За любителите на салати - тема 6

• 80 665
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Ние тази вечер имахме салато-вечеря от спираловидни макарони, домат, малко краставица, царевица, гъби от консерва и червен лук. Дресингът беше кисело мляко, малко майонеза, сол и бял пипер. Изяде се преди да успея да я снимам.

# 632
  • В Космоса
И аз скоро правих салата с паста, но забравих да я снимам. Беше като тази, но и с макарони - домат, моцарела, рукола, песто, балсамико. И авокадо ако има - в топа ми е, след зелена и Снежанка.

На вас кои са ви любимите салати?

# 633
Аз харесвам различни вариации на салати в различните сезони. През зимата например търся някаква засищаща добавка в салатите - варени картофи, царевица, червен боб, леща, нудели, булгур и подобни, а основата е от различни зелени салати, зеле, моркови, айсберг, китайско зеле, домати, авокадо...
През лятото са ми най-любими печените зелени чушки и розовите домати.
За пролетта и есента като че ли нямам някакви специални предпочитания.

# 634
  • Замък сред облаците

Микс зелени салати 1 шепа, тънко нарязани репички 4бр, ленти от моркови 2бр, настъргано сурово цвекло 1/2бр; дресинг от зехтин, балсамов оцет, меласа от нар и сол. Биха вървели и ядки/семена салатен микс, но нямах под ръка.

# 635
A, това е въпрос с много повишена трудност! Обичам много салати всякакви, по целия спектър! Ще покажа най-общо, че съм визуален тип и картинките ме вдъхновяват Grinning

PS На второ четене може би има връзка между огромната ми любов към салатите и огромната ми омраза към готвенето! Хммм!??!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 15:48 от Agent Provocateur

# 636
Леле страхотни идеи Agent Provocateur. Вече си ги изпратих на моите бележки във Вайбър.

# 637
Grinning Абе знам си аз, че една картинка е по-силна от цял параграф Simple Smile

Нали знаете как да си намерите най-бързо конкретната рецепта в детайли? Десен бутон на картинката, която ви радва, избирате Search with Google Lens и това ви отваря панел вдясно, където ще има и линк към сайта/блога, откъдето съм я забърсала... абе що не покажа, ами пиша като...

# 638
Аз не знаех. Страхотна си. Благодаря!

# 639
Страхотни идеи даваш, Агент! Много благодаря!

# 640
  • София
Аз съм от любителите на всякакви салати. Топли и студени, сурови и варени, само със зелени и с всевъзможен микс от зеленчуци, плодове, варива и кореноплодни. С добавени ядки, семена, меса, яйца и различни дресинги, но и класически домат със сол пак ми е топ.
Обикновено със затоплянето на времето вкъщи намаляме готвенето и минаваме на салати, таратори, гаспачо и подобни, които превръщаме в основна храна, заедно с обилно количество плодове и ядки.

# 641
За мен салатите с повече от три съставки са си направо основно ястие. Особено пък такива с ядки, варива, меса и ред други подобрители. Grinning 
Предпочитаме си простичка салатка преди основното хранене. Моите мъже с една салата няма как да минат, та било то и от тези, които е показала Агент. Grinning

Ето една любима за да не е спам. Обикновено само в моята добавям ядки и семена, останалите им се мръщят. Simple Smile

# 642
  • под тепетата
Ние с мъжа ми сме като Fever Ray, вечер салата с всичко. След красотите на Агента малко ме е срам, но ще я пусна. Вътре е с домашно сирене и от нашите сушени смокини, зелентии, черита, тиквичка, гъби, в случая и шунка. Понякога слагам и от моето песто и ядки. Ох, забравих да си похваля мъжо - освен, че ми изсуши смокини, ми направи и оцет от тях! За салатките е супер!

Последна редакция: чт, 20 мар 2025, 17:59 от bilqna_69

# 643
Аз пък не успявам нито да правя такива вкусни и добре изглеждащи салата, а снимки на простичка салатка ми се струва безсмислено да правя.
Стори ми се, че видях с моркови на ленти. Мариновани, гриловани или сурови - как ги приготвяте за по-добър вкус и в какъв тип салата?

# 644
  • В Космоса
Много интересни салати, Агентче, шарени и вкусни!

Тук сме събрани, щото сме почитатели на салатите, всякакви, колкото повече, толкова повече. Аз си мислех, че всеки има някои предпочитани, дори и за период, (както при мен напоследък -  домат, песто, рукола, с или без моцарела, с или без авокадо). Откакто се помня обожавам зелена, особено с маруля и задълже репички, зелен лук, магданоз, краставица и млечна - ама рядко попадам на вкусна такава. Затова попитах дали си имате някои, дори и от сантимент, бе просто да я предпочетете винаги, даже и да имате друг богат избор  за момента.

Общи условия

Активация на акаунт