На море в Турция - тема 80

• 71 073
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря Роже, както винаги, сте ми много полезен. Ако се решим да пробваме сигурно ще използваме дебитни карти, че на нашата и съседните спирки не видях от къде мога да взема  карти. До сега винаги и почивките, и екскурзиите си сме организирали чрез агенции и това ни прави доста неуверени, когато трябва да се оправяме сами без да говорим езика или поне английски. До сега руския ни вършеше работа, но тази година ми е по-трудно. В почти всички магазини има някой говорещ руски, но в хотела и навън повечето са с английски. Дано не прекалявам, но дали имаш представа на коя спирка се слиза, за да се вземе трамвай, и кой номер за Калеичи. Четох , че само с автобус няма да стане,а трябвало да се прехвърлим на трамвай и после пеша.
Надявам се да не разводнявам темата. Спред мен тази информация може да помогне и на други почиващи в района.

Не ви трябва и език даже, само трябва да знаете къде отивате. Защото аз с английски и руски в автобус в Анталия сама си говорех, но това беше на път за Горен Дюден. Simple Smile

Можете да отидете само с автобус LC07 и с него да се върнете.
На отиване, ако ви е по-лесно и интересно, можете да слезете на мол Марк Анталия, там не е толкова далеч пеша до Стария град.

Ако искате направо Стария град, слизате на спирка Cebesoy и ходите малко пеш.

Връщането е още по-лесно - от спирката на площад Cumhuriyet хващате си автобуса за Лара.

Ако имате мобилен нет, ползвайте гугъл карти с локация. Ако нямате, изтегляте maps.me и ползвате само локация, без да включвате мобилни данни. Няма нищо страшно или сложно.
Огледайте си спирките преди това в google street view.

Към местните задавате въпрос, състоящ се от името на обекта (примерно, Калейджи/Лара или „автобус Лара“) с въпросителна интонация и поне с ръка ще ви го посочат. Има и много руснаци наоколо, все ще ви кажат нещо.

За Перге - автобус 527, спирка Аксу.

Долен Дюден, пак хващате автобус №7, спирка Duden Parki-2.

Аспендос самостоятелно няма да можете без кола, сложно е.

ПП. А на тези целодневни екскурзии само ще тичате с цял автобус хора и ще прекарате половината време в магазин за кожа и/или бижута.

Тази информация си е направо за първа страница. Това лято доста търсих информация как да стигнем от Лара до Анталия, а ето че тук е толкова подробно! Благодаря!

# 496
Не съм разказвала, ще споделя сега.
Като цяло бяхме много доволни, имайки предвид, че нашият опит с Анталия се изчерпва до IC Green Palace веднъж през лятото преди няколко години и миналата НГ в Титаник Мардан.

Конкретно в Мардан, знаете, хотелът е с изключително разточителен интериор..злато и скъпоценни камъни на всеки сантиметър. Предполагах, че ще ми дойде в повече, но конкретно за зимна почивка ми хареса. В огромното лоби имаше прекрасна коледна атмосфера, с постоянни мини концерти, страхотна украса итн. Повечето гости през вечерта бяха празнично облечени и наистина беше много приятно (даже не мога да си представя как изглежда през лятото това място, с разхождащи се по бански хора...някак изобщо не си отговаря с цялостното излъчване на хотела). Обслужването и храната бяха страхотни. Аз лично не пия алкохол, но там съм пила едни от най-хубавите коктейли, които съм пробвала. Дори си спомням, че една вечер помолихме за коктейл, който е леко сладък, но не прекалено. Момичето, което ни сервираше донесе един след друг три различни коктейла, докато не улучи такъв, който да пасне на представата ни (без изобщо да го искаме от нея). Тъй като времето беше доста топло (над 20 градуса), през деня пиехме кафе на плажа и там управителят минаваше, за да почиства слънчевите очила на гостите. Не знам дали е обичайно, но мен даже леко ме шокира. Храната в главния ресторант също беше страхотна.

Това, което не ми допадна изобщо, беше самата новогодишна вечеря и организация като цяло. Огромна, затъмнена зала, с големи кръгли маси, набутани една в друга, с почти никаква възможност да се движиш между масите. Вечерята изобилна, но напълно безвкусна. Бяхме две семейства с общо три деца на 2, 3 и 6 години. Те трябваше да са задължително в отделната детска зала. Разбира се, нямаше как да ги оставим сами там, та поне двама от нас постоянно бяха при тях. В един момент даже и четиримата (и в този момент си тръгнахме). В детската зала беше пълна лудница, деца си "скачаха по главите" и тичаха навсякъде. Съответно издържахме до към 11 и се прибрахме по стаите, децата заспаха, а НГ посрещнахме на терасата.

Като цяло ни хареса, затова тази година отново се насочихме към Анталия, но не искаме да повтаряме хотел, затова оглеждаме за друго място.

И ние се организираме за Нова година в Анталия. Миналата година бяхме в Титаник Мардан

Разкажи за ЧНГ миналата година или ако си публикувала разказ посочи къде.

# 497

Тази информация си е направо за първа страница. Това лято доста търсих информация как да стигнем от Лара до Анталия, а ето че тук е толкова подробно! Благодаря!

Не е нищо сложно, отваряте гугъл карти, намирате вашия хотел или друга отправна точка, цъкате върху Упътвания, задавате крайна точка - и всичко излиза (пеш, с обществен транспорт, с кола).
Който още не знае как се ползват гугъл карти, да пробва да се научи и животът му ще се облекчи значително. Simple Smile

# 498
Здравейте, някой знае ли дали има промяна на списъка от първа страница на хотелите в които деца на 14г ползват отстъпка.

# 499
  • София
Здравейте , не знам в правилната тема ли се насочих, коментирано ли е вече ранните записвания за море 2024г в Турция , кой сайт на агенция бихте предложили вие. Надявам се тази година да успея да запазя на по - добра цена , от по - ранно.

# 500
  • Берлин
Поздрав от Utopia world

# 501
...кой сайт на агенция бихте предложили вие.
Аква тур и Тез тур вече имат оферти за лято 2024. Пътувала съм и с двете, нямало е проблем. Успех с резервацията!

# 502

Здравейте от Вог Бодрум😀,все още не сме се огледали много,много НО едно мога да кажа, БЕТОН интернет навсякъде без засечка! Страшно много БГ коли на паркинга...половин Бургас и Пловдив са тук😆😁
Допълвам за интернета, дори в аквапарка е железен. Студена е водата в басейните и то доста, лично съм спокойна че нашият хлапак тренира плуване в студени басейни иначе щях да подскачам.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 13:24 от Веве

# 503
  • София
ОТЗИВ КАМЕЛИЯ СЕЛ(ян)ИН

УВОД:
Започвам с предупреждението, че който е с ампутирано чувство за хумор, или му е колкото на PVC дограмата ми в хола това чувство, директно да наплюнчи тъча и да бута към следващата страница. На мишката също има по средата едно търкалце, на който не му се чете или е някакъв киселяк, да врътне търкалцето. И също така не държа на лайкове и прочие съвременни нет изгъзици, защото знам, че да си популярен във Фейсбук е същото като да имаш най-голяма пишка в детската градина, файда никаква. Този пасквил ще го пусна из няколко групи, тука също, все някъде ще ми го одобрят и все някой човек ще усмихна, което в края на краищата ми е една от целите.

ИЗЛОЖЕНИЕ (излагация):
Еми....3....2.....1....начало
Тръгване с рейс, София 22.09.2023, 09:00 ч.
БГ граница 13:20 - 14:05 - 45 мин
ТУ граница 14:10 - 15:00 - 50 мин
ПРИСТИГАНЕ КАМЕЛИЯ СЕЛИН 05:00 ч.
ПЪТУВАНЕ 20 Ч. - ужаст
Тръгване от Камелия 30.09.2023, 14:00 ч
Граница ТУ 05:25 - 07:35 - 2 ч. и 10 мин.
Граница БГ 07:10 - 07:35 - 25 мин.
ПРИСТИГАНЕ СОФИЯ 12:00 ч.
ПЪТУВАНЕ 22 Ч. - ужасен ужаст

Хотела е Камелия Селин, част от Камелия кълекшън, размазването от 23.09.23 - 30.09.23, бецален за двама дърти, демек моя милост и скъпата с рейс 2856 инфлационни лева, приносител Версо Травел, придружител Деси, покровител-скъпата. С Версо пътувам няколко години вече, доволен съм от рейсове, водачи, служители, шофьори, шефове, нямаме брак, но се обичаме.
Посрещащата агенция, щеше да ни посрещне, ама друг път, на другия ден, може и да е посрещала, вече бяхме посрещнати на рецепция от един чичо и после от едно дръпнат прежълтял младеж, може би китайче, сигурно е доставка от Алиекспрес. Още едно семейство булгаристанци слезе с нас и даже ги настаниха поне час преди нас, сигурно щото бяха по-симпатични.
Населението на трите хотела по мои сметки е колкото едно голямо село с кмет, вътрешен транспорт, доктори, учители, поженкари, пивници много, поп мисля, че нямаше. Преобладават немци и руснаци, даже катун 21 човека препечени индийци преброих, румънци бяха, поляци също имаше, нашенци не повече от 30-40 души, поне толкова срещах из хотелите, което мен много ме радва, малко турци, даже по-малко от нас. Никакви пиянски изпълнения, скандали, крамоли не е имало, явно все ентелегентни с вишо ни бяха подбрали. Така де?
От дългото климбучкане с рейса бях замаян, разнебитен, неориентиран сперматозоид и в еуфория първоначално, понеже още с пристигането в 5 ч веднага на минутата ни туриха гривни, кафе еспресо пихме, уелкъм дринк, вифи също имаше, удобни дивани, даже над 1 час поспах, в 7 ни пуснаха да ядеме и ни казаха в 10 ще ни настанят....викам си, тука ще е мазаляк 7 дни, щом началото започва така добре. Не че не беше де! Обаче ни настаниха чак в 12,30 и леко-полеко ме свалиха на земята, след първоначалната ерекц....пардон еуфория.
При регистрацията понеже се правя на хитра колхозна лисица, сложих 10 ойро в паспорта и бележка на 3 езика, че моля за по-висок етаж. Същата стая, но по- височко. 2 години тоя номер би, тая година не би. Би в Кушадасъ, но явно Сиде си е Сиде и не би. Оня каунь на рецепцията махна кламера, с които бях закачил парите и бележката, снима паспорта и после обратно ги сложи в паспорта и ме завлече с 1 кламер, а ми се водят, срам ме беше да си го поискам, и на инвентаризацията няма да ми излезе тоя кламер...ще се оправям някак. Освен това не знам как е кламер на английски. Както и да е, настаниха ни мене и скъпата в стая с директен изглед към море, бях платил частичен, те и затова имахме конфликт с женското тяло, викам дай по-тънката цена да платим да гледам трева, бъзак, папур, храсти и палми, тя не, искам море. Да пуши на терасата и гледа морето. И какво гледа, балкон плътен, парапет дебел, под парапета се виждат палми, над парапета 5 санта ивица страааашна морска гледка. Голяяаяма работа е това гледката, сигурно я има 10-15 мин дневно да е на гледка, я няма. Трябва да си прав за да се насладиш на пеизажа. Някои може да се припознаят, че държат на голяма стая, голяма баня, не знам кон ли ще яздите, или ви трябва само да спите, да се изкъпете и да се преоблечете. Понеже си бях забравил лазерната ролетка, носех 50 метровата геодезическа, стаята при меренето излезе 30 м2, а в концепцията на хотела пише, че е 32. И тука ме преметнаха с 2 м2, може общите части да са турили, не съм искал нотариалния акт да видя какво пише. Интересно ми е дали някой повярва, че верно нося ролетка.
Алкохол, бира, мохито бях си обещал да поркам по 2 мохито преди обед и 3 следобед. Хубаво, един ден я спазвах, после се включи в разкладката бира, вечер раки, пак мохито, айрян, лимонада, някакви много готини коктейли с бърбън и като се получиха едни сложни изчисления, дроби, обеми на цилиндър, въобще не знам откъде се появи и някой си Косинус, не го познавам, май е грък. И си продължих както на мене ми е кеф, 8-10 бири, 3-4 мохито, джин с тоник и т.н., и международното положение се успокои.
Ядене като ядене, нищо уау, имаше за почитателите на морската храна, риба всеки ден, лаврак, скумрия, ципура, една парена не знам какъв сорт, още една на скара, също не разбрах каква е, сьомга имаше 1 вечер, пушена също, калмари, миди, раци не, скариди нямаше, октоподи имаше, салам от октопод, сурими, както и типичните манджурляци, абе вкусно готвят, аз на лоши готвачи не съм попадал. Даже и много готина пилешка супа опитах. Един ден имаше някаква фърката гад, нещо като яребица, пъдпъдък, може и гълъб да беше, нищо особено, сухо месо с много армировка. Един път рибна вечер, един японска, един някакви целувки и сладкиши, но не и повече баклави и турски сладки неща, една вечер беше овча, в моя чест, тя сякаш беше най-добра, доста мозък имаше та допълних моя, че беше на изчерпване, месо, език. Турска вечер нямаше обаче, освен главичките да са били, но това беше по-добре дори от сьомгата. Вкратце само овчите главички и рибната вечер бяха страхотни. Сладолед Алгида и долу до басейна насипен, много добър.
Анимация-не съм очаквал да е толкова посредствена, само една вечер с едни акробати ми напълни душата, иначе през ден досадно бинго, после някакви танцуват на песни на Мадона, после някакъв прави фигури от балони, дечурлигата умряха от скука, някакви нереализирани гимнастици и чки, парти на футболно игрище, дра се там една кака като болно говедо в акомпанимент на една друга скърцаща кака с цигулка, облечена като киборг, една вечер не ходихме, тогава е било мистър ли мис ли хотел, може да е било забавно. Почти всяка вечер музика на живо, ама зле, зле, фалшиво пеене, а на бара за да си вземеш нещо опашка поне 20 души. Тотално разочарование, иначе през деня да кажем, че се запиша на стрелба с въздушна пушка трябва да ходя 10-15 мин. На аквапарка само 1 път ходихме, пак заради разстоянието. Пяна парти нямаше. Тия огромни територии ме съсипваха. Никогиш повече!

Най-ужасното е, че килата са ми вече 7,300 нагоре и мязам на добре угоен китаец от ресторант Двата лъва в Слатина. Кило на ден, а, не съм ли рекордьор, една година май в Батихан беше бях 6,800 нагоре, ама тая година избих рибата. Дали да не запиша сумо? Дали някой може да се похвали с нещо подобно? А има къде-къде по-квалитетни хотели от тоя, там сигурно ще стана половин тон, но мойто ниво е това и по-добре, в други по-качествени няма как да отида, че имам само 2 бъбрека за продан. Или да взема да разкопам още 1-2 декара, в района дето намериха Панагюрското съкровище...знае ли човек!

Плаж необятен, пясък ситен, хрупкав, не ми хареса на вкус, редка ми е оградата и се завира. Вода, мнооооого мокра бе, и мнооого като количество, мнооооого солена, даже нагарча. И плажа и той необятен, от Селин обаче е най-близо, около 200 м. Един ден отидохме около 10 ч. Естествено кърпи по шезлонгите, хора няма, втори ден аз отидох в 9, доволно места, забележки нямам, трети ден към 9,30 обикаляме с жената, няма места, шезлонги с хавлии фул, хора нанайси, намерихме над кабините 2 места на 100 м от морето. По едно време се огледах, бах мааму, тук чифт цици, там чифт цици, абе имаше 3-4 комплекта от гнусни дърти немски или полски кожи. Като си тръгвахме видях табела, че било зона за възрастни, явно нудистки плаж.

Стаята не е нищо особено, най-обикновена, а лелята дето чисти пълна скръб, 4 лосиона ни слага веднъж, някой път слага 4 кондиционера, сапун ден тури, ден не тури, вади ни водата от хладилника, веднъж зарежда за трима, после за двама, разбира се, че нямаше сърца, лебеди и хавлиен уйчец (без майтап, това мога да го правя) комари имаше бая, което много ме учуди, бих се по тиквата 2 нощи, като го усетя да каца и май утрепах единия, друг загащих в банята и го размазах. По терасата дето се води Sea Bar и там много зла гад ни яде. За пръв път ме ядат толкова много комари, това се оказа егати тъпия дзвер, абе жената на метър от мене, верно хемоглобина и е нисък де, гад мръсна, разкарай се от мене, ходи яж там 1 метър вляво, крехка, тънка кожа, лесно се дупчи, това се завряло в косми, мас, съединителна тъкан, дебела биволска кожа и върти ли върти с винтоверта. И като пробие какво, кръв обогатена с коктейл от бири, раки, мохито, лимонади, айрян, кафе, уиски, абе някакъв комплекс от 24 алковитамина, която става за нитро двигател. Ужаст, толкова комари не съм виждал, впрочем за пръв път ни налитат така. Даже жената беше взела Аутан, пръскахме се, да бе, да, все едно с мед се намазахме. С комарите не се шегувам, да знаете. И все пак турските не са като русенските, дето 2 комара носят кебапче и като кацнат на оградата кучетата ги лаят, но ги имаше обилно, абе средно големи врабчета. По стаята има какво да се желае. Не е реновирана от 2008, в кенефа не спираше водата, оправи се, пак не спира, пак се оправи от само себе си, на картина май мухъл имаше в нея, над нея нощна лампа, отдолу ръждясало, дреболии за мене, но жената не пропускаше да ми ги спомене, дразнят я тия дреболии, мене ама грам не ме интересуваше, дори не ги виждах. Мислех на камериерката да кажа за тия "проблеми" даже и дадох бакшиш 1 лира, сега го отчитам като грешка, може би 10 трябваше да дам. Но съм много доволен от себе си каква крупна далавера направихме в един базар с 2 магнитчета за хладилник, оня вика 2 евро, я му викам дай офертата у лири или донги, оня вика 116 лири, че донгите не вървят много, ей ую бабиленкин, дай някакъв индирим да не си късаме потниците, оня-добре де айде 110 лири, деба заптието 42 стинки отстъпка ми направи, как му се откъснаха от сърцето, не знам, едва ли не му съсипах бизнеса за 42 ст. На ти 100 лири и ми се махай, взе ги с усмивка, но си беше озъбване и на тръгване му викам вери гут прайс, ако имаше пищов, сигурно щеше да ме гръмне. Яяяя, сега виждам, че на лелята от лирата са изпаднали две нули. Нали не си мислите, че съм дал 1 лира, 100 бяха! Проверявам ви дали четете.

Много пъти съм писал насам-натам из разни форуми и групи...за чистотата иде реч. Защо бе хора ми късате нервите с това почистване? Всеки 2ри коментар започва с: почистваха ни всеки ден, кърпите сменяха всеки ден, чаршафите сменяха на 3 дни, сапуни, шампоани всеки ден. Напишете си имената отдолу под мнението ми да видя кой чисти вкъщи ежедневно, сменя си хавлиите всеки ден и чаршафите на 3 дни. Значи излиза, че аз съм егати мърляча, жената как ме търпи не знам. Аз гащите на всеки 3 дни ги въртя с кафявото отпред, та някакви кърпи ще сменям на 12 часа, като антибиотик. Все едно и двамата с жената да си вземем четките за зъби, разбрали сме се, тя взима пастата, аз взимам четка. Тя взима горнище на банския, аз долнище. Пълна тъпня.

Много читав интернет абсолютно навсякъде из тия 240 декара, на плажа тоже. Това е най-големия плюс на тоя комплекс, жената по вайбъра си бърбореше с майка си периодично. Забравих да кажа, че минибара всеки ден се зарежда с 2 кена бира Ефес, две коли, фанта, 2 газирани води, 2 сока и 4 минерални малки води и 1 голяма.

Не съм доволен и предлагам да се кастрират Главния мениджър и двама по желание, по китайския метод, за който не знае, това е с 2 тухли единички удри по кайсиите с отривисто движение. Защо? Заради недопустими неща: 2 мърдащи плочки до басейна, 12 пукнати пак там, петно от пребит комар около 1 см2, няма транспорт до гюзлемето, до аквапарка, до амфитеатъра, един диспенсер не работеше в кенефа до плажа, бирата много бързо се стопля, динята с много семки и най-безотговорното нещо е, че нямаше мента и спрайт, 2-3 пъти питам и вдигат рамене тия мушмуроци. (Това ми се получи тъпо, нали не мислите, че съм броил плочки, но ги имаше?). Ето заради подобни неща ходят някои хора...да снимат петно, одраскана мазилка, пукнатина на стената, петънце по покривката, неизмита чаша, нахална котка, пукнат шезлонг, одраскано шкафче. Някои пък мрънкат, че не хващала телевизията поне 1 бг програма. При нас телевизора 7 дни не е пускан, нямам представа дали е работел. За чих ми е телевизор, еле па БГ телевизия, да видя катастрофи, убийства, мигранти, изнасилвания, кражби, наводнения, смърт, агресия, насилие...това дават по телевизията. Или да видя Тиквеника, Курнелка, Ококорчо&Курчо Харвардов, Карадайъто, и за каймак Копейкин....НЕ БЛАГОДАРЯ. Една във фенгрупата на Камелия, някакво полско име беше, сигурно е от Полски Тръмбеш, пуснала снимка на паяжина, ако искате вярвайте свалих, увеличавах снимката, еми нищо не видях. И тая овца би път на ба ли го колко километра от Полша, за да си завира дебелия провиснал полски гъз под шкафовете и да снима. А навън интересно на всяко кьоше, все някъде нещо се случва. Е кажете ми аз ли нещо съм сбъркан, но няма как да подмина това нещо, да, познахте, понасрах я, вече не се появи или са ме наказали в тая група да не виждам публикациите! Друга една преди години видяла, че при дъжд водата излиза от снадката между улуците и пръска настрани, Абе ей, я се стегни в кръста малко...не съм я пропуснал и нея.
Мои ТТ данни, не знам защо не ме е срам да ги публикувам, явно съм безсрамник.
Кила в деня на тръгване 109,600 кг
Кила в деня на пристигане 116,900 кг
Както и да се изчислява са 7,300 кг
Това всичкото месо, кокал, лой, мозък от овчата вечеря, кожа, сланина се намира в протежение на 1,80 м атлетично тяло.
Крачкомера на телефона, когато съм на работа повече от 2000 крачки не показва, тука под 6000 нямам, два от дните 15000 и 12000. Пак ще спомена, че не обичам ходенето, дългите преходи, безцелните разходки, напълно съм наясно, че движението е живот, ама какво да направя като не го обичам. Затова харесвам змията, хем лежи, хем върви.

ОЦЕНКИ ПО ШЕСТОБАЛНА:
Стая, интериор, баня 4
Почистване, кърпи, чаршафи 6
Храна 5
Чистота из комплекса 6
Забавления, анимация 3
Плаж 6+
Басейни 6
Интернет 6+
Алкохол, коктейли 6
Бира, вино, лимонада, айрян, кафе 6
Територия за разходки 6
Атракции, игри за деца 6
Аквапарк 6

Понеже базата ми за сравнение е само с хотели в Кушадасъ в заключение ще направя една класация между Камелия Селин, и най-добрите в Кушадасъ, Корумар Ефесус и Севън Сийз.
Корумара мяза на кравеферма и на общежитие от тия дето спяхме като ходехме на бригада за моркови и картофи. Вътре обаче не е така. Лукс и държи първо място категорично!
Второ място Камелия Селин само и единствено заради хубавия плаж, на Севън Сийз плажа е отврат за 2 пъти по 7 дни сме ходили точно веднъж.
На жената класацията е Севън Сийз, Корумар Ефесус, Камелия Селин, може би заради поовехтялата стая е чак на 3-та позиция, нямам намерение да я питам защо е така нейното класиране, щото обикновено се караме за подобни неща, въпреки, че в стаята сме до към 8 сутрин и след 23 ч вечер с редки пребивавания по най-много час, час и половина, колкото да изсипем самосвалите и да се изкъпем.

Камелия Селин е много добър, даже отличен хотел и само и единствено заради огромната му територия не бих повторил. Може би трябваше да запазя във Фулия, по-централно е до навсякъде и стаите са реновирани. Не е мойто да обикалям вечер като простинал кон из комплекса. Обичам всичко да ми е на една ръка, тука с жената сме на едно мнение. Който иска голяма територия за разходки, алеи, палми, градинки, това е неговия хотел. За да отида да си пусна нежното тяло по пързалките имам 10-15 мин от Селин. Вечерна програма в амфитеатъра, вечеринка на стадиона, и двете на баба си в трътката, но най ме е яд, че изпуснах октоберфеста, тръгнахме си предния ден.

Имам еднодневен поглед в Джакаранда, дъщерята беше там с приятеля си и тя се вози на парашут с жената, та направихме инфотур из хотела. Еми еднодневния ми поглед е мноооого положителен, много красив хотел, само плажа дето е по-далеко от камелския с около 200-300 м и има лека денивелация. Храната ми хареса, ядохме от тия вредните храни, хапки, дюнери, пържени бутчета, кюфтаци, картофи, бирата си е бира навсякъде и е супер, аз разлика не правя, еднакво пикая от всички марки, от стаята няма да е коректно мнението ми понеже стана една патаклама при регистрирането и им дадоха възможно най-готината в знак на извинение. Плажа също е добър, там дето бяхме, до водните атракции имаше ивица малки камъчета предполагам по цялото протежение е така, но аква чепици не трябват. Даже почвам да водя политика с жената за догодина за този хотел за 9 дни. Но ще трябва да мия чинии месеци наред и да боядисам няколко врати на село. И пак не е сигурно. Даже почти е сигурно че няма да стане като си знам стоката. Ако някой има желание да ходи да го види ще обясня на лични как да измами системата и да влезе откъм плажа. През Кипър се влиза. Изключителна благодарност на потребител от групите, който ми показа козите пътеки, естествено, че няма да си издам информатора.

Иначе за пазар има на всяка пряка базар, а ние с жената търкахме бузки над 2 км за да вземем 2 магнитчета, 2 лекарства и 1 чанта. Пазаруване, където е възможно само с карта или кеш лири, като питаш оня бастун винаги започва с евро. Давам пример: До Джакаранда с долмуш е около 5-6 км и искаше драйвъра 3 евро за двама, викам му, а калкулирай у лири бе онбаши, разгънах му лирите като карти за белот и тоя дръпна 1 петдесетачка, демек 3,50 лева, а с еврото щеше да ми е 6 лв. Цели 2,50 спестихме, и с ония от пазарлъка за магнитите, и една чанта от 25 евро жената спазари на 20, и си оправихме старините. Нищо че същата чанта на 20 м в същия базар беше 10 евро, ама абсолютно същата, жената получи уртикария и и избиха папиломи от яд. На връщане от Джакаранда даже не съм го питал долмушаджията колко иска, разпънах тестето, тоя се оказа по-скромен и взе 40 лири. Това е, много ми хареса хотела.

Сиде температури от Синоптик, Време&Радар и Weather:
23.09 - Синоптик 34 другите 2 приложения по 32
24.09 - Синоптик 37 другите 2 приложения по 35
25.09 - Синоптик 31 другите 2 приложения по 33
26.09 - Синоптик 33 другите 2 приложения по 32
27.09 - Синоптик 31 другите 2 приложения 28 и 30
28.09 - Синоптик 29 леки облаци, другите 2 приложения 29 и 28
29.09 - Синоптик 32 Джакаранда, другите 2 приложения 31 и 30
30.09 - Синоптик 30 другите 2 приложения 31 и 30, тръгване в 14:00 този ден.
Водата в басейна всеки ден я пишеха 27 градуса, не знам дали беше толкова, в някои от другите пишеш 28, влажността се различаваше всеки ден, та предполагам че и температурата на водата мереха. М морето беше поне 2-3 градуса по-топла. Бях взел термометър, е как пък един ден не се сетих да го взема до морето или басейна да измеря….но термометъра дето ми е на 20 см под пъпа толкова показваше….температура ей, не сантиметри, да не налети някои!?

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Ми май е това, както се досещате всичко е написано с тежък аграрен, отчасти вулгарен хумор, които някои хора не разбират, обаче мене ме вълнуват тези хора точно толкова, колкото какво стана със снежния човек, дето правихме пред блока миналата зима. Който разбрал, разбрал. Мога и още по-тежък хумор, но с него вече се движа по мнооооого тънък лед...админите не спят, па и са много навалица, един да ме пропусне, другия ще ме съсече през кръста.
Това е моето виждане за хотела, повтарям моето мнение, никой не ангажирам с него, всеки да си извади есенцията измежду тъпотиите, простащината и шегата и да си направи свой анализ дали го устройва за почивка или не Камелия Селин. Не си спомням дали казах, че това е МОЕТО виждане. На въпроси отговарям, било на лични, било в темата, снимки също мога да пратя на който иска.

Останете си със здраве! Хубави почивки пожелавам и не бъдете толкова критични, няма хотел, на който да не се намери кусур, па ако ще и за илядо лева на ден на човек да е, бъдете по-широко скроени, много кофти туристи сме, ама много!

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 19:04 от valerko

# 504
  • Варна
Това, което не ми допадна изобщо, беше самата новогодишна вечеря и организация като цяло. Огромна, затъмнена зала, с големи кръгли маси, набутани една в друга, с почти никаква възможност да се движиш между масите. Вечерята изобилна, но напълно безвкусна. Бяхме две семейства с общо три деца на 2, 3 и 6 години. Те трябваше да са задължително в отделната детска зала. Разбира се, нямаше как да ги оставим сами там, та поне двама от нас постоянно бяха при тях. В един момент даже и четиримата (и в този момент си тръгнахме). В детската зала беше пълна лудница, деца си "скачаха по главите" и тичаха навсякъде. Съответно издържахме до към 11 и се прибрахме по стаите, децата заспаха, а НГ посрещнахме на терасата.

ама то това което разказа е напълно анти ЧНГкупон
даже не ми го побира акъла да се блъскам до Анталия за да си преспя дяцата в 11 и да посрещам ЧНГна балкона Sad . Иначе всичко останало за хубава зимна почивка в хубав хотел си е ОК. Ние знаем че големите ТА си правят ЧНГкупона в Турция и ние си проучваме в кой хотел и отиваме с тях , досега винаги с Емералд. В резултат 300 - 400 - 500 бг.група в отделна зала , оркестър , типично ЧНГ всякаква музика , танци , меню по бг.вкус, шампанско , фоерверки , кючекчийки , децата се веселяха и беснееха с нас , и все посрещахме изгрева в баСЕЙНА , СЕтне махмурлук и допиване по обратния път. Сигурно много хора не го разбират така , ама все пак е ЧНГкупон Simple Smile , да не забравяме , че най - логичния бг.НАЦИОНАЛЕН празник е ТРИФОН ЗАРЕЗАН Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 505
  • sofia
Ох, valerko, моля ти се от сърце, съкрати го малко туй нещо, поизтрий тук там, че да се чете!  Disappointed Relieved

# 506
  • София
Ох, valerko, моля ти се от сърце, съкрати го малко туй нещо, поизтрий тук там, че да се чете!  Disappointed Relieved
Аааа, не, чукча писател. На два, три пъти се чете. Мислех в интерес на истината да не го пускам, ама нейсе.

# 507
  • sofia
Абе има някои нещица
, дето можеше да ги спестиш. Smile

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 21:58 от Tюркоаз

# 508
  • Пловдив
Ах валерко, толкова не съм се смяла със сълзи от доста време 🤣
Страхотен цветен разказ!
Благодаря ти за споделеното!

# 509
  • Някъде в Европа...