На море в България 2023 г.! - 3

• 47 944
  • 518
  •   1
Отговори
# 285
Откакто пишат повече хора, интересуващи се от ОИ хотели и даващи мнения за такива.
На мен пък ми писва по този въпрос през няколко страници някой не толкова редовно пишещ да се изцепи. В темата съм от години и в нея се пише за всякакви почивки на българското черноморие.
Може да не съм редовно пишеща, но съм редовно четяща. И не пиша точно защото тук се пише основно за хотели с категоризация от 3 звезди нагоре. Затова и предни години беше създадена отделна тема за бюджетна почивка на море.

# 286
Просто който се интересува само от ОИ да си направи отделна тема, на мен тази ми е интересна така, както е формулирана

# 287
Може да не съм редовно пишеща, но съм редовно четяща. И не пиша точно защото тук се пише основно за хотели с категоризация от 3 звезди нагоре. Затова и предни години беше създадена отделна тема за бюджетна почивка на море.
И аз съм останала с такова впечатление, но пиша тук, въпреки че всяка година почиваме на евтини места и винаги с различен вид настаняване.  Никой не ме е скастрил, че съм на неправилното място.

# 288
И аз съм останала с такова впечатление, но пиша тук, въпреки че всяка година почиваме на евтини места и винаги с различен вид настаняване.  Никой не ме е скастрил, че съм на неправилното място.
Напротив, с интерес чета твоите отзиви за места, на които не съм била.

# 289
На къмпинг Златна рибка е много плитък плажът.
А там спира ли автобус?
Милитана, спокойно ще си направим тема за ОИ за следващият сезон още през тази есен, когато си правим резервациите на ранни записвания, а тази ще залезне, подобно на темата за бюжетно море. А защо не пишете там?

# 290
На къмпинг Златна рибка е много плитък плажът.
А там спира ли автобус?
Милитана, спокойно ще си направим тема за ОИ за следващият сезон още през тази есен, когато си правим резервациите на ранни записвания, а тази ще залезне, подобно на темата за бюжетно море. А защо не пишете там?
Аз съм спокойна. Резервации и ранни записвания има и в хотели, които не са на база ол инклузив. Коя тема ще "ЗАЛЕЗНЕ" не решаваш ти. Интересува ме всякакво море, бюджетно или не. Задоволих ли любопитството ти?

# 291
В Поморие има ли хубав пясъчен плаж? Ходихме там преди 10-на години за последно и плажът беше малък и доста мръсен.

# 292
В Поморие в стария град пред гранд хотела е така ок плажа, и в новия град казват че е обширен, там е с насипан пясък.
Аз съм била само на плажовете в стария град, всичките...
В темата за Поморие са обсъждани всяка година , тази също Simple Smile

# 293
Ако някой се интересува от хотел Алуа Хелиос бийч в Обзор, с две думи мога да кажа, че за тризвезден хотел на първа линия си заслужава. Чисти стаи и общи части, персонала е много мил и много се стараят, храната е много вкусна и лично за мен разнообразна. Ако на някой му е интересно мога да напиша и подробно плюсове и минуси за хотела.

# 294
  • България
Ще е интересно да споделиш.
Мислех, че е 4-звезден.
Благодаря.

# 295
Аз да попитам за линк, че ми излиза и със sunhelios в името, и друг без sun но с бей накрая, не бийч.
Та кой точно е? Simple Smile

# 296
# 297
  • Gotham City
Да споделя и аз впечатления от почивката. Може да са от полза за някой. В Мелиа Слънчев бряг сме. Дойдох с резерви след мнението на една потребителка по-рано, но мога да кажа, че спрямо очакванията ми хотелът е 9 от 10. Стаите са големи и добре обзаведени, банята е ок. Нашата стая е с гледка към морето и за другите части на хотела не мога да кажа, но тук шумът е поносим, като се има предвид, че хотелът е близо до центъра на Слънчев бряг. Основно чувам анимацията към хотела вечер, която приключва към 22:30.
Плажът е близо, пресича се една улица и започва алеята към плажа. Може би са към 200-300 м до чадърите на Мелиа. Аз съм с тийн на 15 и за нас не е много като разстояние. За плажа няма какво да кажа - перфектен.
Храната е разнообразна и изобилна. Преди 2 години бях в Сол Несебър Маре, който е също на Мелиа. Храната в Сол Несебър ми хареса една идея повече, особено откъм разнообразие и качество на плодове беше доста по-добре. Но общо взето разликата не е голяма.
Предимство на Мелиа Съни бийч за мен е близостта с хубавия плаж и близостта до центъра. Всичко е на ръка разстояние.
Сега за минусите - хотелът е много голям и много пълен, оттук има ужасно струпване на басейните, но пък в ресторантите се храниш спокойно. Другият голям минус е платеният паркинг и изобщо трудността с намирането на място за паркиране.
Като цяло тази година съм много доволна от избора и бих повторила.

# 298
# 299
Алуа Хелиос Бийч е тризвездният им хотел, а Алуа Хелиос Бей (бивш RIU) e четири звезди.
В този бяхме ние: https://www.booking.com/hotel/bg/helios-beach-all-inclusive.bg.html
Аз резервирах през официалният сайт на Hyatt и хванах много хубава промоция с отстъпка 40% за ОИ настаняване и беше голяма далавера.
Хотела е с 3 отделни крила и може би това за беше един от недостатъците, като ние бяхме в крило Б, което е най-крайното на комплекса и се получава малко размотаване да отидеш до стаята, после до ресторанта, до плажа, до рецепцията и т.н.
Около хотела е много поддържано и чисто, много зелени площи, цветя и дървета, между главната сграда и басейна има градинка с пейки и спокойно може да наблюдаваш морето от там.
Стаята ни беше двойна стая с гледка море, бяхме на втори етаж и се откриваше много красива гледка, към плажа. В хотела няма асансьори, но и трите крила са с по 3 етажа само и не е болка за умиране. Като пристигнахме пиколото ни взе багажа и ни заведе до стаята.
Стаята е стандартна хотелска стая, баните са нови и чисти, само не знам защо не са сменили вратите на баните и това е едно от нещата, които много ме издразни, защото определено имат нужда.
Матраците са малко меки за моят вкус, но се свиква.
Стаите се почистваха всеки ден, включително и бършеха със стирка и препарат пода. Терасите са много големи и широки, има маса със столове, но както повечето места няма сушилници за дрехи.
Настаниха ни веднага след като пристигнахме и дори ни позволиха да обядваме, макар че оставаха само 15 минути до края на обяда.
Храната лично за нас беше много добра, не е много като избор, но има от всичко, няколко вида салати, отделно само нарязани зеленчуци, маслини, сирена, мезета, поне една супа за обяд и вечеря, задушени зеленчуци, безмесни и месни манджи, скара, пържени картофи, плодове, сладък бар.
За закуска обичайните неща, задължително има пържени филийки, палачинки, яйца няколко вида, банички, кроасани, салами, зеленчуци и т.н.
На вечеря и обяд има вино (розе, бяло, червено) и бира, аз опитах бялото и ми допадна, лекичко беше. На бара има меню с коктейли, които се предлагат към ОИ и отделно меню с такива, които може да си заплатиш. Кафето очудващо беше много хубаво и в основният ресторант и в снакс бара.
Аз лично съм доста претенциозна от към храна, но всичко, което опитах ми допадна, останах очарована от кавърмата им, много беше вкусна. Вчера имаше тематична българска вечер и всичко, което опитахме беше много вкусно, аз не съм много по мезетата, но имаше филе Елена, което беше топ.
Ресторанта е реновиран и има и отворена тераса със страхотна гледка към морето. Всички в ресторанта бяха с ръкавици и нещо като свърши веднага зареждаха ново.
Всеки ден има снакс бар от 11 до 17 часа, който се намира точно до плажа и е много удобен, ако ти се хапва или пийва нещо на плажа. Винаги има пица, пържени картофи, сандвичи, скара, пържени картофи, плодове зеленцучи, сирена, дребни сладки и сладолед.
Хотела има и басейн и бар към него, но аз не влизам в басейни и не мога да дам много отзиви, но изглеждаше чист. Шезлонги на басейна имаше достатъчно и винаги можеше да се намерят свободни и не видях никой да ходи да си хвърля кърпите от 5 часа сутринта. Анимация има, но не съм обръщала много внимание каква е, само вечер едната вечер имаше дискотека и караоке до басейна. А на терасата на снакс бара има билярд, детски  клуб също видях, че има, но не знам дали не е срещу заплащане.
Паркинга на хотела е по 15 лв на ден, но ние спряхме в близост до хотела на обществен паркинг за 8 лв. на ден.
Плаж към хотела няма, но ние бяхме на този точно под хотела и до снакс бара, чадърите и шезлонгите са по 7 лв. и шалте по 2 лв. Точно до него има и свободна зона.
Като цяло сме доволни особенно за парите, които платихме и както казах това е тризвезден хотел и определено оправдава очакванията за категорията си. Същото, което е на снимките в интернет, това е и реално базата и най-важното за мен беше чисто и го поддържаха.
Ето това беше гледката ни от терасата.

Общи условия

Активация на акаунт