Мнения на Birdie...

• 261 238
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте Бърди, нашия проблем е следният появиха се 2 петна по кожата на дъщеря ми ,които доста я сърбяха след направена консултация с кожен лекар се установи ,че обривите са от котка и ни бе изписан Певарил, седмица след това смениха кремчето с Дектакорт за 7 дни и след това отново за 10 дни с Певарил, днес ни е 5 ден от 2-рата серия с Певарил , но кожата която беше почти зараснала отново се покри с пъпчици /едното петно/, а другото дъщеря ми го разчеса до кръв. Незнам какво да правя , сигурно диагнозата ни е грешна или просто неправилно лечение?
Моля Ви споделете вашето мнение ???
Благодаря

# 166
Здравейте Бърди, нашия проблем е следният появиха се 2 петна по кожата на дъщеря ми ,които доста я сърбяха след направена консултация с кожен лекар се установи ,че обривите са от котка и ни бе изписан Певарил, седмица след това смениха кремчето с Дектакорт за 7 дни и след това отново за 10 дни с Певарил, днес ни е 5 ден от 2-рата серия с Певарил , но кожата която беше почти зараснала отново се покри с пъпчици /едното петно/, а другото дъщеря ми го разчеса до кръв. Незнам какво да правя , сигурно диагнозата ни е грешна или просто неправилно лечение?
Моля Ви споделете вашето мнение ???
Благодаря
Имам усещането че лекувате кожна гъбичкова инфекция с КС препарат, от който тя не се повлиява.
Но без снимки ще ми е трудно да кажа.

# 167
Благодаря за отговора,Бърди!
Според педиатърката ни ще направим нови изследвания след едномесечен прием на желязо и едва тогава,ако то не се покачва,ще правим други изследвания Confused.Смятам другата седмица отново да я посетим.Ако не е желязодефецетна анемия,но приема желязо,това може ле да доведе до сериозни последици?Тя приема желязо от около две седмици.И друго-тя не е получила диария,просто се изхожда нормално-всеки ден.
Това,което наблюдавам аз при много мои познати е,че когато се установи,че имат нисък хемоглобин,директно се изписва желязосъдържащ препарат,без допълнителни изследвания.Явно не е правилно,но така се прави...
След две седмици от началото на лечението би било добре да вземете контроли.
Но щом нямате изходни данни за сравнение? освен хемоглобин?

Ако детето преди приема на желязо се е изхождало на по-големи интервали, а след започването му се изхожда на по-малки интервали,това се приема като лек лаксативен ефект (от железния препарат). Simple Smile

Не се изписват директно железни препарати. Естествено е грешка...

# 168
Радвам се, че започнахте темата със захранването Hug
Бърди, моля те за съвет  - Джули засега яде само картофи, моркови, тиква, ориз, круша, ябълка, слива, банан - това на пюрета., също така каши от ябълки, овес, царевица, праскови, елада...
не е яла жълтък и месо, би ли ми препоръчал примерно меню, начин на захранване с месото и жълтъка, оризовото брашно как да го приготвям...
Благоадаря предварително!   bouquet

Мъничко подробности как са разпределени храните през деня?
Как ги приготвяме?
Кое и харесва?

# 169
@marychery

Всеки прием на антибиотик може да изостри един дерматит...
Не може да кажем че е алергична реакция-типична и в тесния смисъл на думата.

# 170
Пиша Ви тук с надеждата да прочетете. Захраних дъщеря си, която е на Прегомин с Нутрилон КОмфорт. Предпочетох млякото пред Фризолак 1, както ме посъветва лекарката. Бях убедена, че е по-доброто от двете. Детото се изрина. Така е вече 14 ден, разбира се обривът намалява, но много бавно. Исках Ви мнението преди да я захраня, но явно не сте го прочел.
Въпросът ми е да очаквам ли реакция и от Фризолака и след колко време да я пробвам с него?

# 171
И още - според имунизационния календар сега е времето за ваксината срещу паротит, рубеола  варицела. Обаче, тя е алергична към белтъка на кравето мляко - как да постъпя и каква ваксина ще ми препоръчате?
И още - досега са ни слагали живата полиомиелитна - първата реимунизация може ли да бъде с инактивираната, която се бие подкожно!
Благодаря ВИ

# 172
На л.с. (талк)...

# 173
  • София
да не те притеснявам, набързо ще кажа примерното и меню:
9 - 9. 30 - ам 180мл
11ч - плодово пюре -190г.
13- 13.30 - зеленчуково пюре-190г.
16.30- 17 - каша-180г
22-22.30 ам. 180мл.  bouquet

# 174
зеленчуково пюре?
готово?
какви зеленчуци?

# 175
Здравейте отново. Вчера Ви питах за сина си,а днес имам въпрос за племенника си. Той е на 20 дни и му предстоят имунизации. Педиатърът е препоръчал на сестра ми Пентаксим. Четох в темата за ваксините, че не я препоръчвате, заради изтеглената от пазара шест-валентна ваксина, но тази информация е от преди една година. Какво ще кажете сега за Пентаксим, и ако не става какво бихте препоръчал. Благодаря!

# 176

Здравейте отново. Вчера Ви питах за сина си,а днес имам въпрос за племенника си. Той е на 20 дни и му предстоят имунизации. Педиатърът е препоръчал на сестра ми Пентаксим. Четох в темата за ваксините, че не я препоръчвате, заради изтеглената от пазара шест-валентна ваксина, но тази информация е от преди една година. Какво ще кажете сега за Пентаксим, и ако не става какво бихте препоръчал. Благодаря!
Не съм срещал нищо досега за 1 година, което да компрометира "Пентаксим".
Следователно нямам основания да се съмнявам в резултатността и.

# 177
  • София
зеленчуково готово, картофи, моркови, тиква, ориз, броколи, чушка...                             

# 178
здравейте Бърди Hug
понеже се наплаших от предавнето за ваксините да ви попитам-при условие,че има съмнение че малкия получи уртикария от ваксината пентаксим(понеже била на яйчна основа)то сега можели пак да го ваксинират с нея newsm78
съмненията ги даде алергологад-р Бъчварова но тя каза че неможе да е напълно сигурна
питах педиатърката и тя каза,че според нея единственито последствия от Дтк и полио ваксина са преходни парези от полиото и бронхиални от коклюша и тя държи да се постави пентаксим на малкия пак newsm78
но аз се боя данеби да има непотвърдена алергия към яйце Shockedа нали алергични деца не се ваксинират
ходихме при Мустаков и той ме отказа да правя тест защото каза че малкия няма алергия и дори да е получил уртикария към яйцето вече няма алергична проява-но ако се ваксинира пак с пентаксим можели да има лоши последици

благодаря предварително Hug

# 179
Отговора ми зависи от това, какво наблюдаващите в онзи момент са възприели като "алергия" от Пентаксим.
Никога досега в практиката ми не съм наблюдавал уртикариална реакция от ваксина. Генерализирана.
Локални зачервявания и температура-да. Неспокойствие-също.
Pentaxim не съдържа следи от яйчен белтък. Само ММР от често употребяваните ваксини днес съдържа извънъредно малко количество (следи).

Така че, не знам какво да Ви препоръчам по въпроса, но ако не се намери изход, може да Смените Пентаксим с Тетраксим+Акт-Хиб и така да продължите за останалите серии.

Т.нар. "предаване", което ми изпрати на запис познат от Бг, е картина на тъжната Бг реалност НА ГРЕШНИ ПОДХОДИ И ИМУНИЗАЦИОННИ ПРАКТИКИ, а не проблем на ваксините като такива.

Никой не ни е виновен, че:
*си правим "нулеви" дози полио из родилните домове
*не знаем почти нищо от теорията на съвремените имунизационни практики и плещим още термини като "нисковирулентни". (простете за израза-вижте съседен форум).
*сме необразовани, неорганизирани и нехайни
*сме корумпирани и некадърни.
*нямаме сиво вещество да си направим добра национална имунизационна програма, да лицензираме и закупим добри, съвременни и качествени ваксини за децата НИ.
*нямаме съвременна система за лицензиране на ваксините.
*се правим на бедни, щом не сме! и правим "икономии"
*НЯМАМЕ работеща осигурителна система и здравеопазване.

Ваксините НЕ СА НИ виновни за това-в другите страни те си работят както би трябвало.

Общи условия

Активация на акаунт