Отговори
# 1 875
  • Пловдив
Ау, синята риза е чудесна, бих я носила с удоволствие. Някой поръчал ли я? Ако може, да покаже на живо. 
За астрагана звучи зловещо, защо ли отворих текста.
Момичета, прекрасен ден ви желая! При нас има слънце и ми е хубаво.

# 1 876
Аз да се похваля - 2 дена си нося новите буйки и са ми добре.
Но идните дни дават 15+ градуса, а съм в Румъния и в Бг после. Трябва нещо друго да взема също.
Да попитам някой ползвал ли е Agoda за резервации? За Япония. Отивам служебно, но ще остана още няколко дни. Хотелът но в Токио е доста скъп и търся да си взема став пак в него за по-добри пари, а и после Киото.
Четох, че за Азия били еквивалента на Букинг?

# 1 877
  • Sofia
Тези къдрички по ризите се наричат харбали? Изумихте ме с тази дума 🙃 Пък съм изкарала сериозен шивашки курс някога.
За протокола - за себе си ненавиждам такива🫣

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 11:44 от Vesana

# 1 878
И аз не знаех, че се казват така🤷🏻♀.

# 1 879
Аз за първи път чух "харбали" когато бях студентка. От Южна България я употребяваха, но ставаше въпрос за волани на пола, рокля.

# 1 880
  • Sofia
Аз за първи път чух "харбали" когато бях студентка. От Южна България я употребяваха, но ставаше въпрос за волани на пола, рокля.
Сега ми се изясни - от ЮБ😀 Волан, къдра или рюш се наричаха с шивашките термини.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 18:13 от Vesana

# 1 881
От Южна България съм. Научих думата от тази тема.

# 1 882
От турски произход е доколкото знам тази дума "харбали". Баба ми беше шивачка и от нея я знам. Не точно Южна България, а родом от Асеновград - меката на булчинските рокли Simple Smile може и родопски корени да има думата. Даже на умалително съм я чувала по-често "харбалички". Доколкото си спомням я употребяваха за малки воланчета по горната част на рокли, ризи и блузи или по бельо.

# 1 883
Интересно, че сега като потърсих в Гугъл, излизат много резултати с тази дума, а аз от вас я научавам.Никога не я бях срещала.Много интересно.

# 1 884
Уж даваха затопляне... Пролетни температури... Ама нещо заобикалят моя град. И днес е ветровито.... Мрачно. Но какво ли искам на 3ти февруари Simple Smile

# 1 885
И аз  тази дума я чух в Пловдив. Аз съм родом от Добрич, шили сме и сме прешивали много, но там се казва волан, когато е на пола, рокля. За Блузи по-скоро къдри използвахме май.
А “хърба” казваме на някой слаб, кльощав…
Език език Simple Smile
На мен такива блузи не ми отиват, правят ми голям бюст.
Поли едно време шиехме от горната част на дънки и надолу волани от плат/басма/бархет…

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 14:33 от MarietaYo

# 1 886
  • Бургас/Пз
Много обичам ризи с харбалички. Дават ми обем в горната част, който винаги ми е липсвал Simple Smile

Мими, Етере имаха ли реален магазин в Бургас?? Нещо ми се струва, че май съм виждала, но не се сещам. Може ли да ме ориентираш , ако знаеш??

Аз си харесах едно палто от Елизабет, обаче точно моят цвят го няма Sad

Май ще оставя купуването на палто за следващата година. Много се надявам Зара пак да изкарат модела на палотото на Магни. Още не мога да си простя , че те го купих миналата година.

Я кажете някоя от вас прави ли Йога за лице ??

# 1 887
Ани, нямат. Пазарувала съм в Пловдив и София! Елизабет имаха, но го затвориха! Стилна жена има на Богориди!
В мола са отворили Патриция Пепе. Имаше уникалнидълги рокли и намаление 70 процента.

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 21:09 от mimi.7299

# 1 888
  • Бургас
Етере имат магазин, на бул.Сливница е, в района на Трия.

Аз тази дума я видях по сайтовете като се появиха такива горни дрехи.Иначе и аз знам волани.

# 1 889
А кой е сайтът на Елизабет? И аз искам палто.

Общи условия

Активация на акаунт