💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 4 (25.09 - 02.10)

• 130 118
  • 3 080
  •   1
Отговори
# 2 025
Силно се надявам да е подвеждащо промото, защото първосигналната ми мисъл беше, че Момчил е отпаднал.

Не всички обаче са подвеждащи - например когато дадоха в промо възможността на Вики да се върне в играта бях сигурна, че има още нещо, което не дават, но въобще не беше така. Сега ще ме карат да ходя да търся темата със спойлерите, че то иначе няма заспиване - единствените ми симпатии този сезон са за Момчил...

# 2 026
  • София
Лично аз се надявам скоро и Виктория и Моника да излезнат от играта. Много се плюе по Никол, но на 2 от игрите при Изгубени игра на средно ниво, даже на последната, бая бързо стигна до стрелбата. Там няма смисъл да коментирам, всички видяхме, че никак не е точна, но някак нито Виктория, нито Моника ги виждам да стигнат до този етап. Дори и срещу Изгубени, които грам сили нямат вече. Пак казвам Никол никак не я смятам за добър играч, напротив слаба е, но според мен е по-добра от тези двете конкретно - "Вечно неразбралата" и "Заслужилата си резиденция".

# 2 027
Сега гледах пак промото за утре. Играта сякаш е само за трима, т.е. има само три люлки.
Кадрите явно така са монтирани - явно единия вече е отпаднал. В началото казват “директна елиминация”.

# 2 028
  • SF
Промото не е буквално, а подвеждащо.
Създава се съспенс.

Значи, голямото предимство на Сините, да изпратят един на Чистилището, е било замислено така, че някак Румен Радев все пак да вземе да влезе в Игрите. Разболял се е, аха да гръмне и му разчистват пътя към любовта по изкуствен начин, за да се запази бройката в жълтото племе.
Мислех, че ще го вкарат на мястото на Мистър Пропър, за да е в стила на Игрите, но редакторите са добрички и в настроение.
Ще наместят и Цецо някъде.

Според мен Теодора реве, защото се е контузила и напуска по медицински причини.
Тя разбра ли, че сестра й си тръгна или довечера ще научи? Може и затова да реве.

Моника е чисто луда. Мартин добре й говори, но Моника не вдява.
Да, да вземат да изгонят Краси и Мастагарков и четиримата да си отживеят на Реката.

# 2 029
  • София
Четох ви по диагонал (но пък гледах почти целия епизод). Утре ще наваксвам. Не мога да се стърпя само за това:

няма ли да има "лекар на терен" ?
Днес - почивен ден! Вчера се измориха!
Нямаха почивен ден, къде ти. Извикаха ги в другото предаване.

@mbivanov -  Според мен единствената опция [за Моника] е да се съюзи с Виктория и те двете да гласуват за Дени... А, според мен - те двете и да плеснат с ръце, да се прегърнат и да поемат към дома. (Продуцентското Вики може и да изостане по пътя и да се озове в друго племе - уж временно.)

Подкрепям варианта - утре да има общ дуел и да си замине последният.

След като на старта се появиха семейни участници, но ежедневно (освен лекарите на терен) се случва неочакваното - а вече се колебая дали и продукцията знае какво прави и докъде е стигнала в стъкмистиката..., продължавам да прогнозирам, че двойките са там (особено в развитието на действията) за да бъдат разделяни.

Тази година рекорд ще са отпадналите по всякакви причини. Ще има още, едва по средата сме.

# 2 030
Наваксах епизода.

Играта без никакви изненади. Направи ми обаче впечатление Рълев и поведението му. Освен адекватна оценка, страхотна форма и стратегическа мисъл, показа и доста достойно поведение спрямо съперниците си.

Когато видях Румен Радев лично на мен ми се доплака. Отвъд телевизия. Любовните сценарии не ме вълнуват, но чисто човешки ще се радвам момчето да има шанса си, а не да бъде с унищожена психика от едно предаване. Ще излезе до седмица, на всички ни е ясно, но поне няма да бъде смачкан. Този плаж трябва да бъде разкаран и никога да не се връща.

Амазонките са в отчайващо състояние, колкото и да е абсурдно да пратят силните си играчи това е най-добрият им стратегически ход за първи път в историята на това предаване. Момчил да отпадне е почти невероятно, но за Гатьо не е толкова сигурно предвид липсата му на мотивация и не могат да си го позволят. Теодора има най-голям шанс, а и мотивация да се върне, но дори и да не се - коалицята и оцеляването им все още е възможно. Малко е хазарт, но всичко друго е нелогично.

Интересно ми е,ако син отпадне следващия влязъл трябва задълже да е там, но не виждам Мишо как ще бъде изгърмян.

# 2 031
Обикновено не ги жаля - рани и травми минават, всички са подписали такива клаузи и са наясно къде влизат по свое горещо желание... Но този сезон все пак наистина моооже би малко вече прекалява с трудността. Заприличва на някакъв влудяващ концлагер. Гаулайтерката Вили се киска истерично в стил Жокера насред поле от изпосталели недоспали изгорели скелетоподобни същества. Водещите сякаш садистично стокхолмстват над тези мъченици и ако тръгнат да се оплакват, само ги притискат още повече. Някои хора (например Вики, Румен, Мишо и др.) в един момент вече достигат прагове, отвъд които само привидно все още функционират, но на някакво по-ниско ниво и общо взето вече не са точно хората, които по принцип са, а само едни изблещени рибешки очи и напукани пресъхнали устни. Заприличват един по един на Ам-гъл - изгърбени, ококорени, замаяни и обсебени. Т.е. вече до някаква степен вътрешно са пречупени и променени до неузнаваемост, но с последна останала жилка като насън все още не се предават напълно да напуснат играта, макар че реално действията им вече не са съвсем в час. "Лекар на терен" става най-честата фраза - то даже май и за водещите трябва лекар, че и Димо зазвуча като "АЗ СЪМ БАТМАН!" с някакъв гробовен глас от зоната на здрача. Помня от минали сезони доста брожения, че малко се прекалява с опасностите в това предаване; тогава не ми се е струвало чак такъв проблем, но сега вече дори на мен ми изглежда, че май преминаваме границата на добрия вкус на моменти. То и рекордите на Гинес от известно време в историята си се усещат, че подстрекават хората да вършат неща отвъд здравословното и съответно взимат мерки за ограничаване и се отказват от категории рекорди, които преценяват вече за твърде опасни за живота и здравето. Пак добре, че засега няма някаква съвсем крайна играчка-плачка и някой да получи трайни увреждания и да ги съди. Но в крайна сметка най-важно е шоуто, а пък надявам се режисьорите да усетят, че пресолената манджа не е най-вкусната и по-скоро може да загубят аудитория, ако твърде много прекалят с гадостите. Ние като зрители симпатизираме на повечето от тези хора и не ни е приятно да ги гледаме на ръба на себеунищожението, все пак има някакви граници на разумното предизвикателство.

Броят отказали се (някои от тях доста солидно подготвени) също е показателен.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 03:19 от nmuron

# 2 032
  • Sunshine state
Ах, тая Виолета, веднага пусна мрежите, а глупавото и некадърно Николче й се връзва, та чак взе да лъже съотборниците си.
Много се зарадвах за Румен, макар да не ми се гледат любовните им драми с Мудева. Наистина много зле изглеждаше последната седмица. Тъпа номинация на Амазонките - Теодора им е една от най-силните жени, но пък продукцията разбрахме, че има намеса в изгонването на сестра й, която не е била покорна и се е карала с тях за условията на плажа, та не ме учудва. И сега да си кажа, че Ива официално ми става неприятна. Още
от миналата седмица се зароди една неприязън от мен към нея, а сега се затвърди.
При Старейшините е мазало.. Там вече не знам какво прогнози да правя, всички са тотал щета и учудващо Денислава ми е в плюса.

# 2 033
Дано Момчил не е контузен. Идеална развръзка: Моника контузена, Вики отива при изгубените...

# 2 034
Този сезон няма ли да има брадви, венци, гердани?
Само на миш-маш и гипс ли ще я карат?
Излагат се!

# 2 035
Минка да си върви, че е котва, а Дундева да заеме нейното място, че тате я чака. Тъй повели баба Яга.

# 2 036
С тези непрекъснати размествания на участниците и тяхните локации,сезона за мен е най-слабият досега в сравнение с другите такива заради трудната,почти невъзможна социална игра.Днес си в едно племе в една коалиция, утре те местят в друго с вече създадена такава. В другиден път те пращат на плажа на Загубените,където хората душа берат.. Досадно е.

Женският каст също е с едни от най-слабите жени досега. Само сезон 2 е по-зле по тази женска линия.
Мъжете обаче топ играчи събрани,това не мога да не го отбележа.

Мастагарков заслужава топ 10.Все повече блести на терен,а аз в началото го отписах.
Това манекенче там сигурно ще потича на пясъка за разкош,да си промотира тялото и ще е сред първите напуснали по 'здравословни причини".

Искам Виктория (Как може това некадърното да заеме място като равнопоставен играч на фона на хиляди други,които биха я отвяли на всички възможни елементи???) аут. Моника също за нищо не става и да си ходи.Иначе е добричка някак си,ама и много глупавичка.
Ако тези двете отпаднат утре,значи Дундева(която също за нищо не става и ще е Минка2) влиза. Евентуално и Виолета (не я понасям).

# 2 037
Ето и Анкетата за качество на епизод 24       (от 28-ми септември).    

Кликнете картинката.

# 2 038
Какъв бе смисълът от това мачкане на Моника? Ще ходи на елиминации и я съсипват преди тях. Че е глуповата - глуповата е, че е слаб играч - така е, ама вече ѝ показаха грешката, какво печелят с тази психоатака - ще поумнее или ще придобие нови умения за битките? Много грозна и бесмислена постъпка.

# 2 039
Какъв бе смисълът от това мачкане на Моника? Ще ходи на елиминации и я съсипват преди тях. Че е глуповата - глуповата е, че е слаб играч - така е, ама вече ѝ показаха грешката, какво печелят с тази психоатака - ще поумнее или ще придобие нови умения за битките? Много грозна и бесмислена постъпка.
Нямат си теми на разговор и понеже Мартин страда от логорея, то трябва да си намери тема, на която да приказва. Само не знам защо ние трябва да сме свидетели по 15-20 минути на тези безумни разправии. Едно и също, едно и също, едно и също ...

Общи условия

Активация на акаунт