Парфюмни размисли и страсти - 287 тема

• 81 894
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • варна
Моля,предложете ми нежен парфюм ,който не оставя шлейф,а застава във въздуха и поне 10 минути ,след като си напуснал стаята ,,стои,, на мястото.Моя близка беше с такъв,но на въпроса ми кой е парфюма ,отговора беше,,Оооо ,много е скъп,,След подобно изказване не смятам да питам втори път,а само да помисля за бъдещото ми отношение към тази персона.Та! Много искам да имам точно такъв,стоящ във въздуха около мен парфюм.Дано сте ме разбрали какво търся!

# 601
Да, има такъв.
Делина се казва. И да скъп е, но си заслужава.

# 602
  • Бургас
Абсолютно страхотна е Делина кой, каквото ще да казва.

# 603
  • варна
Да,не е евтин,но не е безумно скъп.Повечето жени биха могли да си го позволят.Смятам да се запозная с Делина,в такъв случай.Аз си представях нещо поне 4 цифрено .И въпреки ,че моята разумна граница не надвишава цифрата 300,без съмнение след проучването ще се обзаведа с подобен парфюм,независимо дали е Делина или друг.Благодаря ,Денси!

# 604
Старая се да имам не повече от 10-12 парфюма едновременно, като рядко купувам 100мл, защото нося предимно по-скъпи парфюми и ме е яд, ако осъзная, че застояват.

не пазя бутилки

# 605
  • Sofia
Да,не е евтин,но не е безумно скъп.Повечето жени биха могли да си го позволят.Смятам да се запозная с Делина,в такъв случай.Аз си представях нещо поне 4 цифрено .И въпреки ,че моята разумна граница не надвишава цифрата 300,без съмнение след проучването ще се обзаведа с подобен парфюм,независимо дали е Делина или друг.Благодаря ,Денси!

Погледнете и Delina La Rosée, ако ви дойде твърде накъртваща нормалната Делина. Страхотен е също, различен е, без да губи ДНК-то на първообраза. И е трайна много, както другите Делини.

# 606
  • by the sea
Старая се и аз да не се прехласвам по прехвалени нишови брандове, но съм ставала жертва,
какво да се прави, учим се от грешките си Simple Smile
Имам повече отколкото искам, искам по-подбрана колекция, но трудно се разделям.
Малко завиждам на хората, които се задоволяват с отливки, на мен ми трябва пълната презентация,
иначе не съм щастлива.
След толкова години в това хоби ми се промени представата за ниш, брандове като Xerjoff и аз не смятам за ниш.
Puredistance ми е много интересен бранд напоследък след едно откритие от мостра, поръчала съм още две мострички да видя дали ще има още попадения.  Pierre Guillaume също ме заинтригува от мостри, ето това за мен е ниш. Има и много брандове които не съм започвала изобщо например Amouage, поради липса на интерес и тръпка.

# 607
И 4- цифрени има, много по- хубави, с продукти от специални реколти, региони и в специални оскъпявящи допълнително флакони.
По повод вашата колега, нейният вероятно въобще не е скъп, а щом няма шлейф, а стои като тежък балон е и копие, но нарочно ви е казала така, защото не иска да знаете кой точно е и да си купите и вие същия. Така казват хората, които не искат всички в офиса да миришат на техния парфюм. То наистина е досадно това. Може и да обича да се прави на интересна.

# 608
  • The Evergreen State
Привет и от мен. По повод на ниш парфюмите, и аз си останах на Вие с тях. В тази тема са се дискутирали ниш парфюми още от преди десет години и така и не успях за цялото това време да се накарам да се запозная поне с известните марки от ниша, познавам само много малка част.
С онлайн покупките и с дискавъри сетове не е никакъв проблем, нито е чак толкова натоварващо бюджета, поне на пръв поглед, просто са няколко допълнителни усилия. Но не е удобно, нито е изгодно. Голям е шанса, за цената на един цял парфюм - колкото струва сета, да харесам само една или две мостри от сета. Това ме отказва още преди да съм поръчала. При три или повече закупени сета ще си напълня чекмеджетата с мостри които няма какво да правя а това което всъщност съм харесала сумарно е само един, два или три аромата. И пет да са.. като съпоставя с безплатните мостри които добавят при поръчка от сайтовете на дизайнерските, не само на парфюми от мейнстрийма им но и на престижните им линии - предпочитам да бъда ухажвана от тях отколкото аз да ухажвам ниш бранд.
Но да кажем - извадила съм късмет, впускането в приключението с дискавъри сетовете всъщност наистина ми е помогнало да открия нещо наистина добро. Да кажем че в името на парфюмната страст съм си купила въпросния ниш парфюм макар че е на цената на два от мейнстрийма. Имам само няколко такива покупки, факта е че стоят редом с другите дизайнерски и се оказва че им идва ред на пръскане пак от дъжд на вятър.
Но това е моят частен случай - може би ако имах достъп да тествам ниш без да закупувам дискавъри сетове и без да се заливам с мостри и ако колекцията ми беше три пъти по-малка и стигах до ниша който имам по-често за пръскане, може би тогава бих мислила по-различно.
Засега нещата са в превес на дизайнерските макар че оставам отворена към ниша и се запалвам от време на време по някой друг ниш ако се появи изгоден (най-вече на сайта на Костко), купуването на мостри за запознаване обаче не e моят начин.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 09:29 от Athena

# 609
Заради особености в георграфските ми локация и наличието на две деца, които да ми пият соса, поръчвам парфюмите си почти изцяло на сляпо и почти винаги от любима парфюмерия в Неапол (живея в Италия). Купувах всичко ново на Килиън до едно време, подарявах или разменях всяко шише. Това е марката, която за мен е хайстрийт дизайнер, хайпнат заради малко по-добър бленд/масла. Пробвала съм, спокойно, в къщи, на кожа-не е моята парфюмерийна къща. Xerjoff правят доста предложения от този тип (La Capitale, Lira, Italica, Dama Bianca, Accento), обаче имат и наистина добри предложения (Corallo, Purple Accento) които не са чак-толкова познати, защото масово се търси мейнстрийм с някакъв акцент ала Делина Ексклузив (с Althair са единствените ПДМ, които мога да нося). С Merchant of Venice също не сме приятелки- супер воднисти са ми пробваните аромати, но пък техен аромат чаках както гадже никога не съм- Queen of the night. Любим тази година ми беше Кривели, а в последните седмици- Монегал.

# 610
  • Асеновград
Аз като човек който живее извън София, също нямам почти никакъв допир до ниш парфюмерията, мисля че и повечето дами ще ме разберът. Масово всички ниш брандове са само в София. Нямам никакъв достъп до който и да е от ниш парфюмите. Те дори доста от дизайнерските парфюми не могат да се открият... преди празниците попаднах на един магазин в Пловдив, та там имаше няколко Амуажа, Jo malone, и Armani prive. Те попринцип никъде в Пловдив не могат да се намерят, поправете ме ако греша. Имаше и juliet has a gun но нямаха тестери, после в друг магазин имаха 3-4 вида та ги помирисах.
Учудващо абсолютно нищо не ме грабна и ако бях поръчала нещо на сляпо щях много да съжалявам. А за Делина и Килиън ще търся мостри от някъде и това е. Делината ми е много интересна и много се надявам да ми допадне.
Сега съм и с малко дете и не се очертава да пътуваме скоро в чужбина, та ще си помечтая до тогава.😁☺

# 611
  • The Evergreen State
Parfums de Marly в нашия мол има, както има и Creed, Frederic Malle, MFK, Diptyque, Aerin, Kilian, Byredo, и всички които са минали вече в ръчичките на големите акули - нито една марка от тези не считам за ниш просто защото ги има в мола. Ниш е много разводнено понятие и май за всеки означава различно нещо. Amouage няма тук където живея, но тези които живеят в Дубай или близо до Sacks 5th Ave или Harrods едва ли го броят за ниш - какъв ниш, той се продава в мола. Друго което тук няма е Xerjoff, Nishane, Memo, Ormonde Jaynе, Initio, Serge Lutens, Jul et Mad, Atkinsons, Mancera, Montale и много още други които сте споменавали в темата, не познавам нито един парфюм от тези марки.
Както казаха тук по-напред, цените на тези парфюми са по-високи от мейнстрийма, но двойна и дори тройна цена едва ли ще спре някой който купува парфюми като цяло и всичко опира най-вече не до възможности, а до достъп и до житейски приоритети.
Ниша има място, запълни тази ниша Simple Smile от нужно разнообразие в парфюмния свят, но в крайна сметка колкото и скъпи и колкото и редки - пак си остават просто парфюми и нищо повече.

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 03:21 от Athena

# 612
Да се включа за кратко и аз. Доста от нишовите парфюми ми наподобяват експонати в музей на модерното изкуство. Гледаш/миришеш/ и се чудиш - що е то и какво е искал да каже автора с него?

# 613
На мен нишовите са ми интересни , защото ми омръзна от хиляди версии на Dior , Guerlain и тн , но не всички марки ми грабват вниманието и интереса . На Killian всичко ми допада , но не до степен да го взема , на Tom Ford новите от private blend имат обидна ниска трайност при мен ..
аз не робувам на марки , взимам това , което ми харесва .

# 614
  • The Evergreen State
Е, нямаше начин да не се напръскам е един от много малкото ниш в колекцията ми Amouage Interlude Woman.

Candy_girl, така се чувствам и аз, благодарна съм и за малкото ниш който познавам. Темата ми е била винаги полезна, тук момичетата са страхотни, помагали са ми много винаги когато съм имала нужда от допитване съм получавала ценна ориентация. Amouage е една от марките които ме вълнуват, има и други разбира се, последните включвания на Bell с описания на Amouage са ми изключително интересни.

Общи условия

Активация на акаунт