СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 012
  • 826
  •   1
Отговори
# 705
Няма предложение за втора поправителна дата. Слушах министъра. Предложението е само за деца, които имат уважителна причина. И ще се класират в желаните училищата, само ако са изкарали бал, който е бил достатъчен за класиране на децата от "първата дата". Не разбрах как ще се случи цялата схема с бройките. Единствено виждам вариант да отпуснат надпланови бройки.
И каза, че още обмислят цялата процедура. Обсъждат. Важното е, че има напредък и това вече им е в тематиката за промени.

# 706
Ако нямате оценка от олимпиада или състезание, все едно имате нула точки. Оценките от дипломата също влизат в балообразуването, но не вместо точки от състезанието.
Да, благодаря. И аз така мислех Simple Smile

# 707
Да, добре - "ако успехът им позволява",т.е. балът - а спрямо бала от кое класиране ще се взима за сравнение , м?

# 708
Да, добре - "ако успехът им позволява",т.е. балът - а спрямо бала от кое класиране ще се взима за сравнение , м?

Най-ниският вероятно. Защо е нужно да се уточнява първо, пето, десето класиране? Ако детето има бал по-висок от най-ниския,  с който е влязло последното от същия пол дете(ако има различна класация по пол), не виждам каква е драмата.

Става въпрос за много малко деца, с уважителни причини. Не разбирам защо има реакции "на нож".

# 709
Най-вероятно на последния класиран, на последното реализирано класиране за съответната паралелка..          
                         Все пак се касае само за извънредни случаи и само може би за стотина деца в цялата страна.

# 710
  • Видин
За информация - на 14.07 подадох онлайн за помощта в 8 клас и днес получих писмо от директора на съответната дирекция, че ще ми я отпуснат на 2 етапа...

# 711
Въобще не съм на нож - горещо приветствам проявата на гъвкавост от страна на МОН, аплодирам я. Просто, както казах, ми изникват множество въпроси.

# 712
Може и да се касае за стотина деца в цялата страна, но за тях трябва да се "отворят" места във всяка една паралелка из България. Защото никой не може да предвиди, какъв успех ще имат и кой къде ще иска да влезе. И от тук хипотезите стават милион. Ами ако в София има трийсет деца и те искат да влязат в една и съща паралелка, и им стига балът, и т.н.
Повечето възможни проблеми ще произлязат не от друго, а от недомислицата втората дата да бъде след като са приключили класиранията.
И само едно уточнение - доводите на различните хора, които естествено възникват в процена на обсъждане на нещо ново, не са "реакции на нож". Това са различни гледни точки и често - основателни съмнения в правилността на някое решение.

# 713
Никога не могат да се предвидят всички ситуации, но все пак е възможност за децата, за които е възникнала обективна невъзможност (извънредна и изключителна).

# 714
Така здравейте скъпи мами ,включвам се ,за да задам един въпрос. Дъщеря ми е приета във хубава елитна гимназия , има висок бал ,но след отворилите се пет места в немската за трето класиране тя продължава да напира. Моля ви орентирайте ме , ако ви е възможно с бала на дечицата ,които ще кандидастват там на трето класиране  ,за да знам дали си струва да рискуваме ,защото на мен никак не ми се ще...

# 715
Това никой не може да каже.

# 716
Е, как да кандидатствате.
Срока не изтече ли за изтегляне на документи?!. Довечера, след няколко часа  и подаването на заявления или гимназията не е в София?

# 717
Дано да съм лош пророк, но предвиждам доста болни деца следващата година на датите за НВО в София

# 718
  • Sofia
Нищо от идеите няма да се  осъществи.  Този няма да е министър дълго време.

# 719
Нищо от идеите няма да се  осъществи.  Този няма да е министър дълго време.
Пуснахте ли за трето?

Общи условия

Активация на акаунт