Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 76 045
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
B you tube съм гледала клипове за някои от парфюмите Зара на кои наподобяват , но дали има някъде списък?

# 166
  • София
B you tube съм гледала клипове за някои от парфюмите Зара на кои наподобяват , но дали има някъде списък?
Има списък в темата за имитациите на доста парфюми от Зара. Последния път, като ги мирисах, бяха сложили всички мейнстрийм аромати. Но май не са много трайни.

Аз отдавна не съм наминавала, в затишие съм с парфюмите, вече нямам нещо, което много да искам, но сега видях, че е излязъл BAISER VOLÉ Parfum. Не намерих много мнения в търсачката за тази версия, някоя парфюмна може ли а удари едно рамо? Simple Smile
За контекст - първообразът е един от любимите ми парфюми, не ме души, харесвам много факта, че е моноаромат.

Пробвах и последния фланкър на Alien, който на моята кожа бие на Олимпея, няма ни-щи-чко останало от пърообраза и за мен е гавра с друг мой любим парфюм.

Привет ! Моля за мнение за Guerlain Insolence..Каква е разликата между edp и edt ? Много ли е ретро ?

Инсоленс ЕДП е по- сладък, ЕДТ е по- крещящ. В най- последните им версии след реформулировката аз лично не откривам особена разлика между двата освен в трайността. Въпреки осакатяването - според мен е чудесен парфюм. Мирише на виолетки, топъл, женствен и наистина леко нахален. Сравнително монотонен аромат е, в момента на неособено приятни цени.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 14:56 от The Catcher in the Rye

# 167
Някой тествал ли е вече Chanel CHANCE EAU FRAÎCHE edP, има ли го някъде в София за проба?

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 20:04 от starlight

# 168
Този Cherry Smoothie e  ужасен, мирише ми на сироп за кашлица. Минал е покрай Lost cherry.
Velvet Shadow действително наподобява добре Ориана, но трайността му е плачевна. Аз обилно се полях и след час нищо не усещам.

# 169
Някой усеща ли в Ángel nova една прашно-горчива нота в базата? Рускините я наричат амбродеревяшки или вид мускус. Аз заради това не мога да го нося. Много силно и натрапчиво я усещам, но четох, че много хора не.
Още я има в Dark purple, Jardín exclusif и много други.
Усещам плътност, но по-скоро от дървесен вид. Подкрепям Karen, че това прави парфюма по-добър.

# 170
Този Cherry Smoothie e  ужасен, мирише ми на сироп за кашлица. Минал е покрай Lost cherry.
Velvet Shadow действително наподобява добре Ориана, но трайността му е плачевна. Аз обилно се полях и след час нищо не усещам.
И за мен е така. Тествах го, много остро начало, реже просто. Даже Бакара не е толкова рязка и остра въпреки йодовете. После утихва, показва се вишната или черешата, но докато стане това не мога да го изтърпя. На два пъти го тествах, да не би аз нещо да греша, но просто не е моето. За Velvet shadow нищо не мога да кажа, не го познавам.

# 171
При мен също пачулито доминира и седи чудесно. 😍😍😍 Отделно е хипер траен (EDP версията визирам)
И аз усещам доста пачули в Angel Nova обаче във Фрагрантика не дават изобщо да има пачули та се чудя дали нотките, които изписват са верни 🤔
Все по често нотките във Фрагрантика са непълни. Нямам представа защо, но е факт. Определено има пачули, и други дами коментират че са го усетили. ДНК-то на класическия се чувства също.

# 172
И аз се сдобих с Angel Nova. Чудих се, маях се, пък накрая го поръчах...😁
И съм напълно съгласна с мнението на Лале Лили. И пачули си има и е достоен представител на Мюглер. Не мога да кажа същото за Еликсир например....

# 173
  • Germany
Привет на всички Simple Smile Идвам с едно скандално твърдение Trollface

Вчера забелязах цяла нова линия парфюми в Зара в доста симпатични бутилки. Потърсих във Фрагрантика, няма ги още там, бързах и пръснах на двете ръце по един произволен аромат (харесаха ми имената) и отлетях. По едно време, усещам, че отнякъде ми мирише чудно на Oriana PDM и си викам "Еййй, браво, колко хубаво ухае някоя дама около мен, много добър избор, любимата Ориана". Оглеждам се, ми то няма дами около мен, само две момчета. И в този миг се усещам, че ароматът се носи от мен. Щях да падна, почти 100% копие на Ориана се оказа единия пръснат парфюм. Днес скочих до Зара, купих си го и сега съм ги напръскала от 2 часа на двете ми ръце Ориана истинската и копието на Зара и разлика няма! Ама няма! И като трайност няма засега (но Ориана не е най-трайна на мен, така или иначе). Та, мили дами, нападайте, това е чудото от Зара. Може би и в другите бутилчици се крият успешни реплики, но не съм ги тествала.
cutesmallcat, много благодаря за този пост Flowers Hibiscus! Изпръсках една отливка на Ориана, и все бях на кантар, дали ми харесва достатъчно, за да дам толкова пари за цяла бутилка или не. Днес отидох да пробвам новите парфюми в колаборация с Алберто Морияс, и потърсих този за тест. Абсолютно се подписвам под всяка твоя дума, абсолютно копие на Ориана, че и по-трайна при мен, защото оригиналът и при мен не се задържа много. Отнесох с удоволствие едно сладурско флаконче от 30 мл. Дъщеря ми също е доволна. Благодаря, че не се притесни да споделиш Hug
Новите мъжки парфюми са сериозни ориенталци, тъмни, абсолютно мъжки и доста ниш изпълнение, с много кожа, анималистичен уд, пачули. Виждам ги на по-възрастен костюмиран мъж. Не ми харесаха, с изключение на виртуозния уд.
Скрит текст:
Не беше заредена дамската част от колекцията, чийто парфюмер е Оливия Джакобети. Много харесвам стила й, особено при Лартизан, и се надявам, да ги заредят скоро и да видим какво ще предложи в съвместната си работа със Зара.
Парфюм за деня е Шалимар Тонка, чудо в това разкошно есенно време Broken Heart

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 00:03 от kovatcheva

# 174
Търся летен и зимен парфюм за жена на 50 години цената няма значение.

# 175
Здравейте! Сигурно е обсъждано много пъти, но така и не успях да намеря отговор на питането си. Знаете ли дали има магазин за оригинални тестери на парфюми - преди време бях намерила един сайт, доста хубав беше парфюмът, но се затри страницата, а не ми се рискува да поръчвам на сляпо, без да знам дали наистина ще получа качествен продукт. Благодаря предварително!

# 176
И аз тествах днес новите дамски парфюми в Зара. Наистина добро копие на любимата Ориана. При мен трае над 6 часа и е перфектнно решение, за който не желае да дава много пари за парфюм.

# 177
Здравейте ,какво мислите за Very Good Girl Glam ,издръжлив ли е?Благодаря!

# 178
  • София
Някой дали е тествал
ARIANA GRANDE CLOUD PINK? 😊

# 179
Само на листче върши ли ти работа?
Мирише на Burberry her, по лека и по сладка версия.

Общи условия

Активация на акаунт