Седмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 37 925
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Ох ами то и ние на 2ри, ама като съм пропуснала една седмица в школото 🤔, сигурно от бързане да се свършва тая година...

# 616
  • при моите любими
И аз да се включа днес, на първия учебен ден. Да ни е спокойна, спорна и за децата и за нас. Моето момче е знаменосец на училището и присъствахме и ние на тържеството. Ако не участваше активно в него, едва ли щяхме да отидем с баща му. До година май ще ни е последна за първия учебен ден. Тази година имам и дететокласничка и тя беше категорична, че не и трябваме в училището. Та май следващото явяване там семейно, ще е на бала. Помагала поръчах, програмата не съм я гледала и за промяна на учители още не съм разбрала. По МАТ ни е страхотна и със сигурност знам, че няма да я сменят, по БЕЛ не е любима учителка, така че и да има промяна, може би ще е за хубаво. Класната ни е същата. Това имам като инфо. Толкова от мен за днешния хубав ден. Но определено колелото се завъртя и дано оцелеем дружно, до края на учебната година.

# 617
  • София
Здрави да са ни учениците, а на нас здрави нерви!
Поздравче с едни мои любимци:
https://www.youtube.com/watch?v=o1tj2zJ2Wvg
Laughing

Моята щерка ще учи както обикновено само първа смяна (145- ОУ / Шилер)
Пон- четв - 7 часа, а в петък - 6.
6 часа математика. Не бях поглеждала колко са, но вчера се зачетох в темата. Защо има разлики - 8, 6, 5 ?
8 са малко за мат. паралелки, защото сестрите й бяха в такава и имаха повече часове.
По 100 кинта за помагала.
Наслука! Wine GlassWine GlassWine Glass

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 16:05 от bibi

# 618
За помагала дадохме по 170 лв.! От тях - две по БЕЛ и две по математика. Всичко останало е по другите предмети, вкл. по музика и по технологии и предприемачество. Днес са им дали учебниците, те са третия, последен, набор, който ги използва. Повечето са в окаяно състояние, има и два направо неизползваеми. Говорих с класната, ще видела има ли резервни да ги замени, иначе трябва и тях да купувам. И като сложа по 37 лв. за риза и 25 за тениска... лошо ми е.

# 619
  • София
Свят ми се зави докато надпиша всички учебници и помагала, които донесе днес от училище - то не са учебни тетрадки, книжки с тестове, атласи, любимите ми контурни карти /няма такава тъпотия, честно/... Иначе допълнително купувахме само два сборника по математика и две помагала по БЕЛ. Изчислих, че това ми беше 19-тото поред откриване на учебната година. Rolling Eyes Ще ги закръгля на 20 догодина и приключвам.

# 620
Аз още не съм започнала да надписвам, дори и подвързии не съм купила. Утре ще я свърша тази работа.

# 621
Честит 15-ти септември!
Добре е, че учебната година започва, защото само след 10 месеца ще свърши..... Дребният каза "уф, сега 10 месеца затвор" Simple Smile Ще се радвам, ако се справи с матурите. Ако не се справи, ще му е обеца на ухото.

# 622
  • Варна
Ретроспекция на деня в тийн стил : Затътрих се до даскало, видях се там с едни идиоти, после се прибрах. Толкоз! 🥴🙄😒
Сутринта беше един неописуем "ентусиазъм". Казвам хайде малко по бодро, отиваш на училище. Отговорът беше - даам, бодро ще подрънквам с веригите.
Направо да се гръмне човек!
Ще бъдат с нова учителка по математика, от което пък мен ме побиват тръпки. Дано е читава жената. Помагалата ги поръчах онлайн. Учебниците от вчера са тръшнати в торба на бюрото. Имало време да си ги оправи, а уикенда с брат си са на гости на дядо си.
Оммммм, аз съм в дзен зоната, оммммм 😁
Биби, и на мен са ми любимци 😉

# 623
Един въпрос - знаете си помагалата, закупили сте ги, знаете програмата... Откъде?

# 624
Много здраве и успехи на децата!

Моят е най-щастливия на света днес, но причината е, че стана готов новия му компютър Simple Smile Буквално видях лицето му да грее. Сигурно и ученето ще потръгне Simple Smile

# 625
Изчислих, че това ми беше 19-тото поред откриване на учебната година. Rolling Eyes
Водиш с две, но пък остават още много напред..

# 626
  • Sofia
Вместо поздрав, копирах от осмокласната тема:
Скрит текст:
ПЕТНАДЕСЕТИ СЕПТЕМВРИ

Първокласник:

Отдавна съм облечен вече,
но мама се гримира и рече:
-Да слушаш, ще имаш награда.
Тате допълни:-Пръв удряй, ако някой напада.
Съвети ми даде и бате навън.
-Да не клюкариш, мълчи като пън.
Хубаво ще е да съм ученик!
Нали пораснах, не съм мъник!

Седмокласник:

Хайде, тръгвам, не искам съвети.
Всички ме дразните, спрете.
Никакви цветя да мъкна няма.
Мамо, ти да не си глухоняма?
Отивам, пари за почерпка искам.
Тази вода няма да я плискам.
Обикновено даскало, що ревете?
Чао, тръгвам, вие се приберете.

Десетокласничка:

Уж рейс, а тези баби с колички?
Блъсканица, полудели са всички.
Маникюрът ми да не пострада.
Ужас, бабичката върху мен пада!
Отдръпнете се, ще смачкате айфона.
Чакай, както седя, да заснимам и фона.
Първи ден на даскало, скапана съм направо.
Ало, бабке, дръж се за желязото здраво!

Учителката:

Свърши и тази ваканция, почва пак.
Чак ме заболява десният крак.
Усеща, че насила вървя към двора.
Не сме почнали, а чувствам умора.
Дано на дистанционно да минем.
Тогава добре ще си поотпочинем.
Какво да се прави, вървя към децата.
Полека, бавно ме поглъща тълпата.

Родител:

Най-после свърши тази ваканция!
Кога ще я намалят, като във Франция?
Полудяхме да водим децата с нас.
На работа, без почивка, всеки ден и час.
Тръснахме половин заплата наведнъж,
да стегнем малката дама и малкия мъж.
Още ще ни одрусат на родителските срещи.
Слава Богу, товарът е на учителските плещи!

15.09.2022г.Баба Либертина

Досрамя ме докато ви чета и се върнах на съобщението, в което ми прати програмата си, да проверя какви часове има. Учебници и тетрадки ще си подвързва сама. Само помагалата, които ми посочи, поръчах от озон. Ако поиска помощ, съм насреща.

# 627
Стихчето е точно за нашите седмокласници.

# 628
При нас ентусиазма липсваше.
Девойката стана сърдита на целият свят. 1 час се обличаше, но щом си видя приятелката от класа нещата се нормализираха. Ще имат нова госпожа само по Английски , което е добре.
Учебни помагала 135лв.
Младежът беше щастлив, че ще се види с неговите приятели. Върна се доволен. Ще имат доста нови учители, включително по Математика- надявам се този път да има късмет, но така или иначе не разчитаме на подготовката в училище.

Спорна учебна година и нека успеем да запазим разсъдък до края 🥂

# 629
Помагалата ни ги написа класната без едно.
Програмата я пуснаха апокрифно във вайбър групата на класа, като проект, написан ан ръка. Още не я знаем официално.
Не знам в помагалата какво слагате, и учебните тетрадки ли. При нас учебни тетрадки, атласи и т.н., сборници по математика, учебник по руски, излизат към 170-180 лв.

Общи условия

Активация на акаунт