Професионални серии за коса - Тема 162

• 114 627
  • 1 288
  •   2
Отговори
# 420
Аз използвам дървена четка с косъм от глиган води се за екстеншъни но за нищо не я сменям тази четка!
Цитат
А как се поддържа такава четка чиста🤔?

# 421
Искам да си купя серума Grow Gorgeous,  но намирам само Intense. Виждам, че всички търсят Original. Може ли някой от вас, която е ползвала и двата, да ми каже има ли ефект от Intense? Не разбрах защо всички предпочитат този, който вече не се продава.

# 422
Аз използвам дървена четка с косъм от глиган води се за екстеншъни но за нищо не я сменям тази четка!
Цитат
А как се поддържа такава четка чиста🤔?
Може да прозвучи смешно но с вилица махам космите по четката после наливам една купа с топла вода , някакъв препарат и сода за 30 мин

# 423
  • София
Не съм се включвала отдавна, че нямам много време, но днес имам няколко часа време за “нищонеправене” и изчетох тази тема от началото. Много неща мога да изкоментирам, но това, което ми се наби в очите, може би и защото беше от последните страници е следното:
попринцип за мазен скалп и мазна коса се взима шампоан за обем той изсушава и можете да си миете косата не през 1, 2 дни а през 3 ,  в никакъв случай хидратиращи шампоани и маски още повече омазняват( поне при мен) 
    Генерална, генерална грешка. От най-често срещаните и най-разпространените и водещи до още по-силно омазняване и проблем със скалпа.
    И тук не коментирам продуктите на Aromatica, които не са лоши продукти, макар да не са професионална линия. Основното омазняване на скалпа идва точно от неговото дехидратиране. Мастните жлези реагират на това дехидратиране на скалпа като увеличават секрецията си за да компенсират липсата на влага и тъй като те сами по себе си не могат да хидратират провят единственото, което могат: обгръщат скалпа със себум, (който както ланолина при овцете е силен оклузив) който да заключи и малкото останала в роговия слой на скалпа влага за да се ограничи пълната му дехидратация.
    И като четат момичетата такива мнения и ги следват става този небивал бум в последните години на мазни корени и сухи дължини. Наблюдавам от момичетата, които консултирам, че от 10 момичета 8 са с мазен или проблемен скалп, за който крайно неправилно се грижат. Влизат в омагьосан кръг и все повече дехидратират и увреждат скалпа.
    Кожата, за разлика от косата е жив орган, той реагира, саморегулира се, лекува се. Но му трябва време за това, а когато с агресивни и напълно ненужни действия вие му вредите по-често и повече, от възможността му да се регулира и лекува става в един момент почти необратимо.
    Темата е свободна за изказвания и мнения, всеки споделя, но съветвам всяка от вас преди да се втурнете сляпо да купувате или да изпълнявате нечии съвети просто да потърсите второ мнение по въпроса, да почетете по темата.

За съжаление фризьорите са последните, които могат да ви дадат правилна и адекватна информация за грижа за косата. Много малко са тези, които имат познания за грижа за косата, за структура и т.н.

И последно. Кожата на главата е кожа, като останалата, която покрива тялото ви. Тя си има своите специфики, но преди всичко се държи като кожа. Съответно ексфолиране на скалпа по-често от веднъж на 10 дни ще наруши брутално епидермалната бариера.

# 424
    За първи път чета,  че мазен скалп и коса произвеждат повече себум заради дехидратиране,  моята коса е гъста и плътна и точно изсушаващи продукти като скраб за коса и шампоани за обем и балансирани серии ми оправят косата , не хидратиращи продукти от тях косата ми става ужасна и все едно не съм я мила от 2 седмици отделно,  че имам опит с хидратиращи  шампоани , масла , маски , балсами в дългосрочна употреба и то професионални които сигурно за сух скалп и коса ще свършат чудеса , забравих да напиша че правя маски с масло от чаено дърво и розмарин, някоя от вас има ли мнение за масло от Чия?

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 15:52 от Анонимен

# 425
    Ами аз съм от много години и с мазни корени и сухи дължини тъничка косица , има разлика между хидратиращ шампоан и хидратираща грижа за скалпа , именно заради момичетата тук ,започнах алое ,центела пре -уоши в корените .
    Аах принцесо  пак ще стрелям сега тази серия,защо влязох  ,тъкмо заредих 2 бр напура с3 ,много добре ми се отразява ,още веднъж благодаря!
    Иначе сега малко се лутам по термотата ,по празниците навивам косата ,и с термото на напура нещо не ми харесва ,пробвах с чи и алтерна пак нъц ,засега странно със спрея термо на олиосета най ми харесва ,даже и лак не пръскам .

# 426
    Мазен скалп/корени освен от дехидратация може да се дължи и на:

* проблеми със щитовидната
    * хормонални промени/проблеми
    * повишен тестостерон
    * гинекологични заболявания
    * противозачатъчни (хапчета)
    * менопауза

# 427
    Мазен скалп/корени освен от дехидратация може да се дължи и на:

* проблеми със щитовидната
    * хормонални промени/проблеми
    * повишен тестостерон
    * гинекологични заболявания
    * противозачатъчни (хапчета)
    * менопауза
    Има хора които просто са си с по мазна кожа по цялото тяло вкл и скалпа без да имат никакви хормонални и каквито и да е проблеми 😄. Иначе винаги има изключения щом хидратиране им помага за мазен скалп и корени това е чудесно целта е всички да имаме максимално хубави коси (Аргановото масло е най добрият избор за това според мен след него косата ми беше като след слънчогледово олио🤣) и маслото от чия също май се води хидратиращо ако някоя от вас го е използвала да ми даде мнение че правя миксове от най различни масла!

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 16:42 от Анонимен

# 428
    • Варна
    Гери не знам къде се е обучавало твоето светили,но официалните вносители на Алтерна не твърдят подобно нещо.Аз съм блондинка и си ползвам скрабът на Алтера два пъти месечно/ако не забравя/. Техният е с колор холд системата им и на всичкото отгоре  е и хидратиращ.
     Просто не бива да се прекалява защото някой девойки го ползват заради ефекта на удължена чистота,а не бива.

# 429
    Знаете ли серума на епруваж за косопад  само след къпане ли се използва? Или може сутрин и вечер ежедневно?

# 430
    Гери не знам къде се е обучавало твоето светили,но официалните вносители на Алтерна не твърдят подобно нещо.
    Италия и Франция. И опит, разбира се; и преди всичко адекватна (а не търговска) грижа за любимите си клиенти - близко до ума е, че от финансова гледна точка за него е по-добре да ми претрие Sweat Smile скалпа и си вземе парите за скраба, но не го прави... Какво да обяснявам очевадни неща Joy
    P.S. Веднъж бях споделила, че след години третиране с блондор косата ми никога не е имала нужда дори от терапии, а е в отлично състояние.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 18:21 от GeryGG

# 431
    • Варна
    Ради за съжаление е малко causa perduta работата тук Grinning.

gigova

Аз ползвам Напура от много години Grinning,но като видно шило тествам и нови неща. 107 са добра ежедневна грижа и принципно не е никакъв проблем да си слагаш Напура преди измиването. Разкош е косата след тая терапия. Наблюдавам как се променят косите на няколко момичета и за мен са попадение.

# 432
    Знаете ли серума на епруваж за косопад  само след къпане ли се използва? Или може сутрин и вечер ежедневно?
             Хайде , моля инфо , защото не разбрах как се използва

# 433
    Такъв тип серуми от 59мл по добри ли са от Нуминокс на Меди ?

# 434
    • София
    За първи път чета,  че мазен скалп и коса произвеждат повече себум заради дехидратиране,  моята коса е гъста и плътна и точно изсушаващи продукти като скраб за коса и шампоани за обем и балансирани серии ми оправят косата , не хидратиращи продукти от тях косата ми става ужасна и все едно не съм я мила от 2 седмици отделно,  че имам опит с хидратиращи  шампоани , масла , маски , балсами в дългосрочна употреба и то професионални които сигурно за сух скалп и коса ще свършат чудеса , забравих да напиша че правя маски с масло от чаено дърво и розмарин, някоя от вас има ли мнение за масло от Чия?

Ами това, че за първи път четете нещо далеч не го прави невярно. Просто трябва повече четене.Stuck Out Tongue Winking Eye
    Омазняването на скалпа, както и след вас са посочили може да се дължи и на други фактори, но реакцията на мастните жлези е еднаква и в областта на лицето и в областта на скалпа. Много жени са с мазна кожа на лицето и скалпа и суха по тялото. И в много случаи причината е, че не се грижат правилно за кожата на лицето и скалпа ползвайки продукти, които дехидратират и изсушават кожата и тя активира код “SOS” и увеличава производството на себум от мастните жлези за да предпази останалата в кожата влага от изпаряване.
    Според вас маслата по скалпа каква функция имат?
    И замисляли ли сте се защо в миналото, когато боите и окислителите към тях са били брутално увреждащи фризьорките са съветвали клиентките си да ходят с мръсни коси преди боя?

Общи условия

Активация на акаунт