На море в Турция - тема 80

• 71 151
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Добро утро от мен, след нашето първо приключение в Турция в Tui majic life Jacaranda. Връщаме се много доволни и с благодарност, че тук ми помогнаха с избора, оставям МНОГО подробно описание, което стана толкова дълго, че го слагам в скрит текст (със снимки).
Като обобщение само да кажа, че както писах на предните страници, това е един чудесен и много добре огранизиран хотел, в който имахме чувството, че за нас работят армия персонал, навсякъде са, всички прилежно облечени с тениските Tui, всички вежливи, в добро настроение, готови да помогнат, почистят, упътят. Не знам дали им е трудно и колко им плащат, но това по никакъв начин няма да го усетите, защото за гостите си са винаги усмихнати. С бакшишите много не ми се получи, понеже сервитьорите са много и всеки минава, пита, почиства, така че накрая им пуснах в кутията за общ бакшиш. За камериерката оставих на възглавницата, както ме посъветвахте, жената беше супер любезна, постоянно се съобразяваше, каквото трябва - веднага се появяваше (допълнителни завивки, кърпи, чаршафи, хартия - само казвате и веднага получавате).
Също искам да отбележа, с надежда да не обидя никого, че имах известни опасения за вечерните дискотеки дали няма да са с Азис и български хора, каквито доста клипове съм виждала в нета. Нищо против всеки да харесва каквато музика желае, но на мен тя не ми създава настроение, а много ми се искаше да имам възможност да потанцувам. Та, ако търсите Азис, хорА, бг тип настроение - това НЕ е вашият хотел. Тук стилът е еверопейски хитове, по-долу пиша по-подробно за шоу-програмите, има и една дама, която свири чудесно на пиано вечер в лобито, с две думи стилът на хотела е по-класически и насочен предимно към западно-европейците, с каквито хотелът е пълен. Имаше и българи, разбира се, но не толкова много и не се усещаха. Главно немци, англичани, поляци, унгарци ми се стори да чувам по разговорите.
Скрит текст:
За организацията на Емералд нямам никаква забележка. Вярно, че ни смениха полета, това явно зависи от авиокомпанията, така че първия ден пристигнахме супер късно (23ч), но пък последния заминахме на обяд, а по първоначалния план трябваше да ставаме около 5 сутринта за полет, така че ние не се чувстваме загубили нищо (все пак остава моят съвет да си проверявате какви са полетите, още преди да резервирате). На летището в София имаше представител на Емералд, в Анталия също ни чакаше представител на Емералд, веднага ни качиха в автобуса, който беше супер климатизиран, оттам отидохме по хотелите. Tui Majic life e първият хотел от редуцата в Сиде, така че пътуването е най-кратко, около 45мин, като изключим спирането за почивка, което за точно този хотел е безсмислено, тъй като хотелът е на 5мин след почивката (но за останалите пътници в автобуса, които са за по-крайните хотели, вероятно има смисъл да се спре за 10мин). На следващия ден представителката на техния партньор там (Kalanit) дойде точно на срещата, както ни бяха обяснили в автобуса, разясни каквото трябваше за почивката. На връщане на рецепция не бяха отпечатали инструкциите на агенцията, но писах на жената във вайбър (имахме всички телефони още в началото) и ми обясни за автобуса, който дойде точно по график и ни закара до летището). За моя изненада, нямахме и горивни такси, така че никакви забележки нямам към Емералд Simple Smile
Настаняването - леко разочарование, защото пристигайки към 23ч, очаквахме на UAI да има някъде някаква храна, но всъщност храна няма нон-стоп, на рецепция ни бяха подготвили сандвичи, които бяха вкусни, а малко след това на лоби бара пихме бира и чипс, така че все пак гладни не останахме. Да уточня, че при резервация много умувах каква стая да избера, в крайна сметка се отказах от вилите, взех фамилна стая, която е голяма, точно като на снимките. Детските легла се падат точно до вратата, след това е банята (няма врата от детското помещение към коридора, то е едно цяло), а накрая е спалнята дневния кът (има врата между коридора и спалнята). На практика в детската част няма прозорец/излаз към балкон или дневна светлина, което се оказа нелоша идея, понеже сутрин моите младежи добре си поспиваха. Не успях да снимам, преди да се разхвърляме, но снимките на сайта са абсолютно точни:

Второто разочарование е гледката, макар че още при резервация знаех, че е към пътя, но все пак очаквах нещо по-приятно насреща (фамилните стаи са в тази секция и ето това е гледката от повечето от тях):

На следващия ден разбрахме, че всъщност ситуацията не е толкова зле, понеже пътят не е шумен и си спим чудесно, а това отсреща, което изглежда ще е нов строеж, явно е замразено за сезона, понеже нямаше никакъв шум оттам. В крайна сметка май стана всяко зло за добро, понеже вилите, които обмислях вместо фамилна стая, са на средата на активностите, което си е шум по цял ден, а при нас си беше тихо и приятно и по всяко време на деня/нощта можехме да си дремваме спокойно. Вече споменах, че единствено молитвите (в част от дните) може да ви събудят сутрин, но те се чуват навсякъде.
Още една дреболия, но пристигайки видях, че имаме само една завивка на двойното легло, а с моя мъж държим на две, затова слизайки на лобито попитах дали сутринта камериерката ще може да ми остави още една завивка. Младежът ми обясни, че завивка ще ми бъде оставена веднага, записа си стаята, въпреки моите протести, че нямам спешност и не е нужно да се буди някоя камериерка (действието се развива в 23.30ч). Действително след 10мин ни беше донесена такава. Откъм обслужване - наистина една забележка нямам!
Хотел и общи части - всичко е чисто, поддържано, прекрасно. Пускам снимки.

Плаж - страхотен. Вода, пясък, сянка, шезлонги - всичко е отлично. Това ми беше топ-приоритет и съм много доволна от избора. Кърпи си взимате от станцията. Леко имах притеснения дали плажът е много далече, но е на 5-10мин от хотела, в зависимост къде сте настанени. Много лека разходка, а по алеята има и беседки на сянка, ако се уморите. Да отбележа, че на слизане/качване към плажа има около 30-тина стъпала. Никакъв проблем за нас и тинейджъри, за много малки деца не съм сигурна. Има и алея за колички, с която може да заобиколите стъпалата. На плажа има много малка ивица камъчета, не е проблем да се мине на 2 стъпки, а ако има притеснителни деца - малко по-вдясно има и зона без камъчета, аква обувки не са нужни. Снимала съм да се види. След ивицата всичко е пясък, плитко, чисто, перфектен плаж за деца, включително и малки.

За храната вече писах - не е гурме, но има в изобилие и е вкусна. А-ла карт ресторантите изглеждат страхотно, така и не пробвахме, но бих препоръчала. Нашият режим на вечеря е малко странен и затова не искахме да фиксираме час, но иначе бяха доста посещавани, много красиви.
Храна няма в малки часови интервали, например от късната закуска в 11 до 12ч, когато отварят ресторантите, после от 18 до 19ч. Иначе изобилие по ресторантите, на плажа. Качили сме кг всички Sad Храната е различна в различните ресторанти, затова пообиколете още в началото да се ориентирате къде какво има.
Напитки се леят навсякъде (на Кока кола са), бутилирана вода има на всеки ъгъл и на плажа, зареждат и в стаята. Коктейли по всички барове, а в този на лобито са в стъклени чаши. Там е много приятно преди и след вечеря с пианото и удобните диванчета.
Забавления - много се стараят. Избрах хотела и заради спортните активности, които не разочароват. Изтеглете си приложението на хотела, за да си буквате места в различните активности. Пробвах срелба с лък и тренировки по тенис, на активити басейна има постоянно някакви гимнастики, има футбол, волейбол, фитнес и т.н. Анимацията е безкрайна.
Басейните са хубави, има и детски, аквапаркът ни хареса, има няколко пързалки. Единствено изнервя постоянното запазване на шезлонги на басейните, мятат хавлии отрано. Един от мениджърите събра 5 кърпи до нас, след като 3 часа никой не се появи. Винаги сме намирали, но ние ходехме първо на плаж, после на басейн. Оглеждайте добре, има допълнителни шезлонги по зелените площи и като цяло се намират, ако потърсиш. На плажа също винаги сме намирали, като се поогледаме.
Шоу-програми - имаше WOW такива (Кападокия, някои от танцувалните) и не толкова хубави. Има музика наживо в късния следобед на пуфовете до плажа, после на дискотеката до басейните. Група Мандарин препоръчвам горещо, ако видите, че ще пеят - дамата изкара песни от Адел, през Абба, рок, Бруно Марс до Кейти Пери. Танцувах цяла нощ Simple Smile Като цяло активности много, много - четете, интересувайте се къде какво. Има и кино на амфитеатъра в някои вечери.

Приключвам, че стана роман. Ако имате въпроси - питайте Simple Smile

ПП. Забравих да напиша разочарование, че в хотела почти нямаше баклава. Други сиропирани десерти предимно. Надявах се да си похапна доста от турската баклава, но...

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 18:16 от NBM

# 331
NBM, бяхме в Джакаранда 2020 г, май въпреки Ковид си беше същото, което си описала (особено за баклавата Simple Smile ) .
Бих се върнала в този хотел!  От 6 хотела в Сиде и Алания, които съм посетила, досега този ми е на първо място.
Ние се върнахме от Алания вчера, като оправя багажа и намеря повечко време ще пусна и моето виждане за хотелите Utopia resort&residence и Хайдарпаша Палас. Но това,което за пореден път си направих извод за мен  е, че всеки мери с различен аршин (в зависимост от това къде е бил ) и от толкова много четене и гледане за определени хотели се оказа, че хвалени хотели на мен не ми харесват и си избистрям критериите по които да избирам хотели за в бъдеще. Както винаги опита си казва думата Wink
Приятна почивка на тези, на които им предстои! Нашата за съжаление приключи и сега трябва да се аклиматизираме, че има 10-15 градуса разлика Simple Smile

# 332
  • Sofia
Така е, а сигурно и всеки мери на база предишен опит.
Ние малко сме пренаситени от AI хотели сякаш, това да има много храна и напитки вече не ни впечатлява особено. и в БГ вече има хотели с отлична AI храна, макар че не са всички по морето Simple Smile В Турция разликата е, че мащабите са други, огромни комплекси, много хора, много персонал, много забавления/активности.

# 333
NBM,колко ви излезе хотела и кога резервирахте?

# 334
  • Sofia
NBM,колко ви излезе хотела и кога резервирахте?
6600лв двама възрастни с две деца (11г и 15г) - резервация октомври миналата година.
То това е и другата гледна точка - ако бях платила 3-4 000 за хотела щях да съм не-толкова-взискателна. За 6600лв очаквах нещо наистина добро.

# 335
  • Варна
Ние малко сме пренаситени от AI хотели сякаш, това да има много храна и напитки вече не ни впечатлява особено. и в БГ вече има хотели с отлична AI храна, макар че не са всички по морето Simple Smile В Турция разликата е, че мащабите са други, огромни комплекси, много хора, много персонал, много забавления/активности.

Ако се почете малко преди резервацията доста може да се ориентира човек къде/какво търси.
Примерно от  четири хотела Diamond, само Premium е 7 етажа с по стотина стаи сложи го минимум по 3 души !!! И кажи го половината българи Simple Smile Не можеш намери кътченце дето да не гърми от хора и музики , голяма част типично ориенталски. В същото време има и комплекси с много по голяма площ , много по малко хора и бяхме 10тина българи Simple Smile

# 336
  • София
Здравейте, какво точно представлява The land of legends в Белек? Четох, че има безплатно вечерно шоу със свободен достъп. Това парк ли е, аквапарк ли, хотел ли? Моля, ако някой е бил там, да ни разкаже повече...

# 337
  • София
Здравейте, какво точно представлява The land of legends в Белек? Четох, че има безплатно вечерно шоу със свободен достъп. Това парк ли е, аквапарк ли, хотел ли? Моля, ако някой е бил там, да ни разкаже повече...
gabiplus, ако отидеш на първа страница на темата ще прочетеш цели три мои отзива за The land of legends и ще можеш да разбереш абсолютно всичко за тях.

# 338
Здравейте, група. След няколко дни заминавам за Алания чудя се каква валута да взема повече евро/лири? Някой ако е бил там скоро ако може да сподели информация, ясно ми е че сега предпочитат в евро или долари да им се плаща.

# 339
  • Sofia
Определено долари. На повечето места 1$=1€. Лирите, хем им се мръщят, хем ги смятат по "трънския курс". Във free shop-a на летището няма проблем, но там може и с карта.

# 340
На Гюкчеада, кой е плажът на сърфистите - (питам, за да го избегнем).

Всъщност, интересувам се ако някой знае някой по-закътан залив със спокойно топло  море за това време на острова?  Може и на л.с.  (надали ще е интересно за всички).

# 341
Здравейте, група. След няколко дни заминавам за Алания чудя се каква валута да взема повече евро/лири? Някой ако е бил там скоро ако може да сподели информация, ясно ми е че сега предпочитат в евро или долари да им се плаща.
Много зависи колко и къде мислите да харчите. На мен ми трябваха дребни за бакшиши на камериерка и пиколо.
Аз бях взела много малко кеш и изчистих лирите, еврото си запазих, но 95 % от случаите плащах с карта. Даже търговците по базари ( аз не ги харесвам, вече няма нищо на сметка, не е като преди години) имат пос терминали.

# 342
  • Sofia
В лири бях сменила само 50лв (около 700 лири). Всичко друго - евро/карта. По пазарите също. Имат си ПОС, ние пазарувахме от няколко места. Искахме да пробваме типичния експириънс да се пазарим Simple Smile Първо малко нас излъгаха, после взехме неща на добра цена...абе интересно е, запомня се този пазарлък. Иначе като цяло разни боклуци накупихме, ама ни беше забавно Simple Smile

# 343
На Гюкчеада, кой е плажът на сърфистите - (питам, за да го избегнем).

Всъщност, интересувам се ако някой знае някой по-закътан залив със спокойно топло  море за това време на острова?  Може и на л.с.  (надали ще е интересно за всички).
Вятърът, който им трябва, идва от север-североизток.
Това е най-големият кайтърски плаж.
Пък и то не винаги има вятър.
Вижте Kefalos Beach и по-дивите на юг (Uğurlu и т.н.), а колко ще духа вижте тук.

# 344
Мерси, МаслинкеFlowers Hibiscus

Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт