Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 45

• 46 225
  • 803
  •   1
Отговори
# 420
Valery , страхоно се е получило при вас Simple Smile.

При нас проблемът беше, че подпокривния прозорец беше малко по-близо (спрямо вашия) до гардерожа, а на мястото на втората врата имаме колона. Та гардероба наистина е ълов.

# 421
  • София
Мерси Valery, чудедно изглежда.
Аз по-точно някак вътре не мога да ги реша нещатата, с размери, рафтове, закачалки, чекмеджета... Събирам някакви идеи... Но и не съм седнала съвсем сериозно още да мисля.
Всъщност до тук само тези съм намерила

Скрит текст:

# 422
Аз все още не мога да реша какво да е вътрешното оформление в гардеробите, дори и тези гардероби да нямат скосяване Sad.

Хареват ми с повече място за закачалки. Не знам дали да има чекмеджета и рафтчета... Може би 4-5 чекмеджета ще са достатъчни...

# 423
nellytan1, според мен чекмеджетата са  по - удобни от рафтове, но и значително вдигат цената на мебелите . Така че  трябва да се прецени все пак кое доколко е оправдано ценово. Според мен трябва да има поне по 1 чекмедже за бельо и по 1 за чорапи на  човек.

# 424
  • София
Ние сме с голям гардероб от Икеа - един рафт най-горе, релса за закачалки в горната част и по 4 чекмеджета на човек в долната част. Дълбок е 60 см, размер на 4-крилен, но е двукрилен. Ако е с рафтове, нищо няма да мога да подредя/намеря. Цяло чекмедже за бельо и чорапи на мен не ми трябва (към метър дължина на 60 см дълбочина), на ММ също.

# 425
Тони, може  ли линк на гардероба (може и на лични да не спамим темата). Ще изтрия съобщението след малко.

# 426
  • София
PAX е, ние си го конфигурирахме.

# 427
И аз съм горещ привърженик на чекмеджетата - да има как, цялата къща ще очекмеджя Simple Smile и няма да има други шкафове - над първо, най-много второ ниво на рафтовете, нищо не стигам, нито ми се пълзи в подножието и рови в дълбочина. Предишният ми гардероб беше само с два реда лостове за закачалки и по две чекмеджета на човек за дребни неща, но беше голям, а сега нямам място за такъв.  Мисля, че така даже е най-удобно - много лостове и за дребните - чекмеджета.

# 428
И аз предпочитам лесен достъп, но бельо, пижами, чорапи са в скрин. В чекмеджетата на гардероба ще са други дрехи, които да са по-лесно достъпни и да не се навеждам в ниското да вадя всичко отпред.
Между другото, ако се купува  Пакс, кошниците бяха добра алтернатива и по-бюджетен вариант. Във временния гардероб на децата сложих по 3 бр., после е рафт с кутии за бельото и т.н. отворен отгоре, лост и рафт за кутии.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 10:22 от drago_2008

# 429
Не е нужно да откривате топлата вода.
Силикатните блокове се използват за носещи зидарии в държави където това е допустимо. В България използването им е неоправдано и ненужно ще увеличи натоварването на стоманобетонния скелет на сградата!

# 430
Може ли малко повече подробности? Не разбрах кое ги прави допустими в едни държави и неоправдани у нас? Благодаря!

# 431
  • Пловдив
В България ,при монолитни къщи и при новите изисквания за земетръс ,  носеща е единствено стоманобетонената конструкция .По-тежките тухли я натоварват допълнително ,тоест те са смислени там където тухленият зид е самоносещ .

# 432
Ще строя плътна ограда (сега има телена) между моят имот и на съседа. Той е напълно съгласен. В последствие ще използвам оградата като стена на гараж. Колко см дебела трябва да е в този случай ? Има ли изисквания какви тухли да се използват и трябва ли да копая за да е стабилна ? Колко лева излиза на 1 метър 2,20 височина, ако го правя аз ?

# 433
По границата ли на имотите ще е оградата?

# 434
  • София/Варна
Ще строя плътна ограда (сега има телена) между моят имот и на съседа. Той е напълно съгласен. В последствие ще използвам оградата като стена на гараж. Колко см дебела трябва да е в този случай ? Има ли изисквания какви тухли да се използват и трябва ли да копая за да е стабилна ? Колко лева излиза на 1 метър 2,20 височина, ако го правя аз ?
По принцип за плътна ограда трябва да имаш разрешение за строеж. Трябва ти конструктор, за да ти направи проект.Трябва да имаш основи-т.е. трябва да копаеш, силно препоръчитено цокъл поне 40-60см. над земята,колони през някакво разстояние и ст.б. пояс над зидарията. Плътната ограда се прави със ст.б. конструкция и пълнеж от тухли. А за да е и стена на гараж със сигурност ти тябва проект.

Общи условия

Активация на акаунт