За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 8

• 31 517
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
Единствено ми е обидно, че пробутват гей пропагандата през вуксиите.
За това спрях да гледам западни. Политкоректност и гей пропагандата ми дойдоха в повече. Явно в някой момент ще спра да гледам филми изобщо.

# 466
МоарейнД, ето това е разочарованието:
https://doramatv.live/liubov_nanosit_otvetnyi_udar/series0

# 467
  • България
Единствено ми е обидно, че пробутват гей пропагандата през вуксиите.
За това спрях да гледам западни. Политкоректност и гей пропагандата ми дойдоха в повече. Явно в някой момент ще спра да гледам филми изобщо.
По същата причина и аз само присъствам в темите за западни филми.
Чакам Дюн и нищо друго.

Аха.
Скрит текст:
Изгледах Romantic (2023).
Ами не е от моите, имаше попадения като това:

Но си беше клише до клише, нищо по-интересно.
Най-лошото за мен беше, че главният никак не ми допадна.
7 от 10 заради старанието на актьорите.
Ако актьорът беше по мой вкус, щях да гледам с повече интерес.
Кратките сериали за мен са план за сериал.

# 468
  • при най-добрия мъж...
Роца, налазвай щастието смело. Еднорозите са на стада там Simple Smile предвеждани от 190 сантиметров, красив невролог. Не на празно за този сериал на Дади Тан му дадоха титлата "Председател на клуба на добрите целувачи в китайската кино и ТВ индустрия". А втората двойка също ми бяха много на сърце. Любимо клише - вятърничава девойка и темерут с добро, но наранено сърце.

# 469
  • вятърничава
Moon In The Day направо зациклиха.Вече не броя калко пъти личната охранителка си тръгва от къщата на звездата и се връща. Разхождат едни куфари напред-назад два епизода, реклама ли им правят,не знам.Но забелязах,че тази актриса от сериала,която беше гадже на главния и го заряза,участва и в  The Matchmakers.Там е в ролята на най-голямата сестра "стара мома" за женене. Стара мома в кавички,защото тя е на 24г, а сестрите и на 23г и 21г. В първия сериал е много дразнеща,все пак е контрапункт на главната героиня.Във втория сериал ме изненада приятно. Само се чудя, понеже съм изгледала само първите 4 епизода до сега
Скрит текст:
за кого ще я сватосват. За сестрите и ми е ясно,но за нея още не.И друго се чудя, но не много,щот все пак е корески сериал и т.н. ,пък и не им търся вече логиката, как тази снаха-вдовица от богато семейство на министър ,никой не я разпознава гримирана и предрешена на сватовница.Че тя си е същото сладко,бъбриво и усмихнато миньонче.И никой не разбира за дългото и отсъствие от дома, подозирам проблеми със лошата свекърва. Добра симбиоза имат с Руончо - бонбончо, забавна комуникация, отива му това амплоа на горделив,умен и доста плашлив момък - чосонски чиновник. Пак със закони борави,знае ги всичките, умно момче Joy
 Интересен е този  закон,според който родителите,които на са омъжили дъщерите си до 24-тата им година подлежат на санкции и наказания.Започват да ми допадат тези чосонско-конфуциански закони, чосонските шапки не! Нито са ми красиви,нито практични.Аз съм за Корьо Hands Metal

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 16:06 от bb6

# 470
  • България
Имаше различни коментари в темата за Jealousy Incarnate (2016).
Скрит текст:
Ли Хва Шин е красив водещ със забележителен журналистически талант, заможно семейство и похвално образование. Освен това той е толкова яростен конкурент, колкото човек може да намери в света на репортажа, и безмилостно преследва истории. Но за късмет той се натъква и на друг яростен конкурент - метеорологът Пио На Ри
Вече пет епизода е добре.
Забавно ми е засега, но актьорите в главните роли хич не ми допадат.
Тя има хубаво тяло и учудващо некрасиво и несъразмерно лице за това тяло.
Първо мислех, че е пълна, но доста време се мота по къси панталонки и се оказа, че е слаба.
Някак си не мога да си представя, че по нея ще си паднат двама известни и богати мъже.
Но по корейските стандарти може и да е хубава.
По-възрастните актриси са много симпатични, ученичката също, третото колело също е доста приятен.
Но двамата главни са ми като от пародия.
Заслужават си се.

# 471
Кон Хе Джин е забележителна жена и актриса. Показателно е, че в момента е омъжена за популярен музикант, който е 10-на години по-млад от нея. Гледала съм и други сериали с нея-  разбира се Моят любим учител с Кон Ю, It's OK thats love с Чо Ин Сон, The Master's Sun със Со Джи Соп. Препоръчвам ги и трите, ако търсите леки сериали с подскачащи еднорози.

# 472
  • пак на Рив Гош
Индира, това ми трябваше да чуя Grinning! Още от началните надписи разбрах защо е Председателя е Председател... изглежда, че доста се раздава момчето в целувките Nature Fire Nature Fire Nature Fire
После му погледнах филмографията и установих, че вече съм го гледала и в два други сериала. В единия от които също не се скъпеше Joy

bb6, за мадамата от The Matchmakers аз стигнах до извода, че е като Кларк Кент - сложи очилата и е Кларк, махне очилата и е Супермен Joy Та и тя така - маха и слага грим и става две различни личности.
Подкрепям за чосонските шапки (а Роуон е сред тези, на които им отиват).
Скрит текст:
И аз още не мога да разбера за кого ще сватосат Голямата Сестрапо едно време мислех, че ще е за Учения-Фермер, ама той май си пада по зълвата/етървата(?) на Сватовницата.
Мен пък друго ми е чудно - Сватовницата дали наистина е майка на момченцето, или то е син на големия брат на мъжа ѝ (който е починал) и тя само се грижи за него.
Moon in the Day - стигнахме до средата и почнаха да бавят полека. Последните два епизода нещо много завъртяха към миналите животи, ама и доста накъсано стана.

Моарейн, Главната в Jealousy Incarnate я обличаха направо безумно, едно лелинско-развлачено такова (то не че аз не съм лелка де Joy), особено розовото костюмче с плисетата по края на полата, та нищо чудно да ти се е виждала пълна.

# 473
  • пустинен пъпеш
Аз също харесах ,,My Dearest" (2023) .Началото е интересно въпреки явните сходства с ,,Отнесени от вихъра ".Още от 1еп. с повтарящия се и изпълнен с емоции сън на гг-ня,в който тя проследява изплъзналато й се червено кълбо(алюзия за червената нишка на съдбата) през сменящите се годишни сезони и през различни местности(поля,гори, накрая на морския бряг),докато накрая се срещне на плажа с мъжа на живота си и почти се целува с него,но  лицето му всеки път й се изплъзва.От първата им неочаквана и от двамата среща,в която падаща от високо от люлката ,тя се озовава в ръцете му и както  гг споделя на друга,от пръв поглед тя открадва сърцето му.Докато неговият път към нейното сърце непрекъснато е засенчван от увлечението й по детската й симпатия.В първата част на дорамата повече са закачките между двамата,неговите опити да предизвика от нея признание за пораждащ се интерес .Постоянния почти образ на луната по пълнолуние по време на техните срещи.В първата част на дорамата драматичните моменти са по-малко за разлика от суровия реализъм във втората част,разкриваща трагизма на отразяваната епоха.Финалната серия очертава кръг и завършва предсказаното в повтарящия се сън,вмъква и червената й лента,която той носи до сърцето си,а накрая я закача на стената в мечтания от нея дом, който той е построил, докато я очаква да го намери.
Превъзходна игра на всички актьори.Намгун Мин умело сменяше израженията си от арогантно през разбиращо,съчувстващо,през болка,страдание ,гняв,нежност,любов и успя убедително да пресъздаде образа на дълбоко наранен в детството си от най- близкия си човек,преминал през много изпитания и обичащ хората.Актрисата гг-ня също умело изгради пътя на образа си от харесваното от всички смело момиче до жената,съумяваща да съхрани духа си,и да промени мисленето си.
А с многобройните ранявания,че и с две амнезии на гг попрекалиха.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 11:52 от rududu

# 474
  • при най-добрия мъж...
Роца, има една култова сцена с един черпак, ако не се лъжа в 14 еп. Ей беше гръмнал нета с нея. Хич не се скъпи момчето. И партньорката му в едно интервю каза, че той се е целувал най-добре от всичките и екранни любови до сега. Бяха толкова сладка двойка - той 2 м, тя кинта и петдесет. Любимо ми е това "Малко щастие". Дали да не си устроя един коледен романтичен маратон с него?

# 475
Здравейте!
От скоро се запалих по корейските сериали и изгледах  три от тях с актьора Ли Ши-уу. В очакване съм на новия който предстои на 24 ноември и се надавам скоро да има превод на българки език " Моят демон". Може ли да ми препоръчате подобни сериали, но да не са фантастика и исторически.

Вече изгледани:
Forecasting Love and Weather
Nevertheless
Love Alarm
Светът на съпрузите
Адвоката демон
She Would Never Know
Благодаря Simple Smile

# 476
  • вятърничава
Привет, Gal-Mikaela!
Може би името на актьора е Song Kang, а Ли Ши-уу е името на героя му.

# 477
Привет, Gal-Mikaela!
Може би името на актьора е Song Kang, а Ли Ши-уу е името на героя му.

Да Simple Smile
Благодаря!

# 478
  • пак на Рив Гош
Здравейте!
От скоро се запалих по корейските сериали и изгледах  три от тях с актьора Ли Ши-уу. В очакване съм на новия който предстои на 24 ноември и се надавам скоро да има превод на българки език " Моят демон". Може ли да ми препоръчате подобни сериали, но да не са фантастика и исторически.

Вече изгледани:
Forecasting Love and Weather
Nevertheless
Love Alarm
Светът на съпрузите
Адвоката демон
She Would Never Know
Благодаря Simple Smile
Само малка поправка, She Would Never Know не е със Song Kang, а с Rowoon в главната роля.
Приятна лека комедия, макар и с малко фанастичен елемент с Роуон е Destined With You, който излезе преди няколко седмици.

От типа на Forecasting Love And Weather, със същата главна актриса (Пак Мин Йон) са What's Wrong With Secretary Kim, Her Private Life и Love In Contract (които се сещам на първо четене).
Ако търсиш ученическо-студентска романтика от типа на Nevertheless, но с по-малко драма, терзания и сеХ, може да погледнеш Dear M, True Beauty и My ID is Gangnam Beauty.  Our Beloved Summer също е от типа ученическа любов. Това се сещам за момента, може и повече, ама съм на няколко чаши вино и не ми се рови Joy
П.П. Добра романтична комедия е и Love Is For Suckers (поне на мен много ми хареса)

Та, да ви почерпя по случай последната тийн-година на щерката (повода за Wine Glass)
Скрит текст:

Роца, има една култова сцена с един черпак, ако не се лъжа в 14 еп. Ей беше гръмнал нета с нея. Хич не се скъпи момчето. И партньорката му в едно интервю каза, че той се е целувал най-добре от всичките и екранни любови до сега. Бяха толкова сладка двойка - той 2 м, тя кинта и петдесет. Любимо ми е това "Малко щастие". Дали да не си устроя един коледен романтичен маратон с него?
Ще чакам 14ти епизод значи Joy (още съм на 5ти). Трябва да проверя колко е висока актрисата, че наистина едва му стига до рамото, а той е расъл, расъл, че се забравил. Сладка двойка са иначе Grinning
При мен коледният маратон традиционно е "Властелинът на пръстените" + трите романтични комедии на Нора Ефрон с Мег Райън ("Когато Хари срещна Сали", "Безсъници в Сиатъл" и "Имане поща").
Тази година, понеже си вземам 2 седмици отпуска (юхуууу!), може да добавя и Hospital Playlist Wink .

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 23:33 от Роца

# 479
  • вятърничава
Роца, да ви е здрава и много щастлива Wine Glass
Обаче и ти си щастливка, че можете заедно с нея да гледате сериали и да споделяте азиатски преживявания. Завиждам, така да знаеш Hug За тортата също!

Към коледния списък бих добавила "Наистина любов".

Общи условия

Активация на акаунт