СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 14

• 74 426
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
СМГ е взело решение всички петокласници, шестокласници и седмокласници на които преподава Г-жа Бойчева по математика, да могат да ползват 50% отстъпка от таксата на курсовете в Учители ООД . До тежкото решение се е стигнало след като е станало ясно, че децата от посочените по-горе класове имат спешна нужда от допълване на базовите си знания за материала по математика. Директора на СМГ е преценил че след като така или иначе децата имат нужда от частни уроци за да се справят с базовия материал по математика и да се подготвят за върховното изпитание- матури, по-добре е да се използва възможността и да са в Учители ООД отколкото при други преподаватели. Така доброто име на СМГ и учителката ще бъдат поне от части запазени.

# 136
Бойчева не преподава на шестокласници, нито на седмокласници. На пети клас как се прецени, че не усвояват материала, като са едва от два месеца на училище, при това се вземат много нови и сложни за тях неща?

Тази информация откъде я имате? Не ми се струва да е истина.....

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 09:14 от Soul Free

# 137
  • София
Не ми се струва правдоподобна тази информация. Нали ученици на СМГ изобщо нямат право да посещават курсовете на СМГ Учители? Това си е конфликт на интереси.

# 138
Това определено е шега. Явно някой родител се сблъсква за първи път с явлението Бойчева. Професионалните и качества са ясни на всички и няма нужда да бъдат коментирани, но останалото е доста пресолено.

# 139
  • В офиса
хахахаха, Стресиран с 1 мнение, доообре.

# 140
Парадоксът е, че учениците на Бойчева са на челните места по състезанията - дали заради предходно придобита опитност, дали защото ходят на допълнителни уроци - не знам, но е факт.
Родители бяха споделили подобни наблюдения за миналогодишните й седмокласници и резултатите от НВО.

# 141
Парадоксът е, че учениците на Бойчева са на челните места по състезанията - дали заради предходно придобита опитност, дали защото ходят на допълнителни уроци - не знам, но е факт.
Родители бяха споделили подобни наблюдения за миналогодишните й седмокласници и резултатите от НВО.

Никак не е парадоксално. За никого не е тайна че в последно време основният актив на СМГ са учениците и все по-малко преподавателите и традициите. Разбира се инерцията е голяма…така или иначе относно Бойчева нещата са ясни- любимка на директора(класовете и винаги са пълни с деца които да я научат на нещо, а не обратното). Като математик и педагог нивото и е максимум за 3-4 клас и за съжаление това не е шега. Късата клечка както се шегуват колегите и. Но на децата никак не им е смешно и да, вицът с частните уроци по математика за ученици от СМГ никак не е смешен. Поне за миналогодишните седмокласници на които преподаваше, а предполагам и за следващите на които ще преподава.

# 142
  • В офиса
Не съм разбрала сегашните 5-окласници да се оплакват от Бойчева. Не я познавам, но такава атака от потребители с между 1 и 5 мнения, е грозна и махленска. Оправяйте си неразбирателствата вътрешно, не се излагайте тук.

# 143
Не съм разбрала сегашните 5-окласници да се оплакват от Бойчева. Не я познавам, но такава атака от потребители с между 1 и 5 мнения, е грозна и махленска. Оправяйте си неразбирателствата вътрешно, не се излагайте тук.

Забавно.
Бях останал с впечатлението, че точно това е вътрешната тема в която би било подходящо да се дискутират подобни въпроси. Също така се извинявам че до момента не съм натрупал повече мнения за да си позволя да коментирам, но какво да се прави.
Относно Бойчева, Вие може и да не я познавате, но за съжаление аз я познавам, както и много от миналогодишните и ученици и не намирам за нормално това което се случва.
Относно петокласниците, може да не сте разбрала, но аз току що разбрах че има най- малко 20 молби от родители за прехвърляне на децата в други паралелки. Красноречиво..

# 144
В ролята си на какъв и откъде разбра тази информация?

# 145
Много е дразнещо, когато на лично /доколкото е лично, чрез собствено дете/ пострадали родители, дори в тази тема да е забранено да се оплакват от "къси клечки".  Още по тъжно е, че директора е глух за всякакви оплаквания, донася от сто кладенаца вода, за да докаже професионализам, там където той липсва. Разбирам че, за уцелилите от тотото добър преподавател е супер дразнещо да се говори срещу това иначе прекрасно училище, но все пак проявете малко емпатия.  Ужасно е да виждаш как ти съсипват детето и как убиват всякаква математическа амбиция в него. Това са деца положили много усилия, за да са в СМГ. А можеше да са и Вашите деца. И все по някои предмет, ще бъдат  Вашите.Най- жалко за тези, на които са се паднали по БЕЛ или математика., Мисля, че много по продуктивно би било да се впрегнат усилията на всички родители, за да няма "Къси клечки" отколкото да се хулят оплакалите се.  Късите клечки, стават все повече и ще стигнат и до Вашето дете.  Част от миналогодишните седмокасници, бяха особено "късметлии" още от 5 клас.  Все повече се убеждавам, че проблема е в директора. Макар и вече да нямам дете в СМГ, все още ми е мъчно и необяснимо напускането на г-н  Костов.Страхотен, обичан и много пасващ на СМГ математик. Позволявам си да взема отношение, защото винаги ще обичам училището и ще бъда благодарна, за това което е дало на децата ми, а дори и за това каето не е дало. Всичко е урок, и доброто и не чак толкова доброто.

# 146
  • В офиса
Не омаловажавам нищо, изразих съмнения от включвания на потребители, единият от които явно се е регистрирал, за да повдигне темата, а другият с изключително епизодични (5) участия, т.е. потенциален трол също.
Също децата се познават между класовете и си обсъждат от какво са недоволни - чух за КМИТ, за английския, за Бойчева изрично питах - не, единствено разбрах, че има 6 деца, а човек, който може да отгледа 6 собствени деца хич не ми се върза с обвинението, че не е педагог.
Но срещу личния опит нищо не мога да кажа.

# 147
Тинкърбел ме изпревари. Точно това имам предвид и аз. Да се разкаже по-конкретна ситуация, откъде е информацията, в качеството си на какъв пише (родител, учител, ученик, брат....).

Иначе навсякъде ще има по-предпочитани учители. Дори и в един клас всеки е различен и докато за моето дете даден преподавател може да е супер, за друго да е точно обратното. Затова не може да се хвърли някаква бомба от потребител с едноцифрен брой мнения и да се счита за чиста монета.

Много съм ЗА да се споделят и обсъждат проблеми. Стига наистина да има проблем, не нещо като поста на Стресиран, тъй като е пълен абсурд СМГ да пусне учениците му да се обучават към СМГ Учители, което е конфликт на интереси. А самите курсове не страдат от липса на запълняемост на местата.

# 148
Ох, пак се получава "сит на гладен не вярва"
Хората ги е страх, притесняват се да кажат, че проблеми има. Себе си дори се опитват да убедят, че след толкова усилия,  да си вътре - проблеми няма.
И при двете ми деца е имало проблем с част от преподавателите по математика.И при двете, родителите не сме  останали само с "жалене" по темите в БГ Мамата.  И при двете сме имали срещи с директора, разговори, обещания и т. н. И при двете резултат не е имало.
Това вече не е моята битка. Но ми е мъчно и много добре разбирам "прецаканите" родители. И все пак мили хора, може би "късата клечка" по математика ще помогне на детето Ви да открие химията, биологията физиката или пък да обикне литературата и философията .  
За мненията по-горе, много ясно че не е истина и е невъзможно това.Не знам само, защо не разбирате, че са вик за помощ.
Може би именно поради "личен"опит винаги съм твърдяла, че СМГ не е само математическо училище. Има вдъхновяващи учители по другите предмети, има прекрасни умни, мотивирани деца, на отговорни и заинтересовани родители.  Просто не си затваряйте очите, и ушите.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 18:39 от kasmet4e

# 149
Жалко, че Илия Костов напусна СМГ, незнайно по какви причини. Лично аз също очаквах, че в СМГ всички учители по математика са блестящи, но явно има изключения. Лошото е,че тези изключения убиват любовта към математиката. А на много деца там математиката е любов и призвание!

Общи условия

Активация на акаунт