Внимавайте! Измамници!

• 147 860
  • 1 249
  •   2
Отговори
# 1 230
Здравейте,
Предполагам че и това е измама:

- mailsender@reverbnationapp.com
- Иконката на Спиди, имейл с линк че пратката не може да се достави на адреса
- Пратка започваща с BGхххх

Абсолютна измама.

# 1 231
Помните ли преди години един скандал с изтеклите данни на хора? Май от НАП. Е, сега след тоя бум на измамите, сещате ли се тия данни как хубавичко са се развъртяли през няколко ръце. И ето го и резултатът.

Мъжът ми вчера обаждане по телефона. Търсят го по малко име. Мълчание след това някой се представя за полицай с българско име и фамилия, но го прави с много силен руски акцент.

# 1 232
А какво искаха?

# 1 233
Не се знае. Той ги напсувал и затворил.

# 1 234
  • София /Абсурдистан
Заедно с бежанците тук дойдоха и много украински криминални елементи. Има и техни просяци по кръстовищата, красиви момичета, които лъжат, че са с ДЦП и събират пари за лечение. Това не е вярно, не им давайте нищо.

# 1 235
При нас са при Кауфланд украинките, които събират пари. Не говорят български, ама са с ламиниран лист за просене на пари.  Хич не обръщам внимание, подминавам ги, поне не наглеят. Има един при нас, от ромски произход, районът му явно е около автогарата, та съм го засичала там и пред болницата до автогарата, много е нагъл. Навира се в хората, дори когато провеждат разговор или нещо са заети, ако види някой, че яде, облечен в дрипави дрехи, говори с "малоумен" глас, досажда, кълне, за децата си хляб да купел.... Виждала съм го същият да чака автобус за съседно село, облечен в маркови дрехи и говорещ нормално. Охраната на автогарата казва, че и пребърква невнимателните, краде, и го гони, като го види.

# 1 236
  • София
Да, така е - 90% от просещите са толкова нагли и арогантни, че отвращават. Миналата година слязох за малко до гаража и в това време минава една баба и ми иска 50 ст. Аз й казвам, че нямам, при което тя започва да ми се кара, че не ми искала 5 лв, а само 50 ст, как така да нямам???. Смятайте що за простотия.
Имала съм доста случки и с такива, които  ти препречват пътя и ти искат пари за болно дете.
"Странно", защо винаги агресират срещу майки с деца или възрастни. Как пък веднъж не спряха някой с по-сериозна физика?

# 1 237
От толкова много измамници хората, които наистина имат нужда от помощ, остават без такава.

# 1 238
Тези, които наистина имат нужда, те не искат, чувстват срам и неудобство.
От днес- звъни телефона и женски глас ,,Добър ден, обаждам се от 5то РПУ, познавате ли ........", теглих и една благословия, явно звънят на произволен принцип, защото ние имаме само едно РПУ.

# 1 239
  • София
Тези, които наистина имат нужда, те не искат, чувстват срам и неудобство.
От днес- звъни телефона и женски глас ,,Добър ден, обаждам се от 5то РПУ, познавате ли ........", теглих и една благословия, явно звънят на произволен принцип, защото ние имаме само едно РПУ.
А има ли шанс да звъни от София, където има 5 РПУ?

# 1 240
Не знам, не ме интересува. Няма за какво да ми звънят от София, а и полицията не звъни, а посещава на адрес.

# 1 241
Звънят, звънят от полицията. Ще разкажа моята случка с МВР, която ме накара доста да се стресна в първия момент. Получавам един ден съобщение от майка ми "Обади ми се, търсят те от полицията". Майка ми е възрастна жена, точно в целевата група на телефонните измамници. Веднага й звъннах, за да я предупредя да не се връзва на някаква измамна схема. Оказа се обаче, че съвсем наистина от полицията са ме търсили да ме призовават за нещо и се обадили на нейния телефон, защото нямали моя номер (!). После служителят на МВР ми обясни, че няма да получа призовка на хартия, телефонният ни разговор се водел призоваване и ако не се явя както сме се уговорили по телефона, щели да ме пуснат за издирване. Та така, явно по телефона не само звънят, а и призовават.

# 1 242
  • София
Гледах тези дни репортажите за измамените хора с резервации. Именно затова никога не водя комуникация по вайбър, за да е официална през мейл и не заплащам предварително. Винаги за резервации ползвам платформи като букинг, защото ги считам за по-сигурни и удобни.

Мен също са ме мамили, но по-скоро хора, които съм считала за близки - затова вече и там имам много наум.

Внимавам и много с договорите при мобилните оператори, че и там всеки гледа да си изкара комисион и каквото може да те прецака - със сигурност ще те. Офертите са различни през кол център, на място и в приложението.

# 1 243
От полицията звънят със сигурност, просто трябва да можете да прецените дали е измама или не. Мен са ме търсили, понеже си бях изгубила номера на колата (дори и не бях разбрала) и някакъв човек го намерил и звъннал на 112. Проблемът е, че после те разкарват сто пъти да ходиш да даваш/пишеш обяснения какво и как е станало. Единият полицай особено беше много нелюбезен, като ми вика - е, как не си разбрала, че си си загубила номера..... И аз - е,то по тези дупки по улиците и гумата с джантата да си загубя може и да не разбера! хаха

# 1 244
  • София
Не знам, не ме интересува. Няма за какво да ми звънят от София, а и полицията не звъни, а посещава на адрес.
Няма за какво да ти звънят, докато проима за какво. Вече са ти написали, че полицията може да се обади.
Дали тук нямаше история за някоя муня, която добре наругала реални полицейски служители, защото решила че е измама

Общи условия

Активация на акаунт