Професионални серии за коса - Тема 161

• 80 725
  • 881
  •   1
Отговори
# 630
Аз доста време редувах маски на керастаз с на макадамия и Shea moisture, съшо и еластисайзъра. Видях тези отзиви тук за тежките серии и реших последният път само една на Гарние с арган мисля беше, която държа за вилата, след това балсам на елсев за дълга коса. На суха коса само нектар термик и олиото на жизу (не мога без него) Еми косата ми е страхотна. Пак блести умерено, но е жива като малък облак. Два пъти годишно правя тънки кичури и я поддържам ниво 10 ако не и 11 с корен ниво 7-8. Щом и обезцветена естествено 2Ц (но постоянно направена със сешоар или друг уред) коса има нужда понякога от по- слаби, какво остава за само боядисвани, натурални или прави Grinning Днес ще ползвам Олаплекс 3, но само защото на 25 ми предстои подновяване на косата. Стискайте палци, последният път моята фризьорка нещо ме тонира супер тъмно, така и не се отми до предишното бяло и едва четири месеца след отивам на поддръжка…и то при нов фризьор Disappointed Relieved

# 631
  • виртуално
Арлен ти предлага късметлийски код: LUCKY13 за 13% на всички* световни ТОП марки козметика!
Кодът е за 13% отстъпка и е валиден само днес  -13.10.2023г.
*Koдът не се комбинира с други кодове за отстъпка и вече действащи намаления.
*Koдът не важи за уредите за коса.

# 632
  • Варна
В сайта на Олаплекс казват - осигурява овлажняване на всички със суха И увредена коса. Толкоз 😅
Агент скоро спомена за честото ползване на силни серии, въпрос, който и на мен ми се върти от известно време в главата… може ли да обсъдим кои са по-“слабите” серии - в смисъл такива за “почивка”?
В този дух имах питане в групата на Магнолия, за шампоан с грижа за скалпа, без специфични нужди. Все са за косопад, сух скалп, растеж и тн. Нито едното не е при мен, освен лек сърбеж два-три дни след боядисване. Чудя се ако подпукам на мъжО Калиначито с бръшлян 🤔 пише го хидратиращ, значи след него не може протеинова маска нали? Prinzesata често казва Биокленз (запечатило ми се е в главата 😄) - дали е подходящ?

Понечих да ти отговоря там и отговорът ми щеше да е точно бръшлянът на Calinachi Grinning ама се спрях,че и там завря от професорки и дървени философи дето все много знаят. Докладват ме на поразия и съответно пак съм бан за 3 дни Grinning.
След тоя шампоан може всичко. Той е дълбоко хидратиращ,но не е с ниско PH. Не затваря кутикулата и си понася протеин без проблем.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 17:02 от prinzesata

# 633
😅 разсмя ме много
Започвам го бръшляна…
Благодаря!

# 634
  • Марс
Че кой докладва Библията за коса?

Аз преоткрих Chi. Косата ми явно е във фаза да ги обожава.

# 635
  • Варна
Hikari аз,че съм дърта,дърта съм ама чак пък библия GrinningGrinning ох с глас се хиля честно.

# 636
В темата за коса раздават бан-ове? Flushed Smile

# 637
Сухия спрей за термозащита на Марокан как го ползвате? Имам го от сумати време, ползвала съм го 2-3 пъти и все на мокра коса, защото така съм запомнила от сайтовете, като съм го гледала. Косата ми обаче става една неподвижна, как да обясня, стои стегната. Тези дни обаче го изкарах и какво да прочета, на етикета му отзад пише да се ползва на суха коса! Sweat Smile

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 13:08 от krystall

# 638
Момичета, имам бебешки коси, които избухват в определени периоди. Гледам по разни видеа се използват ролони или нещо от сорта, за приглаждане (или поне така изглежда). Някой срещал ли е такова чудо?

Виждам ги в Амазон.
Честно казано гел за коса + онези малки четки за бебешките коси вършат същo работа. Стар трик е и четка за зъби + гел за коса.

# 639
  • Варна
krystall кой е тоя сух спрей?

# 640
# 641
Здравейте,
да започна с това, че следя темата редовно и много благодаря на всички, даващи отзиви и споделящи любимите си продукти. Взаимствала съм доста, подходящи за моя тип коса - чуплива, фина до нормална - и благодарение на това косата се чувства прекрасно. Искам обаче да я подсиля леко и си взех Grow Gorgeous Serum, по препоръка от темата. Пишете, че виждате страхотен ефект от този серум. Не, че на мен не ми допада, обаче е силно парфюмиран и то натрапчиво с миризма, която ама изобщо не ми харесва, и забелязвам, че заради това не го ползвам редовно. Исках да ви питам дали можете да препоръчате други серуми, толкова добри като Grow Gorgeous, но без парфюм или поне да е по-лек?

# 642
Здравейте, много полезна тема, следя я с интерес. От около година използвам професионална грижа за коса.
Естественият цвят на косата ми е тъмно кестеняв - около номер 5, последните 5-6 години се боядисвах в русо при фризьор като правихме корените през 3 седмици до светло русо - номер 10-11. Реших да възстановя косата си и да сложа край на русото  - поне временно - като от март месец спрях изрусяването и се боядисах 1-2 пъти с Olia 5.0, за все пак да приличам на човек.
Сега използвам шампоан и балсам на Olioseta, маска на Macadamia Beauty DEEP REPAIR MASQUE, като балсам без отмиване използвам Мултифункционален  крем на Olioseta като от първите 2 опаковки косата ми ставаше мека, лесна за разресване и лъскава, но последните седмици сякаш няма голям ефект.
Започнах Redken Acidic Bonding Concentrate, ползвала съм го веднъж.
Бихте ли ми препоръчали термозащита и друг балсам без отмиване? Опитвам се да си възстановя косата. Проблемите ми са суха, изтощена коса с накъсани и цъфнали краища (скоро съм на фризьор).

# 643
За възстановяване на коса еластисайзър екстрийм, серията Терапист на Керастаз - ш и м.

# 644
В Рибката с код  art20 получавате -20% отстъпка, при мен хвана и намалени Ш и Б на Филип Кингсли, които са станали безобразно скъпи...

Общи условия

Активация на акаунт