Нашите цветя - обща тема 22

• 34 808
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Карзче, и прозорците съм си измила и мушката, сакъзи, аптенията и сандъчето с кученца съм изкарала навън от няколко дни, ами чувстват се прекрасно Simple Smile с тези пролетни температури в Бургас!

# 256
  • Карлово
Кактусът ще оцелее и дори ще стане по-хубав. Премахвала съм горна част на зле изглеждащ кактус и я засадих. И двете части се развиха добре. Дори съм виждала в тубата, отгоре да слагат част от друг вид кактус, получава се интересен ефект, като се прехване.

И аз си изкарах сакъзите на двора. Имам готовност, ако дадат лоши прогнози, пак да ги прибера. На кралските мушката намерих отвратителни зелени гъсеници. Самите растения са много размъкнати. Резниците, от тях, не смея да гледам, дали имат корени, само поливам сандъчето. На 3 саксии смених почвата, дано тръгнат по-добре.

и бугито

# 257
И аз да ви питам за съвет, моята тераса е южна, на трети етаж много слънчева, от 11ч до 18ч пече, няма сгради, нито толкова високи дървета за сянка. Има ли някакви цветя, които биха издържали. На всичкото отгоре съм и в Пловдив, та 40градуса ги нямаме за нищо.
Всяка пролет правя терасата градина, не оставям местенце без цветя. Но изкарват най-много до края на юли и стават буквално на шума.

# 258
  • Бургас
Хмм,ще взема да ги изкарам другата седмица. Тогава ще имам време да измия стъклата.
А иначе от месец време стоят на отворени прозорци,че иначе ще се сварят. Климатизирани са.
Моите кралски мушкати загиват яко. Имам само две оцелели,но са ужасна гледка.
Накършила съм клонки,бяха във вода. Днес гледам някои са пуснали коренчета и ги бучнах в саксийките. Дано се хванат.
Ще трябва да си търся нови растения.
Гъсеници по тях не съм видяла,но виж памуклийка имат.
Гъсениците ги намирам в бабините мушкати и сакъзите.
GoSSipSs,сложи си сандъчета с мушки и сакъзи. Те обичат слънцето.

# 259
Моята е същата само че в Бургас Simple Smile, на жегите издържат мушката, сакъзи, винки и кученца( миналата година изгоряха в най голените горещини)! Всичко друго което съм се опитвала да отглеждам умира, дори и сукулентите не издържат

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 22:49 от Natt***

# 260
  • Бургас
Оххх,Натти, 😍😍😍пак да ти го кажа
-  Разкошни са!
Много настроение и усмивки ми създават!😍

# 261
  • София/Варна
Нар напълни ми очите!

Добавям, че писах от телефона и това мнохо умно ме е коригирало. Да се чете Нат.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 11:33 от Gerundiq

# 262
Нат, каскадни ли са ти кученцата ? Ох, много са красиви!

# 263
Лимона ако е от семка трябва да се ашладиса да. И аз имам доста голямо дръвче. Имам и купени мандарина и лимон. Чудя се от тях дали да не ашладисам. Мушкатите ще изкарам средата или края на март, че в коридора е джунгла.

# 264
  • Пловдив
И аз да ви питам за съвет, моята тераса е южна, на трети етаж много слънчева, от 11ч до 18ч пече, няма сгради, нито толкова високи дървета за сянка. Има ли някакви цветя, които биха издържали. На всичкото отгоре съм и в Пловдив, та 40градуса ги нямаме за нищо.
Всяка пролет правя терасата градина, не оставям местенце без цветя. Но изкарват най-много до края на юли и стават буквално на шума.
И аз съм в Пловдив - 11 етаж, източно изложение. От април до ноември отглеждам на терасата успешно кактуси, олеандри, лавандула, хибискус, каланхое, дървото на живота, подправки - розмарин, джоджен, магданоз. Пробвала съм мушката и сакъзи, но не цъфтяха от горещината и в последствие се загубиха.

# 265
Наистина ли дават високи температури за март?
На мен ми се къса сърцето като гледам опадащите листа на дипландениите ми и нямам търпение да ги изнасям да живнат.

# 266

Бивша колежка ми го подари лятото. Боднах го, то взе, че се хвана. Чета в нета, че цветовете му миришели ужасно гадно, вярно ли е?  Ако някоя от вас има опит с него, дс сподели, моля.
Гледам го като сукулент, с рядко поливане.

# 267
Е то си е сукулент, може и кактус да се води даже. За миризмата на цвета не бих се притеснявала, с апартаментско отглеждане ще е цяло постижение да видиш цвят. Все нещо не им достига като са вътре.

# 268
    Не мирише гадно, но иска много слънце за да цъфти.

Много лесно се хваща от резник. Малко вода и много светлина са достатъчни за да расте. За цветове средиземноморски климат. Simple Smile

# 269
    ДамаТрефа, мерси. Аз вече рискувах и му резнах връхчето на лимона, че стана високо и се изкриви. От семка е и няма да ме е яд и да не стане нищо. Иначе знам за плодовете, той е от миналата година. Гледам в Лидл са пуснали, но много скъпи. 🙄🤯
    Много хубави снимки! 😍
    При мен магнолията стартира:

Общи условия

Активация на акаунт