Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 7

• 45 980
  • 781
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте.
Дойде ми индукционния плот TEKA IBF 63200 . Стъклото е quartzium glaskeramik . Може ли мнение , дали това стъкло е читава марка ?

# 496
Здравейте.
Дойде ми индукционния плот TEKA IBF 63200 . Стъклото е quartzium glaskeramik . Може ли мнение , дали това стъкло е читава марка ?

Според мен това не е марка, а вид материал.

# 497
Vilemina, може ли да помоля да споделиш този стар модел фурна дали си заслужава на цена от 440 лв (нова е от магазин на теория). За ваканционен имот я обмислям. Още не знам дали няма някакъв транспортен дефект, ама да знам дали да я гледам въобще.
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/HBA574BR00

# 498
  • на Мелмак
Аз съм с индукция на Тека повече от 10г.
Не се предава, ей!
Искам ми да я сменя с нещо по-модерно, актуално, но се държи пущината Simple Smile
Харесвам ги, свикнала са им. Имам ваканционен имот, в който съм с обикновени, хиляди пъти съжалявам за тях. Ама туй то!
Пп втората Бошка е много готина Wink

# 499
  • На брега на реката
Знам, че питането ми е предимно за готварския раздел, но касае и фурната та затова го публикувам тук!

Писала съм и преди, че фурната ми е https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bs1, страничните водачи и тавите стават за пиролиза. Много съм доволна от нея.
Въпроса ми е, дали някой е пекъл чушки и то да си станат като печени на котлон, а не полусварени? Ако имате успешен опит, моля да споделите на коя програма, колко градуса, ниво на фурната и дали е върху скара или в тава?
Питането ми е свързано и с това, че фурната и тавите лесно ще се почистят, но скарата/решетката, не знам дали ще успея.
Имам предишен опит и то лош, въпреки, че ползвах и съдомиялна и хубави препарати. Не иска да си прецакам новата решетка.

# 500
Аз имам скорошен опит с печене на чушки във  фурна, но с друг модел на Бош. Пекох на най-горно ниво на функция грил.

Vilemina, благодаря за помощта за избора на фурна. Засега нямаме оплаквания и сме доволни. Ползваме я вече 7 месеца.

# 501
  • На брега на реката
Авалон, резултата добър ли беше и върху решетка или в тава пекохте?

# 502
Да, харесаха ни. Използвах само тавата и върху хартия за печене и на най-силната степен. За около 6-7 минути на страна, но трябва да се наблюдават. И после в тенджера да се задушат за лесно белене.

# 503
  • На брега на реката
Благодаря, ще пробвам!

# 504
Много благодаря Vilemina за предложението и разясненията!
Сравнявам две фурни Бош, които от прочетеното в темата да идентични, разликата е Само в телескопичните водачи и плавното затваряне при модела в черно, иначе би трябвало да да абсолютно еднакви. Изпращам две снимки Със сравнението, бихте ли ми разяснили, какво означава това Механично управление и Сензорно управление при модела в черно.
Иначе и при двете има електронно управление.
И все пак,ако трябва да избера между двете, коя би била по- удачния избор?

# 505
въпреки, че фурната е АЕГ, а питането е за Бош пекох чушки върху фолио върху решетката на най-горното ниво с функция грил на 200 гр. По мое мнение се опекоха по-добре отколкото в чушкопека.

# 506
  • София
Vilemina, може ли да помоля да споделиш този стар модел фурна дали си заслужава на цена от 440 лв (нова е от магазин на теория). За ваканционен имот я обмислям. Още не знам дали няма някакъв транспортен дефект, ама да знам дали да я гледам въобще.
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/HBA574BR00

Хубава е фурната, има всички важни режими, изцяло електронно управление и дори автоматични програми. Нова Бош с пиролиза на тази цена е направо супер сделка.

...Vilemina, благодаря за помощта за избора на фурна. Засега нямаме оплаквания и сме доволни. Ползваме я вече 7 месеца.

Няма защо, радвам се, че съм помогнала. Кой модел е фурната?

Много благодаря Vilemina за предложението и разясненията!
Сравнявам две фурни Бош, които от прочетеното в темата да идентични, разликата е Само в телескопичните водачи и плавното затваряне при модела в черно, иначе би трябвало да да абсолютно еднакви. Изпращам две снимки Със сравнението, бихте ли ми разяснили, какво означава това Механично управление и Сензорно управление при модела в черно.
Иначе и при двете има електронно управление.
И все пак,ако трябва да избера между двете, коя
Скрит текст:
би била по- удачния избор?

Точно така, разликата е само в цвета, плавното затваряне и телескопичните водачи. Описанията често са неясни, в случая имат предвид, че контролният панел е с въртящи се копчета плюс сензорни бутони за навигиране из менюто, които се намират непосредствено под дисплея:

Аз бих избирала най-вече по цвета, защото ми е важно да пасва на кухнята и другите уреди, а другите разлики не са ми важни. Ако щете ми вярвайте, но никога през живота си не съм оставяла вратата на фурната да се затваря сама. Винаги аз си я затварям, така че плавно затваряне не само не ми трябва, но и ще ме дразни, че трябва да си променям навика.

Телескопичните водачи са голямо удобство и за мен при високо разположение на фурната са задължителни. Само че аз ползвам различни нива и телескопи само на едно не са ми достатъчни. Независимо коя от двете фурни избера, допълнително бих си купила телескопични водачи на 3 нива.

# 507
  • На брега на реката
Направих опит вчера за чушките и първите ги пекох в тава с хартия на най-горното ниво с едно обръщане, функция грил голяма повърхност /няма възможност за регулиране на градусите/. Не ми харесаха, защото на хартията се събра вода и станаха като варено-печени. Втората партида ги пекох върху решетката и станаха супер, но на грил с вентилатор на 250 С. Тавата обаче и с накисване не се изми. Реших да пусна пиролизата, че и без това фурната е за чистене и по средата на програмата нещо гръмна. Не беше силно, но много се уплаших.
Слава Богу не е фурната, а се оказа защитата на Соно през която е включена. Нямаше токов удар и няма идея защо изгоря.
Възможно ли е, да е свързано с това, че фурната беше на пиролиза?

След като изстина, включих програмата пак, защото не беше свършила нищо. Изкара си я без проблем.
За следващ път ще обвия тавата във фолио, за да избегана миенето.

# 508

...Vilemina, благодаря за помощта за избора на фурна. Засега нямаме оплаквания и сме доволни. Ползваме я вече 7 месеца.

Няма защо, радвам се, че съм помогнала. Кой модел е фурната?

HBG5780B0

# 509
Направих опит вчера за чушките и първите ги пекох в тава с хартия на най-горното ниво с едно обръщане, функция грил голяма повърхност /няма възможност за регулиране на градусите/. Не ми харесаха, защото на хартията се събра вода и станаха като варено-печени. Втората партида ги пекох върху решетката и станаха супер, но на грил с вентилатор на 250 С. Тавата обаче и с накисване не се изми. Реших да пусна пиролизата, че и без това фурната е за чистене и по средата на програмата нещо гръмна. Не беше силно, но много се уплаших.
Слава Богу не е фурната, а се оказа защитата на Соно през която е включена. Нямаше токов удар и няма идея защо изгоря.
Възможно ли е, да е свързано с това, че фурната беше на пиролиза?

След като изстина, включих програмата пак, защото не беше свършила нищо. Изкара си я без проблем.
За следващ път ще обвия тавата във фолио, за да избегана миенето.
Не съм сигурен дали Соното може да издържи на тези киловати, при които фурната работи при пиролиза. Соното е за уреди под 3 киловата. Аз исках да си сложа на бойлера, че е от умните и е с доста електроника ама като прочетох характеристиките и се отказах. И на фурната ми се искаше, че е една шапка пари ама пак се отказах заради това.

Общи условия

Активация на акаунт