"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 62

• 51 064
  • 853
  •   1
Отговори
# 720
Аз пак ще бъда малко по-директна и ще повторя думите си от малко по-горния коментар, че жените сме склонни да се самозаблуждаваме, надявайки се теста да греши. И аз бях така в началото първите месеци, като започнахме опитите. Закъсняваше ми 1-2 дни и въпреки отрицателните тестове изчетох доста страници от темата за "бременност и отрицателен тест". После правих кръвен тест, пак отрицателен.
Но истината е , че в 99% от случаите тестът направен на датата на цикъла не греши. Естествено, че има изключения, но по-кофти е да се самонавием и после да ни дойде.
За 100% отговор направете кръвен. Макар, че аз за кръвния съм си решила да го пусна само при положителен тест. Защото ако правим опити 6 месеца и не става си е малко кофти всеки месец въпреки отрицателния тест да пускаме и кръвен. И като видиш, че и той е отрицателен е още по-кофти.

# 721
Не искам да прозвуча грубо, но шансовете да се забременее в първите 3 месеца са доста малки и процента на забременелите в този период е доста нисък. Разбира се на всеки пожелавам да се случи бързо, но при опити от декември до днес не виждам нищо притеснително.
В случай, че няма друг фактор който да е предпоставка за проблемно забременяване, то недей да си слагаш фикс идея да стане веднага и да се разочароваш от отрицателен тест.
Хубаво е да си правиш и тест за овулация, а не да разчиташ само на календарчето.

Както са те посъветвали пусни си кръвен тест излиза за 2часа и там ще имаш най-точен резултат, като при положителен тест е хубаво да се повтори след 48ч за да се види дали се удвоява.
Стискам палци за добър резулат.

Нямах представа че след аборт шансовете да забременееш са много ниски🤷🏻♀
Моят лекар,приятелки и даже момичета по групи във фб са ми казвали че след аборт и след раждане шансовете да забременееш са много големи и ми препоръчваха след аборт или раждане да се пазя много. Но благодаря за и формацията

# 722
О не, не визирах конкретно забременяване след аборт, а по принцип.
Не искам да подвеждам някого с тази информация.

# 723
Здравей, аз също имам аборт началото на септември, разбирам какви са ти притесненията и това, че желаеш възможно най-скоро да стане аз също ти го пожелавам. Попитах моя АГ колко време ако правим и няма бременност е проблем след само един месец не успех и ми каза просто да съм спокойна да не съм в излишен стрес и че до 1година не е притеснително. Така, че когато си му е времето ще се случи вярвай в това и мисли позитивно когато изследванията  са ти наред няма защо от 1-2 месеца да се притесняваш. Може да си пуснеш TSH , D и В12. Това ми бяха първоначалните изследвания, които Аг след аборт ми препоръча да си пусна и изследвания за тромбофилия.

# 724
След аборт забременях също толкова бързо, колкото и преди него. Така че всичко е индивидуално. Най-често при кюртаж се хваща по-лесно, защото лигавицата е изчегъртана и има микропрорези.
Не искам да прозвуча грубо, но шансовете да се забременее в първите 3 месеца са доста малки и процента на забременелите в този период е доста нисък. Разбира се на всеки пожелавам да се случи бързо, но при опити от декември до днес не виждам нищо притеснително.
В случай, че няма друг фактор който да е предпоставка за проблемно забременяване, то недей да си слагаш фикс идея да стане веднага и да се разочароваш от отрицателен тест.
Хубаво е да си правиш и тест за овулация, а не да разчиташ само на календарчето.

Както са те посъветвали пусни си кръвен тест излиза за 2часа и там ще имаш най-точен резултат, като при положителен тест е хубаво да се повтори след 48ч за да се види дали се удвоява.
Стискам палци за добър резулат.

Нямах представа че след аборт шансовете да забременееш са много ниски🤷🏻♀
Моят лекар,приятелки и даже момичета по групи във фб са ми казвали че след аборт и след раждане шансовете да забременееш са много големи и ми препоръчваха след аборт или раждане да се пазя много. Но благодаря за и формацията

# 725
Здравейте, ние втори месец правим опити за бебе. От форума тук разбрах за приложението Premom и започнах да го използвам. Според него овулацията ми трябваше да бъде на 18ти, а следваща менструация на 01.02. От последния ден, на миналата менструация започнах да правя тестове за овулация и след днешния, приложението ми преизчисли овулация на 16ти. Обикновено имам симптоми на О, този месец - нищо. Правихме секс на 15ти вечерта и на 17ти сутринта. Имате ли опит с тестовете за овулация и приложението? Смятате ли, че трябва да продължа с тестовете? Малко се обърках вече, тъй като и температурата ми е ниска... Не знам дали овуто вече е минало, дали предстои... Това бебе правене било цяла философия

# 726
  • София
Най-сигурен метод е фоликулометрия и изследване на хормони, за да няма чуденки.

# 727
Здравейте, ние втори месец правим опити за бебе. От форума тук разбрах за приложението Premom и започнах да го използвам. Според него овулацията ми трябваше да бъде на 18ти, а следваща менструация на 01.02. От последния ден, на миналата менструация започнах да правя тестове за овулация и след днешния, приложението ми преизчисли овулация на 16ти. Обикновено имам симптоми на О, този месец - нищо. Правихме секс на 15ти вечерта и на 17ти сутринта. Имате ли опит с тестовете за овулация и приложението? Смятате ли, че трябва да продължа с тестовете? Малко се обърках вече, тъй като и температурата ми е ниска... Не знам дали овуто вече е минало, дали предстои... Това бебе правене било цяла философия
На 15.01 си имала пик на LH. Овулацията се случва 24-36 часа след пик-а, съотвено на 16-17.01.
Като видиш две еднакви черти или тестовата по-тъмна от контролната, започвате бебе правене 1-3 дни подред, ако и преди това сте имали контакт - още по-добре. Simple Smile

# 728
Според мен този месец не си засякла овулация, не тествай повече. И аз съм използвала приложението и домашни тестове, случвало се е не всеки месец да имам овулация, при изследване на хормони всичко е било наред. Ако и следващите месеци няма доказана овулация с лентички, потърси лекар и направи фоликометрия. Но вероятно другия месец ще я нацелите Wink

# 729
Момичета здравейте, снощи си направих тест в деня, в който трябваше да ми дойде. Има много бледа черта, днес сутринта си направих и пак има многоооо бледа черта. Много се надявам да се е получило, защото Април месец направих мисед аборт. Но ме е страх да се зарадвам. Не знам тези бледи черти изобщо дали са бременност.

# 730
Според мен са +.

# 731
Афродита1 , за разлика от другите марки тестове, на шуър чек почти не съм виждала изпарителна черта. Така че си мисля, че са по-скоро положителни. Съветът ми е щом имаш съмнение за чертата да пуснеш кръвен тест и до няколко часа ще имаш отговор.

# 732

Здравейте, теста е от днес на обяд, три дни преди менструация, чертичката се появи в указаното време, не знам дали се вижда

Последна редакция: пт, 19 яну 2024, 08:26 от MN1717

# 733
MN1717 , струва ми се, че е изпарителна черта. Повтори ли теста днес?

# 734
MN1717 , струва ми се, че е изпарителна черта. Повтори ли теста днес?
Да, пак е с бледа черта започна да се появява на 2-3 Мин и става една идея по-видима до 5м.В неделя ще направя някой по-хубав тест, тогава по принцип ми е датата на менструацията, че не ми се ходи в тези вируси по лабораториите

Общи условия

Активация на акаунт