Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 020
  • 743
  •   2
Отговори
# 255
  • София
според мен и тя незнае защо е такова качеството и се надява като сме без силни стимулации да извадим по-добро качество

# 256
  • гр. София
Вие кариотип бяхте ли правили, забравила съм?
При мен също е лошо качеството на Я (е, имаше все пак някакви ембриони за трансфер, но от 2 стимулации само 1 ембрион беше с перфектно качество, другите със забавено развитие). Според моята репродуктивна е заради леко отклонение в кариотипа ми, то и в заключението на генетика го пише.

# 257
Добре де, да разбирам ли, че ок ембриолозите гледат дали е с добро качество оплодената яйцеклетка, но не е гаранция, че пак няма да има вродени дефекти или нещо да се случи по пътя на узряване... някак си не мога да го разбера това..

# 258
  • София
Me, Myself & I, не сме правили кариотип, докоолкото разбрах след като имаме едно дете и няколко биохимични+ИБ не се налагало... Втора опаковка започнах от Опти овата, преди това пиех FH Pro, все се надявам от толкова добавки нещо да допринесе за подобряване на качеството....

# 259
Добре де, да разбирам ли, че ок ембриолозите гледат дали е с добро качество оплодената яйцеклетка, но не е гаранция, че пак няма да има вродени дефекти или нещо да се случи по пътя на узряване... някак си не мога да го разбера това..

Jalana, никак не звучи честно, но да - никой не може да ти гарантира на 100% че нещо генетично няма да се обърка в даден етап. Правим спермограми, селектираме ембриони с ПИД, но накрая пак може да се окаже че нещо не е ок. Единственото, което можем да направим е да се застраховаме на база натрупан лош опит към момента, другото е извън контрол....

# 260
Но, до колкото чета има и обратния ефект. Не дотам качествени ембриони компенсират в корема на мама и се раждат чудни бебета. Природата е велико нещо!

# 261
  • гр. София
Мда, никога няма 100% гаранция, нито при естественото, нито при инвитрото.

Шанталче, може и да има логика да не се налага такова изследване при наличие на дете и бременности по естествен път, не знам. Но факт, че и с отклонения в кариотипа пак имат деца хората, включително и аз, така че всичко е възможно.
Но пък и да има нещо такова, нищо не може да се промени, това си е генетика. Само може да даде някакво обяснение.

Така че може би няма смисъл да го пускате, най-добре да си продължаваш с добавките, дано са подобрили нещата.
Аз също пия няколко - CoQ10, Омега 3, л-аргинин, витамини C, D и B12 и фолиева. Това май бяха основните за подобряване на качеството на Я. Но ако някой се сеща още някоя, да казва.

# 262
  • София
Митохондрии Grinning

Слагам в скрит текст, това, което ми беше предписано. Аз обаче заради по-пълната комбинация взех Опти ова.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 20:24 от shan^tall

# 263
  • гр. София
Мерси, запазвам си ги и ще помисля дали да ги взема и тях, че май ще почваме процедура още в края на месеца, пък нали овогенезата е 120 дни, та не знам дали има смисъл да ги пия само 2-3 седмици.

# 264
Момичета, аз пия ubiquinol, което е усвоимата форма на CoQ10. Освен това пия ресвератрол, вит Е, вит Ц, вит Д, NAC, омега 3. Но основно за качеството на яйцеклетките наблягам на храната, като следвам диетата на Aimee Raupp. За съжаление при пункцията ми нямаше яйцеклетки, така че нямаше как да проверя дали има подобрение в качеството...Но това, което се случи за първи път от 2 години е FSH да ми влезе в норма последния месец

# 265
  • Пловдив
Момичета, моля за мнение! В подготовка на ЗЕТ съм. На 5-и ми дойде цикълът, на 6-и бях на преглед, док ми изписа Естрофем и насрочихме преглед на 14-и. Но миналия ден имах по-силно течение, а вчера и днес леки болки като при овулация. Никога не съм имала ранна овулация, възможно ли е този месец да е такава? На прегледа в събота, ако се установи, че вече е минала, значи ли, че пропускаме този месец? 🤔

# 266
Момичета, в подготовка за ЗЕТ съм на две  петдневни. ПРМ беше на 03.10. От 04.10 съм на естрофем 3*1. Днес бях на преглед - лигавица 7М и докторката направо ми насрочи трансфер на 17.10.
Това което ме учудва е, че на 17.10 ми е 14 ден от цикъла, а ще правим трансфер на 5дневни ембриони. Питах я-отговори ми че това няма значение-следи само лигавицата. 🤔Знам че за трансфер трябва да е минимум 8ММ-S1 или S2. От утре включи и утрогестан - дано всичко е ок до 17ти.
*Me4eto_ Не мисля че това не може да е причина да пропуснете.
Успех

# 267
  • Пловдив
Момичета, в подготовка за ЗЕТ съм на две  петдневни. ПРМ беше на 03.10. От 04.10 съм на естрофем 3*1. Днес бях на преглед - лигавица 7М и докторката направо ми насрочи трансфер на 17.10.
Това което ме учудва е, че на 17.10 ми е 14 ден от цикъла, а ще правим трансфер на 5дневни ембриони. Питах я-отговори ми че това няма значение-следи само лигавицата. 🤔Знам че за трансфер трябва да е минимум 8ММ-S1 или S2. От утре включи и утрогестан - дано всичко е ок до 17ти.
*Me4eto_ Не мисля че това не може да е причина да пропуснете.
Успех

Благодаря! Просто знам, че след установена овулация се започва прогестеронов препарат. Ще разбера в събота на прегледа де.
Първи ЗЕТ ми е, така че не мога да помогна по Вашия въпрос. Успех и на Вас!

# 268

До трансфер имаш 5 дни - на мен 6 дни преди свеж ЕТ, но по време на стимулация, лигавицата ми също беше 7ММ. Преди самият трансфер също не я погледнаха втори път, само контролираха прогестеронът - беше >60. Според мен всичко е наред! Човек трябва да се доверява на докторите си (повтарям го и за мое лично успокоение Sweat Smile ). Успех Green Heart

# 269
Реално ти си на стимулиран цикъл, а не на естествен. В такъв случай не се гледа овулацията, а само лигавицата.

Общи условия

Активация на акаунт