредници.
Знам ли ги.. Simple Smile Но иначе за всеки един ден, без понеделник, имат 😀

# 577
  • София
Тези, които се виждат във ферихопър с кораб Lefkada Palace са друга компания и пътуват от Сами, а в Лефкада не съм сигурна къде спират - пише само Лефкада. Корабът обикаля Йонийските острови и е доста бавен - общо взето не е алтернатива на West Ferries за директния маршрут Кефалония - Василики, Лефкада. Освен това Lefkada Palace НЕ вози коли, което е особено важно.

# 578
Здравейте!
Почивката ни в Парга за съжаление приключи. Бяхме една седмица от 10 до 16 юли. С няколко думи, въпреки непоносимата лудница вечер, Парга е едно бижу за мен. Цветна и красива картичка. Цените също се оказаха съвсем нормални. На местните плажове така и не отидохме, защото беше лудница. А и бяхме с коли и много плажни принадлежности. Ходихме на Амудия, Саракинико и Лихнос. За първи път почивахме на Йонийското крайбрежие и мисля да не е последен. Прочетох по назад за момичета, които са били в Антуса и мисля че те са избрали по - добрия вариат. Следващият път и аз бих се насочила натам. И определено по друго време.
Весело лято на всички!

# 579
Здравейте, предстои  ни първа почивка в Гърция във вила. До сега сме били на различни хотели.
След обстойно четене стигам до извода че е възможно да имаме "landlady" /домакин на място във вилата без това да е описано. Вилата е резервирана през Арендо.
Миже ли да ми дадете мнение, това практика ли е за Гърция ?
Благодаря!

# 580
  • Пловдив
Здравейте,бих искала да попитам за впечатления,мнения за о-в Хиос,всеки път го "заглеждам" от турския бряг в Чешме и само толкова(не ми харесва,че ферито е само за пътници,не и за коли).През септември ще сме отново срещу Хиос и съм решила,че този път ще отидем до острова дори само за 1 ден до Хиос таун.

# 581
Момичета, плаж Фанеромени на Антипарос хубав ли е? Четох, че се стига по дълъг каменист път - ако някой е ходил, моля да сподели как е в действителност пътят и плажът заслужава ли си усилието Sunglasses

Малко снимки от Парос

# 582
  • София
Здравейте,
имаме резервация за гр. Родос от събота до втроник. Ще летим с Ryanair . Знае ли някой къде мога да видя за трансорт от летището до града? Това е адреса Korinthou 3, Rodos 851 00, Greece.

# 583
Divi_86, ние на Антипарос стигнахме само до Состис и заливчето точно под него, по-нататък не продължихме и не мога да кажа как е пътят. От Агиос Георгиос надолу всички пътища бяха неасфалтирани, но се караше нормално по тях, а Состис ни хареса много повече отколкото прехваления Сорос, на който аз не видях нищо специално.

# 584
  • Пловдив
За транспорт не знам, но свързахте ли се с хотела как е положението с пожарите? Много къщи и хотели изгоряха и положението е бедствено.
Здравейте,
имаме резервация за гр. Родос от събота до втроник. Ще летим с Ryanair . Знае ли някой къде мога да видя за трансорт от летището до града? Това е адреса Korinthou 3, Rodos 851 00, Greece.

Общи условия

Активация на акаунт