Мнения на Birdie...

• 261 775
  • 2 044
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
В началото, един път, почти бял и белезникав. Сега по-скоро сивкаво-кафяв.

# 1 396
Би трябвало да вземете пълни биохимични изследвания+индекси за хепатит А и Б и С+урина (общо изследване и по преценка-посявка).
От резултатие и по-нататъшното поведение.

# 1 397
  • София
Благодаря.
А не трябва ли да има и други симптоми? Питам, за да поддържам надеждата, че не е нещо сериозно (може би звучи глупаво, но сърцето ми трепери).

# 1 398
Здравей, Birdie! Отново имам нужда от помощ...
Започвам от начало, предварително се извинявам, ако стане малко дългичко.
В четвъртък вечерта на Виктория й потече носа - бистър секрет. През нощта спа много неспокойно, защото й беше запушен носа. Пръсках й физиологичен разтвор само. В петък отидохме при педиатърката ни. Прегледа я и каза, че секретът се стича назад към гърлото, а самото гърло е леко зачервено. Предписа капки Виброцил 3 х 1 капка, сироп за кашлица Флавамед /ambroxol/ за втечняване на секрета, сипоп за кашлица на д-р Тайс /от жиловлек/ и 3 пъти на ден да редувам Панадол и Нурофен, за да им ползваме антисептичните свойства. През цялото време каза да пръскам и Стеримар. Виктория не е повишавала температура.
Днес носът й е запушен доста, секретът е по-гъст. Току що се връщаме от контролен преглед. Педиатърката каза, че гърлото й е по-зачервено от петък. Опипа сливиците от външната страна на вратлето, но каза, че не се напипват. Каза още да давам Виброцил до утре и от утре да го сменя с капките на д-р Оливинов. Притесняват ме тези капки, защото 1. правят се в аптеката 2. съдържат Алергозан 3. съдържат адреналин 4. съдържат гентамицин. Много трудно разчитам останалите съставки, но има и 3 съставки, които започват с "натриев" /?хлорид? бикарбонат? и за третото въобще не съм сигурна, но е нещо като бензо... / Изписа и антибиотик по моя молба "за всеки случай ако вдигне температура", заради зачервеното гърло. Предписа Azatril 100/5 ml /за 5 дни??? само/ като 1-вия ден да дам еднократно 6 мл, и следващите 4 дни - по 3 мл на 24 часа.
Само да допълня - днес отново педиатърката видя, че секретът се стича в гърлото и предположи, че заради това гърлото е по-зачервено.
Много бих искала да чуя твоето мнение за тези капки и ако не са подходящи с какво бих могла ди ги сменя? Също така ме интересува този антибиотик подходящ ли е? И как да продължа лечението от тук нататък?
Много, много благодаря! Радвам се, че има такива хора като теб, които помагат винаги...

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 16:56 от Алекс1

# 1 399
Благодаря.
А не трябва ли да има и други симптоми? Питам, за да поддържам надеждата, че не е нещо сериозно (може би звучи глупаво, но сърцето ми трепери).
Разбирам Ви, но е нужно действие->> сега-да направим тези изследвания.
Само така можем ефективно да помогнем на детето, и да се изяснят бързо нещата.

# 1 400
  • София
Развитието е добро-може да слагате Олинт 0.05% два, три пъти дневно в нослето. И само това.
Хремата минава за около 6-7 дена.
Благодаря
  bouquet
Привет отново Hug
Синчето ми се пооправи- гърлто е почти здраво-кашля само отвреме-навреме и то може би заради храчките
Точно храчките и стичащите се секрети са проблема сега
В неделя по спешност го водих на лекар- вдигна Т 38,5 -но при обстоен преглед диагнозата беше- зачервено гърло; нито налепи по гърлото ,нито "свиркане " в гърдите.Лекаря каза че няма нужда от АБ,само Нурофен за Т над 38 или Панадол -до 38 градуса...
Но ми препоръча обилно да промивам нослето с Физиологичен р-р,за да преглъща храчките,които не може да изкашля
Всичко започна вечерта- кашлица,и повръщане като легне да спи ooooh!
Днес отново го водих на преглед- потвърди се ,че задния ринит ,който си имаше преди време отново е налице и като легне от секретите се дави и от това повръща
Педито не ми каза с какво да го лекувам този ринит,само промивки с Физиолог. р-р и Ериос- сутрин на гладно, и да повдигна леглото
Ти как би ме посъветвал да постъпя- тези медикаменти преди не ни помогнаха за ринита-детето се мъчи най-малко месец и почти при всяко слагане да спи повръщаше от задушаваща кашлица Sad

# 1 401
Здравейте,

Отново Ви пише таткото на Никола - бебето грипа -> бронхиолита -> болницата -> антибиотиците -> разстройството. При нас състоянието си е горе-долу все едно, като може би има известно подобрение, но все още сме далеч от нормално изхождане. Ето какво ново около нас:

- Ходихме да му видят стомаха и червата с ехограф - това, което доктора там каза, като негов извод е, че детето има "ензимен блокаж". Той подкрепи диетата, която Вие ни препоръчахте и в добавка ни каза да му даваме Мезим Форте 1000 (1 / 4 хапче на ден) и Бусколезин (2 х 1/4 хапче на ден).

- Постепенно вкарваме нови храни, като към момента режима му на хранене е горе-долу такъв: сутрин попара с хляб + препечена ябълка + малко изцедено сирене + Мезим Форте + Бусколизин (при горната дозировка); обед - безмлечна оризова каша + пюре ябълка и тиква или ябълка и моркови; ябълкова безмлечна каша, вечер и полунощ пие адптирано мляко AL110, към което добавяме разбита на прах обикновена бискива за вкус. Обикновени бискивити му давама да дъвче и между яденетата.

- Определено има ритъм на изхожданията - сутрин в рамките на 4 часа ходи по 2-3 пъти, а след това за целия останал ден ходи още веднъж или два пъти. Също така следобедните изпражнения обикновено са гъсти и формени, но сутрин има и рядко. Например тази сутрин между две изхождания, които бяха "хубави" (формени и почти твърди) имаше едно съвсем рядко, макар и не обилно. Като цяло редки и обилни изхождания нямаме от известно време.

- Като жизненост детето си е наред - смее се, играе си, енергичен е, расте... Даже от вчера започна да минава по метър, метър и половина ходейки сам. Simple Smile Иначе и при прегледа на ехограф, пък и с просто ухо се чува, че червата му къркорят от време на време.

Пиша Ви това, за да ви питам няколко неща:
- Като даваме пюре от морков след това изхожданията са доста оранжеви. Добри на консистенция, но оранжеви. Това трябва ли да ни притеснява?

- Какво е мнението Ви за Мезим Форте 1000  и Бусколизин  - дори и при тези минимални дозировки, но все пак за бебе на 10 месеца?

- Ако нещата са тръгнали да се оправят - за колко време трябва да се заредиме с търпение, преди да нормализираме изхожданията?

Искрено ви благодаря за отделеното време и помощ.
- таткото на Никола

# 1 402
Развитието е добро-може да слагате Олинт 0.05% два, три пъти дневно в нослето. И само това.
Хремата минава за около 6-7 дена.
Благодаря
  bouquet
Привет отново Hug
Синчето ми се пооправи- гърлто е почти здраво-кашля само отвреме-навреме и то може би заради храчките
Точно храчките и стичащите се секрети са проблема сега
В неделя по спешност го водих на лекар- вдигна Т 38,5 -но при обстоен преглед диагнозата беше- зачервено гърло; нито налепи по гърлото ,нито "свиркане " в гърдите.Лекаря каза че няма нужда от АБ,само Нурофен за Т над 38 или Панадол -до 38 градуса...
Но ми препоръча обилно да промивам нослето с Физиологичен р-р,за да преглъща храчките,които не може да изкашля
Всичко започна вечерта- кашлица,и повръщане като легне да спи ooooh!
Днес отново го водих на преглед- потвърди се ,че задния ринит ,който си имаше преди време отново е налице и като легне от секретите се дави и от това повръща
Педито не ми каза с какво да го лекувам този ринит,само промивки с Физиолог. р-р и Ериос- сутрин на гладно, и да повдигна леглото
Ти как би ме посъветвал да постъпя- тези медикаменти преди не ни помогнаха за ринита-детето се мъчи най-малко месец и почти при всяко слагане да спи повръщаше от задушаваща кашлица Sad
Привет,

Може да ползвате за деня Олинт 0.05%. Има обилна хрема, или? секрети-гъсти, или?
Аз лично бих дал Вентолин на сиропче за два, три дена.
Нужно е да се оцени наличието на инфекция-тези двуфазни развития с подобрение помежду са подозрителни за инфекция... (тоест в началото с добър ход, пауза от ден, два->>много добре, след което влошаване).

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 21:54 от Birdie

# 1 403
@eunos03
Аз лично не бих дал нито Мезим, нито Бусколизин-детето няма нужда от тях. Мезим от самосебе си може да предизвика диария.
Подобрението и оформените изпражнения са резултат от Ал 110.

"...пък и с просто ухо се чува, че червата му къркорят от време на време."
->Това може и от Мезим следствие да е.

Да, може от морковите да са така изпражненията.
Не мисля че детето има изобщо нужда от Мезим и Бусколизин.
Детето ще се поправи за около 1-2 седмици напълно. Разширявайте смело диетата му, без да давате силно концентрирани захарни разтвори (сокове) и много сладки неща. Не прекалявайте с морковите!

# 1 404
Здравейте!
Съжелявам, но отново имам въпроси. Нормално ли е така да се подуят тилните лимфни възли? Разчесала е една пъпчица и трябва ли такива да се третирът с нещо допълнително?

Благодаря за отделеното време!

# 1 405
Привет,
Ако сметнете и ангината-да.
Разчесаните? не... ако не правите 2-3 бани дневно, ще има силен сърбеж...

# 1 406
Здравей, Birdie! Отново имам нужда от помощ...
Започвам от начало, предварително се извинявам, ако стане малко дългичко.
В четвъртък вечерта на Виктория й потече носа - бистър секрет. През нощта спа много неспокойно, защото й беше запушен носа. Пръсках й физиологичен разтвор само. В петък отидохме при педиатърката ни. Прегледа я и каза, че секретът се стича назад към гърлото, а самото гърло е леко зачервено. Предписа капки Виброцил 3 х 1 капка, сироп за кашлица Флавамед /ambroxol/ за втечняване на секрета, сипоп за кашлица на д-р Тайс /от жиловлек/ и 3 пъти на ден да редувам Панадол и Нурофен, за да им ползваме антисептичните свойства. През цялото време каза да пръскам и Стеримар. Виктория не е повишавала температура.
Днес носът й е запушен доста, секретът е по-гъст. Току що се връщаме от контролен преглед. Педиатърката каза, че гърлото й е по-зачервено от петък. Опипа сливиците от външната страна на вратлето, но каза, че не се напипват. Каза още да давам Виброцил до утре и от утре да го сменя с капките на д-р Оливинов. Притесняват ме тези капки, защото 1. правят се в аптеката 2. съдържат Алергозан 3. съдържат адреналин 4. съдържат гентамицин. Много трудно разчитам останалите съставки, но има и 3 съставки, които започват с "натриев" /?хлорид? бикарбонат? и за третото въобще не съм сигурна, но е нещо като бензо... / Изписа и антибиотик по моя молба "за всеки случай ако вдигне температура", заради зачервеното гърло. Предписа Azatril 100/5 ml /за 5 дни??? само/ като 1-вия ден да дам еднократно 6 мл, и следващите 4 дни - по 3 мл на 24 часа.
Само да допълня - днес отново педиатърката видя, че секретът се стича в гърлото и предположи, че заради това гърлото е по-зачервено.
Много бих искала да чуя твоето мнение за тези капки и ако не са подходящи с какво бих могла ди ги сменя? Също така ме интересува този антибиотик подходящ ли е? И как да продължа лечението от тук нататък?
Много, много благодаря! Радвам се, че има такива хора като теб, които помагат винаги...

Birdie, моля за мнение. Наистина държа да чуя и твоето мнение. Благодаря ти!

# 1 407
Здравейте Birdie,
Според Вас едно дете на 3г и7мес може ли да има пневмония без температура?При положение, че преди 2месеца е изкарало вирусна пневмония?
Благодаря Ви предварително за отделеното време и отговора!

# 1 408
@Алекс1

Аз бих давал само Олинт 0.05% (няма друго по подходящо, за съжаление)+Стеримар, ако секретите са много гъсти... .
Ако няма температура-не е нужен Панадол/Нурофен.
Ако кашлицата е от ринита, защо сиропи за кашлица?  и то два Simple Smile
За вирусен ринит това е достатъчно...
Аз не бих дал Азитромицин на дете на тази възраст, не мисля че на този етап има нужда от антибиотик...
Бих давал само нещата за нослето и следим...

# 1 409
Здравейте Birdie,
Според Вас едно дете на 3г и7мес може ли да има пневмония без температура?При положение, че преди 2месеца е изкарало вирусна пневмония?
Благодаря Ви предварително за отделеното време и отговора!
Да, може. От симптомите зависи-температурата не е задължителен елемент.

Общи условия

Активация на акаунт