Внимавайте! Измамници!

• 153 169
  • 1 288
  •   7
Отговори
# 1 275
Мен така веднъж продавач в месарница се опита са ме убеди, че съм му дала 10 лв. вместо 50. Ако имах няколко петдесетолевки в портмонето, вероятно номерът щеше да мине. Но аз имах само една и си бях направила сметка какво ще кхпя с нея. Запънах се, че съм дала 50 лв., с голямо нежелание каза, че ще провери касата и накрая си излязоха невърнатите 40 лв. Дори не се извини.

# 1 276
На мен ми се случи на бензиностанция, но жената наистина се обърка, защото веднага звънна да проверят камерата и после се извини.

# 1 277
  • София
На мен в Билла така не ми върна примерно съм дала 20, тя връща до 10. Не разбрах гледаха ли камерите, но бързо реагираха, тя самата служителка си има някакви бръмбари, доста време я познавам

# 1 278
Друг трик. Идва клиент в супермаркет да си купи нещо дребно да речем със 100 евро. Продавачката пита за дребни, нямал. Взема 100 евро, връща 97, 50, примерно. Оп, чакай, ама аз имам дребни, подава 2,50 и казва :върни ми 100-те. Много продавачки се връзват на тази измама. Търси се момент с опашка от хора, млада работничка и т.

Това е номер стар като света и много хора така се препитават. Още като бях ученичка началото на 90 те се бръмчеше на тоя номер и продължават.  "Санже" се казва тая измама.

# 1 279
Не, не е това санжето. Тук разчитат на заблудата, когато вече е върнато рестото, да се вземе и първата едра банкнота.
При санжето ловко щипят поне половината банкноти.

# 1 280
Добре де, как ще иска да му върнат 100те? Кой би се вързал и защо?

# 1 281
В навалица, шум, опашка...разчитат на стреса на продавачите.

# 1 282
И на мен се опита един младеж този номер да ми го врътне, но аз (да не повярваш!!!) се усетих веднага и му казах да ми върне първо рестото. 😄 С 50лв се пробва. Беше преди поне 15 години.
Иначе не е трудно да се заблуди човек особено в края на работния ден когато мозъкът ти е сварен и караш вече на авто-пилот.

# 1 283
А случвало ли ви се е да искат да се возят с вас с такси, щото вървите към една посока, а накрая човека слиза две спирки преди вас, без да плаща и благодари?
Вече нямам доверие на никого, усмихват ти се, за да те мамят. Правят се на приятели, взимат назаем пари, после не те познават, това що за човещина е? Как са научени така да постъпват? Съвест нямат ли?
Някои хора наистина имат нужда от помощ, но как ще различим измамниците от невинните?

# 1 284
# 1 285
А случвало ли ви се е да искат да се возят с вас с такси, щото вървите към една посока, а накрая човека слиза две спирки преди вас, без да плаща и благодари?
Вече нямам доверие на никого, усмихват ти се, за да те мамят. Правят се на приятели, взимат назаем пари, после не те познават, това що за човещина е? Как са научени така да постъпват? Съвест нямат ли?
Някои хора наистина имат нужда от помощ, но как ще различим измамниците от невинните?

Случвало ми се е, аз съм предлагала даже на познати да се качат, ако са по-наблизо. И на мен са ми предлагали да ме "хвърлят" с таксито, ако съм им на път. Не съм искала и не са ми искали пари.

# 1 286
Лесно е - не давате и не вземате пари назаем. При наличие на толкова варианти за кредити и кредитни карти, човек трябва да се справя без заеми от приятели и съседи.
Колкото до таксито, уговаряте се преди да се качите, ако сте непознати на спирката/стоянката или просто всеки си ползва отделно такси.

# 1 287
  • София
Аз съм си разделяла таксито ако сме двама,трима
никой не ме е черпил с такси и никой  не съм черпила с такси.
Пари назаем никога и на никого по никакъв повод.
Ако все пак решите да дадете пари на някой назаем,
накарайте го да иде на 50 метра от вас и да лази:
тъй ще се чувствате после като си търсите вашите пари.

Малките заеми създават длъжници
Големите заеми създават врагове

Покойния Димитър Цонев казваше:
Скрит текст:
От 5 клас не давам пари назаем. Да не съм банка.
Децата все му викали баща ти  е Коста Цонев
майка ти е Анахид Тачева-бивша Цонева
имате пари дай някой лев УЖ назаем
и после все забравяли да му ги върнат

# 1 288
  • София /Абсурдистан
Няма начин да се качвам в такси с непознати.

Общи условия

Активация на акаунт