Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 362
  • 386
  •   1
Отговори
# 120
Тиймбилдингите не са за сухари. Ние имаме опцията да отидем или да останем на работа. На пръсти се броят колегите, които не идват и то обикновено защото са възпрепятствани от друг ангажимент. Но тук в България явно има доста хора, които не могат да понасят работата и колегите си.

# 121
Изключително напрягащо и нагнетяващо е да се работи в колектив, който не харесваш, който теб не харесва и основната дейност е интриги, завист и обсъждане на другите.
Била съм за кратко в такъв и не издържах.
Та с тия хора прекарвам денонощно, как се работи, ако не можете да се гледате?
Абсурдно е.

# 122
Аз винаги съм попадала на страхотен екип и си ми е приятно да работя с тях. Даже може да се каже, че с тях споделям много повече, отколкото с приятели/близки. Приспособявам се лесно, адаптирам се към всеки характер и не съм имала проблем в служебните си задължения. И на кафе сме ходили, и вечер сме се виждали - когато ни е удобно и когато имаме време.
Но не обичам да ходя на организирани пътувания и да се съобразявам с режим. Камо ли да играя игри.

Затова, ако един човек си върши работата качествено, не създава напрежение, а напротив, успява да се вмести и атмосферата е приятна, не намирам никаква логична причина да се гледа негативно на това, че не иска в свободното си време да ходи на хотел/ресторант и т.н.

П.П. На нашите служители никога не сме се месили в свободното време. Важно е какво правят на работа.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 13:42 от Не се сърди, човече

# 123
По стечение на обстоятелствата през мен минават доста вътрешни анкети сред служители. И мнозинството посочва като желано наличието на тийм билдинги, барбекю за семейство и приятели, коледни партита, безплатно кафе, безплатни плодове или закуски и т.н. Хората очакват това от фирмата/компанията, в която работят.

Така че такива като мен, които не им е любимо занимание и такива като пишещите в темата, не са преобладаващите гласове. В крайна сметка говорим за организации, които гледат да са привлекателно работно място. Няма как останалите в бранша да правят нещо, ти да си на другия полюс - в крайна сметка хората сравняват оферти, бенетифи и т.н критерии, когато говорим за избор на работно място.

За много хора това, което дава фирмата никога не е достатъчно и от това, което дава се възползват максимално. Винаги когато има осигурена храна и напитки как се граби, тъпче по джобове, салфетки и се прелива в термоси. Не съм останала с впечатление, че всички са над тези прозаични неща.

# 124
...

За много хора това, което дава фирмата никога не е достатъчно и от това, което дава се възползват максимално. Винаги когато има осигурена храна и напитки как се граби, тъпче по джобове, салфетки и се прелива в термоси. Не съм останала с впечатление, че всички са над тези прозаични неща.
Така е .Въпрос е защо?

# 125
  • Тра-ла-ла
Само, че не всички работят в големи компании, където има фирмена култура, много служители и най-вече привкус от чужбинските модели на меринджействане и въобще разбиране за работна среда, бонуси и всякакви придобивки - храна, напитки, парични стимули, допълнителна отпуска и т.н. Та няма чудно, че едни служители искат тиймбилдинги и банкети, а други не...

Последният ми банкет беше в ресторант, ставащ на чалготека. Друсане до "повръщане". Мислих да не ходя, но отидох с колежката - приятелка и си прекарахме супер с нея в шеги, закачки и питиета. Въпреки гадната музика и въпреки, че всеки ме дърпаше да въртя гюбеци. Та не искам да знам какъв тиймбилдинг биха спретнали тази фирма, ако някога узреят за такова нещо и им се откъсне от джоба 😂

# 126
сутрин  игри, следобед семинар някакъв
Аз съм ходела на Paintball с предна фирма. Някои жени плакаха и после не си говореха, беше драматично. И за мен беше стресиращо, защото стрелям добре и наистина ми беше забавно, което се оказа изнендаващо за много хора и трябваше да давам обяснения какво-що. Не са за мен тези игри. Виж, на семинар, панаир, конгрес бих отишла.

# 127
Не съм чувала Paintball  да е игра за тимбилдинг. За тимаутинг може, ако всички са съгласни, но не ми е ясно коя фирма би направла тимбилдинг с Paintball .

# 128
Тогава работех в ай-ти компания от 120 човека. Други фирми също ходят, мястото е известно - рекламират го като за такива събития даже. Има грил и разни други занимания след играта.
Скрит текст:
В сегашната ми фирма е напълно невъзможно- ходим по мероприятия, свързани с работа, тичаме, организираме благотворителни събития, посещаваме панаири, номинираме се в "Оскари" на коледното събитие итн. Далеч по-смислено. На мен и изброените уикенди за ядене и пиене не са ми по вкуса- на семинар бих отишла обаче. Понякога посещаваме дъщерни фирми в чужбина и съчетаваме с излет, но е по желание.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 16:09 от Анонимен

# 129
Betriebsausflug und Firmenausflug не са тимбилдинг. Но няма значение . Както и да е .

# 130
Кое те смущава, извинявай? Мислиш, че лъжа ли? Имаш някакъв проблем, но не е пейнтболът ми е струва. И какво "както и да е", като нямаш представа очевидно. Ей, в този форум големи авторитети, голямо нещо. Чак смешно отстрани. Smiley Търси на английски, като ти е трудно с немския: Paintball for team building, Corporate paintball..

# 131
Аз съм ходила на пейнтбол на тиймбилдинг в България, не разбирам защо да не може? Joy

# 132
Ели-Мели
Аз съм ходила на пейнтбол на тиймбилдинг в България, не разбирам защо да не може?

Може, но само ако любовницата също е замесена, през останалото време сте ангели. Wink

# 133
А? Нищо не разбрах

# 134
Е, аз на тиймбилдинг на чалготека не бих отишла, ама в никоя фирма досега не се е правило такова нещо. Има и фирми, които правят мероприятие колкото да се каже, че има, и са големи скръндзи. На някои места пък съм чувала, че ти си плащаш банкета даже. Сегашната ми фирма например все се опитва тънко да мине, много зле с храна и напитки. Не че това ме спира да ходя, ама като правя сравнение с други фирми, срамота Grinning

Общи условия

Активация на акаунт