Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 732
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 160
  • София
Имането на деца и внуци в един момент си е точно имане и нищо повече. Двете ни най-големи дъщери (вече и внучка) са на 1500 км. от нас. Да, чуваме се редовно, но те си имат техен живот, техни семейства и т.н. Третата поема след година и половина след тях. Я се видим 3-4-5 пъти в годината, я не. Малките все някога и те. Живели сме заедно с всяка от двете около 19 г. Със съпруга ми сме от 30+ заедно. Ние даже се познаваме от деца (отт моето раждане, че той е по-голям). Та при мен явно кой е постоянното присъствие в ежедневието ми. Пък деца си имаме ние, дори повече от обичайното. Wink

# 2 161
нали уж били на една възраст и мъжете били също физически привлекателни..запознали се като студенти - тоест и там са на едно ниво, може пък и това да ги е привлякло наравно с красотата мъжете - образованието на жените..
къде е превъзходството на жените в този пример спрямо мъжете и измислената мъжка хипергамия?

Измислена - друг път. Предмет е на разглеждане в проучвания и научна дейност (отново споменавам в биологията), но за вас измислена била. Но нищо чудно. То цяла тема не могат да се оправят базови понятия и всеки си интерпретира своето си разбиране, а не какво казва речникът или науката. Аз поне вдигнах ръце, гледам Крис още има нерви.

За последно - момичетата в случая избират партньор, многократно по-богат от тях, в това се състои женската хипергамия по отношение финанси. Мъжете избират зашеметяваща красавица, която многократно ги превъзхожда по външен вид. До степен - да не ги пускат бившите гаджета, на които са изневерили един вид, и да се борят за тях. Не е истина какво са готови да търпят мъжете само и само да имат до себе си изключително красива жена, като някаква магия им действа. За мъжете хипергамията се изразява в избор на млада, атрактивна половинка - това е мъжката хипергамия, защото има и жени семпли, не само красиви, мъжете таргетират масово красивите, външният вид им е основен критерий. Според въпросници и проучвания, а и от “живия” живот.

Накратко - жените търсят образование и статус/ финансова сигурност; мъжете - атрактивен външен вид.

Едит:
ПС: изчетох дискусията ви от вчера за възрастта и забременяването и само да вметна неделя слушах подкаст за женското полово здраве с лекар-гинеколог, специалист по репродуктивна медицина, и тя каза, че след 44г. вероятността жена да забременее спонтанно, т.е. без ин-витро, статистически, е 3%, което е много малко. Та, не да няма родили и на тази, и на по-висока възраст жени, но са по-скоро изключение.

Едно си баба знае, едно си баба бае. Това, че жените трудно забременяват след определена възраст, означава ли, че мъжете са пушка в нея? Пикът на мъжката плодовитост е в 20-те години. Както вече казаха, повечето млади жени, са с млади мъже. Не ви искаме старците с "големия" им статус.
В твоите статистики възрастта гледа ли се? Забелязва ли се, че за жените няма значение, че това проповядваш? Еволюционно, биологично, няма абсолютно никакъв смисъл възрастта на мъжете да няма значение за жените, при положение, че е много важна.
Също така няма и смисъл мъжете да гледат само и едиствено външния вид. Доказана ли е връзка между красиво лице и плодовитост или пак е въпрос но проповеди? Ако мъж иска деца от жена, определено трябва да гледа повече къкъв човек е, защото тя предава гените си повече от него ( в Х хромозомата има много повече гени) и ги възпитава.

# 2 162
Има връзка между пропорционалните черти на лицето и тялото и евентуалните генетични, хромозомни и пр. нарушения. Много такива нарушения имат физически израз някакви физически диспропорции, както видими, така и във вътрешните органи. Така че има някаква връзка между красота и фертилност. От яйцеклетки и сперматозоиди, които нямат някакви хромозомни, генетични и пр. аномалии, е по-вероятно да има успешна бременност. Възрастта също причинява подобни аномалии.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 08:03 от кукумицинка

# 2 163
  • Пловдив
Има връзка между пропорционалните черти на лицето и тялото и евентуалните генетични, хромозомни и пр. нарушения. Много такива нарушения имат физически израз някакви физически диспропорции
Това важи и за двата пола.

Освен това съществуват научни изследвания, че сме привлечени към лица от противоположния пол, които да компенсират собствените ни недостатъци на генетично ниво. Това е доста мъгливо, признавам, но може да се окаже вярно.

# 2 164
Разбира се, че и за двата пола важи, както и възрастта.

# 2 165
Bizzie , сама ги вкара в някакви измислени скали по красоти тия екземпляри от примерите ти.. мъжете били 7,8, а жените 10..е чак пък многократно да ги превъзхождат по красота според твоята класация не е..че са ги предпочели заради парите е ясно..освен това каза, че са на еднаква възраст - тоест липсва фактора "по-млада" за жената.. та, измислена ти е мъжката хипергамия, да.. освен, ако не си излъгала за външния вид на мъжете..
жените си продали красотата си за много пари - това е примера ти..
но такива жени все още не са преобладаваща част от всички жени, за да се обобщава толкова грешно..
заяждаш се за спорта и сама си противоречиш постоянно..
аз съм пас, то все едно с радио да спориш..
то и Крис използва думата експеримент, ама на него не се правиш на интересна с понятията май май... Joy

# 2 166
Защото по абсолютно същият начин се говори и за жените над 40. Лично аз съм присъствала на подобни разговори сред мъже. Няма да описвам какви епитети са се използвали точно за жени над 40, че ще ме изтрият.

Жените (както и мъжете) след 40 могат да изглеждат страхотно, стига да се поддържат - да се хранят здравословно, да спортуват, да не пият, да спят достатъчно,, т.е. като цяло да се грижат добре за себе си. С нарастването на възрастта се увеличава и възрастта на харесваната таргет група - аз лично на 20 не харесвах жени на 40+, сега след като и аз съм на 40+ определено намирам много от тях за доста привлекателни. Че даже и над 50 има, но са единици. Говоря единствено за външността. Оттам нататък при поява на чувства много неща се променят и е напълно възможно възприемането на физическата красота на другия да се промени след тяхната поява.

По отношение на хипергамията - моят опит сочи, че при жените статусът на мъжа е по-напред в приоритетите при търсене на партньор, отколкото при мъжете статуса на жената. Както каза един друг потребител, не трябва да ходим в крайности - това, че жените като цяло са хипергамни не значи, че статусът е единствено и дори най-важно условие да харесат някой. Просто при тях той е важен. А колко важен е, при всяка жена е различно. Ако можем да го измерим по десетобалната система, според мен ще е масово между 6 и 8. Но има и нещо друго - обикновено мъжете, които имат висок статус, са го постигнали чрез развитие на определени качества, които жените по принцип харесват и им отдават голямо значение.

Последна редакция: чт, 23 ное 2023, 09:29 от Reagan

# 2 167
Изискванията на редпилърите често са за оправдание защо са сами - не съм сам, защо не ставам, а защото няма коя да ми покрие изискванията. Но истината я знаем и ние, и те. Докато си повтарят успокояващата мантра, продължават да си кукуват.
Амче мен нали също ме изкарахте редпилър, понеже съм съгласен с голяма част от нещата, написани в първия пост от темата.
Пък ей ме на - женен с две деца, че и немалко други жени ме искаха, преди да си харесам моята.
Или аз съм изключението, което потвърждава правилото?

# 2 168
Съвсем естествено е жената да е хипергамна спрямо мъжа. Защото мъжествеността се изразява в социалния и обществен живот чрез определени роли-символи и те са често пари (знак за успешност и стабилност), образование (знак за интелигентност и амбиция), среда (заявка за вида семейство, което може да създаде).
Това с равните партньори го има само на книга и трябва да е така спрямо обществените ни роли. Във връзка, лични отношения мъжът е този, който дава мъжките качества – авторитет, сила, стабилност, устойчивост, принципност. Жената дава своите чрез женствеността си – нежност, грижа, уют, подкрепа, вдъхновение.
Разбира се, всеки има своя характер и нюанси на тези черти, както в дадени моменти единият проявява мъжките, другият женските черти, но като цяло мъжкото и женското се допълват. И ако не са в баланс, връзките отиват на куково лято в един момент.

# 2 169
Съвсем естествено е жената да е хипергамна спрямо мъжа. Защото мъжествеността се изразява в социалния и обществен живот чрез определени роли-символи и те са често пари (знак за успешност и стабилност), образование (знак за интелигентност и амбиция), среда (заявка за вида семейство, което може да създаде).
Това с равните партньори го има само на книга и трябва да е така спрямо обществените ни роли. Във връзка, лични отношения мъжът е този, който дава мъжките качества – авторитет, сила, стабилност, устойчивост, принципност. Жената дава своите чрез женствеността си – нежност, грижа, уют, подкрепа, вдъхновение.
Разбира се, всеки има своя характер и нюанси на тези черти, както в дадени моменти единият проявява мъжките, другият женските черти, но като цяло мъжкото и женското се допълват. И ако не са в баланс, връзките отиват на куково лято в един момент.

Все едно слушам баба си. Не прочете ли статията, в която пише, че жените, които имат възможност да получат образование над средното, все по-често влизат в хомо- и дори хипо-гамни връзки. Значи голям процент от днешните жени сме мъжествени по твоята логика.

# 2 170
Екстра си е логиката. И да, жените са все по-мъжествени, мъжете - все по-женствени, изключително масово мнение, не е лично мое. Тенденцията е от поне един век насам.

# 2 171
  • София
Скрит текст:
Изискванията на редпилърите често са за оправдание защо са сами - не съм сам, защо не ставам, а защото няма коя да ми покрие изискванията. Но истината я знаем и ние, и те. Докато си повтарят успокояващата мантра, продължават да си кукуват.
Амче мен нали също ме изкарахте редпилър, понеже съм съгласен с голяма част от нещата, написани в първия пост от темата.
Пък ей ме на - женен с две деца, че и немалко други жени ме искаха, преди да си харесам моята.
Или аз съм изключението, което потвърждава правилото?

Ти си се събрал с жена си преди доста години, тогава не знам дали изобщо е имало такова движение. Други времена са били, може би по-благоприятни за начина ти на мислене, може би мисленето ти е било и по-различно. В днешно време, тези, които прибягват до редпила, са загубеняци, които търсят начин да имат успех с жените, или такива, които искат да печелят от тях. В масовата си част, разбира се, сигурно не е 100%. Все пак редпила е насочен към мъжкото (нестабилно) его, та доста могат да разпознаят там нещо свое.

# 2 172
  • Пловдив
Аз тъкмо се чудя - има ли дума за  incel на български?

# 2 173
Не приемам това етикетиране редпил = загубеняк.
Редпил, или червеното хапче, като го изпиеш просто ти отваря очите за някои неща, но иначе си оставаш същия човек.
Дори във филма само Нео като го изпи стана Дъ Уан, а всички други хора, които са го пили, си останаха същите нормални хора, а не Неовци.

Така и с мъжете - ако си бил нисък, смотан, беден - и да прочетеш сто книги на тема редпил си оставаш нисък, смотан и беден. А пък ако си висок, готин, богат и "глътнеш червеното хапче" можеш да погледнеш на някои неща по друг начин, но пак си оставаш висок, готин и богат, а не ставаш смотан само защото знаеш какво е редпил.
А пък който иска от смотан да стане готин, от беден да стане богат и т.н. - не му трябва редпил, а да работи над себе си.
Само ниските как да станат по-високи не знам.

# 2 174
филмът с кризата на средна възраст всички сме го чували..
като те тресне, все тая какъв цвят ти е хапчето..

Общи условия

Активация на акаунт