Седмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 37 973
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Като родител мога да дам съвет и да обсъдя с детето какво харесва, кое му е лесно, какво иска да прави. Амбиции нямам, че наборката по-трудно учи. Хубавото е, че в повечето училища се учи английски вече на ниво поне В1-В2 и извън езиковите гимназии. Моето като цяло каза, че си представя да работи в офис, така че да заляга над езици и работа с компютри, което си е някакъв минимум.

# 481
Записвам се да следя. Благодаря за темата и за полезната информация.
Наборката не положи кой знае какви усилия да си помогне през лятото, така че ни чака тежка година, но ще я борим както можем.
Брат й тази година е 12 клас, не сме забравили кандидатстването преди 5 години, но май с девойката ще ми е по-трудно... ни се води, ни се кара Frowning

# 482
  • София
Joy  Набор 2010  - "ни се води, ни се кара" е много добро ....Даже за заглавие на темата Stuck Out Tongue Winking Eye  Щото "в наше село" е същото... Head Band

# 483
  • София
Ако някой е бил тази сутрин в ОТ на пл. Македония, за да заведе отрочето си на преговорния им курс - буреносният облак с лилаво-червена коса бях аз Blush "Ни се води, ни се кара" - точно в десЕтката за младежа Joy

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 12:14 от beb4o_fb

# 484
А моето момиче е стресирано от предстоящия урок днес. Притеснява се много и поиска дори да спя с нея.

# 485
И моето момиче започва днес с уроците по БЕЛ. Продължава със същата учителка от миналата година. Сестра ѝ е 3 години по-голяма и ходи на уроци по български само втория срок на седми клас. Но имаше перфектна подготовка в училище. За съжаление на малката нямаше този късмет. Недостатъчно квалифициран учител, с ниска мотивация, който вместо да запознае учениците с произведението, предпочита да им пусне филмче. И с математиката стартираме тази седмица. Нашата кака вдигна високо летвата и малкото се чувства някак притиснато да я гони, да влезе в същото училище. Вътрешна конкуренция - не е наложено от  мен и баща им. Аз даже предпочитам по-спокойно училище и по-уравновесено от към амбицирани деца и родители.

# 486
Подкрепям "Ни се води, ни се кара" набор 2010 с две ръце Simple Smile

Моите ползват и "Уча се". Отделно тази година ще има уроци по математика и ако се наложи, по БЕЛ. (Сестра му ходеше 4 години на частно по математика и се справя отлично след това.)
Децата ми са толкова различни едно от друго, че няма да е възможно да се конкурират. Не знам как се е случило това Simple Smile

# 487
Вчера звънях на учителката по БЕЛ, стартира от 7ми, лошо й стана. Още не е минала задължиелната литература, нито наизустила 5те стиготворения, ама то кога и това... Тя доста се е стреснала, не я хареса от първия път, строга си е, над 65 год вече, но е перфектна според мен. И кака й не я хареса,рева и не искаше да ходи, след първия път кротна и после много си допаднаха. Надявам се и с второто това да стане.
По математика правим преговор, мъка е, все нещо не излиза,  ядосва се, аз също и да ми са здрави нервичките тази година, но за съжаление каката също така мина и нямам изпитан учител по Математика. Ще се мъчим, пък и задачите  от досегашните матури не ми се виждат мега трудни, би трябвало да се справи/м/.

Някой може ли да сподели по математика какви помагала позлват в школите? [/b Трябва да седна да разгледам и аз другите училища какво предлагат и да си набележим интересни паралелки, пък и инфо да събера за тях, че дали си струват или само заглавията им ги красят.

# 488
  • при моите любими
sunlight_eli по БЕЛ - Кирил Тодоров, по МАТ - Илиян Илиев. Но няма да ходи на блок в един ден. Петък е на БЕЛ, неделя е на МАТ. Мина родителската среща по МАТ. Трябва да вземем помагалата на Коала Прес, Регалия, Книга на ученика и тетрадка 1 и 2  на Архимед. За БЕЛ още не знам какво ще искат.

# 489
И нашите уроци започнаха- с контролно. Шок и ужас. 🙃
Има ли сайт от където поръчвате тетрадки, подвързии моливи, химикали..., като начално зареждане? Тази година мисля да си спестя ходенето по книжарници. Джъмбо не ми е опция- там влизам само при смъртна заплаха.

# 490
И нашите уроци започнаха- с контролно. Шок и ужас. 🙃
Има ли сайт от където поръчвате тетрадки, подвързии моливи, химикали..., като начално зареждане? Тази година мисля да си спестя ходенето по книжарници. Джъмбо не ми е опция- там влизам само при смъртна заплаха.
Store.bg

# 491
Темата от юни насам се превърна в "уроци и школи по БЕЛ, тук-таме и по математика".
Ще ме извинявате за дръзкото отклонение, но кажете за обувките... излязохме от всички възможни детски номерации... откъде (смятате да) купувате водоустойчиви зимни обувки за пораснали момчета?

# 492
Моят е с 44 номер и отдавна сме на мъжките щандове Simple Smile

# 493
Моята девойка още е 153см, 34 кг с издължени крайници. Обаче нагоре S-ката й пасва. Надолу все още е проблем - дължината на крака е за 158, а в ханша е още 140.

# 494
Записвам се в темичката с един седмокласник. През ваканцията прочете само Христоматията по препоръка на госпожата му по БЕЛ, както имаше да попълва и тестове след всяко произведение. От утре подновява уроците и започват преговор. Ще трябва да се чуя и с госпожата по математика да видим кога започват. Много е умен моят младеж, но и много го мързи, учи на минимума и с минимум усилия. Имам чувстото, че изкарва оценките на магия. Не знам как ще го избутаме този 7 клас, изобщо не е наясно какво му се учи...по принцип ако може нищо да не учи най-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт