Отговори
# 180
 Добро утро на всички!  ;
 Каката още спи, Ники и той заспа към 9,30. Сутринта се събуди в 7,00. Вие как сте със съня, моя бебок спи 2 пъти през деня по час час и половина. През нощта ни вдига през 2 часа- даваме биба, чай и така.
Витамин С ни беше изписала нашата педи по 1 ампулка дневно - може наведнъж да се дава, но да не е вечер - действало възбуждащо. Ако някой научи нещо по-конкретно за декларациите за майчинството - пишете. И аз работя по въпроса ама още не ми е ясно. Виждам, че пишете менютата на бебоците. В Сливен има детска млечна кухня, което е много голямо улеснение за майките. Вчерашното меню   на Ники беше:
  закуска - попара от солети с обезсолено сиренце, бучка масло и лъжичка захар
  обяд - пиле фрикасе
  следобедна закуска - крем "Какао"
  вечеря - супа от пиле
Пожелавам приятно пиене на кафенцето и отивам да си изпия моето. morning

# 181
  • София
Добро утро!
Наистина духа ужасно. Не я извеждам като духа, защото като и духа срещу нея вятъра много се дразни. а пък на такъв силен вятър - въобще няма как. Туко-що спасих покривката от излитане от простора. Защо ли въобще прострях навън????

Мерси за отговорите за буйките. и аз съм решила да взема на колев и Колев, защото като излизаме навън вече не може боси да се мотаме.

Данче, излизане навън с проходилката въобще не ми беше хрумвало Mr. GreenКак си го измислила....

Дани Тод, Соня изкара същата обилна хрема без кашлица и други екстри. Също така с много течащи сополи. на 3-4 ден се сгъстяват и минава много бавно. Поне 10 дена си беше хремава. Нормално е да не може да спи хубаво, защото и се стичат секретите. И при хранене също се дразнят, защото с млякото поглъщат и секрети. Повдигни малко матрака на леглото откъм главата, за да и се стичат по-лесно секретите надолу, за да може да спи по-спокойно.

И ние спахме спокойно тази нощ-само с едно бутане на биба Party

# 182
Момичета, трябва ми малка помощ.
Търся парче, което да може да се изпълни без музикален съпровод, да е живо или ирландско, или лееко кънтри или... Абе да е готино!
Помагайте с идеи! ooooh!

Навън носи ботушки, много сладурски му купих от една приятелка, не са носени така да се каже, защото никой не ходи още.
Тони от няколко дни се усъвършенства в изправянето!
Където намери да се хване, изправя се и даже за по няколко секунди се пуска! Mr. Green

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 10:43 от Чаено момиче

# 183
  • 2 етажа над тавана
Здравейте, момичета Hug

За обуването - вкъщи Маги ходи по чорапки, обикновено 2 чифта - едни нормални и отгоре й слагам "ходещите" чорапи-от тези с гумени лапички отдолу. Ако е по чорапогащник пак отгоре е с ходещите чорапета. Навън засега е с разни чепици, терлици и от сорта, с които не може да ходи, но то е поради липсата на обущета по мярка. Тия дни чакам при нас да докарат на КиК най-малките буйки - дано й стават, та да й ги взема.

Тук също духа яко, чак напъва да ми отвори прозорците ooooh! Доста силно духа и май няма да излиза навън беба - от силен вятър я е страх и пропускаме разходките в такова време. Само дано не се извие наистина ураган, че следобяд съм на лекар и няма как да си остана вкъщи.

Бубка, много сладки цвички! Mr. Green Ето как се кваси мляко - свареното прясно мляко се сипва в буркани, а може и направо в тенджера, трябва да е топло - като си потопиш кутрето да издържаш на температурата, т.е. не вряло, във всеки буркан се слага по една суп.лъжица кисело мляко и се разбърква. Киселото мляко предварително го разбъркай самото него - да стане по-течно, за да се разтвори по-добре в прясното. Слагаш капачки отгоре на бурканите и ги завиваш в 1-2 одеяла, най-добре да ги сложиш върху одеяло и да ги загърнеш като бохча. След няколко часа проверяваш дали е станало и ако е - оставяш да доизстине хубаво като махаш капачките от бурканите.Не знам дали ти стана ясно оплетеното ми обяснение, ама дано съм ти помогнала.

Да кажа, че има известен напредък с гърнето - онзи ден следобяд 2 пъти пишка в него, а вчера и друго свърши. Само където милата се беше запекла и се напъваше с плач за да се изходи Sad

Днес менюто ни е  зеленчуково пюре с пилешко.

# 184
опитах се д апубликувам едно предложение, но ме изхвърли  #Cussing out
сега пак - имам предложение.....да вземем да си направим темичка в подфорума за хранене с изкуствена храна - "какво хапвате днес - за 9/10 месечните"или нещо такова, видях, че там има една обща такава тема и си помислих, че там ще ни е по-удобно да споделяме менютата, понеже тук не винаги се чете от - до, а понякога се прилага скен четенето
какво ще кажете?

# 185
Ще ни отнесе  Shocked Ние с бубчо сме се барикадирали в хола и днес няма да мърдаме оттук. А как вие под вратитеееее - козинката по гърба чак ми настръхва. Никакво излизане и дано счупения прозорец в кухнята да не пада  Rolling Eyes

# 186
Пууууууууу, писа, писах и сесията ми изтече  #Cussing out

Добро утро и от мен, хайде на кафенцето   food010

Цитат
http://www.image.bg/show.php?id=22 - нещо забавно, но вярно!
мноооого ми хареса  smile3521

Цитат
Аз съм много доволна днес от мойто лапе. За първи път от не знам кога е изкарал цяла нощ без да суче и почти без биба (!!!), яде последно снощи в 9.30 и после чааак в 6.30 сутринта.

Да ти е жив и здрав Иво, все така да продължава и дай Боже всекиму  smile3521

Това, което са направили юлчетата, страшно много ми хареса  smile3501

Гледам да я извеждам всеки ден, дори и за мъничко, иначе е война  ooooh! , завивам яко и така.

А тук тази сутрин валя страхотен сняг, което е много рядко явление и аз съм в приповвдигнато настроение - имам чувството че съм си в България  newsm81

# 187
опитах се д апубликувам едно предложение, но ме изхвърли  #Cussing out
сега пак - имам предложение.....да вземем да си направим темичка в подфорума за хранене с изкуствена храна - "какво хапвате днес - за 9/10 месечните"или нещо такова, видях, че там има една обща такава тема и си помислих, че там ще ни е по-удобно да споделяме менютата, понеже тук не винаги се чете от - до, а понякога се прилага скен четенето
какво ще кажете?
  newsm10

# 188
  • Русе
Вчера не сколасах да почерпя за 9-те месеца на Диди:

Благодарим за поздравите! Hug
И честито на сладкуранката Вили! Heart Eyes

Вкъщи "ходим" по терлици, като стане по-стабилна ще и взема на К&К буйките, навън сме с обувки, които непрекъснато събува  Close, но и не я вадя от количката, освен като я люлея на люлките (тя няма мераци да ходи още).

Чудя се да обезпокоя ли Филипка, да видя какво става..., newsm78 преполагам, че Преско много професионалано е "поправил" компютъра  Mr. Green и затова липсват...

# 189
Дааа, Иленка - обезпокой Филипка, че все я мисля, моля те! Praynig

Сутринта Велина пак имаше 39,2 Т, а сега е 38 + сополи, лека кашлица и страхотно безапетитие.  Cry УЖАС! #Crazy Снощи по случай 9-я й месец й дадох и първия й АБ. Confused

Последна редакция: ср, 24 яну 2007, 11:49 от envia

# 190
Здравейте и от нас в това отвратително време.
Честито на всички месечничета  Heart Eyes

Мерси на всички за поздравите и хубавите пожелания   bouquet

# 191
Снощи по случай 9-я й месец й дадох и първия й АБ. Confused

Оф, гадост Tired. Бързо оздравяване на Велина Hug

Дея, във вятър не я извеждам. Шубе ме е, а и я виждам каква е - от най-малкото нещо и е болна. Количката ви е много готина, супер синичко Grinning  Ти като спомена как Дея не иска да пие мляко вече се сетих и аз да попитам - до каква възраст трябва бебетата да пият мляко (не говорим за дългокърмените бебета)?

Аги, той Тонката добре пие АМ, ама Яна като не може да пие от шише какво да я правя? От чаша й давам да пие сега изцедената кърма, ама пак отказва.

Днес я заведохме на лекар - ушите са й наред, носът е наред, гърлото леко зачервено, изводът беше , че май са зъби Rolling Eyes Е какви са тия зъби бе, това дете от вчера на обяд до днес на обяд само 20 гр. вода изпи - то бива безапетитие ама това нашето е прекалено. Аз друг такъв случай не знам Confused

# 192
  • София
Нашия татко е в отпуска и днес се забавлява с Емо. Криво му е, че ще тръгваме за Варна и сега ни обсипва с внимание.
Емо цял ден търчи след мен или след баща си. И като стигне до място удобно за хващане се изправя и крещи от радост. Днес се изправи до фурната и се опита да я отвори. Баща му обаче се оказа по-бърз от него и го заигра в другата стая.
Снощи мислех да ги оставям да спят по мъжки, но след като Емо се разпищя таткото ни само го попупа го дупето и продължи да спи. Емо се дра 5 минути и като видях, че няма надежда да събуди мъжа ми го прибрах да спи с мен. Докато го сложа в леглото бе заспал. Събужда се само веднъж в 3:15 за редовната порция кърма.

Фурор, защо да не продължим с менюто на бебетата в тази тема? Аз лично никога не влизам в темата за хранене с АМ. Ако и там се наложи да влизам, то трябва да зарежа детето и само да сърфирам из форумите. И без това губим много време в нета.

Нуни, дано малкото Янче да се оправи, че ако продължи така ще се обезводни и ще ви вкарат в болница.  Опитай се с лъжичка да и даваш кърма Hug  Емо никога не ми е отказвал кърмене, а сме с 8 зъба.
Енвия  Hug дано и твоята красавица се оправи бързо.

Макар и мрачен денят, ви пожелавам да е изпълнен с приятни емоции!

# 193
до каква възраст трябва бебетата да пият мляко (не говорим за дългокърмените бебета)?[/u]

Първо моите поздравления към всички дългокърмещи майки  bouquet  bouquet  bouquet. И на мен много ми се искаше да съм от тях, но въпреки положените усилия Славея - до 4 мес., а Ники - до 5мес. До годинката детето трябва да пие мляко поне 2 пъти на ден и то по - добре АМ, за кърмата ясно че е НАЙ-ДОБРОТО. Киселото мляко не го препоръчват, че не съдържало всички необходими микроелементи и можело да се развие анемия.  За обувките Ники също си шляпа по вълнени чорапки из къщи, а навън е с буйки. НО, забелязах че с буйките е по-стабилен  и започнах да му ги обувам и в къщи.
На всички болнички - БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ! newsm10

# 194
Ето ни и нас.
Това време не ми влияе добре и не пиша.
Да ви похваля гащите -памперси мнго съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт