Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 934
  • 816
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ruppy мерси много, сега отново ще има мислене до утре...
Отзивите са че дори по-добре се учи френски в 18-то, единствено това че ще са почти наравно момчета и момичета в 35-то много ме привлича.

# 136
Мисля, че деца с висок бал пишат 35-то като резервен вариант. После играят на 3, 4 класиране и вероятно успяват да се преместят в по-желано училище.

Това може би е така, но ако не е момиче или не държи на френския език. Тази година за ФЕГ така и не се появиха свободни места за момичета на трето, четвърто и пето класирания. Доколкото успях да проследя, имаше възможност за първа и втора английска (което много често не е желан вариант, защото много деца в седми клас вече имат високо ниво на английски език) и супер рискованите 1-2 места в НЕГ. Виждам , че балът за момичета в НЕГ е паднал много на четвърто класиране, но ми се струва оправдан риск, само ако алтернативата ти е частно училище.

Разбира се всеки си има собствена гледна точка и нагласа.

# 137
За мен, дори да си с висок бал, можеш да рискуваш само ако пето класиране в училището, което си записан, ще се проведе след това, в което искаш да пробваш. В противен случай, рискуваш да паднеш от два стола.

# 138
Разбирам. На Бонита стил суичърите са по 63 лв. на брой за летен, 69 лв. на брой за зимен суичър; тениска с къс ръкав 23 лв., тениска с дълъг ръкав 25 лв, блуза лакоста с якичка - 38-39 лв. Пуловер с дълъг ръкав - 56. Цифромания.
Точно. И ние бяхме с униформи на Бонита досега. Узаконена форма на рекет. Лакоста с къс ръкав едноцветна примерно купих от Теранова онзи ден за 10 лв/бр. Памучни, хубаво трико. На Бонита бяха по 20+ лева. Суитчърите пък съвсем цифромания. Добре, че момичетата са слабички и си изкараха няколко години с горе долу 1-2 размера, особено късия ръкав. И че ми подариха две торби употребявани.
Някои училища позволяват да се купят тениски в същия цвят и да се сложи емблема само. В нашето бивше училище оставят при охраната униформи за подаряване примерно.
Тези Бонита заслужават да бъдат бойкотирани от всички училища, които като ви чета се оказва, че хич не са малко. Когато участват в конкурсите за избор на фирма, изработваща униформите, дават нормални цени, а след това почват едно драстично покачване, всеки път съпроводено от сълзливи писма как въобще не искат, обаче са принудени да ги вдигнат, за да оцелеят и т.н.

# 139
  • София
Мисля, че деца с висок бал пишат 35-то като резервен вариант. После играят на 3, 4 класиране и вероятно успяват да се преместят в по-желано училище.

Това може би е така, но ако не е момиче или не държи на френския език. Тази година за ФЕГ така и не се появиха свободни места за момичета на трето, четвърто и пето класирания. Доколкото успях да проследя, имаше възможност за първа и втора английска (което много често не е желан вариант, защото много деца в седми клас вече имат високо ниво на английски език) и супер рискованите 1-2 места в НЕГ. Виждам , че балът за момичета в НЕГ е паднал много на четвърто класиране, но ми се струва оправдан риск, само ако алтернативата ти е частно училище.

Разбира се всеки си има собствена гледна точка и нагласа.
Аз съм с момче, което иска немски език, не съм следила баловете за момичета и за френски. 35 - то е добро училище и беше нашият вариант за всеки случай, до който не стигнахме. "Сагата" ни приключи на първо класиране.🙂

# 140
  • варненка от София
Вече и аз мога да отдъхна. На 5-то класиране имаше две свободни места в желаното училище, опитахме и стана. Така че записахме девойката в училището, не точно паралелката, която искаше, но е вътре в училището. И аз, и тя отдъхнахме и лятото за нас започна Simple Smile Поръчани са учебниците, тетрадки си купи и надписа, вече. Христоматията я подхвана, също. Вече съм щастлива, че сагата 7ми клас за мен приключи, деца няма повече да раждам, внуци скоро не чакам, пей сърце до следващата драма. Simple Smile))

# 141
  • София
Марулка честито! Много се радвам, че сте рискували и успели Simple Smile

# 142
Нито в училището, в което бяхме досега, нито училищата, които записахме сега двете ми деца се вижда някаква информация за каквото и да е. Къде виждате каква информация има за учебници, на официален сайт, фейсбук страница, група или друго?

# 143
  • Някъде там...
Аз следя сайта и страницата на училището във фейсбук. Вече имам всичката нужна информация, от смяната и класния ръководител, та до учебната програма.

# 144
Марулка, честито! За кое училище се борихте?

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 16:25 от BoeL

# 145
При нас не са качвали информация за учебници и учители нито на сайта, нито във фейсбук страницата на училището.
 Нищо не съм купувала, детето май само Хамлет е прочело да момента, изобщо ваканцията върви с пълна сила. Дано само не направят много рано род.среща, че сме на море до 10.09.

# 146
Аз следя сайта и страницата на училището във фейсбук. Вече имам всичката нужна информация, от смяната и класния ръководител, та до учебната програма.
Това се казва организация. При нас всичко ще е в последния момент. За къде да бързаме, лято е.

# 147
Преди повече от месец по телефон ми казаха, че след 01.09 трябва да следим за инфо на сайта - разпределение на паралелки, учебници, родителски, класни ръководители. Сега всички, ангажирани с това, били отпуска.

# 148
  • София
Честито, marulka! Браво за куража!
Учебниците ги качиха в сайта на училището. Родителската среща ни я обявиха при записването. Само класната не знаем, но имаме сериозни подозрения, че ще бъде класната, която е била на 12 клас, нашата паралелка.

# 149
  • Sofia
Честито на Марулка и поздрави за смелостта. Аз опитах да насърча една приятелка да се пробват на директорското, но тя получила съвети да не опитва, защото няма смисъл, всичко било с връзки на този етап. Та ще следя дали други са успели.
Сега видях, че не става дума за София...

Общи условия

Активация на акаунт