На море в Турция - тема 81

• 54 613
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Може ли някой да каже приблизително колко биха излезли като разход всички такси от Малко Търново до Анталия, ако се минава по най-северният мост на Истанбул, Сакария, Искишехир и надолу... с кола?

Сега като минахме това, което видях, че ни взимат(не знам дали има друго) беше 50+85+40 лири в посока.

# 136
  • Пловдив
Може ли някой да каже приблизително колко биха излезли като разход всички такси от Малко Търново до Анталия, ако се минава по най-северният мост на Истанбул, Сакария, Искишехир и надолу... с кола?

Сега като минахме това, което видях, че ни взимат(не знам дали има друго) беше 50+85+40 лири в посока.
Тази година до Кушадасъ таксите ни бяха 1000лири и отгоре... това ми се трува твърде малко...
Нали ще имат и някакво увеличение, за следващия сезон все още няма да е актуална информацията, мисля.

# 137
Navy пита за определен маршрут. Има един мост и магистрала. Кушадасъ е в друга посока.

# 138
Тази година до Кушадасъ таксите ни бяха 1000лири и отгоре... това ми се трува твърде малко...

По кой маршрут сте минали че сте платили толкова? През третия мост на Истанбул и после през моста ОсманГази над Измитския залив? Само по магистрала след Одрин почти до Кушадасъ?
 Маршрута ни до Фетие тази година струваше през моста на Чанаккале и магистралата до него(245Тл), после към Бига, Бандърма скоростен път безплатен, после магистралата до Измир и  магистрала до Айдън(165Тл) и един платен тунел(15Тл) или около 850Тл. И да бъркам ще е с малко.
 Трябваше и аз да мина само по магистрала през Истанбул. Сега ми излезе една глоба за малко над 700Тл за скорост и я платих онлайн. Много ме издразниха тия техни скоростни пътища с постоянните ограничения (90-70-50), кръгови и светофари. Правих и междинни нощувки в Айдън на отиване и Лампсеки на връщане. Сега ако тръгна никакви нощувки и само магистрала където може.

# 139
Здравейте!Има ли хотели ,чиито басейни се подгряват?Ако отидем в началото на май дали ще е студена водата в басейните, за къпане в морето предполагам няма да става?

# 140
Здравейте! С приятели планираме почивка в Турция през май (края на месеца) и бих искала да помоля за Вашето мнение относно няколко хотели, на които се спряхме, а именно:
TUI MAGIC LIFE MASMAVI - Белек
PALOMA PERISSIA - Сиде
LONG BEACH CLUB NATURE - Дидим
CONCORDE DELUXE RESORT - Лара
Ние сме група от около 10 човека(без деца). Нямаме претенции за аквапарк и анимация, но държим хотела да има собствен  плаж, хубава храна и просторни стаи. Ако имате и други предложения сме отворени.
Благодаря на отзовалите се предварително! Simple Smile

# 141
  • Пловдив
Веднага бих избрала този в Белек.

# 142
  • София
Веднага бих избрала този в Белек.
Аз веднага бих задраскал тоя в Дидим, студ през май.

# 143
  • Пловдив

По кой маршрут сте минали че сте платили толкова? През третия мост на Истанбул и после през моста ОсманГази над Измитския залив? Само по магистрала след Одрин почти до Кушадасъ?

Вече не помня точния маршрут, но карахме по най-дългия път, само по магистрала,през моста Явуз Султан.

Да питам, който вече е направил резервация, как ви е плащането? До сега две поредни години давам капаро, после януари-февруари половината сума и малко преди пътиването, останалата. Сега ми искат пълно плащане до НГ за един хотел и 50% сега за друг хотел??? Това някаква нова политика от страна на турците ли е? Или някакваи изисквания откъм нашите туроператори?

# 144
  • Варна
За таксите:
Кушадасъ и Анталия не са съпоставими.
До Кушадасъ и ние минахме по най-скъпия маршрут(Третия мост, магистралата Бурса-Измир) и там таксата е 630лири в посока.
Анталия през най-препоръчвания маршрут( Границата - Yavuz Sultan Selim Bridge - Pamukova - Afyonkarahisar - Burdur - Alanya ) от споделяно във ФБ групата 500лири в двете посоки са достатъчни.
За Анталия няма толкова и скъпи магистрали. Измир-Бурса е 400км. Третият мост също е скъп.

За плащането:при всяка агенция е различно.
Версо за резервацията собствен транспорт ми искат 50% до НГ и останалите 50% 20 дни преди настаняване.
ТезТур за самолетната програма ми поискаха 10%, до 30% до 31.03 и останалото 22 дни преди тръгване, защото до 21 дни преди датата ще потвърдят програмата. С две думи и да не я потвърдят всичко да съм им платила.

В този ред на мисли, има ли как преди тези 21 дни да се разбере, ако са се събрали нужния брой пътуващи за датата и да не треперя до последно. Не са много, 80 е минимума, но все пак. Дали биха я потвърдили и те по-рано при достатъчен брой капарирали?

# 145
  • Пловдив
От края на май до средата на юни и от края на август до средата на септември вероятността да се  провали почивката е нулева.По скоро да няма  места в самолетите и автобусите.Другите дати са на кантар.И не мога да разбера защо е това бързане за резервации?Онекс и Абакс още нямат цени.Тез Тур и Аква Тур вече правят някакви намаления .А Емералд имат само 5-6 хотела.

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 16:04 от slavei4e

# 146
И аз мисля, че няма нужда от притеснение за отменени полети. Особено от Варна за сега само Тез тур са изкарали полети за пролетта. Всички други са от края на август. Сега и с това покачване на цените, със сигурност месеците май, юни и септември ще са full.

# 147
  • Beyond the Frontiers
От края на май до средата на юни и от края на август до средата на септември вероятността да се се провали почивката е нулева.По скоро да няма  места в самолетите и автобусите.Другите дати са на кантар.И не мога да разбера защо е това бързане за резервации?Онекс и Абакс още нямат цени.Тез Тур и Аква Тур вече правят някакви намаления .А Емералд имат само 5-6 хотела.
Почнаха и Абакс да пускат.
Но да липсват доста хотели.

# 148
  • Варна
От края на май до средата на юни и от края на август до средата на септември вероятността да се се провали почивката е нулева.По скоро да няма  места в самолетите и автобусите.Другите дати са на кантар.И не мога да разбера защо е това бързане за резервации?Онекс и Абакс още нямат цени.Тез Тур и Аква Тур вече правят някакви намаления .А Емералд имат само 5-6 хотела.

Защото хотелите, които ме интересуваха излязоха и условията ме устройват. За това резервирах аз.
23та юни резервирах за септември.
За намаленията не знам, но сега цената е по-висока. Дали ще падне.. може. На ласт минет оферти не мога да разчитам като искам фиксиран период и хотели. За единият хотел имам съмнения, че след месец места няма да има.

# 149
Благодаря за изтритите мнения /с лек сарказъм/ Sad

Явно темата е не "На море в Турция", а по-скоро "На Ол Инклузив в Турция"...

Почти никакъв интерес и толерантност към алтернативните начини и тяхното обсъждане.

Бъдете здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт