На море в Турция - тема 81

• 53 701
  • 740
  •   2
Отговори
# 660
"Бюджетен... бюджетен"...
малко по малко ценово нивото се вдига... аз бях наистина изненадан, след като Роже сподели, че ниският клас е до 500 лева на стая за двама!!! и от там нагоре започва средния клас!
Знаете ли какво означава това за някой... по разтропан и оправящ се сам почиващ? Двойка, която може да си намери доста прилично настаняване тип Апарт-хотел, жилище /деба, закона взе, че ги забрани часните оферти/ за 30-40 долара и това изобщо не е някой коптор, а съвременно частно жилище с всички удобства. Хайде, 50$ да е... знаете ли с останалите 400+ лева на ден! как ще си живея аз и едно гадже с мен в градче като Алания например Simple Smile
Освен ако не съм някой толумбест кулинарен чревоугодник, който не пропуска 7-те хранения в Ол инклузива, а вечер е нон стоп пиян на бар-а Grinning Grinning Grinning
За нематериалните хора като мен това изобщо не е тема за вълнения...

Виж, това с децата и затворените комплекси с всички анимации, забавления и атракции... Ол инклузива просто НЯМА алтернатива Simple Smile

Но за двойка, дето иска да усети и почивка, и купон на ниво... мисля, че е компромис Simple Smile А за мен дори... тормоз Grinning

# 661
  • Sofia
Много обичам някой да ми казва какви са моите изисквания, и как да почивам с моите пари. Толкова ли е трудно да се приеме, че без да си толумбест кулинарен чревоугодник, който не пропуска 7-те хранения в Ол инклузива, а вечер е нон стоп пиян на бара избираш място отговарящо на твоите критерии, срещу сума Х, и този избор не включва апартхотел, стая или апартамент, в които не бих отишла в Анталия и за 5$ на ден, и без усещането, че си направил компромис?

# 662
За да не обръщаме темата от "на море" в къде се пуши, да попитам за Арканус Трендлайн в Сиде, ако някой е бил там ще съм благодарна да сподели малко повече за хотела. Резервирахме го за средата - края на май. Знам, че отвори миналата година, че е на втора- трета линия, както и че плажът е хубав. Но всяка друга информация ще ми е от полза. Благодаря предварително!

На първата страница има отзиви 🙂, ако ви интересува и друго,  питайте 🙂

# 663
  • София
Убедена съм, че хотела за 30$ ще предложи на децата ми същите забавления, водни пързалки и анимация както този за 300$. Няма как да е иначе.
За квартира и плаж съм мерси да бия път до Анталия или дори Кушадасъ, има къде къде по-хубави плажове и тук, и в Гърция на до 400 км. Друго търси поне моето семейство в турското море.
Изобщо, толкова е гадно да ти е всичко организирано и приготвено, че и двете ни приятелски семейства дето почиваме заедно тази година, от лятото ме питат нали пак ще ходим, кажи като е време да резервираме.

# 664
Е аз не се и съмнявам, че има такива хора, дори основно са такива, иначе нямаше да са пълни комплексите Simple Smile
А за семейните почивки с деца го споменах - не е нужно така да реплекирате Simple Smile
И за това кой колко пари има и за какво ги дава - също Wink
Само споделям какви са моите наблюдения и се радвам, че всеки си е намерил мястото Wink
За плажовете... ами живея на морето, плажа ми е на 10 минути пеша... за да си имам предпочитания явно има защо Simple Smile
Релакс... идват Светли празници!
Simple Smile

# 665
Здравейте, следя последните две теми и обмислям първото море в Турция. Ще пътуваме двама възрастни и дете на 3г, като мисля да букна само хотелско настаняване този месец. Ще помоля за мнение за хотел Club Tuana Fethiye , защото не успях да открия във форума и бих се радвала на препоръка кой хотел да избера като съм ограничила избора до 5 , които имаха най-високи оценки в гугъл и влизат в бюджета ни от 1200евро за 7 нощувки 2+1 началото на юни. Най-важно ми е да има хубава храна,напитки и забавления за малки деца.

1.Hotel Turan Prince - Джолакли
2.Haydarpasha Palace - Алания
3.Lonicera Resort & Spa - Тюрклер
4.Club Tuana Fethiye - Фетхие
5.VONRESORT Golden Coast - Манавгат
И какво мислите за Eftalia Ocean Hotel - Тюрклер сравнено с другите - 300-400евро по-евтин е. Бих се радвала и на друго предложение за хотел, което се вмества в бюджета. Благодаря предварително!

Над хотелите във Фетие нямам наблюдения и не мога да дам мнение.
За останалите:
- Hotel Turan Prince - хотелът е със сравнително малка територия, но добре озеленена, има сянка, което е много важно с малко дете. Стаите са обновени преди 3-4 години и имат съвсем приличен вид. Като площ не са големи. По-добрите стаи са в основната част. Има и други, във вили, които са през пътя от основната територия. Те са по-малки, по-отдалечени от плажа, а и за да се ползват повечето екстри на комплекна, трябва да се отиде в основната част. Съвсем очаквано, тези във вилите са по-евтини. Като храна е ок, има ненатрапчива анимация, има лекички водни пързалки, има и такива за съвсем малки деца. Детската площадка е готина. Плажът е добър, пясъчен, не става рязко дълбоко. Хотелът си заслужава. Тъй като редовно става объркване, ще обърна внимание, че хотелите Turan са два. Този, за който питате е малкия, с хубав плаж, в началото на Сиде, в близост до Vonresort. Другият се казва Club Hotel Turan Prince World и почти тройно по-голям, с лунапарк, по-лош плаж и по към края на Сиде. Понеже вчера четох във ФБ за човек, който вече е стигнал до плащане на хотела и изведнъж е разбрал, че си мисли за единия, а всъщност офертата е за другия, затова правя това дълго уточнение.

- Haydarpasha Palace - добро място за почивка като храна, обслужване и плаж. Доста холям хотел, построен на малка територия. Почти няма зелени площи, всичко е заето от сгради и басейни. Стаите са добри като вид и размер. Детските пълзалки са съвсем лекички и не особено атрактивни. Има добър мини клуб, има детска площадка. (Според мен в Туран площадката и детските пързалки за по-интересни.) За цената си е добър вариант. Вероятно сте видели, че е доста по-отдалечен от Туран. Има около час път повече, ако това има значение за вас.

- Lonicera Resort - на този хотел му минаха славните години сред българите. Вероятно беше най-посещавания от българи хотел в Анталия в продължение на два сезона. Но вече не е на добро ниво. Със сигурност отстъпва на останалите хотели в списъка. И като обслужване, и като храна има какво да се желае, за да се нареди до добрите хотели. Територията му е много голяма, но и стаите са много. Плажът е хубав, с плитко дъно, но ивицата е малка и тясна и шезлонгите не достигат. Има детски водни пързалки, подходящи за малки деца, има интересни и за възрастни, но винаги има опашка на големите. Мини клубът е голям, но по-интересната детска площадка и водни пързалки, са на територията на 4-звездния хотел. Той е точно до 5-звездния, за който вие питате и съоръженията могат да се порзват свободно, но все пак да го имате предвид.

- VONRESORT Golden Coast - доста добър вариант. Ако искате пищна цветна градина, място за разходки и аквапарк, правите няколко крачки и отивате в Golden Beach. Ако пък искате повече спокойствие си седите в Golden Coast. На неговата територия също има доста зеленина и е красиво. Плажът е много добър. Ивицата е широка, пясъчна. Дъното е полегато. Храната е добра, а обслужването е ок. Стаите са малки и семпли на вид. Мини клуба ми изглежда малко семпъл. Ако държите на това проучете допълнително. Водните пързалки са много на брой, но са големички за 3-годишно дете. За възрастните пък са скучни Simple Smile

- Eftalia Ocean - е добър вариант главно за семейства с тийнейджъри, защото едното му преимущество е, че има много пързалки, а другото, че настаняват големи деца безплатно. За семейство с малко дете не мисля, че си заслужава. Плажът не е добър. Кухнята не е толкова разнообразна. Със сигурност има много храна и ще се намери нещо за всеки вкус, но предвид цената не може да се очаква такова изобилие, както в някои други хотели. Обслужването е прилично, но и там не трябва да има големи очаквания. Отдалечен е и се пътува доста. Не знам дали има смисъл да пиша друго. Пак казвам - бих го препоръчала като добра опция на семейство с тейнейджъри и по-ограничен бюджен, но не и на родители с малко дете.

Ако аз трябва да избирам между тези хотели, бих се спряла на Turan или Golden Coast. Забравих да напиша за напитките. Навсякъде алкохолът е хубав, но не е марков. Има вероятност в Haydarpasha да има и един-два вида марков, главно уиски, но не е сигурно, а и да има, зависи от бармана дали ще сипва от него. В концепцията пише, че се включват "някои вносни", ама какви и къде не е споменато, така че аз не бих разчитала да ми сервират водка Абсолют, да речем.

И понеже попитахте за алтернатива на изброените хотели, предлагам Arcanus Sorgun. Плюсовете са, че има по-радлични водни атракции за малки деца, добра храна, добро обслужване, реновиран е скоро, мини клубът е нов. Минусите са, че на влизане във водата има камъчета, не е плитко дъното и няма водни пързалки за най-малките.

# 666
Не се е случвало някой да успее да ме обърка.  А и не е налице някакъв сложен казус, че да има място за объркване - с цел да помогна, предадох това, което съм разбрала от турци по повод питането на съфорумка защо руски туристи са направили забележка на пушещи българи в ресторант на хотел в Алания. 

Отговорът е:  Защото пушенето в ресторантите на територията на Република Турция е забранено. 

Не, не като при нас - в България обособените зони за пушачи в ресторанти и други заведения са напълно легални, т.е българското законодателство допуска такива зони в ресторантите.

Относно това, че турците си пушат като нас - според мен трябва да са пушили повече от нас в миналото, че да има израз в английския език  - "Пушиш като турчин".

Сега - да си задам съществения въпрос, по който дойдох в темата - holidaycheck - да попитам ползвалите тази платформа - цените приложими ли са за български граждани?   

Нещо сте се объркала. Пушат си Турците като нас. Следващия път като отидете просто се загледайте по земята извън хотелите, фасове има навсякъде. Последния път ходихме с колата, обикаляхме, спирахме и наблюденията ми са че нещата са точно като при нас.

# 667
  • Берлин
Твърденията за турското законодателство относно пушенето са неверни.
А иначе върни малко назад, писах подробно за холидейчек.

# 668
Здравейте, с голям интерес следя темата и чета постовете тук, много полезна информация давате. Като много от пишещите във форума и аз имам необходимост от вашите съвети и мнения. Обмисляме отново почивка в Турция като този път бихме искали да бъдем в района на Анталия, заглеждам най-вече Сиде, тъй като от изчетеното разбирам, че предлага едни от най-добрите плажове – пясъчни с широка ивица, но може и в някой от другите Белек, Алания, Лара стига да има подходящо предложение за нас. Ще започна с това, че сме 2 възрастни, с две деца като малкото ни дете е на 11 години, а голямото е на 14 години и затова изборът ни да кажем, че е по-ограничен вече, тъй като малко хотели предлагат намаление за вече 14 годишни деца, а някой даже нямат и за 11 годишни. В тази връзка има ли още хотели даващи отстъпка за 14 годишни, освен тези изброени на първата страница качени от Марги през 2019 г?
Почивката ни трябва да е от 11.08.2024  (тогава ни е планиран отпуск, а и голямото ни дете на 24.08 ще стане на 15г. и съвсем няма да има възможност за намаления), за 6-7 нощувки, бихме искали да има пясъчен плаж (или поне смесен пясък/камъчета) в близост до хотела, пързалки за по-големи деца и прилична храна (не сме от претенциозните, само голямото ни дете Simple Smile ), бюджета ни за съжаление не е голям до 3500 лв., със собствен транспорт.  Ако имате идеи за нас ще съм ви много благодарна за предложения и съвети
Питах в една агенция и от там ми предлагат следните хотели:
RAYMAR RESORT&AQUA –SIDE
MEGASARAY RESORT-SIDE
CRYSTAL CLUB WORLD OF COLOURS-BELEK
ORANGE COUNTY RESORT-BELEK
ROYAL GARDEN BEACH-ALANYA
LONICERA RESORT-ALANYA
EFTALIA OCEAN-ALANYA
Какво ви е мнението за тези хотели?
Аз пуснах запитване към Ефталия Блу (този новият който се очаква да открият през 2024) през техният сайт, има доста добра цена, в момента е с 20% отстъпка и ни излиза 1296 евро, но не е уточнено какво точно влиза в тази цена и чакам да ми отговорят, вече три дена и маи само ще си чакам

# 669
При 6 нощувки мога да предложа Justiniano club park conti в Алания, Crystal Tat в Белек, Sural Resort и със съвсем малко увеличение на бюджета - Von Resort golden coast в Сиде.
От изброените от Вас, Мегасарай е обещаващ, но докато не мине реновирането никой не може да каже 100% как е. Лонисера е с добър, но малък плаж, Ефталия за тийнейджърите бива. Двата в Белек не си заслужават според мен.

# 670
Питах в една агенция и от там ми предлагат следните хотели:
RAYMAR RESORT&AQUA –SIDE
MEGASARAY RESORT-SIDE
CRYSTAL CLUB WORLD OF COLOURS-BELEK
ORANGE COUNTY RESORT-BELEK
ROYAL GARDEN BEACH-ALANYA
LONICERA RESORT-ALANYA
EFTALIA OCEAN-ALANYA
Какво ви е мнението за тези хотели?

Според мен не си заслужава да си давате парите за почивка в Raymar Resort, Crystal Club World Of Colours и Orange County Belek.
От останалите може би Megasaray Resort Side изпъква с по-добро качество, вероятно и с по-разнообразна храна, но той сигурно ще е скучен на децата с двете ти си елементарни пързалки. Освен ако не предвиждат да правят нови, но не съм срещала такава информация. Плажът не е особено добър - пясък и камъчета. Предвид реновацията, стаите са с добър вид. Според мен са доста малки и ако сте 4 човека в стандарсна стая, определено ще ви е тясно. Тази година доста българи почиваха там, така че потърсете повече информация ако ви харесва като вариант.
За Royal Garden Beach важи същото - сравнително добро обслужване и качество, но и той е с 2-3 смешни ролби. Той пък е и много далече.
Между Lonicera Resort и Eftalia Ocean не знам кой е по-добрият вариант.
Lonicera Resort е с най-добрия пясъчен плаж и най-плиткото дъно от изброените и ако можете да се доредите до шезлонг, ще ви хареса. Но плажът е толкова малък и нагъчкан, шезлонгите са залепени един за друг и не съм сигурна, че толкова много хора на едно място носят приятна емоция. Но ако това не ви пречи, Lonicera може и да е подходящ вариант за вас. Иначе като размер стаите не са лоши, не им е правена реновация, но хотелът е на 6-7 години, така че едва ли са зле. Като храна и обслужване има какво да се желае. Има много храна, но съм чела коментари, че не е разнообразна и писва за 2-3 дни. Анимацията също е слаба. Но пък има аквапарк, който ще се хареса на децата.
Eftalia Ocean пък е с най-много пързалки. Стаите са широки, прилични на вид. Не се реновирани, но и този хотел е на 6-7 години, така че не са безумно захабени и порутени. От храната има какво да се желае. Чела съм, че има опашки за по-интересните и желани храни. Ако е важно за вас имайте предвид, че всички коктейли се заплащат, без значение с местен или с марков алкохол. Плажът не е добър. На влизане във водата има камъни, ама не мънички, а големи.

Аз ви предлагам да видите Diamond Premium като добър баланс между качество и забавления на цена, която отговаря на бюджета ви. Според мен с повече търсене можете да се вместите в бюджета и с почивка във Vonresort за 6 нощувки. Под търсене имам предвид да проверите в различни платформи и родни туроператори.

# 671
Здравейте! За първи път със семейството ми сме решили да празнуваме Нова Година в Турция. Разглеждаме оферта за хотел Limak Atlantis De Luxe Hotei & Resort, Белек. Интересуваме мнение за хотела, как протича Новогодишната програма? Има ли някакви забавления, защото сме с деца на 4-9 години? Струва ли си пътуването до там? Какви занимания можем да организираме на децата, ако от хотела нищо не предлагат?
Благодаря!

# 672
jijin За хотел ROYAL GARDEN BEACH-ALANYA мога да кажа че, плажа е голям с едър пясък с камъчета влизането и излизането от морето е трудно, много чакълест и големи скали в морето. За предпочитане са премиум стаите.
Списъкът с хотелите изброени на първата страница за деца с намаления може да не е актуален за някой хотели и да Ви подведе.

# 673
Асоциацията на турските хотелиери скоро съобщи, че ще преосмислят системата Ол инклузив и че тя ще бъде променена...
Как ще се отрази на вече направените резервации... ще видим Simple Smile

# 674
  • Някъде в Европа...
Асоциацията на турските хотелиери скоро съобщи, че ще преосмислят системата Ол инклузив и че тя ще бъде променена...
Как ще се отрази на вече направените резервации... ще видим Simple Smile
Те това май за всеки сезон го казват от няколко години насам...

jijin, според моя тийнейджър, голям вече, най-хубаво си бил прекарал в Ефталиите, били сме 2017 и 2021 - Марин и Вилидж. (Той е бил в Лонисера, във Вон, в Топкапъ, в Камелиите, във Викинген и в Делфин Ботаник) Аз също не мога да кажа нищо против, но само впредвид смешно ниската цена, която сме плащали, особено 2021.."Блу" го видях този сезон къде го строят - имай впредвид, че е на изток след Аква (пред "молът" зад и странично от Аква) и Островът остава сравнително далеч, може би.ще има шатъл дотам..Не знам биха ли успели да го построят за началото на сезона - краят на май-началото на юни буквално редяха първи етаж и разриваха терен..

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 18:42 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт