Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 444
  • 782
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Заповядай малко идеи:

- [ ] кускус
- [ ] елда
- [ ] „пъжени филийки“
- [ ] омлет
- [ ] палачинки
- [ ] гофрети
- [ ] овесени ядки
- [ ] извара с плодове
- [ ] кисело мляко
- [ ] юфка
- [ ] банан/авокадо/извара
- [ ] принцеси с кайма
- [ ] принцеси с яйце и сирене
- [ ] баница - овесена, обикновена, юфка
- [ ] макарони - печени макарони

# 631
Бери благодаря ти,но наистина пробва ли сме всичко от изреденото, а в момента дори има макарони на фурна и не и не ,не иска да яде от тях,но ако му сложа варени /печени картофи ще ги омете 🤣 палачинките пък дори не иска да пробва ,много ми е труден на закуска направо не знам какво да го правя за това и 2 дни яде манджа на закуска 🤨

# 632
Аз правя бананови палачинки. Стават много меки и са по-дебели от обикновените.
Рецептата е малко на око:
1банан
1яйце
2-3с.л прясно мляко
брашно (до гъста каша)
1/2 ч.л. бакпулвер
1-2 с.л разтопено масло

“пържа” в сух тиган по 2с.л от сместа, стават малки палачинки, които яде с ръце.

# 633
Пиша втори път, защото презаредих страницата, много мразя така.

М. Ангелова, зъболекарката каза, че не вижда проблем, случва се. Показа ми, че и тя има такъв странен зъб.

Болибон. Ако можеш вземи един комбиниран тест и направи. Ако се окаже от нашия тъп грип, Тамифлуто ще предпази останалите. В листовката има профилактична доза, за хора които са имали допир с грип А, аз започнах да давам на Сами преди симптомите и го кара много по леко, нямаше високи и продължителни температури, само два пъти дадох Панадол и то не за висока температура, а защото беше крив, няма сополи и кашлица, до течния аналгин въобще не стигнахме с него. За сравнение Яна, която започнах Тамифлуто чак втори ден вечерта, очевидно късно. Тя е със сополи, кашлица, повръщане, гърло и 34 часа беше с 40 градуса температура, почти постоянно. До сега никога не са карали различно вирус, винаги са били еднакво зле, за това го отдавам на лекарството. Мъжа ми също почна от лекарството с Яна. Пак профилактична доза,  за сега е здрав, той е единственият оцелял. Аз вчера писах, че демек това Тамифлу си е специално създадено за грип А и като говоря с познати, на всички го предписват, които са с положителен тест. То ти не може да си го предпишеш, но спомени на педиатърката, ако е същата гадост, като нашата, лошото е че поне при нас трудно се намира, трябваше да обиколим целия град. Във всички аптеки беше изкупено, има го на сироп и на хапчета. Дано се предпазите и да не е тоя грип, че е ужасен.
Бързо оздравяване!

Бързо да оздравяват болните!
Лизи, а какво каза вашият зъболекар? Ава не боледува често, дори е боледувала само веднъж до сега и то само обилен сопол. Заради който пи антибиотик, защото се оказа с бактерия в носа. Яде млечни, много плодове и зеленчуци, храни се разнообразно.

# 634
М.Ангелова , моите задни зъби са с някакъв по - особен жълтакав цвят, както и са по - трошливи.Преди години зъболвкар е казал на нашите , че е от антибиотици в ранна детска възраст, но при вас само от веднъж антибиотик не вярвам.Хубавото е , че е на млечните зъби и може да вземете мерки за по - натам.
Ради , баница , филията може да я мажеш и с друго - масло с извара , крема сирене , сирене с домат , може маслото да се смеси с варено яйце, парчета кашкавал маслини и някакъв плод също става без хляб.Сещам се още за печена тиква с канела или тиквеник или ябълков щрудел.

# 635
Лизи точно тамифлу и изписа докторката и каза да го почвам веднага за да я пресече. Не сме правили тест, защото тя реално нямаше и 12ч откакто е вдигнала Т и според докторката нищо няма да покаже.

Ради тъй като баткото ми беше изключително труден за закуски, той нищо тестяно не ядеше, т.е. филии и сандвичи. Също и баница, попара, макарони, палачинки и всичките му там стандартни закуски, за закуска ядеше супа. Първо давах овесени и другите видове ядки, къде със сирене, къде с плод, но не винаги го ядеше и минах на супи. Супа не ми е отказвал. Той и още яде трудно хляб, но има известен напредък.

# 636
  • Пловдив
Exberry такива хубави идеи е дала, че аз не мога да добавя нищо повече за закуска.
За пръв път чувам, че зъбния камък може да бъде страничен ефект от антибиотик. В тази връзка, вчера водих Йони на зъболекар. Така и не се отпусна и се наложи малко насила да ѝ отвори устата. Увери ни, че всичко е наред и че е хубаво да отидем след 6 месеца. Йони има 8 зъба, каза, че трябвало до 2-те годинки да са излезли всички, била изоставала малко в това отношение.
Вчера за малко да ѝ премажа крачето с колелото на сгъваемия диван. Прибирах разни кутии и започнах да сгъвам дивана. Не съм видяла Йоанна, която седеше достатъчно близо, че да я перна по нокътчето на палеца - сцепих го открая.. 😕 Сълзи, сълзи, накрая заспа в мен, изморена от плач, но нищо ѝ няма.
Браво на бъбривковците! Ние сме с доста малък набор от думи, имитиране на сума ти животни, и много рядко да повтори някоя думичка след мен.

# 637
Exberry такива хубави идеи е дала, че аз не мога да добавя нищо повече за закуска.
За пръв път чувам, че зъбния камък може да бъде страничен ефект от антибиотик. В тази връзка, вчера водих Йони на зъболекар. Така и не се отпусна и се наложи малко насила да ѝ отвори устата. Увери ни, че всичко е наред и че е хубаво да отидем след 6 месеца. Йони има 8 зъба, каза, че трябвало до 2-те годинки да са излезли всички, била изоставала малко в това отношение.
Вчера за малко да ѝ премажа крачето с колелото на сгъваемия диван. Прибирах разни кутии и започнах да сгъвам дивана. Не съм видяла Йоанна, която седеше достатъчно близо, че да я перна по нокътчето на палеца - сцепих го открая.. 😕 Сълзи, сълзи, накрая заспа в мен, изморена от плач, но нищо ѝ няма.
Браво на бъбривковците! Ние сме с доста малък набор от думи, имитиране на сума ти животни, и много рядко да повтори някоя думичка след мен.
Кате,ако е удобно да попитам какво те накара да заведеш Йони на зъболекар? Плами също беше доста назад със зъбките,но вече е с 12. За два месеца и излязоха 7🙃Обаче мисля,че минахме 9 кръга на ада.Голяма мъка. Сега чакам кучешките уж!  В какво се състоеше прегледа? И специален зъболекар за малки ли е? Тук в Сливен едва ли ще има такъв🙄
За говоренето си е индивидуално според мен. Плами от скоро взе доста да повтаря и казва думички,но животните имитира определени. Нещо не я кефят. За сметка на това много копира действия от мен и все повече повтаря думи. Сега я научих и пита “как си”. Ще започне и Йони.
Като цяло кога е най-удачно да се посети зъболекар при дечицата? На каква минимална възраст?

# 638
Ава като заспа успях да ѝ отворя устата, Ами тя има тази "плака" по всички зъбки 😔 чух се със зъболекарката, пратих снимки, каза, че е кариес на ранното детство 😔 каза, че ще ми предпише гел, с който да мажа, но за сега няма какво да правим. Ави шоколад/пакетирани сладки, сокове не е опитвала дори. Според зъболекарката няма как да е от един антибиотик, просто е предразположена. Явно ще вземе болните зъби на баща си 😔
А на мен под окото ми отече и е синьо, явно от удара в носа. Ако знаете какви компреси мога да сложа, споделете, че ходя като след боксов мач.

# 639
  • Бургас / Славейков
Уф ние още си стоим с  6зъба.Другите само го мъчат ,но нищо не се вижда.За щуротиите е пръв.Митко също много пада и се спъва непрекъснато.Мисля пак да го водя на ортопед .Щях ха ви питам от кое време продължавате ли да давате вит.Д.Аз от лятото спрях и забравих да питам докторката Напоследък имитира много животни като последните дни вие като вълк ..

# 640
М. Ангелова, на мен точно на кариес ми прилича това на снимката. Но е факт, че няма какво да се направи на този етап.
Мини на детска паста с флуорид, ако не ползваш такава, а си се решила на безфуоридните варианти. Аз също съм с много кекав емайл още от дете и в чудо се виждам, а ММ потърка там зъбите 20 секунди я има, я не и пак нито един кариес няма на 40г.
Дано неговите зъби вземе Борис.

Много са хубави предложенията за закуска, аз за банановите палачинки съм страшно благодарна. Хапват се вкъщи от всички, а Борис ги обожава.

# 641
Ради и всички, аз също правя бананови палачинки, но сутрин в менюто ни има солени палачинки. Днес също
1 яйце
Малко сода (понякога слагам или бакпулвер да бухнат)
Две лъжици кисело мляко
Една лъжица с връх брашно
Сирене

По съшия начин в тигана с лъжица слагам. С каквато мазнина ползвате или без... Много меки и вкусни стават.

Бях на кафе сама ... Божидар... Охх стана ще довърша по късно BlushGrinning

# 642
Бисквитке, благодаря за включването. Радвам се, че писа като работеща в сферата.
Много ме сдухаха тези кариеси. Като ни знам състоянието на очите с ММ съм почти убедена, че и тях ще лекуваме при Ави. Трябва да спи с шина до 5-годишна.. просто не знам защо толкова трябва да изтърпи това детенце. Хубаво е, че всичко е поправимо, но е трудно човек да остане позитивен.

# 643
На Рая за 2 седмици избиха 4 зъба, вече и тя е с 11. Единият кътник излезе целият за няколко дена. Имаше като афта на бузата, от търкането с острите ръбове на зъбчето. Обаче за щастие не е имало много драма. Имаше по-неспокоен сън докато прорежат венците.

Много неприятно това със зъбите на Ава. Знам, че на по-големите деца слагат някакъв запечатващ гел на постоянните кътници, защото още не са със здрав емайл, но за нашите мъници не знам дали е подходящ. Даже не си представям и физически как ще стане поставянето.

Miss, ще пробваме солените палачинки!

Аз се чудя тоя биберон какво да го правя. Тя сякаш стана много по-пристрастена към него. Само за заспиване го ползва от повече от половин година…даже не помня точно от кога. Но имаше период, в който го изплюваше по някое време и си спеше спокойно. Сега по цяла нощ й е в устата, ако случайно изпадне почва едно търсене на сън.
Май в онзи момент трябваше да пробвам да го огранича, сега нямам идея какво да правя.

# 644
  • Пловдив
Кате,ако е удобно да попитам какво те накара да заведеш Йони на зъболекар? Плами също беше доста назад със зъбките,но вече е с 12. За два месеца и излязоха 7🙃Обаче мисля,че минахме 9 кръга на ада.Голяма мъка. Сега чакам кучешките уж!  В какво се състоеше прегледа? И специален зъболекар за малки ли е? Тук в Сливен едва ли ще има такъв🙄
За говоренето си е индивидуално според мен. Плами от скоро взе доста да повтаря и казва думички,но животните имитира определени. Нещо не я кефят. За сметка на това много копира действия от мен и все повече повтаря думи. Сега я научих и пита “как си”. Ще започне и Йони.
Като цяло кога е най-удачно да се посети зъболекар при дечицата? На каква минимална възраст?

Мило, четох в интернет, че е хубаво когато се появят първите зъбки да се отиде на профилактичен преглед. Здравната каса покрива един. Имахме възможност и решихме да се възползваме. Зъболекаря работи както с възрастни, така и с деца, намерих го в супердок. Прегледа не беше дълъг, предвид факта че Йони не искаше да си отвори устата. Зъболекаря огледа зъбите отгоре и отдолу и това беше.
Браво на Плами за новите думи 🙂

Общи условия

Активация на акаунт