? Въпроси всякакви ? (2024 г.)

• 549 404
  • 13 187
  •   1
Отговори
# 10 800
  • София
Има ли как с ГТ да се стигне до Лумина парк?
С метрото до МС Св. Климент Охридски и после пеша през Борисовата.
Всякакви превозни средства със спирка около Борисовата.
Автобус 111 спира съвсем близо до Лумината.

Ако кажеш откъде ще пътуваш...

# 10 801
Лумина парк е на Околовръстното / Ботаническата градина
С гр. транспорт е удобно от към Бъкстон/Люлин  - има сп. на 111.
Вие от къде трябва да тръгнете?

# 10 802
От Обеля.
Забравих да спомена.

# 10 803
Най-удобно е от Люлин със 111. За връщането е малко по-сложно. Първо трябва да отидете със 111 до Драгалевци и от там да преминете от другата страна и да хванете автобус 111 към Люлин.

# 10 804
Моите ръце също са се напукали до кръв. Рани имам и цепвания. Болях ми ръцете. И аз много често си мия ръцете. Не използвам нито еднократни латексови ръкавици, нито домакински. Явно ще трябва да си купя домакински ръкивици и с тях да мия съдовете и посудата и да готвя. А с еднократните латексови да ги използвам за чистене и после да ги изпера и да ги метна на простора да изсъхнат. Не мога всеки път да вадя нов чифт ръкавици.за чистене.
Напукаха ми се до такава степен, защото обрах прах по мебелите, телевизора и монитора на един компютър, който не се използва с микробърна кърпа. Това стана в понеделник. Изплаквах я от прахта със студена вода 10-20 пъти. И една от причините да ми се получат рани и да кървят. За изплакването топла вода нямаше. Водатата беше на етап спиране и едва течеше студена вода. Има режим на водата. Сгреших, че не си сложих латексови ръкавици. За урок ми е, като знам колко често си мия ръцете и ми е гнус от мръсотията. Ползвам барсам за ръце и тяло с масло от жожоба и с розова вода на Evterpa. Като не си мия, веднага слагам от този балсам. Но явно е слаб и бавно напуканите ръце минават. Овлажнява ми кожата на ръцете и кожата не ми е изпъната. Ще опитам този крем Нанобазе или Липобаза. Но като прочетох за Нанобазе и може би той ще бъде по-ефективен, защото използва и за екземи.
През зимата ръцете и краката ми са все студени. С чорапи спя през нощта.
Никога не бих пробвала червило на устните си. Пробвам го на ръката си и питам, ако има компетентна продавачка, дали този цвят червило ще ми подхожда. Напоследък в такива магазини за козметика продавачите нищо не разбират. Само знаят да подредят стоките и да бъдат на касата. В Лили миналата седмица питах една продавачка за един прах за пране, и тя ми отговори, че не знае дали се продава в магазина. А в сайта на Лили видях, че се продава. Казах й го. И тя пак същото рецитира.

# 10 805
Скрит текст:
Този балсам за ръце също е много добър и има бърз ефект при много сухи и напукани ръце.

# 10 806
  • Deutschland/HE
Синът ми имаше период с много напукана и болезнена кожа на ръцете, редувахме няколко пъти на ден мазане с Glysolid и Витасин-гераниево масло.

# 10 807
Никога не пробвам червило. Имала съм най-различни цветове, ако не ми допадне, комбинирам с друго/гланц. Да си мажа на ръката - не. Но като цяло си знам подходящите цветове и нямам грешки.

# 10 808
За домакинските еднократни ръкавици -много са удобни, но трябва и внимателно да се подходи. Аз три години нямах проблем с нитритни, ама като ги смених с каучукови, от юли не мога да се зарадвам на хубава кожа. Иначе всички дейности ги правя с ръкавици. Когато шетам из вкъщи - при ирам играчки от пода, бърша прах и всичко, несвързано с миене баня/кухня - и не успея да ги скъсам,накрая с тях се измивам със сапун, като обикновено миене на ръце и се подсушавам с хавлия. Прибирам ги абсолютно сухи в друга кутийка. Така правя и с  тези, които са за кухня, но без крайното прибиране... Само след баня и готвене, ръкавиците си заминават в коша... Голямо удобство е.
Купих си Липобаза, ще видим какво ще се случи. Благодаря за съветите 🌺🌺🌺

# 10 809
защо се върши всичко това с ръкавици?
че и готвене, даже
някаква медицинска причина?

# 10 810
  • Пловдив
Ами дали да не се замислиш, че имаш толкова проблеми заради ръкавиците?

# 10 811
Аз започнах да меся каймата с ръкавица, направо се родих, много ми беше неприятно с гола ръка.

# 10 812
Никога не пробвам червило. Имала съм най-различни цветове, ако не ми допадне, комбинирам с друго/гланц. Да си мажа на ръката - не. Но като цяло си знам подходящите цветове и нямам грешки.

Аз пък пробвам понякога на ръката. На устни не съм. Като използваш малко въображение, в повечето случаи се уцелва. Ако не - подарък за майки, дъшери, сестри, приятелки. Но с времето съм си научила любимите и подхождащи ми цветове - ако не може да се определи едно червило какъв точно цвят е, по-скоро розово ли е или кафяво, въобще, ако трудно се намира дума за този цвят - за мен е.

# 10 813
  • оттам, откъдето започва България
Относно проблема с ръкавиците, както и преди мен са предположили, проблемът с кожата може да е наистина от това постоянно ползване на ръкавици.

Vicky_P, би ли споделила какво всъщност предпазваш с ръкавиците? Thinking
То вярно, че понякога някои битови дейности имат нужда от ползване на ръкавици, но чак пък изцяло да се върши всичко с тях.
При месене на кайма съм съгласна. Simple Smile И аз отскоро го открих като екстра.

# 10 814
Аз постоянно си мия ръцете покрай бебето. Къпя го поне два пъти на ден, мия му ръцете (заедно с моите, без ръкавици) през час буквално - всичко е точно колкото ги мия принципно и аз самата. И като добавим миенето на прах, на чинии (вече нямам съдомиялна), готвенето, където мия през минути ръцете - кожата ми си изсъхва, защото принципно е суха. От бременността ми е още по-суха. С ръкавици е истинско удобство шетането. И го правя много отдавна, така, че вината е в новите каучокови ръкавици... В момента от седмици съм с нитрилни, наистина се поуспокои кожата ми...

Общи условия

Активация на акаунт