На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 1

• 75 935
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Зачетох се в темата и видях ,че коментирате Тиара бийч. Миналата година ходихме и не бяхме очаровани от храната..ресторанта е малък за капацитета на хотела, от тия плочи за печене беше адски горещо по бризките маси. И още доста мога да напиша, не знам какво му харесват на този хотел. От там рязко почнахме да ходим в Гърция на свободна консумация 😀
За сметка на това Сънрайз ол суит в Обзор..за там пазим само хубави спомени от преди 4-5 години. Чета лоши отзиви и се чудя дали са истина..имаше 2 тематични вечери-едната в хотела, другата в съседния Блу Меджик. На обяд разнообразявахме в нещо като лоби бар..имаше за основно- спагети, кюфтенца с пържени картофи..някакви тост сандвичи май. Вече съм забравила,но на децата най-много там им хареса. Не знам дали все още го има този вариант. Можеше да се поръчва за всеки салата, основно и десерт. Анимацията не беше натрапчива.. нито шумно,изобщо 1 забележка нямам,освен морето,че ставаше бързо дълбоко. Басейните бяха много чисти,имаше и един с по-топла вода.

# 661
  • Пловдив
В Бургас - солниците, пясъчните фигури..
На юг - замък Равадиново

Малко извън темата, таксата на замъка тази година е 30.00 лв на човек. Прекалено скъпо ни се стори, а имах голямо желание да го разгледаме 😕

# 662
  • В.Търново
Зачетох се в темата и видях ,че коментирате Тиара бийч. Миналата година ходихме и не бяхме очаровани от храната..ресторанта е малък за капацитета на хотела, от тия плочи за печене беше адски горещо по бризките маси. И още доста мога да напиша, не знам какво му харесват на този хотел. От там рязко почнахме да ходим в Гърция на свободна консумация 😀
За сметка на това Сънрайз ол суит в Обзор..за там пазим само хубави спомени от преди 4-5 години. Чета лоши отзиви и се чудя дали са истина..имаше 2 тематични вечери-едната в хотела, другата в съседния Блу Меджик. На обяд разнообразявахме в нещо като лоби бар..имаше за основно- спагети, кюфтенца с пържени картофи..някакви тост сандвичи май. Вече съм забравила,но на децата най-много там им хареса. Не знам дали все още го има този вариант. Можеше да се поръчва за всеки салата, основно и десерт. Анимацията не беше натрапчива.. нито шумно,изобщо 1 забележка нямам,освен морето,че ставаше бързо дълбоко. Басейните бяха много чисти,имаше и един с по-топла вода.
Аз имам отзив за Сънрайз от миналото лято. Няма нищо общо с Вашето, само чистотата на басейните беше добра, вкусните тортички в сладкарницата, но специално какъв е тоя лоби бар с храна...?! Лоби бара е само за напитки. По-скоро сте били на бара на басейна, който миналата година предлагаше супер безвкусни и сухи дюнери и пържени картофи, нищо друго. Умряла работа. Мръсно по стаите, банята, тоалетната чиния, мръсни външни маси на ресторанта, неразнообразна храна, някои от месата бяха и жилави и недобре опечени. Персонала главно украинци и узбеки, които не говорят български. Българите бяха на рецепция и някои пикола. Даже едно от пиколото беше от нашия град, синът ми го позна по физиономия, тъй като бяха от едон училище. А нашата камериерка беше циганка, не беше лоша жената, добронамерена, но почистването й кофти.

# 663
Извинявам се, ако не е по темата и коментара ми е съвсем добронамерен, но не мога да разбера очакванията на някои хора, че трябва да бъдат обслужвани от българи, или че обслужващия персонал трябва да говори български. Това време приключва, ако някой все още не го е разбрал и е нормално. Стандарта в България се вдига, и тук ще идват да работят все повече и повече хора от страни с по-нисък стандарт, точно както много много българи отиват да работят на запад. Единици от идващите да работят тук ще проговорят български и аз лично не виждам защо да го правят.

Последна редакция: сб, 13 юли 2024, 14:48 от *Emerald

# 664
Извинявам се, ако не е по темата и коментара ми е съвсем добронамерен, но не мога да разбера очакванията на някои хора, че трябва да бъдат обслужвани от българи, или че обслужващия персонал трябва да говори български. Това време приключва, ако някой все още не го е разбрал и е нормално. Стандарта в България се вдига, и тук ще идват да работят все повече и повече хора от страни с по-нисък стандарт, точно както много много българи отиват да работят на запад. Единици от идващите да еаботят тук ще проговорят български и аз лично не виждам защо да го правят.
Мда, все едно идниец в английски хостел да се възмущава, че тоалетната  му я почиства българка.
П.П. Точно това отиде да работи моя позната и се върна, защото тя нямала да чисти на индийци и пакистанци.

В Тиарата миналата година камериерката ни беше туркиня от близките села. Ами много приятна жена, усмихната и ведра, макар че съм я виждала как пот се лее от нея докато вършее по стаите. Но винаги с усмивка. И винаги като ме срещнеше по коридора на етажа ме питаше дали се чувствам добре и имам ли нужда от нещо. Та въобще не е до етнос. Случвала съм и на циганка в друг хотел за  камериерка - какво от това? Пак вежлива, върши си работата. Жената си печели парите, не прави нещо престъпно или нередно.

# 665
Ние имахме комична случка по този повод с една камериерка. Извинявам се ако не е по темата. Понеже нали сме свикнали да са чужденци и да говорим на английски, и тръгваме да й обясняваме нещо,ама жената видимо не ни разбира. Опитвам се руски, ама ми е много развален и пак явно не ме разбира. Накрая разочаровано казвам на детето "еххх, няма да се разберем явно" и жената почва да се смее "ама така кажете, де, ще се разберем" Joy Joy
Иначе ние сме си свикнали, повечето си говорят английски и проблем няма.

# 666
  • В.Търново
Узбеките и таджиките не говорят английски.
Само, че те не идват да работят в България, защото стандарта ни се вдига, а защото заплащането става все по-несправедливо за българите и им се предлага минималната заплата, най-много 1000лв , а работата не е малко. Миналото лято камериерката ни в Сънрайз Ол Суит каза, че взема 1000лв заплата, което  супер смешно и несправедливо.

# 667
За България това са малко пари разбира се, защото стандарта ни се вдига... но в много държави с по-нисък стандарт от нашия, 550 долара чисто са добра заплата. В никакъв случай не казвам, че сме забогатели ...просто заплати и цени тук хвърчат нагоре. А тези хора имат осигурена храна и подслон, т.е те нямат почти никакви разходи в България. Затова и ще има все повече чужденци в туризма. Аз лично не виждам защо трябва да ни обслужват българи, да не говорим че на нас като цяло обслужването не ни е силата...

# 668
Имаме нужда от мотивиран и отговорен персонал ,каквито са гърците например….Тук съм се нагледала на българи, македонци ,узбеки…., всички гледат да отбият номера/ разбира се, има и изключения/. Но с тези ниски заплати е разбираемо да нямат стимул….

# 669
Здравейте. Някой има ли впечатления от Хасиенда бийч Созопол. Навих се за там, понеже наши познати ще са там с дете и да се съберем заедно. Резервирах, но в последствие видях коментарите и направо настръхнах. Преди три години бяхме в Серенити бей Царево, никак не беше лош, сега ги потърсих, но се оказва, че нямат нищо свободно за когато и да било, чак за средата на септември.

# 670
Някой знае ли ако сме гости в Сънрайз олл суитс , дали можем поне за няколко часа веднъж  да ползваме пързалките на басейна е Блу Меджик ? За детето по - скоро де аз няма да ги ползвам 😁

# 671
  • В.Търново
Мисля, че не може. Обадете се направо в хотел Блу Меджик или им пишете имейл.

# 672
  • София
Извинявам се, не е лоби бар, а ала карт ресторант. Там ни беше тематичната вечеря.  От сайта им- Всеки ден в а-ла-карт ресторанта в часовете от 12:30 до 15:00 предлагаме на нашите гости алтернативен обяд- селектирано меню от салати, предястия, основни и десерт (с обслужване). Когато ходихме, също чистачките бяха ромки, но беше сравнително чисто,нямаше нещо фрапиращо. Тогава беше по времето на ковид, така че имаше и по-малко хора..изобщо това ни е една от най-добрите почивки в БГ. Явно са свалили нивото.  
Аз имам отзив за Сънрайз от миналото лято. Няма нищо общо с Вашето, само чистотата на басейните беше добра, вкусните тортички в сладкарницата, но специално какъв е тоя лоби бар с храна...?! Лоби бара е само за напитки. По-скоро сте били на бара на басейна, който миналата година предлагаше супер безвкусни и сухи дюнери и пържени картофи, нищо друго. Умряла работа. Мръсно по стаите, банята, тоалетната чиния, мръсни външни маси на ресторанта, неразнообразна храна, някои от месата бяха и жилави и недобре опечени. Персонала главно украинци и узбеки, които не говорят български. Българите бяха на рецепция и някои пикола. Даже едно от пиколото беше от нашия град, синът ми го позна по физиономия, тъй като бяха от едон училище. А нашата камериерка беше циганка, не беше лоша жената, добронамерена, но почистването й кофти.
Мисля, че не може. Обадете се направо в хотел Блу Меджик или им пишете имейл.

# 673
Да пиша за хотел Бургас.Много добро настаняване,стаята беше готова в 12 часа.От 10 имаш право да ползваш всичко.Платихме 120 лв паркинг но по късно като видяха че дъщеря ни е в инвалидна количка веднага ни върнаха парите и паркирахме колата пред съмия хотел.Целия персонал е супер учтив.Много млади хора,половината са руско говорещи,но са понаучили български.Храната е хубава.Нищо не свършва.Българите в хотела са много малко.В двойна стая сме ..Много е тясна.Като двойните в Албена.Снощи имаше организирано гледане на мача на няколко места.согромни телевизори.Анимацията беше добра.Имаше Хаванско шоу.Танцуваха няколко кубинци,много беше хубаво.Навсякъде където се появим ни предлагат помощ за количката или допълнителни столове.Лошото е че старите са до заведението и стигане до морето няма.Това е което се сещам ,ако имате въпроси питайте.

# 674
Аз искам да питам ,може. И на лично каква е цената напден в Бургас бийч?

Общи условия

Активация на акаунт