С какво ви дразнят свекървите? – 152

• 39 550
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Mediterraneo
Моето семейство сме аз, ММ и децата ни. Другото са нашите фамилии, разширено семейство, но не единицата. Това е нашето виждане за нещата. Има неща, които си остават в семейството, извън фамилията.

# 451
За родителите  децата,  техните половинки и внуците са част от семейството, а дали  родителите ще са  от тяхното ,зависи  от ценностите им.
 Тук не става въпрос за намеса при  взимане на решения, а за близост.и съприастност.

# 452
  • София
Моето семейство сме аз, ММ и децата ни. Другото са нашите фамилии, разширено семейство, но не единицата. Това е нашето виждане за нещата. Има неща, които си остават в семейството, извън фамилията.
И при мен е същото.

Иначе съм изключително близка и съпричастна с двама мои приятели, които познавам откакто се помня (буквално), но това не ни прави семейство. Или ни прави? Със свекърите не съм била близка.

# 453
Едно е близост и съпричастност, друго са отделните семейства като единица. Едното не изключва другото. Затова се казва сем. Илиеви например, което включва мъжа, жена и децата, а не бабите и дядовците... Затова се казва и младо семейство, възрастно семейство и т.н.

# 454
  • при късмета
Ако има намеса, непрекъснато натякване, даване на непоискани съвети и тръшкане как трябва младите задължително да слушат старите и как тяхното е по-добро, то автоматично изключва близост и съпричастност. Няма как да ти стане близък някой, който се опитва да ти ръководи живота, нищо, че вече си имаш свое семейство и отговорности и на всяка крачка ти казва, че нищо не правиш както трябва. Поправка, както го искат. Близост може да има, само ако липсват всички тези фактори, иначе е невъзможно

# 455
Разбирам Марулета,че ще и е мъчно.До вчера са били едно семейство,утре стават три отделни семейство.Но си е точно така.
Щом се оженят или имат постоянен партньор и деца,те са си отделно семейство.Но близост и съпричастност ,трябва да има.
Правилно казва KAG,за родителите децата са част от тях,но живота се променя,децата са отлетели и са свили свое гнездо.

# 456
А ако "детето" няма партньор в даден момент семейство ли е с родителите си? А ако е на 50, а родителят на 80?

Няма значение каква ще е точната дефиниция кой е семейство, кой разширено..... важното е да се уважават хората и техните желания.

# 457
Затова писах,че детето винаги ще е семейство за родителите,вече за децата с партньори,въпроса е спорен и доказателство е тази тема.
За децата без партньори-кой както се чувства.

# 458
А ако "детето" няма партньор в даден момент семейство ли е с родителите си? А ако е на 50, а родителят на 80?

Ами... Аз семейството го разбирам като „Мама, татко и аз“. Ако конфигурацията се състои само от „мама и аз“, които живеят заедно, логично е това да е една от семейните клетки на обществото.
От лични наблюдения – в тази ситуация отношенията са като при съпрузи с 30-годишен стаж. Без секса, разбира се.
Другият член на семейството ги дразни постоянно, но и не могат да дишат без него.

# 459
Аз пък семейството го разбирам кой както го чувства.
Майка ми е на 80+ и за щастие в добро психическо и физическо здраве, което позволява да живее сама. Мъжът ми и аз сме на 50+ и живеем отделно двамата. Синът е на 25+ също живеещ отделно и понастоящем без гадже. На Бъдни вечер и Рождество ще сме четиримата.
За Нова година синът е на заведение, ние с мъжа вкъщи сами, а бабата заминава за 4 дена в Гърция с други баби.
И все пак четиримата засега сме семейство. Когато в картинката се появи снаха, дай Боже да е скоро, те ще си станат отделно семейство.

# 460
От семейството  са всичките. Семейството не е само от тези които ни харесват.Може от семейството да има и членове, с които не се разбираме, но това не прекъсва родстяената връзка.
Връзките в семейството са по родство и сватовство. Когато едно лице е роднина по кръв на единия партньор, той е роднина на другия по сватовство. Демек свекървата ни е роднина.

Добри, зли, това е положението.

# 461
  • при късмета
Свекървата, че е роднина, роднина е, никой не спори. Въпросът беше дали е семейство. Не случайно са различни думички. Ако беше едно и също, нямаше да са отделни.
Това за свекървата беше на шега. Отнася се не само до нея. Роднини и семейство са различни неща. Иначе няма лошо да се събират, не само по празници, няма лошо дори да живеят заедно 2 поколения. Стига да няма вмешателство и настояване на възрастните да става на тяхното

# 462
  • София
Свекървата, че е роднина, роднина е, никой не спори. Въпросът беше дали е семейство.
...
Точно това щях да кажа и аз. "Роднини" и "семейство" не са синоними.

# 463
  • София
Е, значи семейство сме аз и мъжът ми. Децата са временен компонент, който след някоя друга година няма да вАжи Satisfied

# 464
  • при късмета
Е, значи семейство сме аз и мъжът ми. Децата са временен компонент, който след някоя друга година няма да вАжи Satisfied
Децата ни ще ни останат семейство и като големи. Но когато имат свое собствено, тогава вече им се променят приоритетите и ние трябва да го разберем и да не се държим и да не гледаме на тях, като на 5 годишно събрало се с друго дете на площадката и надзираваш и контролираш и двамата, да не вземат случайно да мръднат сантиметър от нечии стереотип. Като са на 5 и са на площадката знаеш какво и как трябва да се случи. Но когато са на по 30 и двамата имат глави на раменете си и заедно си правят плановете, компромисите, ежедневието и си разпределят отговорностите. Вече не се съобразяват с нас, а с партньора си. И това е най-нормалното нещо на света, той така се движи

Общи условия

Активация на акаунт