Нашите любими торти - покрития, глазури и фигурки за тях - тема 141

• 36 171
  • 440
  •   1
Отговори
# 390
Не е въпрос до диети, а до вкус. Не всеки харесва такъв тип торти. Отделно, че "никой не мисли за диети" важи за хората, които принципно не мислят за диети. Другите си се хранят нормално (аз не съм от тези, уви).

# 391
Ще я направя другата седмица и ще пиша как се е получила.  Тук дамите много помагат, за което благодаря от сърце.  Всички рецепти, които съм видяла и пробвала от тук са много сполучливи. Аз честно казано за рожден ден не си представям торта с тиква или ябълки.  Те ми вървят за по-ежедневен сладкиш. Но въпрос на вкус....

# 392
Има превъзходни и ефектни торти с плодове, никой не говори за ежедневни сладкиши.
Успех с тортата и хубав празник.

# 393
Една от любимите ни торти е есенната с тиква. Лесна за приготвяне и винаги обирам овациите с нея
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html?m=1

# 394
Една от любимите ни торти е есенната с тиква. Лесна за приготвяне и винаги обирам овациите с нея
http://www.vkusnoteka.bg/2014/10/blog-post_27.html?m=1

Обожавам я, пристрастяваща е! А торти не ям много.
 има и други много вкусни - ябълково мохито, шоколадов мус с полирани круши, тиквено Лате със солен карамел....

# 395
  • Русе
Скрит текст:
... Аз честно казано за рожден ден не си представям торта с тиква или ябълки.  Те ми вървят за по-ежедневен сладкиш. Но въпрос на вкус....

Аз също не си представям за такъв празник торта с тиква или ябълки. Има плодови торти, но те не са моето за празниците. Любимата ми е торта Гараш. Все пак се съобразявам с вкуса на гостите. По всяко време на масата има плодове освен тортата.

# 396
  • София
Здравейте, моля за съдействие!
Не е точно торта - чийзкейк е. Искам да напрява Топъл чийзкейк на шеф Шишков, но има доста разминавиния между написаната рецепта и видиеото към нея. Въпросът ми е кое да следвам?
https://gotvi.lidl.bg/recipes/topal-chiyzkeyk

# 397
на мен пък много не ми допада тази торта три шоколада.
ако ще правиш те съветвам да избереш варианта на мики, аз даже бих обогатила още мусовете.
желирани млекца не бих поднасяла на официален повод.

Хващам се за този коментар. Правих тортата за моя рожден ден и май само аз я харесах и то с някакви резерви Smiley Бих я повторила пак, не беше лоша, но на децата и на мъжа ми им се стори прекалено желатинова. Цветовете на декорацията паснаха чудесно на благовете Heart Eyes

Това пък са тортите за дъщеря ми
Много лоша снимка, но пък се получи много вкусна торта. Дежурните шоколадови блатове и крем с маскарпоне, сметана и намачкан банан.

Това е тортата за другите гости. Изобщо не съм доволна как се получи шоколадовият дрип, но бързах и допуснах неточности в съотношението:

Моите декорации са такива, купешки... Но в една стара тема видях рисувана Ариел, беше прекрасна торта и ми се прииска и аз някой ден да опитам по-творческа декорация. Няма да е скоро, но ще му дойде времето Simple Smile

Аз всъщност исках да питам нещо, но се зачетох, видях въпрос за шоколадово-желатиновата торта и реших да покажа моите аматьорски творения. Но поне са вкусни и децата им се радват Grinning

Какви въртящи се стойки имате? Аз имам една пластмасова от Тему, но нещо не ми допада. Тествах, видях, че е полезно при измазването и реших, че искам нещо по-читаво. Но и да не е твърде скъпо. Гледах в Амазон, уж различни марки, а си приличат. Не искам брандирани китайчета. Ето това гледах: https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CCNVCJJ7/ref=ox_sc_act_imag … EGN43IRDRPT&psc=1

След седмица пък трябва да правя торта за мъжа ми и все още не знам какво ще правя. Чудя се пак за Египетска торта. Правих такава преди 5 години, за първия рожден ден на дъщеря ми. Само не ми харесаха лешниковите блатове и бих ги направила с орехи евентуално.

# 398
  • Euskal Herria
Аз имам метална от Тему, без забележки. Доволна съм. Това всъщност ми беше първата покупка от сайта Simple Smile.

# 399
  • Русе
Скрит текст:
на мен пък много не ми допада тази торта три шоколада.
ако ще правиш те съветвам да избереш варианта на мики, аз даже бих обогатила още мусовете.
желирани млекца не бих поднасяла на официален повод.

Хващам се за този коментар. Правих тортата за моя рожден ден и май само аз я харесах и то с някакви резерви Smiley Бих я повторила пак, не беше лоша, но на децата и на мъжа ми им се стори прекалено желатинова. Цветовете на декорацията паснаха чудесно на благовете Heart Eyes

Това пък са тортите за дъщеря ми
Много лоша снимка, но пък се получи много вкусна торта. Дежурните шоколадови блатове и крем с маскарпоне, сметана и намачкан банан.

Това е тортата за другите гости. Изобщо не съм доволна как се получи шоколадовият дрип, но бързах и допуснах неточности в съотношението:

Моите декорации са такива, купешки... Но в една стара тема видях рисувана Ариел, беше прекрасна торта и ми се прииска и аз някой ден да опитам по-творческа декорация. Няма да е скоро, но ще му дойде времето Simple Smile

Аз всъщност исках да питам нещо, но се зачетох, видях въпрос за шоколадово-желатиновата торта и реших да покажа моите аматьорски творения. Но поне са вкусни и децата им се радват Grinning

Какви въртящи се стойки имате? Аз имам една пластмасова от Тему, но нещо не ми допада. Тествах, видях, че е полезно при измазването и реших, че искам нещо по-читаво. Но и да не е твърде скъпо. Гледах в Амазон, уж различни марки, а си приличат. Не искам брандирани китайчета. Ето това гледах: https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CCNVCJJ7/ref=ox_sc_act_imag … EGN43IRDRPT&psc=1

След седмица пък трябва да правя торта за мъжа ми и все още не знам какво ще правя. Чудя се пак за Египетска торта. Правих такава преди 5 години, за първия рожден ден на дъщеря ми. Само не ми харесаха лешниковите блатове и бих ги направила с орехи евентуално.

Разгледай тук предложенията за торти. Може да си харесаш нещо или да ти даде идея за направа на торта.

Имам въртяща пластмасова стойка за торта. Не е претенциозна, но ми върши работа.
/Стойката е на заден план/

# 400
  • In transit
Барбалена, по моята рецепта ли прави трите шоколада? Питам защото цитираш пост, където се споменава моята рецепта, а ти казваш, че е много желирана. В моята рецепта има едва по 1-3 грама желатин във всеки мус, което я прави много нежна, кремообразна и мусова, в никакъв случай желирана.
Твоята изглежда перфектна на вид със сладурска украса, но си личи, че доста желирана.

# 401
Не по твоята рецепта, Мики. Тя твоята си е мусова, личи и на снимката. Моята е Трите шоколада, мисля испанска рецепта. "Блатовете" са буквално течни преди да стегнат Simple SmileАз все пак не съм я отписала тази торта. Като се извади да престои известно време извън хладилника, става приятна за ядене Simple Smile

Пейч, благодаря за предложенията. Ще разгледам, че не остана никакво време. Моята стойка май е същата. Наистина ми върши работа, не знам защо реших, че искам нова. Май няма да купувам сега. И без това ноември и декември са кошмарни откъм разходи.

Яна, мерси, хвърлих едно око в Тему. Тази от сайта на Амазон много прилича на тези в китайския сайт. Само че, на двойна цена. Ако се ползва и код, може да падне още повече. Ще помисля още малко, но може и да си остана със старата стойка.

Още нещо ме гложди напоследък. Ацетатната лента - тези от Китай дали са безвредни? Аз имам едно руло от сладкарски магазин, но те май също зареждат от Китай и само дето плащам повече. Купих си силиконови подложки или както там се наричат, за пускане на хляб с квас в съда за печене, но не смея да ги ползвам. Притеснявам се да не пускат вредни вещества. Това също изглежда удобно, вместо да се мъчиш с хартия за печене, но също не ми вдъхва доверие. Има ли по-големи производители, които дават сертификати и т.н. и си сигурен в качеството на продукта?

https://share.temu.com/SPJoJFmynlB

# 402
Барбалена, чудесни са ти тортите! Ти каква торта търсиш? Виж показаната по-горе есенна с тиква - пиршество за сетивата, богатство на аромати и вкус (без боровинките), пристрастяваща.

# 403
  • In transit
Барбалена, китайски силикон не ползвам, особено за съдове, само италиански платинен. По-скъпи са формите, но ги ползвам с години и не са мръднали. Ацетатна лента купувам на Декора, предполагам, че е минала сертифициране, след като се продава в Европа.
Такава, като показаната от теб лента има на няколко италиански и френски производителя, които са си сертифицирани - Silikomart, Martelato, Silpat, Pavoni, De Buyer. Tези се сещам в момента.

# 404
Момичета, дайте моля съвет - с какъв крем да измажа "Жадната монахиня"?
- лидъска извара+сметана
- сметана+конд. мляко
..или друг и какъв? Притеснява ме това, че е сиропирана и дали крема ще се задържи (и как ще се нанася...да не се "отлепва"); идеята ми е да боядисам част от него и да го шприцовам в разни форми.

Общи условия

Активация на акаунт