🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 5

• 27 393
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
То в Пловдив и чайки има...
Биляноо, кой нормален човек ще си поръча гълъб, Божкее.

# 421
Не участвах в коментарите, но гледах сезона.
Марианна е супер дразнеща и пренавита. Изглежда и се държи повече лелински от майка си. Защо така декламира? И с тоя "капитан Дамян" ме дразнаше ужасно през цялото време. Не ми харесва основното. Някакъв хаос в чиния. Нищо изискано няма.
Биляна някак си сякаш и е все тая. Ако и бяха дали нещо да си пийва докато готви, можеше и да успокои нервата. Не бих яла гълъб. Изглежда и суров.
Осман... Уникален за мен, колкото е голям толкова и спокойствие, и увереност излъчва! Основното му ястие и изобщо концепцията му за финално меню са страхотни. Сигурен, спокоен, излъчва добрина и някакво величие. Сигурно вече стана ясно, че той е моят победител!

# 422
Аз в началото на финала бях за Биляна, но тя такова учудващо меню е измислила, че фаворит вече ми е Осман.

# 423
Страхотни чинии и от тримата, ей това чаках цял сезон.🤩
Осман пак с едни гърди( в случая презентация и вкус) по- напред.Страхотна чиния.
Марианна може и да ползва разновидност на тиквичката все пак е тристепенно меню, а не отделно нахвърляни чинии. Също ми хареса.
А аз лично гълъб не съм хапвала, ама свяко ми беше гълъбар и редовно в неговата кухня присъстваше гълъбово месо. Не се престраших навремето да опитам.И за мен са символ тези птици. Макар и на комшията ми ми идва да му навра символа в лицето, редовно ми оцвъкват терасата. Хареса ми и нейната чиния много на визия.

# 424
  • София
И се сещам нещо, дето няма как да се прокламира днес. Нали готвят "регионални" вкусове. Ами, във Филибето преди години върхът беше в 2 определени ресторанта да хапнеш супа от костенурка...

# 425
Мариянна е виждала Варна само на картичка, а от варненска гастрономия си няма понятие. Калкан в цвят от тиквички, предхождано от супа с настъргани тиквички и скариди, са едни емблематични ястия за Варна  🤦

# 426
  • на село
Е Мариана как да не декламира, нали е някакъв преподавател във ВИНС Варна, или Икономически университет, май така му е името сега.
Имам позната, също преподава там, ако се срещнем скоро ще я питам, но се засичаме рядко.

# 427
Не бих яла гълъб, символ на мира в хигиеничният вариант, а за нехигиеничния няма да ви казвам, как ги наричат..Разочарова ме, Биляна ..язък..
 Гъби със шоколад и риба с ягоди...нее,мерси.
Всъщност гълъбът е много много вкусен. Като дете съм яла, дядо ми беше ловец, въпреки че съм жалостива, облизвах си пръстите. Сега не биих яла такова животно и за мен е жалко, както и конско месо.

# 428
Разглеждах книгата на Кустев тези дни в една книжарница - не е моето, нямаше рецепта, в която да няма поне 2-3 неща, които трябва специално да търся, а и много и ги няма тук.
За ресторант ок, но за домашно готвене не ги виждам въобще неговите рецепти.
Разгледай книгата на Силвена Роу. 😀 Подариха ми я за Коледа. Това нещо няма готвене.

# 429
Мариянна е виждала Варна само на картичка, а от варненска гастрономия си няма понятие. Калкан в цвят от тиквички, предхождано от супа с настъргани тиквички и скариди, са едни емблематични ястия за Варна  🤦
Тя се оля цял епизод с тази Варна, то много почнаха да се повтарят тези тиквички, сега остава и в десерта някак да ги включи.

# 430
  • София
Марианна и Осман трябва да се борят.
Биляна се закопа сама. Дори Марианна, на която не й издържат нервите, е по-стабилна от Биляна

# 431
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Странна концепция на Биляна, искрено съм учудена. Шантави и озадачаващи комбинации на продукти, вече не вярвам, че тя ще спечели. Явно ще е Осман и ще е напълно заслужено - подготвил се е много добре, има прекрасни идеи и показва разнообразни техники.
Марианна си сервира, каквото и цял сезон - рамен в различни вариации, риба и пяна от морска сол...

# 432
ххх. Абе, аз не харесвам Осман като характер, много ми е горделив той, ама от тримата предлага най-свястните чинии май, което ме кара да мисля, че ще спечели. 2 от 3 ястия е повече от 1 от 3 ястия, ако Биляна дръпне малко на десерта.

# 433
Гълъб не бих яла никога .

# 434
  • Lost in a fairytale ...

Ама моля Ви се, жената е провела 3-годишно докторско проучване за варненската гастрономия!
П.п. Майка ми е варненка, хайде холан с тея тиквички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт