Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 316
  • 386
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Няма в ред и не в ред. Има различни хора просто и на фона на целия булшит за diversity, който ни залива от големите фирми, би трябвало служителите им, като едни добри радетели за ценностите на компанията, да не бъдат коне с капаци, а широкоскроени личности, приемащи и уважаващи различната гледна точка.
Все пак не говорим за гаража на Пешо Wink

# 226
  • София
Явно аз съм не съм в ред, защото нямам проблем да деля стая с колежка... Но то е сигурно, защото 5 години в студентството си делих стая с няколко различни момичета, с някои от тях не се познавахме в началото.
И аз делях стая в студентските си години с кой ли не, но това беше преди 20+ години. При теб сигурно е по-малко времето.

# 227
  • France
Такава лиготия ... и толкова много претенции и неразбиране и неблаодарност.
Човечеството май си заслужава всичките кризи в момента. Съвсем се отплеснахме да се мислим за единствени, неповторими и незаменими.
За една бройка да те пиша в страшките. Ти сериозно ли съпоставяш платена работа с нещо, което би трябвало да е удоволствие?

Всичко, което е предлагано като тимбилдинг трябва да бъде платено и в работно време. И по желание. Това са основните правила. Нормално е да има хора, които не държат да прекарат 3 дни нон-стоп с колегите си. Дори и да се харесват взаимно. Не виждам нищо сложно за разбиране.

# 228
  • Melmak
Моля ви да ми кажете коя е тая фирма с трите дни тимбилдинг. Аз обичам тия занимания, при нас ако има 1 път годишно може да е 1 ден извън града. От пандемията насам не е имало, а само 1 парти за кръгла годишнина на единия център и отделни вечери за екипите (платени от фирмата).

Кажете кои са тия фирми с тим билдинги по морета, по три дена и често, за да знам като си търся работа да се огледам първо там.

В ит компания работя, с над 1500 служители само в нашия център.. да не кажете, че съм в Теменужка-23

# 229
  • France
Аз един път съм била на истински тимбилдинг. Точно 3 дни беше, в Бергамо. Всичко беше платено, проблемът беше, че се върнахме в събота късно вечерта. Не беше лошо, но не бих повторила. Предпочитам политиката на другите агенции - дават ти бонуси и почивни дни в плюс, когато са доволни от теб. Така пак пътуваш, но с когото искаш.

# 230

В ит компания работя, с над 1500 служители само в нашия център.. да не кажете, че съм в Теменужка-23

Е, точно в тези  влики невероятни фирми няма да има такъв, никой хотел няма да ви побере Simple Smile а и не само това би била причината да няма при вас, там са други приоритетите действително.

# 231
Моля ви да ми кажете коя е тая фирма с трите дни тимбилдинг...В ит компания работя, с над 1500 служители само в нашия център..
Е, никакви ли пътувания ли нямате? Колеги в друга държава, седалище на корпорацията, някаква обща тема, в която маркетингът да ви включи, панаири..? Намери някакъв конгрес или събитие по вашата тема и предложи активно Simple Smile

# 232
  • Melmak
Моля ви да ми кажете коя е тая фирма с трите дни тимбилдинг...В ит компания работя, с над 1500 служители само в нашия център..
Е, никакви ли пътувания ли нямате? Колеги в друга държава, седалище на корпорацията, някаква обща тема, в която маркетингът да ви включи, панаири..?

Тц, щот пестим. Преди ковид можеше и да се случи някоя командировка при кораба майка. След ковид, не. Колеги в други държави- където искаш по света. Дори моят тим е съставен от колеги в България и Хърватия. Едно и също правим, в един екип сме и не сме се виждали никога. Много се пести от подобни мероприятия.

# 233
Ами няма как да очаквате разточителни тиймбилдинги за над 2000 човека. Търсете си фирми с обявени такива бенефити, ако това ви е приоритетно. Аз лично, писах го вече веднъж, ако ми го вкарат като задължителен елемент това, сериозно бих преосмислила, защото съм от онези темерути неблагодарни, дето не желаят да ходят. Явно е станало модерно последните десетина години това, защото тук май прочетох, че имало анкети и допитвания, и хората си искали такива неща. Мен никой не ме е питал, и ако ме попита, ще кажа, че въобще не ги искам, ако може да ги няма най-добре.

# 234
Според мен стига всеки да има право на избор в какво точно да участва, е хубаво един колектив да се събира в неформална среда периодично. Все пак едва ли билдинги, аутинги и прочие са ви през месец. В нашата фирма има 1 аутинг (от тази тема разбрах, че нашето е аутинг, а не билдинг, ние си му викаме билдинг Grinning ) с преспиване и коледно парти без преспиване. За цялата година. Всеки може да си вземе половинката (и без това сме малък екип) и понеже обикновено аз правя организацията винаги гледам спането да е така разпределено, че да няма недоволни. Избирам вили/къщи за гости с повече стаи по възможност всяка със собствен санитарен възел и разпределям хората по симпатии и естествено, някоя семейна двойка си е в отделна стая. Имаме разходка (планинска или по забележителности), после свободна програма, а вечерта си готвим и си правим малък купон. Само хубаво съм видяла на тия аутинги и наистина не виждам какво е чак толкова страшното. Гадно може да е при особено смотан мениджмънт - ако те сложат да си в стая с някой дето не понасяш или не познаваш, или те карат насила да ходиш по басейни по бански, или да скачаш на разни игри, ако не ти е кеф.

Скрит текст:
Аз съм спала на едно двойно легло (спала, не сексила) с шефа на една командировка, защото такъв беше бюджета и ставаше дума за две нощувки. Е, малко има дискомфорт, ама интелигентни хора винаги могат да се съчетаят за такъв малък период от време - той, например, гледаше да не е в стаята като вляза в банята. Grinning Grinning Човешки неща. Иначе трябваше единия да не иде на командировката, която беше супер интересна или единия да си плати от-до, което е вариант, разбира се, ама... е тъпичко. Grinning

# 235
Когато фирмата е голяма, тиймбилдингите се правят по отдели. Иначе бонусите и допълнителните почивни дни са си отделно от тиймбилдинга, нямат общо с него.

# 236
  • Melmak
Разбира се, че има анкети и при нас също, хората наистина искат и се оплакват даже, че няма достатъчно билдинги. Реално конкурентната фирма нашата, която е с подобни размери, прави големи билдинги. Даже мм работи в тази фирма и аз лично го убеждавах да ходи на Банско с колегите си и да не се офлянква, той пък в последния момент се отказа, че не му се биел път до Банско.

Разбира се, на тези партита, срещи, излизания, преспивания и тн не се взимат половинки, деца, кучета и тн, а е само и единствено за служителите.

# 237
Според мен стига всеки да има право на избор в какво точно да участва, е хубаво един колектив да се събира в неформална среда периодично. Все пак едва ли билдинги, аутинги и прочие са ви през месец. В нашата фирма има 1 аутинг (от тази тема разбрах, че нашето е аутинг, а не билдинг, ние си му викаме билдинг Grinning ) с преспиване и коледно парти без преспиване. За цялата година.
Така де. Това е просто събиране, не е тиймбилдинг. На билдинга има активности, различни от проста разходка. Игрови ситуации, които те поставят в конкретна светлина. Активности, които някои показват бива ли те за колективност принципно, дали успяваш да работиш в екип, дали мислиш (или си махмурлия от предната вечер). Това, под формата на игри обаче. Да сглобиш нещо, да построиш нещо, да измислиш нещо, някаква мисловна игра има също включена. Към това може да се добави лекция после. Срещи по отдели. Един от тези три спрягани тук дни отива в това нещо. Предната вечер ако си се напил-лоша работата. Е, масовото напиване е вечерта след активностите по-често.
Simple Smile

Не знам от къде се разбира, че винаги има анкети. При мен никога не е имало, както писах. Също така, има достатъчно нежелаещи (които за щастие не биват притискани). Поне половината не присъстват. При нас, ако пуснат анкети, току виж изкочи, че повечето не искат всъщност, та ще е греда за искащите.

# 238
Това с активностите да те преценят ми е странно като идея. Нали работим там заедно всеки ден? Или аз нещо не разбирам?

# 239
Напротив, съвсем правилно разбираш. Това, че при мен в момента не е така, не значи, не съм видяла и друго. Именно в тези игри да си правят някакви анализи и веднага след тях да те извикат на атестации. Както казах - фирми и фирми..Или да те извикат на атестация точно, защото не си отишъл. Имах колега, който си пусна два пъти болничен, за да не ходи. Иначе следваше назидание, някакво, под каквато и да е форма, директно или индиректно. Те стават ясни тези неща впоследствие.

Общи условия

Активация на акаунт