Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 42 387
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Кристалче колко повишение имаше на феритина....аз от 14.09 започнах ферума 2х1 на 2.10 пусках и желязото от 17,беше 21,а феритина от 23 беше 27.5...поне е тръгнал нагоре

# 616
Резултатите ми от 12.09 на желязото 18 при реф. 6.60-26.00, а феритина 11.40 при реф. 13.00 - 150.00, а от 30.09 - желязо 15.70, а феритин 15.00. Феритина се запълва и леко пада желязото, но поне се запълва "склада" за желязо...
Когато бях с желязо около 31, феритина ми беше около 40. Не знам ако трябва да гоня 60-80 за феритин, желязото ми колко ще стане .. дали пак ще пада?

# 617
Не знам аз при феритин 50 пак си бях със желязо около 21...само в началото когато пиех неофолик мета от него вдигнах желязото на 31....

# 618
Да, всеки организъм различно усвоява витамините. Интересното е че на мен Иванова ми каза, че няма връзка между фолиевата и желязото. А виждам, че във ферума има Б12 и вит. Ц, те спомагат явно за неговото усвояване.

# 619
Здравейте прекрасни мами. Да се отчета и аз тук в 26г.с относно бебока наистина и аз се чудя някой път какво се случва страшно активна е и много рита понеже четох предишните ви постове и имаше питане дали има по кротки бебчета явно няма има дни по активни има дни по спокойни. Миналата седмица пуснах и аз изследвания и се оказа че съм с анемия аг ми изписа Сорбифер Дурулес и Флуомизин които да приемам 2 месеца. Ако има някоя маминка в това положение нека да сподели и тя.
Желая ви прекрасен ден бъдете щастливи,  усмихнати и обичани❤️

# 620
С нисък хемоглобин ли си?

# 621
# 622
Кристалче чела съм в много форуми и мнения,че приема на фолиева вдига желязото...мисля,че само серумното вдига ,а с феритина няма нищо общо...аз преди бременността бях с хемоглобин 152,а вече е 120

# 623
Ами тя точно за желязото ми каза, не за феритин, не знам. Не задълбах с въпроси, това беше на предишната ми консултация. То реално феритина е важен.
Кристалче чела съм в много форуми и мнения,че приема на фолиева вдига желязото...мисля,че само серумното вдига ,а с феритина няма нищо общо...аз преди бременността бях с хемоглобин 152,а вече е 120

# 624
Поне се вдига феритина ти...и той като моя...бавно но славно 😄 приемаш ли б12,защото той пък черпи желязото....то става един омагьосан кръг

# 625
Нямам... Sad Феритинът от 13 е станал 10,5, желязото беше на горна граница,защото явно е циркулирало в кръвта от добавката на Сийкинг хелт, но сега дори и в серума няма - 11 желязо. ТЖСК още се е качило. Няма мърдане, директно му казвам утре на доктора, че съм ок за вливка, да не ми се накара, че не съм я направила вече. Пробвах, ама нещо не усвоявам ли,не знам. Иначе аз пиех сиропа на Смарт хит, отвратителен на вкус, но с него си взимах и липозомален вит Ц, не ядях млечни...
Иначе за хормоните на щитовидната говорихте, ТСХ мн ми е паднало, беше 0,5,сега е 0,15, но поне Фт3 е станало 4, а ФТ4 15, че и те бяха на абсолютни долни. Но спирам с качването на хормона, писна ми, стигнах много висока доза вече, а и явно фракциите са по-големи, както каза ендокриноложката и няма как да гоним сега горни граници.

Според мен ще имаш резултат нагоре, аз правих на 12.09 и на 30.09 имах повишение на феритина.
Преди колко време прави изследване на железния панел и какво приемаш? Извинявай, ако си го писала някъде назад.
Мен ли питаш? Преди 3 седм пусках, знам,  че е много рано, но поне да видя нагоре или надолу се движи. Пия желязото на Смартхит.

# 626
Той ще ти обясни, че така или иначе,и да качваше леко феритина все тая, защото бебето дърпа и няма как до раждането да се качи до препоръчителните 60-80. Тъй че и за другите дами, които писаха - не е важно ,че се качва бавно,защото за три месеца няма как да се навакса до толко високи стойности.

# 627
Добре де момичета при вас феритина е около 10-20, моя е 230 Joy при мен дали е възможно от системите да се е покачил толкова Thinking

# 628
Добре де момичета при вас феритина е около 10-20, моя е 230 Joy при мен дали е възможно от системите да се е покачил толкова Thinking
Какви системи са ти правили?

# 629
Разбира се,че е от системите нали това им е целта...радвай се сигурно ще изкараш до края без повече вливки...
Devya аз съм на таблетки 2х1 смарт хит...иначе моето тсх в момента е 0.03,фт4 е 13.5 ,а фт3 е около 5...според ендо всичко е добре,ама тва тсх продължава да потъва...след две седмици като правя обременяването с глюкоза имам направление отново за всички хормони и ще пускам и ТРАК той беше отрицателен,но ендо е почти убеден че жлезата се е активирала и ще цъфне положителен ..

Общи условия

Активация на акаунт