Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 531
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
https://www.youtube.com/watch?v=BbjMtcPreh8

Интересен вариант на вакумките.
Аз не усетих нещо за перисталтиката, но айде, ще гледам поне седмица да го правя сутрин и като се прибирам вечер да е максимално на гладно.

# 526
Скрит текст:
Попаднах на предаването "Ничия земя" на Даниела Тренчева с поредната покъртителна история. Жестокият омагьосан кръг, в който е попаднало това младо момиче явно след неправилно лечение на проблем с щитовидната жлеза. Много се надявам, че Даниела Тренчева ще й помогне, защото усещам позитивизъм в гласа й и вяра, която й вдъхва.
https://www.youtube.com/watch?v=2s473bSs5hg
Такива истории така болезнено шамаросват, но отрезвяват...
Много се радвам, че ви срещнах всички тук и ви благодаря за всяка дума, с която порицавате, критикувате, насърчавате, помагате, спасявате! Емоционално ми е...

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 01:07 от Анонимен

# 527
Нани, прегръдки!🤗🤗

# 528
Добро утро! ☕
Днес по - рано станах, пия първо кафе и ще ходя да плувам, че ме чака дълга седмица отново 😂.
Килограмите - 62.700 дано да падат 😌 а не да играят 💃

# 529
Бриа, добре се движат нещата, не се напрягай.
Нали не си си поставила срокове, че тогава е само стрес излишен.
Нани, гуш и от  мен 💚. Тук сме си банда, и за добро, и за зло. Догодина дано се видим, когато си дойдеш.
Алина, то и аз имам респект към доктори, особено когато съм се доверила. Но, понеже съм древна, доста лекарски грешки съм опитала като кривак по гърбината. И не толкова грешки, а заради методи на лечение, или неглижиране на симптоми. Не е важно да спориш с нас, ние тук виждаме какво работи. Ако зачетеш стари теми, ще видиш колко народ влезе в идеално метаболитно здраве само с прилагане на режима ни, спорт, питане в темата , четене. Преди две години, септември, дойде една дама , Азара, тя беше почти диабетик. Оздравя! Намери темите от този период и чети, за стимул. На първо времи си вземи глюкомер и в домашни условия си провери кръвната захар. Уредът не лъже, ако не вярваш на нас. Сама ще се убедиш какво се случва с кз на първи и втори час от хранене с овесини ядки, пълнозърнест хляб, а честото хранене държи кз висока, това активизира инсулина да я сваля и ето го порочният кръг.
Ако искаш, ще ти подаря глюкомер, ако си от София и лично мога да ти го дам, с инструктаж.
Имам излишен, защото поръчам лентички на промоция и идват с подарък глюкомер, та складирам ланцети и апаратчета 😀.
Да ви е кротко, лениво, релаксиращо днес 💥

# 530
Срок чак не съм си сложила, то и да сложа това е организъм. Не съм доволна аз от резултатите тоолковааа баааввноо става всичко, а усилията и ограниченията са толкова големи, че само човек който има ИР би разбрал за какво иде реч.
 Като видя 57-58 на кантара малко от малко ще се  успокоя, но до тогава ..
Тук идва и другия момент задържането 😆💣

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 09:05 от Bria

# 531
И аз тук, чета ви редовно, радвам се,че Шарпи се включи🥰Благодарение на нейните съвети овладях косопада,които ме споходи😑
Бях за 3 дни до Виена с децата, искаха да ги заведем до Пратера, та всичко беше чудесно първите два дни,меню джолан и шницел, телешко в китайски, в които хапвах само месо и малко задушени зеленчуци, суши, само риба, имат разядки с мас и месо, много вкусни, хапвах ги с пръчици от кашкавал,но последния ден 4 топки сладолед, мъж ми е виновен😅и аз де,че нямам воля, та резултата е всичко свалено с мъка целия октомври месец се е завърнало.
Вчера ми идваше да се гръмна, бях в ужасна дупка,че няма никога да се справя и,че дори и да имам прогрес все правя нещо, изяждам нещо, което ме връща ужасно много, а усилията за 1 свален кг ми се виждат доооста.
Исках да споделя, да се оплача от себе си, и с нова сила да ви чета и намирам мотивация.

# 532
И аз тук, чета ви редовно, радвам се,че Шарпи се включи🥰Благодарение на нейните съвети овладях косопада,които ме споходи😑
Бях за 3 дни до Виена с децата, искаха да ги заведем до Пратера, та всичко беше чудесно първите два дни,меню джолан и шницел, телешко в китайски, в които хапвах само месо и малко задушени зеленчуци, суши, само риба, имат разядки с мас и месо, много вкусни, хапвах ги с пръчици от кашкавал,но последния ден 4 топки сладолед, мъж ми е виновен😅и аз де,че нямам воля, та резултата е всичко свалено с мъка целия октомври месец се е завърнало.
Вчера ми идваше да се гръмна, бях в ужасна дупка,че няма никога да се справя и,че дори и да имам прогрес все правя нещо, изяждам нещо, което ме връща ужасно много, а усилията за 1 свален кг ми се виждат доооста.
Исках да споделя, да се оплача от себе си, и с нова сила да ви чета и намирам мотивация.
Изключително много се радвам да прочета това Purple Heart
Няма да се предаваш и за килограмите, един ден с грешните храни няма да те събори. Да, не е ок да прибягваме до тях, докато сме в процес на сваляне, но няма и да ни бутнат, ако са инцидентно. Каквото било, било, късаш календара с тази дата и продължаваш смело напред Flowers Hibiscus

# 533
Ако до тук си свалила мазнини, за 1 ден няма как да качиш кило такива. Въглехидратите задържат вода, това е всичко. Ще я изкараш.
А и ползите за здравето ти че си спазвала сума време, не изчезват с това че си се наяла със сладолед веднъж. Е, много ясно че по-добре да не беше, ама живи хора сме все пак, все някога нещо ще ни изкуши.
1кг не е много наистина, а като мерки имаш ли съществена разлика? Понякога кантарът не мръдва особено, но на сантиметри е друго.

# 534
Благодаря ви момичета, страхотни сте🥰Не мога да опиша каква подкрепа сте ми.
Натка така се ядосах,че не съм се мерила, но имам размери началото на октомври, ще измеря като съм в настроение. То и неспането, пътя, ние с кола, аз шофирах половината нощ, всичко това има значение😅усещам корема си подут😐определено съм налята.
Вече с нови сили, направила съм си баницата с хуск за закуска, но е само яйца и кисело мляко, като млякото ми е домашно, взимам прясно от един дядо,които гледа животни в Бистрица и го подквасявам, след няколко месеца хапване само на домашно кисело мога да кажа,че като опитам купено разликата е осезаема, не искам и да знам колко нишесте и прочие има....

# 535
Всеки, който смени обичайното си местопребиваване, режим, легло, получава стрес в организма. Аз от екскурзия, еднодневна, или двудневна, си идвам бременна от...емоции.
Всичко се намества, няма страшно.
Като видя кило нагоре, дето остава неизхвърлено от тазовите резервоари, минавам на яйца, салати, намалявам мазнините. Е, гладно ми е, ама без това не става. Вярно е, че кила трудно се свалят, а светкавично се качват, особено при нас, та дисциплината е решаваща. Ама пък кеф, кото видиш , че ти лопа панталонът в кръста 😀

# 536
Аз па пак пропуших вчера сутринта. Ясно е защо, какво да обяснявам. А хубавичко бях изчистила дробче. Не напълно, ама беше добре. И червенините на кожата намаляха този път.
И настинах като не пушех. Разликата м/у настинка на пушач и непушач е огромна. Оказва се, че цигарите страшно ми влияят на хремата.
На гастро съм след 2 седмици, запазих час. Та ще питам по този повод да видим ще даде ли адекватен съвет.
Но и да не даде пак ще опитвам.
Взех като съм отпуска, че графика ми е неясен. Часовете и са все през работно време, то на всички лекари така.
А и сигурно ще ме накара да се тествам отново, че тоя граничен резултат може да не и е достатъчен.
Личната ми е вътрешни болести, каза, че може и тя да ми изпише, но предпочитала гастро да каже.
Но я питах за запека и получих от нея слабоумния съвет - ми пуши си.
За желязото каза, че е възможно и бактерията да има влияние.
Чета и за запека също в някои статии, но колко е достоверно не знам.
Преди дни като не пушех се заговорих с една позната в един магазин.
Та каза, че нейната сестра от 3 кутии минала на 0. Оказало се, че имала пък тя бактерия, която от цигарите и правили проблем. Влияле се от тутуна и лекаря и казал, че ако продължи нещата ще се влошат. Не разбрах точно проблемите, но няма да се учудя.

# 537
Елорка, силно се надявам всичките ти проблеми да са точно от хеликобактера и да изчезнат след лечението 🤗.
При тебе е малка колония, трябва да си потърся моя резултат, да го постна, да видиш чудо. И пак го елиминира антибиотикът. Не съм чела, но хеликото причинява ли запек?
Цигарите нее смея да откажа, само това ми трябва. Мм ги спря, 100 години пушене, но защото се уплаши, че не може да диша. Не си и помисля, вече 2 месеца, но не спира да похапва, а не е висок и стана като анимационен герой. Онзи ден на рден бяхме точно като Милко и Морко,  носехме се по Витошка, аз на токове, той клепа с букета. 🤣

# 538
Много е тъпо, защото се мъча. Тамън свикна да не пуша и пак. И после пак стресирам психика и тяло. А щеше да е по-лесно, ако просто си ходех като бял човек, нямаше и да помисля за пушене.
Май в една лаборатория го четох това вчера. Единия симптом е запек, но анемия нямаше. В други източници имаше за анемия.
Ти ли писа, че от антибиотиците си ходила до wc?
Ако е така и ми изпише, ще го съчетая с отказване пак.
Ако не, пак ще опитам.
Това е драмата. С цигари лаксативи ми действат. Без тях - трънци.
Вчера четох и че инозитола помагал уж при запек. Ама аман да купувам някакви неща за по 30 лв.
Шуслерите ги взех, трънци на квадрат.
Нищо де, ще ги пия и тях като направя следващия опит и дано не е жалък Joy
Сега експериментирам с кафеена лъжица хуск и трици. Да видим.

# 539
При мен инозитола не промени 00, за сега магнезиевия цитрат върши чудесно работа, доволна съм. Вероятно ще е временно. Аз пуших 15-ина години по кутия на ден, спрях ги и не съм имала проблеми допълнителни с кг, 00 не промени ленивото си движение. Хеликобактер съм лекувала с 3 антибиотика, и тогава нямах промени, но пък имах се оказа по-сериозни проблеми и хб беше най-малкия.

Общи условия

Активация на акаунт