Професионални серии за коса - Тема 161

• 84 015
  • 881
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, за феновете на Олаплекс, Cult Beauty са пуснали кутия:
https://www.cultbeauty.co.uk/cult-beauty-x-olaplex-box/14938196.html

# 751
  • На брега на реката
Момичета, искам да си купя Парлукс и се чудя, дали Арлен правят ЧП и дали намаляват уреди?

# 752
Момичета, голямо затишие ,хайде побутнете ми шилата ,за терапията joico defy damage или на redken acidic bonding, никой не пише още отзив ...
Чудя се дали да взема джойкото да напръскам преди балеажа в салон ,и после вкъщи да си сложа втората стъпка ,но ме притеснява предния път бях отишла с  олаплекс ,не бях измила 2 та стъпка и стоях доста време , вечеряхме с фризьорката хахах.

# 753
  • София
Аз не мисля че за балеаж или изрусяване е добре да се ходи по “втова стъпка”. Разбира се мнението ми е само любителско, не съм химичка, но според мен оксиданта и олаплекса може да не взаимодействат добре, да не говорим че върху самата стъпка ясно е написано че е с отмиване.
Едно е тъмна боя да се сложи отгоре, друго да се изсветли при което косъмът се отваря и се изтегля пигмент.
Аз лично започнах да кия с дпш преди боя и вече обмислям да спра да следвам старото правило за боядиване на мазна коса и да боядисвам на чиста след всички фиаскота които имах последно време.
Сега ще ходя по работа в Германия и мисля да си закупя някаква дрогерийна боя и да пробвам с нея, че с професионалните последно време е някакъв ад, не ми хващат никак.

За joico и сз чакам отзвиви ко според мен е добро мисля че кондаков го ползва

# 754
И аз мисля,че боядисване трябва да се прави на чиста коса след дпш ,само като си представя,че ще ме мацотят върху стилизантите и олиата,които съм сложила ,да не говорим за парфюм и било това предния ден,та тя косата си е пренатоварена от екстри.
Да похваля Andrea тониращия шампоан-на русите ми кичури се представи чудесно.Е,след второто миене се отми,но спести едни 50-60 лв при фризьорката,ще го ползвам през 1-2 миенета,докато ме изсветлят още малко другия месец,после по-рядко.
От същата серия шампоан и балсам за боядисана коса/водят се протеин/,също имам добри впечатления.
Но не знам защо термото Резистънс/зеленото/ Керастаз ми прави косата една прихава и много странна на допир,ползвам го след протеинова серия,НЕктарчето не ме е разочаровало така.

# 755
Не се ли увеличава рискът да се раздразни скалпа, ако сме почистили толкова старателно преди боята?

Gigova, за Acidic bonding на Redken мога да кажа само, че накупих цялата серия и алчно я изполвах в един протокол, в резултат на което се озовах с един голям пух на главата. Много силна и много омекотяваща при мен. Разкарах всичко, оставих си само балсама и го слагам като последна стъпка след протеинов или по-слаб протокол, така много добре ми действа.

# 756
Но не знам защо термото Резистънс/зеленото/ Керастаз ми прави косата една прихава и много странна на допир,ползвам го след протеинова серия,НЕктарчето не ме е разочаровало така.
Защото е доста хидратиращо!

# 757
Аз нещо не съм обяснила правилно , с олаплекс сутринта мия с дпш  стоя с 1 стъпка 1 час после слагам малко от втора стъпка разнасям ,суша я и отидох на балеаж , не с мазна коса намазана с хиляди силикони и финиши . Както и терапията на джойко 1 стъпка е спрей на суха коса ,после боядисвате(балеаж) и след измиване се нанася втора стъпка ,и после вече финиши сушене .
Да и аз съм, за дрогерийна боя мелисанде ,имаш ли нещо в предвид като марка?

# 758
Не се ли увеличава рискът да се раздразни скалпа, ако сме почистили толкова старателно преди боята?
Увеличава се. Както се увеличава и рискът да се пресуши още по-качествено косъма, когато е стрипнат от всичко.

# 759
Така е,но нали в боята слагат и плекс и отделно има добавени олиа и вече какво ли не,маска след боя?Аз предпочитам да ми е чиста/не че често се боядисвам/,но с цел боята да проникне по-добре.Ако дпш е прекалено остъргващ,то един Биокленз поне😀,вчера го ползвах и усетих за пореден път колко го харесвам,чиста коса,освежен скалп.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 17:09 от Calabria

# 760
  • София
Аз нещо не съм обяснила правилно , с олаплекс сутринта мия с дпш  стоя с 1 стъпка 1 час после слагам малко от втора стъпка разнасям ,суша я и отидох на балеаж , не с мазна коса намазана с хиляди силикони и финиши . Както и терапията на джойко 1 стъпка е спрей на суха коса ,после боядисвате(балеаж) и след измиване се нанася втора стъпка ,и после вече финиши сушене .
Да и аз съм, за дрогерийна боя мелисанде ,имаш ли нещо в предвид като марка?

Не ще разгледам в магазините какво имат, че още не съм стигнала и ще търся по каталози.
Писна ми да сън оранжево жълта 🫣

# 761
Здравейте, искам да питам тези от вас който са ползвали и имат наблюдение върху сешоарите на Dyson и Shark. От кой сте по доволни и заслужава ли си да се инвестира толкова в Dyson? Имам в предвид тези новите с 5-6 представки който са.

# 762
Имате предвид Дайсън Airwrap?

Никой не може да ви каже дали на вас лично ще ви хареса и колко ще го ползвате и дали си "заслужава парите". Аз купих и обикновен Дайсън и Airwrap и реално аз ползвам само сешоара, а Еъррапа се ползва от децата и приятелите им, и то най-вече от момчетата (да си правят прически от ТикТок). Докато не го платите и не се научите да го ползвате за да разберете дали ви устройва като бързина, удобство, краен вид на косата ви не знете....

# 763
Дами, да се консултирам с вас. Hug
Кое би били по-подходящо за жена, няколко години след химио, косата не се е възстановила като старата (сигурно и никога няма да бъде такава), но по-проблемно е, че на места въобще няма нови фоликули. Може ли да препоръчате продукт, който евентуално да стимулира нови растежи и да посгъсти?
За момента се чудя между този комплект: https://www.zlatnaribka.com/komplekt-shampoan-i-serum-za-sgastya … hampoo-and-lotion и някои от продуктите на Mediceuticals (шампоана + серума за растеж)?
https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … s-folligen-250-ml
https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … llagen-stimulator
Приемам и други препоръки. Благодаря! Flowers Hibiscus

Препоръчвам

# 764
  • Варна
Аз също се боядисвам често след терапия Олаплекс и това по никакъв начин не влияе на самото боядисване и резултата от него. Никога не бих си причина съприкосновението на оксидант с прясно измит скалп с ДПШ. Това честно казано е безумие,но всеки си има глава на раменете.

Общи условия

Активация на акаунт