Косопад - тема 25

• 68 905
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Разбира се, че дълга коса тежи повече от къса.

# 106
Тежи, но това как се отразява на косопада?

Аз откакто страдам от косопад, не си правя бретон, за да не губя още повече обем от косата си

# 107
Май и аз ще започна да приемам Приорин. Само ме притеснява като го спра после..сигурно отново ще започне косопада.

# 108
Като тежи косата тормози повече скалпа.По-трудно се мие, реши и вероятността да се отскубнат по-лесно косъмчетата се увеличава.Травматичното отскубване на космите се увеличава.Същото е с връзването на косат на стегната опашка и оголването на линията на растеж- тогава има косопад точно заради прилагането  на сила върху косъма, както би могло да се случи ако косата е дърпана надолу от тежестта си.
Аз имам дълга коса, която е жива и тежка, макар не много гъста, и усещам често как ми натежава на скалпа, особено на опашка.

Последна редакция: ср, 22 ное 2023, 12:36 от ДХ3

# 109
Аз нямам такъв проблем, с трите кичура коса, които ми останаха, няма какво да натежава.. Laughing

Не я връзвам на опашка от много време, единственото нещо, което слагам, е такъв тип шнола:

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1172154006.html

Но толкова ми е оредяла косата, че и шнолата няма на какво да се задържи вече..
Поне има един положителен ефект от цялото нещо - не ми отнема много време да я подсуша! Laughing
Мога да препоръчам сешоарите на philips, уж не нанасяли толкова вреда:

https://www.philips.bg/c-e/pe/haircare/dryer.html

# 110
  • София
И аз съм в отбора, като ме започна лятото един ужас, и е наполовина вече.
Подкъсих веднъж, поне да ми е по-лесно с постоянното мазане, утре още веднъж. От средата на гърба, в момента ми е до раменете, от утре средно дълго каре ще мислим с фризьора.
Дотук съм на ревалид хапчета от месец и нещо, без кой знае какъв ефект.  Мажа Икаров преди миене поне за час, след измиване ампули (ДЕА с плацента, също не е уау). Между миенето пръскам отвара от розмарин.

Направо не знам откъде да я подхвана. Не ми е единственото косопада и днес си назначих изследвания - щитовидната жлеза има нещо и вит Д е много ниско. Вероятно има хормонален момент.
Има ли надежда да се пооправи или да свиквам?

# 111
Още изследвания, наваксване на дефицити, резултат 4 месеца нагоре.Такъв е цикълът на косата.

# 112
Не мисля ,че трябва да се реши мокра коса , поне на всякъде така пише . По-добре я изчакай да изсъхне ( или почти да изсъхне )  тогава я реши , по-малко се къса .
Така съм чувала и аз, но съм къдрава и само под душа намазана с балсам мога да се среша, иначе се разваля къдрицата когато се сресва суха. По отношение на връзването - само хлабава ниска опашка или захващане със шнола. Дори и за половин час да се вържа на висока опашка, след това усещам болка и напрежение в скалпа. А преди косопада не беше така. Колкото повече се премята косата в корена, толкова по-зле Confused

# 113
От месец и половина пия витамините на Phito, които уж са много добри и дават резултати и се чудя къде бъркам?! Косата ми все по рядка и по тънка става от ден на ден.Абсолютно никакъв ефект не виждам.Взех да си мисля,че нещо не са правилно съхранявани в аптеката.Такува надежди възлагах на тях, че и 2 шишенца взех, за 4 месеца да има.
Определено от Дюкре видях някакъв слаб ефект на първи месец, като ги пих преди 2 години, но и тогава косопада беше различен.Сега освен, че оредява и изтънява, като перушина.
Чудя се дали да не мина на добрия стар Фитовал таблетки за има няма 15 лв.

# 114
За да подейства каквото и да е трябва да минат поне 2 месеца.По спомен при предния косопад бях чела, че в момента пада коса увредена поне преди 2-3 месеца.

Аз пих Точно горните витамини май три месеца и не видях никакъв ефект.В повечето случаи, това са комбинирани витамини в дози, които са едно малки, второ в такава комбинация, че трудно се усвояват от организма. Само външното третиране не помага по никакъв начин на самата коса.Да може да стане, лъскава, мека, да има прекрасни къдрици и т.н., но не помага.Това показва някакви липси, хормонален проблем, нещо.
Аз и нагоре писах желязо, б12, феритин, щитовидни, и също евентуална меопауза.Всичките те влияят на организма по прекрасен начина и се отразяват на косата, както и преживян стрес.

# 115
Здравейте, имате ли мнение за шампоан Приорин за косопад?

# 116
Аз тази година установих, че ми е необходим прием на Сорбифер поне едно 3 месеца годишно, за да избегна косопада. С история на анемия съм, която като си въобразя, че вече не е фактор и спра приема на Сорбифер за дълго, косопада винаго ме изненадва наесен...

# 117
Аз тази година установих, че ми е необходим прием на Сорбифер поне едно 3 месеца годишно, за да избегна косопада. С история на анемия съм, която като си въобразя, че вече не е фактор и спра приема на Сорбифер за дълго, косопада винаго ме изненадва наесен...

Аз така карам от 10 години с този сорбифер, но тази пролет ми при изследване на желязото ми показа доста високи стойност и го спрях окончателно. Косопада сега есента не ми е толкова силен въпреки че не пия вече този сорбифер. Честно казано вече ме е страх да се изследвам, че може пак да ми е ниско желязото и да се налага да го пия. Както и друг път съм писала тук причината не е основно в загубата на желязо. Трябва да откриете причината поради която ви е ниско то. При мен бяха кръвоизливи при месечен цикъл.  Иначе с тези хапчета се въртях в един омагьосан кръг.

# 118
Аз пак да питам дали има доволни от L'alga? Фризьорката ми  препоръча серум и д момента е на 30% в ЗР и много му се чудя.
Здравей,
Аз си закупих въпросният серум и много други продукти на тази марка и мога да кажа, че са невероятни продукти. Всеки даден лев си заслужава.
лек ден!

# 119
Може ли да добавим в началото на темата и продукти от които сме доволни, също и може би специалисти при които може да отидем и имаме добри отзиви Simple Smile
Привет на всички,
Аз искам да споделя, че комбинацията от качествена козметика и хранителни добавки правят чудеса с косите ни. Аз го разбрах от личен опит.
В момента съм много доволна от Приорин капсулите, но съм включила в менюто си Вечерна иглика, Спирулина, органичен Селен, органичен Цинк, витамин D3. За козметиката мога да препоръчам това, което аз ползвам, а именно марката L'alga. Ползвам серума от серията против косопад. Закупих и шампоанът им, но косата ми е боядисана и този шампоан ми я изсушава малко, така че го препоръчвам за жени с по-мазни коси. Ползвам серията им за суха коса. Невероятна е момичета. Малко е скъпичка, но няма да съжалявате. От сайта на 'Златна рибка' си я купувам. В момента има промоция на марката. Може да пробвате и марката OLAPLEX. Мъжа ми много харесва шампоанът им. Само, че OLAPLEX си я купувам от NOTINO. Там е по- изгодно.
Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт