Професионални серии за коса - Тема 161

• 84 335
  • 881
  •   1
Отговори
# 495
  • Някъде там
Здравейте!
Някой по запознат може ли да напише дали промяната е само в опаковката, или и в състава?

Тази ампула и аз ще взема да си я поръчам 😀 А колко често я използвате ?

Веднъж на 2-3 измивания.

Аз пак да попитам има ли промяна в състава на Редкен или само опаковката е сменена.Обожавам го този балсам.Прави ми косата мека, бляскава и наистина помага за нежелание отенъци.

Мисля да я използвам на две - три седмици веднъж.
Косата ми е тънка, не  цъфти, боядисвам корени в натурална гама на около 2 месеца.
Цялостна коса боядисвам два до три пъти в годината.
Между ампулата-терапия на Лалга имам да използвам и Лакме К2.0.

# 496
Не съм очарована от Лакме К2.0. Тежък и лепкав е за моята тънка коса, не дава хидратация, само заглажда и втвърдява, след време краищата пак изпръхват. За мен това е терапия по-скоро за изтощена гъста, нормална към плътна коса, а не е за всеки тип, както пише. Аз като цяло не харесвам нищо на марката. Серията им за обем е ужас например, поне за мен.
Ако трябва да го сравня с Лалга ампулата, с нея косата е направо като напомпана, възстановява, уплътнява, дава и хидратация.

# 497
  • Варна
Няма база за сравнение между ЛалгаCPR и Лакме К2.0.
Лалга е протеин Лакме е хидратация.
Лалга има китосващ ефект Лакме няма. За да се активира лакмето иска изпичане с четка и сешоар. Тогава косата става чудесна.

# 498
  • София
И за мен марката Лакме е повече от неработеща. Единственият техен продукт, който харесвах, бяха едни ампули за пърхот, когато ме нападна такъв преди години.

К2.0 е доста хахав откъм резултат продукт - втвърдява косата, първи ден изглежда добре, но на пипане е неприятна. На втория ден изпръхва и изсъхва неприятно. Ако се намокрят краищата (бегач съм, та хич не ми е трудно да стане това), тогава се втръдява още повече и клечкосва. Не знам в дългосрочен план какво се очаква да прави, но като непосредствен резултат не е ок. Замазвам положението с кремчето но Олиосета донякъде.
Ползвам го, както е дадено по упътване - активирам със сешоар, но без да изпичам косата с четка.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 22:18 от Harpalike

# 499
Аз не усещам хидратация от Лакме и при мен ефектът е като при Harpalike. Но може би аз не суша правилно и грешката е някъде в моя телевизор.

# 500
  • Варна
Или косата иска протеин....

# 501
  • София
Искрица, за съжаление не разбирам нищо от състав и не мога да отговоря.

Иначе днес измих с хидратиращия шампоан на Алтерна и завърших с балсама bond repair и се сдобих с доста приятна коса.
Дано да не е само от веднъж.
Сега се чудя дали да взимам хидратиращия балсам или да стрелям директно към маската?

# 502
  • Варна
Мелисандре балсамът Grinning. Маската е доста сериозна макар,че е балансирана. Твоята коса панася Марокан и вероятно и Алтерна би понесла. Локперфект дават мостри на всичко искай си. Ти с тая жадна коса можеш и Серията за къдрокоски да погледнеш. Там маската е страхотна. От раз оправя даже пресушени коси и идеално се комбинира с хайверения хидратиращ шампоан

# 503
Принцесо, току-що ми счупи обета за некупуване 😅😅😅 само къдрокосата маска нямах 🤪
Много ми е интересно при Алтерна как така добре се получава протеин след хидратация - при мен също много добре стана.
Тази е маската, нали? - https://lookperfect.eu/premium-vegan-maska-za-kydravite-i-chupli … utter-masque.html

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 07:39 от Sensaya

# 504
  • Варна
Sensaya да това е маската и да не казвам голяма дума,но за мен бие Евър любимеца ми Марокан и то не новите дето ги внасят,а добрия стар от моя евреин в амазон/правен за израелския пазар/.
А относно правилото протеин-хидратация....никой от шампоаните на Алтерна не е чиста хидратация и всичките са с PH поне 5.5 демек носят протеин след себе си.
Има разлика между хидратация и овлажняване и тя е много тънка. Доскоро и на мен самата ми беше мъгла,но нагазвайки в козметиката за лице осъзнах,че същите правила важат и при тая за коса.

Хидратиращите съставки най-общо казано увеличават водното съдържание в косъма. Най- добрите такива са хиалуроновата киселина, пропилен гликолът,  глецеринът и алоето.

Овлажняването способства за предотвратяване на загубата на вода. Т.е. предотвратяват изпаряването и.
Овлажняването просто заключва водните молекули в косъма. По този начин се запазва и дори увеличава здравината му.Най-добрите овлажнители са серамидите, диметиконът, маслото ший, ланолинът, жожобата и кокосовото масло.
В един хидратиращ протокол хидратацията и овлажняването  трябва да се случват заедно,за да има ефект.

Е затова напоследък толкова харесвам маската за къдрокоски на Алтерна My Hair My Canvas More Butter Masque

В състава и влизат  глицерин,слънчогледово масло , пропилен гликол,какаово масло,кокосово масло. Маската е силно хидратираща и от раз връща баланса ако сме го загубили по някакъв начин.

Действа по-бързо и по- надеждно дори от любимия ми еластисайзър. Наблюдавам го при момичетата в групата ми не само на моята коса.

# 505
  • София
Prinzeaata, значи да разбирам че тази маска е овлажняваща?
Може ли още препоръки за овлажняваши продукти, шампоан, балсам, финиши?

# 506
Здравейте,
С дълга, естествена кестенява коса до кръста съм, но след кератиново изправяне и остатъци по краищата от боя. Търся шампоан и нещо съживяващо за косата си..

# 507
  • Варна
Prinzeaata, значи да разбирам че тази маска е овлажняваща?
Може ли още препоръки за овлажняваши продукти, шампоан, балсам, финиши?

Не дълбоко хидратираща е нищо,че има и кокосово масло. В случая то действа омекотяващо,а и едоста назад в състава.
За Шампоан Хидратиращия хайверен се оказа универсално лекарство за блондирани и пресушени коси. Съчетава се буквално с всичко след него. За нетретирани и по-слаби коси и веганския ежедневен е ОК. Даже на моята коса и е Ок,което силно ме впечатли защото винаги съм ги смятала за слаба нищоправеща линия. Финиши....ще пиша статия за финишите на марката/доскоро силно недолюбвана от мен....който ме чете знае Grinning/,но явно е боло перрид,в който косата ми не ги харесваше много-много. Конкретно в случая хидратиращото мляко в комбинация с СС крема им при мен са ок,но състо така и антифриз бутера  https://lookperfect.eu/priglajdasht-hibrid-krem-i-olio-2-v-1-alt … owout-butter.html в комбинация с СС крема е трепач.

Последна редакция: вт, 03 окт 2023, 14:57 от prinzesata

# 508
  • София
И аз недолюбвах актерна преди, но сега ми допадат.
Но преди мисля че бяха и по различни сериите, може би има някаква разлика и в състава.

А не разбрах, примери за овлажняващи продукти кои са? Да задържат влагата в косъма

# 509
Не съм очарована от Лакме К2.0. Тежък и лепкав е за моята тънка коса, не дава хидратация, само заглажда и втвърдява, след време краищата пак изпръхват. За мен това е терапия по-скоро за изтощена гъста, нормална към плътна коса, а не е за всеки тип, както пише. Аз като цяло не харесвам нищо на марката. Серията им за обем е ужас например, поне за мен.
Ако трябва да го сравня с Лалга ампулата, с нея косата е направо като напомпана, възстановява, уплътнява, дава и хидратация.
По същия начин е и моята коса.
Бях оставила коментар във фейсбук към златна рибка  за лакме К2.0. След това ми писа да опиша какъв тип е косата ми и как точно го ползвам. Обясних им всичко стъпка по стъпка, както и състоянието на моята коса. Препоръката беше да използвам една помпа от продукта вместо две. Направих го, но промяна никаква. Оставих и коментар в сайта им, пратиха ми имейл да им давам на ново описание и коментара ми не е качен.

Общи условия

Активация на акаунт