Азиатска козметика и грим - тема 26

• 80 365
  • 740
  •   2
Отговори
# 285
  • София
Полека лека свиквам с корейските продукти.
Започнах с  миста на Бентън, направо се влюбих в него, после есенция на Goodal, серум с бета глюкан.Околочен имам още на Кларанса тотал лифта, ще си го измажа. Слънцезащитен на Пурито и BJ, вторият ми харесва повече понеже изземва и функцията на хидратиращ крем.
Преди много си харесвах кремчето на Нукс, но сега след гореопиасаните сякаш ми идва тежък и сутрин го пропускам.
Та.....почва да застудява и ми се иска да сменя серума с витамин ц. Харесах серуми с витамин Ц на Шисейдо и Миша.
Кой бихте ми препоръчали? Може и нещо друго. За протокола - нормална към смесена кожа, зимата леко суха даже ,на 45.
Аз поръчах този:
https://kocos.bg/MISSHA-Vita-C-Plus-Brightening-Set-Christmas-Edition--1-289

# 286
https://www.notino.bg/missha/vita-c-plus-ozarjavassh-serum-s-vit … petna/p-16063032/
Този не е ли същия?
Като чета е с еднакви съставки.

# 287
Missha имат 2 ампули с вит.С, които доста се различават като консистенция и концентрация. Първата показана, която наскоро преиздадоха и в по-голям размер и по-красива опаковка:

Втората - доста по-водниста, по концентрирана:

По едно време на сайта им имаше препоръка втората да се ползва изключително вечер, но вече я няма...

От същата серия има пяна за миене, тонер, крем, маска, стик... май това беше, ако не се лъжа:

PS Мисля, че имам някъде резервно шише от втората. Това, което то много ми харесва при нея освен леката консистенция, подходяща за моята кожа е, че Вит.С не е смесен със серума фабрично, а при първо ползване се освобождава сухата субстанция от камерата в шишето и си ги смесвате. След това препоръката беше да се използва в течение на 4-6 седмици, ако не се лъжа. Но и първата беше добър, богат продукт, който беше спечелил някакви награди...

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 16:55 от Agent Provocateur

# 288
Здравейте! Отдавна искам да се присъединя към използващите азиатска козметика. На 41 г. съм с нормална към мазна кожа. До сега предпазливо съм си вземала тонер SNP за разширени пори и Азиатска центела серум.
Та въпросът ми е това как ви се струва за нощна грижа https://jolse.com/product/limited-stock-missha-time-revolution-n … y/1097/display/1/
Ще си поръчам и серума на Миша с вит. С.
И да попитам, ако искам мога ли да вкарам и ретинол в нощната грижа.
Бих била благодарна, ако може да ми препоръчате и около очен серум. Очите ми често подпухват и си имат бръчки......
Извън темата, ако някой е поръчвал от Jolse може ли да ми пише на лични Hug

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 14:53 от biboche

# 289
^^^ Аз много харесвам първата есенция и нощната ампула, които са в сета, крема не съм го купувала, защото мисля, че ще е много богат за моята смесена кожа. Но пък върху тази ампула слагам нощни маски без проблем.

За очите държите на серум или крем също е ОК?

Ако искате може да вкарате всичко - вкл. ретинол. Препоръчвам да почнете с по-леки форми и да не се мятате директно на трет.

# 290
Agent Provocateur много благодаря за бързия отговор. Сега взех да се чудя дали не съм сбъркала с целия комплект (бързах да поръчам). Както казах, кожата ми е по скоро смесена....
Гледах на Cosrx The Retonol 0.1 cream. Това означава ли, че след него не се слага друг продукт? (малко ми е смотан въпроса)
Относно очите, понеже сега ползвам около очен крем, затова реших серум. Но така или иначе кремът ще свърши, така че съм отворена за предложения 😊

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 16:29 от biboche

# 291
Не мисля, че сте сбъркали, много е хубав за нощна грижа, а ако ще въвеждате ретиноли те допълнително изсушат кожата.

По принцип когато ползвам очен серум аз го запечатвам отгоре с крем, изключително рядко се случва серумът за очи да е много богат и самодостатъчен (но и аз съм на 48 год). Но винаги казвам да се водим по собствените си кожи, а не по рутината на съседката или съфорумката Simple Smile

От Миша съм ползвала май само един - ето този очен и беше хубав (а и е 30 мл, а не стандартните 15 мл):

Преди 4-5 год, когато го купувах беше още в старата си опаковка:

https://btyaly.com/reviews/mini-review-missha-misa-geum-sul-vitalizing-eye-cream/

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 17:14 от Agent Provocateur

# 292
  • Sunshine state
Днес съвсем случайно се сдобих с това:

Като ми свърши сухото олио на Гарлен ще го пробвам. Харесвам козметика с пчелни продукти. 👌🏻
Имаше и комплекта, но към момента няма къде да вмъкна серума в рутината си и не го взех.

# 293
  • Prismatica Aerie

Гледах на Cosrx The Retonol 0.1 cream. Това означава ли, че след него не се слага друг продукт?
...
... ако може да ми препоръчате и около очен серум...
Вие ще си прецените дали имате нужда от още нещо след него. Няма правила.

Много популярен околоочен серум е Beauty of Joseon Revive Eye Serum - женшен и ретинал - може да се използва на цяло лице.

# 294
  • Някъде там
Пак влизам в темата с въпрос.
Имате ли отзиви за този крем с ретинол.

# 295
Искрице, това не е ли британски бранд?

# 296
  • софия
Мацки, моля за, едно бързо мнение за това, ако го знаете. Трябва ми да, допълня една поръчка.
Мерсиии, хубав ден на всички ви.

# 297
  • Някъде там
Искрице, това не е ли британски бранд?
Да, обърках темите Simple Smile

# 298
От Миша съм ползвала май само един - ето този очен и беше хубав (а и е 30 мл, а не стандартните 15 мл):
Скрит текст:

Преди 4-5 год, когато го купувах беше още в старата си опаковка:

https://btyaly.com/reviews/mini-review-missha-misa-geum-sul-vitalizing-eye-cream/
А значи случайно съм уцелила и взела точният продукт. Бях си сейвнала старият вариант след твоята препоръка, но изчезна и на сляпо привлечена от опаковката взех този новият. Ами супер е за моята суха околоочна, аз винаги съм на лов за продукти за тази област. Сега съм запазила тези и чакам някое намаление
този вариант MISSHA - Chogongjin Sosaeng Jin Eye Cream случайно да можеш да ми дадеш инфо каква е разликата с постнатия от теб ?

Sooryehan - Bon Firming Eye Cream за този няма никакъв отзив с сайта, но ми "намигна" - аз така интуитивно си ги избирам
  su:m37 - Secret Eye Cream мисля, че пак от Агента съм си го запазила

# 299
Момичета, някой ползвал ли е този продукт? Мнения? Много го рекламират из Тикток.

Търся нещо за тинейджърката ми. При нея черната точка се капсолова и няма махане. Стои като пъпка. Четох и напред в темата за препоръките

Общи условия

Активация на акаунт