Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 391
  • 764
  •   1
Отговори
# 525
Смятам да пробвам диаспорал 400, 2х1 и Алеракт 2х1, ама да не ми дойде много пък...не че нямам нужда. Нищо не помага при този твърд корем😟

Първо се консултирай с лекаря си,не го прави на своя глава.  На мен тези количества са ми по предписание ,след лежане в болница поне Алеракта. Магнерича ми помага за втърдяването при мен. Не че е спряло, но на седмица ми се втърдява 1,2 пъти ,но фона на първата бременност когато беше много повече,ама тогава аз си мислех че бебето се изпъва,защото корема ми ставаше на топка...

# 526
И аз лежах в болница, ама нищо допълнително не ми изписаха за след това вкъщи. В момента съм на диаспорал 400, 2х1 и утрогестан 300, х1 вагинално.

# 527
И аз лежах в болница, ама нищо допълнително не ми изписаха за след това вкъщи. В момента съм на диаспорал 400, 2х1 и утрогестан 300, х1 вагинално.

Те от болницата и на мен не ми изписаха нищо,моята АГ си ми ги изписа. И аз съм на утрогестан ,но по 2 капсули вагинално,още преди да лежа в болницата, заради скъсена шийка още от първата бременност

# 528
От колко мг е утрогестана?

# 529
Моя е от 100 мг

# 530
Вчера си правих изследвания отново на желязо, феритин и се свързах с хематоложката, която ми и предписа ферум смарт миналия месец.
Каза ми че феритина е паднал, защото бебето дърпа всичкото желязо, което приемам - и от витамините, и ферум-а и ми увеличи вторите. За вливка каза, че правят при хемоглобин под 80 или поне под 100 , / а моя е 117, за бременни долна граница била 110/, и ако феритин е 0 и не се повлиява от таблетки или друг вид желязо.
Каза че вливката се прави при силна необходимост, защото е венозна интервенция и не е толкова безобидно, но го правят, когато се наложи.
Д-р Веселина Иванова, Аджибадем сити клиник.
Говорих с нея през приложението Healee, но ще се свържа отново с АГ също.

# 531
Смятам да пробвам диаспорал 400, 2х1 и Алеракт 2х1, ама да не ми дойде много пък...не че нямам нужда. Нищо не помага при този твърд корем😟
Това е голямо количество, не си го причинявайте на своя глава, може да е токсично. По време на бременност оптималното е 350–400 мг/ден. Не се плашете на втвърдяването на корема толкова..
Как да не се плашим? То нали е следствие от контракциите? А всички правим всичко възможно, за да ги нямаме.

# 532
Само че има едно втвърдяване, което май наистина си е от бебето. Мисля, че когато дойде по-напред към корема и това е може би гръбчето му или и аз не знам. Аз понякога това го усещам по-ниско, понякога нагоре под пъпа и за това си мисля, че наистина е бебето, а друг път в ляво или дясно. А втвърдяването от контракция не е ли това, стягане и втвърдяване, което се усеща след с*кс примерно?

# 533
Какво беше това секс? 😄 мноооого отдавна е мираж в нашата къща и затова не мога да кажа как е след секс 😄
Но при мен не е от бебето втвърдяването, преди време се случи да е от него и е много различимо от другото втвърдяване, което е на целия корем. От бебето като е става на топка корема само в една част, издува се,  другата част си е нормална.

# 534
Всъщност цялата работа е
1. Да е видял лекар, на който имате доверие и каквото е изписал.
И 2. Обикновено проблем.са контракциите, които са чести и болезнени. При контракциите си има болка, не само втвърдяване. Като средно силни/силни менструални болки.
Иначе то може да са си подготвителни контракции, ние вече сме 6-7 месец, те са естествени, нужни, подготвят тялото за бъдещото раждане.

Аз си имам понякога и болезнени контракции, но шийката ми е дълга, бебето е добре и всичко е наред. И доктора не вижда нищо притеснително.
Та не е нужно, имам предвид, всички да се пазим от контракции, а само който лекаря му е казал, че трябва да се пази, да внимава, има предпоставки и т.н

Казвам го само за утеха де, за успокоение.
Без отношение пряко към дискусията за магнезия, защото никак не съм компетентна.

# 535
Кристалче на 2х1 ферум ли мина...и на мен Иванова така ми го увеличи и ми обясни ,че въпреки се феритина ми е паднал на 25 имам хемоглобин 121 и не съм за вливки..иначе и аз усещам това втвърдяване от бебето то по точно е все едно мускул ти се свива и отпуска,но аз също мисля,че е от бебето,защото като почне и е хаотично през 5-10-15 секунди и го усещам хем като движение,хем като стягане но нямам болка...най вече в средата на корема под пъпа го усещам,но понякога и от ляво и дясно,а понякога едновременно на различни страни...

# 536
Да, на 2 таблетки желязо и отделно в комбинираните пак си имам желязо. Ти пиеш ли комбинирани?
Е да, това е бебето, удря ти по някой крак или ръчичка. Аз понякога имам чувството, че едновременно рита с краката и удра с ръцете. Чак се чудя от къде тази сила. Innocent

# 537
Да пия Новалак пренатал и вътре също има желязо...Иванова каза,че мога пак да почна фолиева да вдигне желязото,но в моите витамини има и е метилирана,а и изследвах фолат и е 34 и каза,че няма нужда...   и аз усещам и шут и ръчичка едновременно,а понякога направо си е силни удари ...май като се върти,защото го усещам из целия корем с последователни удари на различни места ..усещам и гръбчето...
От няколко дни се върна гадното главоболие при мен...беше изчезнало ...някой друг има ли такова оплакване...
Иначе след 2 седмици стриктно мерене на кръвната захар мисля ,че успях да разбера кое не ми я повишава и кое да и за сега май я овладях...че имаше неща като пилешка супа които от 5.1-5.2 на първия час скачаше до 9.4...а след сладолед не се вдига повече от 6.8-7.2затова казах че сутришната ако е добре не означава,че няма проблем...във вторник съм при ендо и ще му показвам резултатите да видим какво ще каже .

# 538
Това е голямо количество, не си го причинявайте на своя глава, може да е токсично. По време на бременност оптималното е 350–400 мг/ден. Не се плашете на втвърдяването на корема толкова..
Как да не се плашим? То нали е следствие от контракциите? А всички правим всичко възможно, за да ги нямаме.
Така ли правите? Ами надявайте се тогава да ги имате, когато ги искате, че с това потискане непрестанно и на подготвителните, се застрашавате да ги изключите напълно. Кой ви казва, че са страшни тези контракции? Със сигурност, ако са толкова болезнени и чести, значи не само магнезият е проблем:))

# 539
Ми страшни са щом ме вкараха в болница заради тях. Ако не бяха щях да си стоя вкъщи и аз.

Общи условия

Активация на акаунт